פתרון DTS /AC3 דרך HDMI לכרטיסי המסך 2600 ATI שמריצים ויסטה
- staticx
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6697
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 275 פעמים
ניסיתי למשוך את מידע ה EDID אבל התוכנה מתחילה לרצד ונתקעת...
הגעתי לאיפה ש EDID נמצא ברג'יסטרי, אבל זה לא בתבנית שאני צריך בשביל לערוך את ה INF כמו שהם מסבירים שם בפורום...
יש לך רעיון כלשהו?
הגעתי לאיפה ש EDID נמצא ברג'יסטרי, אבל זה לא בתבנית שאני צריך בשביל לערוך את ה INF כמו שהם מסבירים שם בפורום...
יש לך רעיון כלשהו?
לא הבנתי,staticx כתב:ניסיתי למשוך את מידע ה EDID אבל התוכנה מתחילה לרצד ונתקעת...
יש לך רעיון כלשהו?...
האם הצלחת להוציא את נתוני ה EDID של הרסיבר והמסך שלך ?
- staticx
- חבר מכור קשה

טוובבב....לאחר כמה שעות הצלחתי שוב לקבל LPCM7.1
הכל עובד פרפקטו.
לא הצלחתי להוציא EDID של המסך כי התוכנה לא עבדה לי, אבל מסתבר שהקובץ שפורסם ב AVSFORUM מתאים גם לאונקיו 605 ולכן שעדכנתי איתו, הבעייה הסתדרה והופיע לי שוב תמיכה ב DTS ו DD.
מצטער ששיגעתי אותך... אבל מיום ליום אני יותר ויותר שונא את ATI... מה הבעייה להוציא דרייבר נורמלי?! גאד דאממיט..
הכל עובד פרפקטו.
לא הצלחתי להוציא EDID של המסך כי התוכנה לא עבדה לי, אבל מסתבר שהקובץ שפורסם ב AVSFORUM מתאים גם לאונקיו 605 ולכן שעדכנתי איתו, הבעייה הסתדרה והופיע לי שוב תמיכה ב DTS ו DD.
מצטער ששיגעתי אותך... אבל מיום ליום אני יותר ויותר שונא את ATI... מה הבעייה להוציא דרייבר נורמלי?! גאד דאממיט..
מזל טובstaticx כתב:יייישששש!! הצלחה אדירה! כל מה שהייתי צריך זה לשנות ב TMT3 במקום HDMI ל 7.1!!
עכשיו אני נהנה מ LPCM7.1 ועשיתי בדיקה של DOLBY TRUE-HD שעברה בהצלחה!!
WOHOO...
אז באיזה נגן אתה משתמש היום ?
הצלחת לנגן תוכן DOLBY TRUE-HD שנשלח כ bitstream ? מה רשום לך על צג הרסיבר ?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
הכוונה היא, עד כמה שידוע לי, להמרה שהיא Lossless מ-True-HD ל-LPCM 7.1, ולכן האיכות זהה לחלוטין. אין הבדל אם זה נפתח ל-PCM מלא במחשב או ברסיבר.
אבל הבנתי מ-MarioMan ש-TMT ו-PDVD עושים downsample מ-24 ביט ל-16 ביט, ואז ההמרה היא לא Lossless.
כדאי לבדוק את הנושא (אין לי מושג איך). אולי בגירסה 3 של TMT ההמרה היא כבר ללא downsample.
אבל הבנתי מ-MarioMan ש-TMT ו-PDVD עושים downsample מ-24 ביט ל-16 ביט, ואז ההמרה היא לא Lossless.
כדאי לבדוק את הנושא (אין לי מושג איך). אולי בגירסה 3 של TMT ההמרה היא כבר ללא downsample.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
בדיוק !!pixies כתב:הכוונה היא, עד כמה שידוע לי, להמרה שהיא Lossless מ-True-HD ל-LPCM 7.1, ולכן האיכות זהה לחלוטין. אין הבדל אם זה נפתח ל-PCM מלא במחשב או ברסיבר.
כדאי לבדוק את הנושא (אין לי מושג איך). אולי בגירסה 3 של TMT ההמרה היא כבר ללא downsample....
ה LPCM הזה תמיד הציק לי (היו לי ויכוחים עם זיו על זה בעבר ) גם בגלל ה downsample שאולי מתבצע וגם בגלל שאין לי מושג מה עוד עושה הרכיב במחשב שפורס את קידוד האודיו ! (או רכיב אחר שאולי נוגע בנתוני האודיו הלא דחוסים). אני עדיין מחכה לפתרון bitstream מלא, כזה שיגרום לרסיבר שלי לרשום לדוגמה True-HD !
אגב, אם אני זוכר נכון ב LPCM הרסיבר יודע להציג את גודל הדגימה על הצג שלו (באם זה 16 או 24 ביט)
- staticx
- חבר מכור קשה

אז הדברים עובדים נהדר כרגע עם TMT3, שכיוונתי כמו שרשמתי.
אכן הצלחתי לשמוע TRUE HD 7.1
אין ביטסטרים בכרטיסים האלה ולכן הרסיבר לא מראה על הצג.
מה שכן רואים זה כמו שכבר רשמתי
PCM MULTICH HDMI DIRECT
ובדקתי את זה עם דיסק סמפלר ובדיקות של TRUE HD.
לגבי 16 או 24 ביט אני לא יודע איך לומר לך , מה שכן אני יכול לומר, שה WINDOWS מכוון על 24 ביט ועל 7.1 רמקולים.
נכון לעכשיו , אפשר לומר בפה מלא, יש LPCM 7.1 בכרטיס RADEON 4850.
לא לשכוח שחייבים את המתאם שבא עם הכרטיס, כל מתאם אחר יכשל בהעברת האודיו.
אכן הצלחתי לשמוע TRUE HD 7.1
אין ביטסטרים בכרטיסים האלה ולכן הרסיבר לא מראה על הצג.
מה שכן רואים זה כמו שכבר רשמתי
PCM MULTICH HDMI DIRECT
ובדקתי את זה עם דיסק סמפלר ובדיקות של TRUE HD.
לגבי 16 או 24 ביט אני לא יודע איך לומר לך , מה שכן אני יכול לומר, שה WINDOWS מכוון על 24 ביט ועל 7.1 רמקולים.
נכון לעכשיו , אפשר לומר בפה מלא, יש LPCM 7.1 בכרטיס RADEON 4850.
לא לשכוח שחייבים את המתאם שבא עם הכרטיס, כל מתאם אחר יכשל בהעברת האודיו.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

תוודא שהרסיבר לא מוגדר ל-TV+AMP אלא AMP בלבד.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

קבל תיקון, לרסיבר שלך אין יכולת לפענח אודיו מכניסות ה-HDMI שלו.
תצטרך לחבר בנוסף כבלי SPDIF (אופטיים או קואקסיאליים) מהמחשב ומה-PS אל הרסיבר.
תצטרך לחבר בנוסף כבלי SPDIF (אופטיים או קואקסיאליים) מהמחשב ומה-PS אל הרסיבר.
- orental5
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 439
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
אפילו לא 2 channels? כי את גם את זה אני לא שומע דרך הhdmi
אני עוד הוסיף ואומר שלשתי הכניסות hdmi של הרסיבר מחוברים ה פליסטיישן 3 ו הhtpc והטלוויזיה מחוברת אל היציאה כך שאת הווידאו אני רואה ושומע בטלוויזיה לעומת זאת דרך הרמקולים של המגבר אני לא שומע כלום
תודה
אני עוד הוסיף ואומר שלשתי הכניסות hdmi של הרסיבר מחוברים ה פליסטיישן 3 ו הhtpc והטלוויזיה מחוברת אל היציאה כך שאת הווידאו אני רואה ושומע בטלוויזיה לעומת זאת דרך הרמקולים של המגבר אני לא שומע כלום
תודה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לא, אפילו לא סטריאו. הרסיבר רק מספק מיתוג ל-HDMI ועושה passthrough ללא שום פענוח. לכן, רק הטלוויזיה הוא זו המפענחת את הסאונד ומשמיעה אותו.
בקיצור, אתה צריך לחבר כבלי SPDIF בנוסף לכבלי ה-HDMI, ולהגדיר במחשב להוציא סאונד דרך היציאה הזו במקום דרך ה-HDMI.
בקיצור, אתה צריך לחבר כבלי SPDIF בנוסף לכבלי ה-HDMI, ולהגדיר במחשב להוציא סאונד דרך היציאה הזו במקום דרך ה-HDMI.