קנס יציאה משירות ה-HD של YES - מידע לא ברור

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
hagi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1213

שליחה

דוגמה מצויינת . אני חושב שהחלק הזה שבו מכריחים אותנו לרכוש חבילות אחרות ללא שום קשר לחבילה החדשה הוא ( SD מול HD ) הכי בעייתי בחבילת ה-YES-HD ולא בהכרח העלות .
לדעתי זה מקור הכעס התסכול יותר מהכל גורם אחר ( עלות , התחיבות , קנס ) בחבילה החדשה YES-HD .
זו שיטת שיווק סופר אגרסיבית שלא נתקלתי בה בשום מקום אחר בארץ או בעולם והיא עלולה להיות קטלנית עבור יס אם לא יורדים ממנה מהר .

giladye כתב:אני אישית, ואני מאמין שכך גם רוב הצרכנים, לא אוהב חברות שלא מאפשרות לי כצרכן לבחור את השירות שאני מעוניין בו ללא שירות נוסף. טול דוגמא מעולם היום יום, תאר לך כשאתה מגיע לתחנת דלק וזו מחייבת אותך לרכוש בנוסף תוסף לדלק או שמן, האם הצרכן יראה זאת בעין חיובית ויוסיף לפקוד את התחנה? כנראה שלא.
.
...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78943
שם מלא: עפר לאור

שליחה

hagi,

אם מישהו לא מרוצה מהשירות, אני מניח שהוא לא ימתין שנה לפני שיתנתק...

חובת ההוכחה היא שלנו הצרכנים. אם משהו לא מוצא חן, יקר, מסובך, לא מתאים, או כל דבר אחר - פשוט לא תקנה. כוחות השוק יכוונו אותם לכיוון הנכון. זה בדיוק הטענה הקבועה שלי לגבי כל נושא התמחור. יש שוק חופשי.

אני דווקא מאמין גדול לא רק שהמחירים ירדו (ע"ע יס מקס שבעצם כמעט לא עולה כיום כסף) מכיוון שיש כבר עכשיו תחרות. הוט לא יושבת ברגליים משולבות ומתסכלת על היתרון שלה מתבזבז, הם בפירוש פועלים בכיוון של HD ולכן תהיה אלטרנטיבה. יש אלטרנטיבה והם יכולים להוריד מחירים (יכולים = לא מפסידים כסף) הם יעשו את זה. אין להם ברירה, זה בדיוק המשמעות של שוק חופשי.

במקרה של הוט מול בזק כבר ראינו מה קורה כשיש שוק חופשי, מהירות האינטרנט כפולה תוך כמה חודשים ספורים.

האם האלטרנטיבה (הוט) תהיה זולה יותר? אין לדעת כרגע, אבל אני מעריך שמה שלא יהיה, המלחמה בתחום ה-HD בפירוש תוריד מחירים בהתאם למחיר השוק האמיתי של השירות.

הרי אף אחד לא באמת חושב שהם רוצים להפסיד כסף על השירות הזה, ולכן במקרה הכי גרוע, המחירים ירדו כאשר יגמר מלאי הממירים והם יחזרו ליצרן ויבקשו ממירים במחיר זול יותר.

לגבי MAX HD. אין ספק שיש כאן שאלה גדולה. האם נראה לך הגיוני שיקנסו מישהו על זה שהוא משדרג ציוד?

מה שיקרה (אם כי יס לא יגידו לך את זה) הוא שתצטרך לשלם מחיר כלשהו (או תוספת מחיר חודשית) ותקבל שדרוג של ממיר מקס רגיל לMAX HD או מחיר אחר שיאפשר לך לשדרג ממיר HD ל- MAX HD.

בסופו של יום בהנהלות של יס והוט לא יושבים אנשים טפשים, תן להם מינימום קרדיט...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

זו שיטת שיווק סופר אגרסיבית שלא נתקלתי בה בשום מקום אחר בארץ או בעולם והיא עלולה להיות קטלנית עבור יס אם לא יורדים ממנה מהר .
...
כך עושים בדיוק ב-BSKYB... הם פשוט העתיקו את המודל אחד לאחד...

באנגליה אתה משלם על הממיר, ואז זה גורם לכך שהערוצים שאתה מקבל הם הערוצים שאתה מנוי, רק במצב משודרג. כלומר, אם אתה מנוי של חבילת הסרטים, תקבל 2 ערוצי סרטים ב-HD עם השדרוג. אם אתה מנוי של חבילת הספורט, אתה מקבל ערוץ ספורט HD, אם אתה מנוי של חבילה שיש בה את SKY ONE אתה מקבל SKY ONE HD... וחוץ מזה יש כמה ערוצים (כמו HISTORY CHANNEL ו-NATIONAL GEOGRAPHIC) שאתה מקבל אם אתה מנוי לחבילה שכוללת אותם.

כלומר, בעצם יס עשו כאן תרגיל.

במסלול ההשכרה עולה לך 250 ש"ח לשנה לשדרג את הערוצים שיש לך בחבילה שיש לך כרגע ל-HD, בלי עלות ניתוק.

נראה לי הוגן ביותר... הם בעצם מעודדים אותך לצרוך יותר ערוצים רגילים ועוד 3 חודשים הם מוסיפים ערוץ יעודי שיאפשר לך להתנתק מערוצי הספורט המיוחדים ולקבל אותו בנפרד.

lito
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1129

שליחה

היום רואים את גביה האלופות בערוץ 55...לא LIVE/GOLD, אני מקווה ש HOT יהיו יותר עקביים.

Mistoffelees
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4852

שליחה

oferlaor כתב:

נראה לי הוגן ביותר... הם בעצם מעודדים אותך לצרוך יותר ערוצים רגילים ועוד 3 חודשים הם מוסיפים ערוץ יעודי שיאפשר לך להתנתק מערוצי הספורט המיוחדים ולקבל אותו בנפרד.
...
לא הבנתי את ההערה הזאת, גם אחרי 3 חודשים יש צורך בלייב+גולד כדי להיות מנוי על 5HD לפי מה שאני מבין.
...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

yes-man,

לא ראיתי שזה כתוב בשום מקום. כתוב רק שזה יעלה 14.9

יכול להיות שזה 14.9 למנויי LIVE+GOLD, אבל לא ראיתי שזה מה שהם כתבו.

abikhen
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 19

שליחה

זו בדיוק הנקודה, עופר.
שום דבר לא כתוב באף מקום, אבל משיחות עם נציגים זו התמונה שעולה.

Mistoffelees
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4852

שליחה

oferlaor כתב:yes-man,

לא ראיתי שזה כתוב בשום מקום. כתוב רק שזה יעלה 14.9

יכול להיות שזה 14.9 למנויי LIVE+GOLD, אבל לא ראיתי שזה מה שהם כתבו.
...
אפשר לראות את זה בקישור שנתתי:
http://www.pocket.co.il/community/showt ... p?t=209856

המידע מפורט למדי ואמין, הכותבת היא נציגת שירות ב-yes

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5111
שם מלא: גילי

שליחה

oferlaor כתב:hagi,

תגיד, אתה ברצינות רוצה לומר לי שמישהו שרכש מערכת בעשרות אלפי ש"ח (שזה מי שזה מיועד לו) לא יכול להרשות לעצמו את זה?
...
עופר
סליחה, אבל גם אני לא מבין את הקשר..
אם מישהו רכש מערכת בעשרות אלפי שקלים, זה אומר שהוא יסכים להיעשק ע"י YES?
כמו שאמרת, יש אלטרנטיבות אחרות, ואפשר איתן לממש את את המערכת ובאופן מגוון הרבה יותר.
לא רלוונטי שווי הציוד שיש לי כרגע בבית (יכול להיות 20K,30K 100K), ואין לי בעיה להוציא עוד 250 ש"ח בחודש על YED-HD, זה אומר שאני אוציא את זה? הצחיקו אותי שם ב- YES, ולא רק בגלל הפרסומת.
...

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462

שליחה

על מה אנשים מתבכיינים? נותנים לכם מכשיר יקר ללא תשלום ולפי הנוסחא שלי יס-מן, הכי הרבה שיהיה לשלם זה 1,000 ש"ח. אם התנתקת אחרי כמה חודשים, תשלם פחות.
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

Giliboy,

נו באמת... יש לך פרארי ואתה מתלונן על מחיר הדלק.

זה הדלק של המערכת שלנו...

זה נכון, המחיר האידאלי לשירותי טלויזיה רב ערוצית כולל HD עבורי זה בסביבות 100 ש"ח. מה לעשות, זה לא הולך לקרות...

250 ש"ח לשנה זה יותר מדי? זה יוצא פחות מ-21 ש"ח לחודש...

MarioMan פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה

שליחה

אפרופו הפרסומת - שמעתי שהם נאלצו להוריד אותה.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8140

שליחה

Giliboy כתב:
oferlaor כתב:hagi,

תגיד, אתה ברצינות רוצה לומר לי שמישהו שרכש מערכת בעשרות אלפי ש"ח (שזה מי שזה מיועד לו) לא יכול להרשות לעצמו את זה?
...
עופר
סליחה, אבל גם אני לא מבין את הקשר..
אם מישהו רכש מערכת בעשרות אלפי שקלים, זה אומר שהוא יסכים להיעשק ע"י YES?
כמו שאמרת, יש אלטרנטיבות אחרות, ואפשר איתן לממש את את המערכת ובאופן מגוון הרבה יותר.
לא רלוונטי שווי הציוד שיש לי כרגע בבית (יכול להיות 20K,30K 100K), ואין לי בעיה להוציא עוד 250 ש"ח בחודש על YED-HD, זה אומר שאני אוציא את זה? הצחיקו אותי שם ב- YES, ולא רק בגלל הפרסומת.
...
(Y)
צודק מאה אחוז,
זה עניין עקרוני לחלוטין. עוד 20 , עוד 50 עוד 200, זה לא נגמר כאן. ככל שאנחנו מסכימים להוציא יותר ככה גובים מאיתנו יותר כסף על פחות תכנים ושרות.
ויש גם עניין של סדרי עדיפויות. את הכסף הזה אני מעדיף להוציא על חיבור מהיר יותר לאינטרנט ומנוי טוב יותר ב Usenet.
אני לא צריך לספר לכם איפה יש תכנים טובים יותר ..

MarioMan כתב:אפרופו הפרסומת - שמעתי שהם נאלצו להוריד אותה.
...
וטוב שכך,
סתם פרסומת מעצבנת בלי פואנטה.
הם הבינו שזה רק עושה להם נזק ( כן, יש גם דתיים שמחוברים ל yes ויש גם חילוניים שהפרסומת הזו הרגיזה אותם )

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

MarioMan פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

בהחלט עניין עקרוני לחלוטין.

לי יש התקנה מתואמת ל-26 לחודש ואני מאמין שמחר בבוקר אתקשר לבטל אותה.
המחיר (גם 40 ש"ח) נשמע לי סביר למדי, הבעיה כמובן היא ההתחייבות ודרך שעל פיה הקנס נקבע.

במילים אחרות הם אומרים משהו כמו "אנחנו נותנים קרדיט למי שמבין שדפקנו אותו אחרי חודש, למי שהבין שדפקנו אותו אחרי יותר זמן נוסיף לו להרגשת הדפק ונקח לו עוד כסף".

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

Lior_M,

לפני 15 שנה היו לוקחים לי כסף על טלפון והיה לי אגרה בטלויזיה.

היום לוקחים לי על סלולרי, על תשתית אינטרנט, על חשבון ספק אינטרנט, על הודעות קוליות ושיחה ממתינה, וגם על SMS ועל ערוצי הלויין והחבילות השונות שאני צופה + DVD BOX ויש לי גם חשבון ב-GIGANEWS שאני משלם עליו 100 ש"ח בחודש... וחוץ מזה אני עדיין צריך לשלם על הטלפון וגם את האגרה.

מה בסה"כ השתנה? :lol:

אגב, הפרסומת - ראיתי היום גירסא מקוצצת שלה בטלויזיה, כך שלא ממש ברור מה קורה.

hagi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1213

שליחה

לגבי הפרסומת של יס ל-HDTV , זו טעות ענקית מצידם לגעת באוכלוסיה החרידית .
יס בטח אמרו לעצמם - "גם ככה אין טלויזיות בבתי החרידים , אין סיכוי שאיי פעם הם יתחברו אלינו , אז יאללה , לפחות בואו נרביץ כמה צחוקים על גבם בנושא HDTV ".
אני לא חרידי אבל התפיסה הזו ש"בואו נתנפל על החלש כי אין לנו מה להפסיד " מעצבנת אותי וכנראה שלא רק אותי .
יס כנראה שלא מעריכים נכון את הכוח שיש לאוכלוסיה החרידית . הם יכולים לגרום בהחלטה אחת על מוצר מסויים כמרוויח ומוצלח ובאותה קלות להכריז על מוצר אחר כ"אסור לשימוש" , וההחלטת האלה יכולים להשפיע לא רק על החרידים על אוכלוסיה רחבה הרבה יותר .
ראו מה קרה עם קוקה קולה , ראו מה קרה עם קריסטל וראו מה קורה עם אל על . אבל ביס כנראה שלא שמעו על זה .

gameboy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1900

שליחה

לא מאמין שהייתה להם איזו כוונה כנגד הדתיים.
למכירה 4100 במצב חדש,כולל אחריות .
ניתן לפנות בפרטי.

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462

שליחה

מריו-מן, איך זה שיש לך התקנה מתואמת? אמרו לי שעדיין אין תיאומים. האם זה בגלל שאתה בתחום? מתי יוכל בן-תמותה כמוני לתאם איתם התקנה? דרך אגב, אם תבטל אשמח אם תעביר אותה אליי :)

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5111
שם מלא: גילי

שליחה

oferlaor כתב:Giliboy,

250 ש"ח לשנה זה יותר מדי? זה יוצא פחות מ-21 ש"ח לחודש...
...
עופר,
אם אתה מסדר לי ב- 21 ש"ח לחודש, כאשר במידה ונטשתי את השירות לפני תום שנה מסויימת, אשא בהוצאה מלאה של 250ש"ח עבור אותה שנה ושנים עברו אם תהיינה- אני מצטרף עכשיו!!!
גם 29 ש"ח הייתי משלם (אותו חישוב מדד ורבית על 250 לשנה שעשית ל- Hagi, אני מוכן ש- YES יעשו לי..).
2500 ש"ח במכה אני לא מוציא. ב- YES כמובן יגחחו על ההצעה שלי, מה שמחזיר אותי שוב לעניין מדיניות ההחזרה מצידם של שארית ה- 2500..
oferlaor כתב:
אגב, הפרסומת - ראיתי היום גירסא מקוצצת שלה בטלויזיה, כך שלא ממש ברור מה קורה.
...
ראיתי גם. שום דבר יוצא דופן בעולם הפרסומות. שידור של פרסומת בגרסה מקוצצת עולה כמובן פחות כסף ועדיין מחלחל את אצל הצופים שכבר ראו את הגרסה המלאה ומבינים על מה מדובר.
oferlaor כתב: נו באמת... יש לך פרארי ואתה מתלונן על מחיר הדלק.
זה הדלק של המערכת שלנו...
...
שוב, לא מסכים. יש דרכים טובות ומגוונות הרבה יותר על מנת לממש את המערכת.
אתה רוצה להגיד שעד שהתקינו אצלך את YES-HD היית בתחושה שאתה לא מנצל את הפרארי שלך?
נערך לאחרונה על ידי Gili_Regev ב 07/12/2007 9:33, נערך 2 פעמים בסך הכל.
...

MarioMan פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

danlior,

חייג *2080, שלוחה 3 זה מחלקת ה-HD, הם מתאמים התקנות כבר מיום שלישי או רביעי.

במקרה הזה אני לקוח רגיל מן המניין (הלקוחות החשובים כבר קיבלו התקנה, לפחות אחד שידוע לי עליו).

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”