GoFiber GFD172 GPON+WiFi7

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
MosheR.Horowitz
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 14
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #41 

itfan כתב: כן. אפשר (לפחות אצלי זה עובד). שם המשתמש הרלוונטי הוא admin והסיסמה היא המספר הסידורי (כמו בממשק הוובי). יש לי סקריפט שבהרצה מיידית פותח SSH, אבל אני משום מה לא מצליח להדביק אותו פה. אני אמצא איך להעלות אותו לכאן בהמשך. בכל אופן, ברגע שכבר מחוברים ל-CLI, אפשר לסדר שגם SSH וגם TELNET יהיו פתוחים תמיד ע"י הרצת שלושת הפקודות הבאות:

קוד: בחירת הכל

uci set skapi.hide_cfg.ssh_enable=1uci set skapi.hide_cfg.telnet_enable=1uci commit skapi
...
השתמשתי ברעיון שלך והפעלתי SSH, ופתחתי את זה בACL בממשק, הצלחתי להגיע לשלב של ההתחברות בSSH אבל בפועל כל סיסמה שאני מכניס הוא דוחה אותה. ניסיתי הסיסמה של היוזר שלי בממשק, הסיסמה ברירת מחדל, מספר של המכשיר, (גם סריאל וגם מאק).

@DanielGR

אני רוצה להדביק לך קוד התחברות אבל הפורום חוסם את הקוד כל פעם שאני מנסה לפרסם, אני התחברתי בPS בווינ 11

itfan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 471
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 160 פעמים

שליחה #42 

משום מה המוד להצגת קוד פה לא עובד עבור הסקריפט שלי, אז הנה הוא בפורמט pdf. צריך להחליף את GFBD00000000 במספר הסידורי של המכשיר (זה ל-GF10SK).
open_sshd.pdf
(54.79 KiB) הורד פעם אחת

itfan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #43 

18/08/2026 23:51  
MosheR.Horowitz כתב:
השתמשתי ברעיון שלך והפעלתי SSH, ופתחתי את זה בACL בממשק, הצלחתי להגיע לשלב של ההתחברות בSSH אבל בפועל כל סיסמה שאני מכניס הוא דוחה אותה. ניסיתי הסיסמה של היוזר שלי בממשק, הסיסמה ברירת מחדל, מספר של המכשיר, (גם סריאל וגם מאק).
...
תנסה סיסמה

$kyw0rTH%
ואם שם משתמש לא admin אז אולי telecomadmin.

עריכה: ב-GF10SK, שזה מה שיש לי ואני מכיר, הסיסמה הזו שכתבתי כאן (עם שם משתמש admin) משמשת לחיבור דרך ה-serial port של המכשיר (שחיבור אליו דורש, כמובן, פתיחה של המכשיר). מה שבאופן רגיל משמש לחיבור TELNET/SSH זה שם משתמש admin וסיסמה שהיא המספר הסידורי (בדיוק כמו בממשק הוובי של ה-GF10SK).
נערך לאחרונה על ידי itfan ב 19/08/2026 8:09, נערך פעם 1 בסך הכל.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 1457
שם מלא: DanielG
נתן תודות: 221 פעמים
קיבל תודות: 280 פעמים

שליחה #44 

itfan כתב: משום מה המוד להצגת קוד פה לא עובד עבור הסקריפט שלי, אז הנה הוא בפורמט pdf. צריך להחליף את GFBD00000000 במספר הסידורי של המכשיר (זה ל-GF10SK).
...
תודה !!!
רשימת הציוד: MikroTik CCR2004-1G-12S+2XS |CRS317-1G-16S-RM | CRS504-4XQ-IN

MosheR.Horowitz
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #45 

@itfan
הסיסמה שהבאת עובדת!!
תודה רבה.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #46 

החומרה של GF10SK מספיק חזקה כדי שאפשר לעשות הרבה דברים, לדוגמא - ניתוב קווי בקצבים גבוהים עם האצת חומרה, או בנייה של Half bridge - כלומר חיוג PPPOE, ו- Forwarding, ההתקן יופיע כ- DHCP Server כלפי ה- Downstream. אעדכן

MosheR.Horowitz
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #47 

עכשיו החלפתי סיסמה דרך SSH והיה שתי דברים מוזרים,

עשיתי סיסמה של כ50 תווים,

זה לא שינה כלל את הסיסמת התחברות לSSH, וזה נשאר הברירת מחדל של היצרן....

אבל זה נעל אותי מחוץ לWEB GUI, עד ששחזרתי לי גישה דרך הSSH, כנראה שיש הגבלה על הכמות תווים שניתן להכניס לסיסמה ולכן זה השתבש.

MosheR.Horowitz
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #48 

בשיחה ממתינה שומעים צליל המתנה כפול במקום הצליל הישראלי הרגיל, ולא רואים את המספר המתקשר.
ניסיתי הרבה הגדרות שונות ולא עזר.
זה האזורים שיש, השתמשתי בETSI (ניסיתי גם USA CHINA MEXICO)

itfan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #49 

19/08/2026 15:23  
MosheR.Horowitz כתב:
בשיחה ממתינה שומעים צליל המתנה כפול במקום הצליל הישראלי הרגיל, ולא רואים את המספר המתקשר.
...
הדרישות הטכניות לצלילי טלפוניה בארץ מופיעות במסמך הבא:

https://www.gov.il/BlobFolder/generalpage/specification_import/he/%D7%9E%D7%A4%D7%A8%D7%98%20%D7%98%D7%9B%D7%A0%D7%99%20%D7%A6%D7%9C%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%9D%20%D7%91%D7%A8%D7%A9%D7%AA%20%D7%94%D7%98%D7%9C%D7%A4%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%94%20%D7%94%D7%A6%D7%99%D7%91%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%AA%20%D7%91%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C.pdf
ואתה גם יכול להסתכל במסמך המתאים של ה-ITU:
https://www.itu.int/dms_pub/itu-t/opb/s ... -PDF-E.pdf
(אולי תמצא שם איזו ארץ שמופיעה בהגדרות של המכשיר ושהיא מספיק דומה למה שאמור להיות אצלנו.)

בכל אופן, אם אין הגדרות לישראל כארץ ואין אפשרות להגדיר את הצלילים ברמה פרימיטיבית, זה אומר שבגרסת הקושחה הנוכחית שלך אין באמת את המינימום הנדרש לשימוש VOIP תקני בארץ. (אולי הכוונה/תקווה של היבואן היא שיהיו ספקים שיאמצו את המכשיר גם לצורך זה ואז יספקו להם קושחה מותאמת.)

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #50 

itfan כתב: משום מה המוד להצגת קוד פה לא עובד עבור הסקריפט שלי, אז הנה הוא בפורמט pdf. צריך להחליף את GFBD00000000 במספר הסידורי של המכשיר (זה ל-GF10SK).
...

עובד (Y) :wink: :wink:

MosheR.Horowitz
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #51 

אז הצלחתי לדבר עם נציגה של היבואן
והיא בהתחלה אמרה שנכון שיש יציאת טלפון כמו שכתוב בפרסומות אבל אין תמיכה בVOIP...😇😇
אחר כך היא אמרה שהראוטר הזה משווק גם על ידי מספר ספקיות תקשורת בישראל כציוד CPE שניתן להגדרה רק על ידי הספק וזו דרישה חד משמעית שלהם שלא יהיה גירסה פתוחה להגדרות האלו,

ולכן להביא לי גירסה פתוחה היא לא תביא בכל מקרה, אבל ייתכן והיא תביא לי זיכוי שיקחו את הראוטר ויחזירו את הכסף.

היא אמרה שתבדוק ותחזור אליי,
אחרי כמה דקות היא התקשרה אליי 3 צלצולים ואז ניתקה לפני שהספקתי לענות, ואז ניסיתי לחזור למספר שהיא התקשרה ממנו וזה מגיע למוקד שרות לקוחות עם הקלטה שכל הנציגים תפוסים וניתן להקליט הודעה...

האמת שאני מסתפק האם עכשיו שזה עובד אם להשאיר ככה או להחזיר ליבואן, ולקנות מכשיר אחר, אולי ה fritzbox5530 שהוא עולה כמה מאות שקלים יותר. או אולי מכשיר אחר או בכלל לקנות מתאם שיחות כמו grandstream812 או 802.
סה"כ אחרי שהשגתי גישה מלאה למכשיר והגדרתי מה שצריך זה עיסקה לא רעה של 495 לראוטר + ONT + ATA

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1322
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 162 פעמים

שליחה #52 

אז למה לא בעצם להשאר עם מה שיש לך כרגע?
בינה מלאכותית היא בבחינת "אֲנִי בִינָה לִי גְבוּרָה" (משלי פרק ח', פסוק י"ד)

MosheR.Horowitz
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #53 

Jabberwock כתב: אז למה לא בעצם להשאר עם מה שיש לך כרגע?
...
הדבר היחיד שנשאר שלא מוגדר טוב זה הנושא של שיחה ממתינה, ואני מסתפק האם וכמה זה מפריע לי,
מי שמתקשר בזמן שיחה, שומע צליל ממתינה ל20 שניות ואז מקבל הודעה שהמנוי לא זמין, בזמן שבטלפון הפשוט שמחובר אצלי שומעים רק צליל של שיחה ממתינה ולא רואים מי מתקשר ואם עוברים לשיחה הממתינה אי אפשר לחזור לשיחה הראשונה ואם הראשון שאני מדבר איתו מנתק בזמן שיש ממתינה זה אוטומטית עובר לשני אפילו בלי להתכוון לענות

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”