התרשמות כללית מעבר ל- UniFi / Ubiquity
- ChaoscripT
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 919
- שם מלא: חביב
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 21 פעמים
OPNsense יכול להחזיק חיבור 5/10 גיגה?...
בגלל ה- PPPOE / FreeBSD יש עם זה בעיה לא?
בעצם השליטה תהיה על הסוויץ + ה- AP במקום גם על הראוטר?
אני מדבר על ה- eco system של Unifi?
- ChaoscripT
-
- חבר פעיל במיוחד

איך יודעים איזה מעבד כן יכול להחזיק חיבור כזה?
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1448
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 217 פעמים
- קיבל תודות: 280 פעמים
בדקתי את התצורות הבאות עם pfSense 2.8.1: חיבור בזק 5000/500 PPPOE....
אינטל N150 ארבע ליבות, יש מחשב TOPTON עם שני פורטים של SFP PLUS:
תומך בקצבים של 5Gbps בלי בעיה בתנאי שחוקי הפיירוול מינימליים, ללא IPS/IDS, רץ על Bare metal, וללא יישומים נוספים, VPN מוגבל. היתרון הוא מחיר, ואפשרות לקירור פאסיבי
תצורה דומה להנ״ל עם מעבד N305/N355, שמונה ליבות, נותן עוד Performance headroom , ניתן לבצע ווירטואליזציה של הפיירוול
מחשב Minisforum MS-01 עם מעבד 13900H, הביצועים מצויינים, אפשר לעשות איתו הכל, החיסרון הוא מחיר גבוה.
ישנם מבצעים של 11/11, אם אתה שוקל לרכוש - זה הזמן.
- DanielGR
- גורו רשתות

ובנוסף...
ספציפית לגבי ה- UCG FIBER , לומר שהוא לא שווה כלום זה אולי ניסוח חריף מדי. לגבי כל מוצר זו שאלה של שוק היעד, רמת המחיר, ורמת הביצוע.
אין מחלוקת לגבי המגבלות שדובר עליהן בפורום, וגם ב-Reviews אחרים, השאלה היא עד כמה זה רלוונטי לגביך. מה שמומלץ לעשות זה לראות את ה-Review של STH, לקרוא ביקורות נוספות, ומתוך זה להבין האם יש Show stoppers עבורך. וכמו כן להבין האם המגבלות המתוארות אכן רלוונטיות לאופן שבו אתה רוצה להשתמש בו.
אז תוכל לקבל החלטה מושכלת.
יש לו בהחלט יתרונות: בקר Unify משולב, ביצועי הניתוב טובים, והממשק מלוטש ויחסית קל לשימוש, ויש עוד.
ספציפית לגבי ה- UCG FIBER , לומר שהוא לא שווה כלום זה אולי ניסוח חריף מדי. לגבי כל מוצר זו שאלה של שוק היעד, רמת המחיר, ורמת הביצוע.
אין מחלוקת לגבי המגבלות שדובר עליהן בפורום, וגם ב-Reviews אחרים, השאלה היא עד כמה זה רלוונטי לגביך. מה שמומלץ לעשות זה לראות את ה-Review של STH, לקרוא ביקורות נוספות, ומתוך זה להבין האם יש Show stoppers עבורך. וכמו כן להבין האם המגבלות המתוארות אכן רלוונטיות לאופן שבו אתה רוצה להשתמש בו.
אז תוכל לקבל החלטה מושכלת.
יש לו בהחלט יתרונות: בקר Unify משולב, ביצועי הניתוב טובים, והממשק מלוטש ויחסית קל לשימוש, ויש עוד.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4301
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 898 פעמים
מה שמומלץ, זה למשל מערכת ניתוב חינמית כמו pfSense למשל, רק שהיא מצריכה חומרה נדרשת. זה יכול להיות גם מחשב מיני, עם משאבי חומרה מספקים, החל מ MinisForum MS-01, שיש לי כמה כאלה מותקנים במקומות רבים, כולל בבית שלי, כבר שנים ועד למכשירים כאלה מ AliExpress, כזה למשל:13/11/2025 10:22ChaoscripT כתב: נדחף לפוסט,
רשמת על כל הנתבים שלהם, אז אם UCG Fiber לא מומלץ, אז מה כן?...
https://he.aliexpress.com/item/1005009760364982.html
שגם מסוג זה יש לי כבר לא מעט. שכל אחד מהמחשבים אלה יכול בנוסף לתפקיד של נתב לשמש גם למגוון רחב של דברים במקביל ברשת ביתית. למשל כבקר שמנהל את הציוד של UBNT בה, וזה, אם מתקינים עליו מערכת וירטואליזציה, אפילו חינמית, נניח את PROXMOX ואחד המכונות הווירטואליות בה יהיה pfSense, נוספת, נניח הפצה של LINUX , שעלייה מתקינים את הבקר של UBNT, וכך הלאה. אצלי למשל ברשתות ביתיות מותקנות גם מרכזיות טלפונייה IP כמכונות וירטואליות ומספקות את כל הצרכים הנדרשים בבית ומחוצה לו בהקשר זה.
יש כמובן גם אפשרויות אחרות, שכל אחת מהן, מתאימה למקרה אחר, של צרכים אחרים, מספקת יכולות אחרות וכל אחת תעלה מחיר אחר, בהתאם למשאבי חומרה או דרישות ממנה.
- ChaoscripT
-
- חבר פעיל במיוחד

13/11/2025 20:28DanielGR כתב: בדקתי את התצורות הבאות עם pfSense 2.8.1: חיבור בזק 5000/500 PPPOE.
אינטל N150 ארבע ליבות, יש מחשב TOPTON עם שני פורטים של SFP PLUS:
תומך בקצבים של 5Gbps בלי בעיה בתנאי שחוקי הפיירוול מינימליים, ללא IPS/IDS, רץ על Bare metal, וללא יישומים נוספים, VPN מוגבל. היתרון הוא מחיר, ואפשרות לקירור פאסיבי
תצורה דומה להנ״ל עם מעבד N305/N355, שמונה ליבות, נותן עוד Performance headroom , ניתן לבצע ווירטואליזציה של הפיירוול
מחשב Minisforum MS-01 עם מעבד 13900H, הביצועים מצויינים, אפשר לעשות איתו הכל, החיסרון הוא מחיר גבוה.
ישנם מבצעים של 11/11, אם אתה שוקל לרכוש - זה הזמן....
תודה רבה לכם על התגובות.13/11/2025 23:52sys_admin כתב: מה שמומלץ, זה למשל מערכת ניתוב חינמית כמו pfSense למשל, רק שהיא מצריכה חומרה נדרשת. זה יכול להיות גם מחשב מיני, עם משאבי חומרה מספקים, החל מ MinisForum MS-01, שיש לי כמה כאלה מותקנים במקומות רבים, כולל בבית שלי, כבר שנים ועד למכשירים כאלה מ AliExpress, כזה למשל:
https://he.aliexpress.com/item/1005009760364982.html
שגם מסוג זה יש לי כבר לא מעט. שכל אחד מהמחשבים אלה יכול בנוסף לתפקיד של נתב לשמש גם למגוון רחב של דברים במקביל ברשת ביתית. למשל כבקר שמנהל את הציוד של UBNT בה, וזה, אם מתקינים עליו מערכת וירטואליזציה, אפילו חינמית, נניח את PROXMOX ואחד המכונות הווירטואליות בה יהיה pfSense, נוספת, נניח הפצה של LINUX , שעלייה מתקינים את הבקר של UBNT, וכך הלאה. אצלי למשל ברשתות ביתיות מותקנות גם מרכזיות טלפונייה IP כמכונות וירטואליות ומספקות את כל הצרכים הנדרשים בבית ומחוצה לו בהקשר זה.
יש כמובן גם אפשרויות אחרות, שכל אחת מהן, מתאימה למקרה אחר, של צרכים אחרים, מספקת יכולות אחרות וכל אחת תעלה מחיר אחר, בהתאם למשאבי חומרה או דרישות ממנה....
כיום אני עם OPNsense שיושב על Lenovo i5-8500T, מניח שזה לא יחזיק קישוריות של 5/10 גיגה נכון? המעבד לא יצליח לסחוב את זה.
ממה שהבנתי לא מומלץ להתקין את זה proxmox אלא ישירות על ה bare metal, מה דעתכם?
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

אם אנו מדברים על מחשב כזה למשל:14/11/2025 14:48ChaoscripT כתב: תודה רבה לכם על התגובות.
כיום אני עם OPNsense שיושב על Lenovo i5-8500T, מניח שזה לא יחזיק קישוריות של 5/10 גיגה נכון? המעבד לא יצליח לסחוב את זה.
ממה שהבנתי לא מומלץ להתקין את זה proxmox אלא ישירות על ה bare metal, מה דעתכם?...
https://shop.super-pharm.co.il/electric ... 2YQAvD_BwE
אז לא רק שהמעבד שלו לא יהיה מספיק לכך, אלה שגם אין לו שום ממשקי רשת של 10G או של 5G או אפילו לא של 2.5G וגם אין שום חריץ הרחבה על הלוח אם שלו שניתן להתקין בו אותם. ואני מכווה שאתה לא באמת חשבת לחבר כרטיסי רשת USB חיצוניים למחשב כזה, למשימה זו?
כך שזה לא מתאים מכל הבחינות ומכל היבט.
- DanielGR
- גורו רשתות

להרצה מעל ווירטואליזציה יתרונות רבים, החל מגיבוי של כל הסביבה, אפשרות להריץ יישומים נוספים על מכונות וורטואליות אחרות (על אותה חומרה) וקונפיגורציה גמישה של הרשת. בשימוש עם PPPOE מבוצעת חלוקת עומס אוטומטית בין הליבות על כרטיסי הרשת הווירטואלייםממה שהבנתי לא מומלץ להתקין את זה proxmox אלא ישירות על ה bare metal, מה דעתכם?...
מספר סייגים:
לסביבה ווירטואלית יש תקורה, אמנם לא רבה אבל קיימת. בקצבים גבוהים וכאשר לא משתמשים בחומרה High end זה יכול להיות משמעותי. כאשר רוצים להשיג את מקסימום הביצועים רצוי לשקול Bare metal
אמנם Linux bridges היא הקונפיגורציה הנוחה והגמישה ביותר, הביצועים הטובים ביותר יתקבלו על ידי Pass through של ממשקי הרשת למכונה הווירטואלית
בעיה נוספת שנתקלתי בה היא עומס מעבד גבוה על ה- Host, הרבה יותר מהעומס בתוך המכונה הווירטואלית, זה לא אמור להיות, ולא קורה כאשר מבצעים ווירטואליזציה של Linux ( לעומת FreeBSD). לחברים אחרים בפורום זה לא קרה, אבל התופעה מתועדת גם ב- Reddit. להערכתי זה בא לידי ביטוי בקצבים גבוהים, ומשמעותי רק שהחומרה לא הכי חזקה.
תיעדתי את הבעיה כאן:
viewtopic.php?t=391405&start=270#p3378211+
הבעיה לא נפתרה, וגם יש חילוקי דעות, מומלץ לקרוא את ההודעה ואלו שאחריה.
במיוחד כאן - רואים את העומסים השונים על ה- Host, ובתוך ה- Guest. מדובר במכונה מאד חזקה.
viewtopic.php?t=391405&start=285#p3378550+
לסיכום:
המינימום לקצבים של 5Gbps הוא N150 - רצוי Bare metal
מעבד N305/N355 אפשר Bare metal או וירטואליזציה
מערכת High end לשימושים כאלו כמו Minisforum MS-01 אפשר הכל
- ChaoscripT
-
- חבר פעיל במיוחד

האמת שהתקנתי כרטיס רשת (פנימי) Intel X550-T2 10GB והכל עובד תקין.14/11/2025 16:24sys_admin כתב: אם אנו מדברים על מחשב כזה למשל:
https://shop.super-pharm.co.il/electric ... 2YQAvD_BwE
אז לא רק שהמעבד שלו לא יהיה מספיק לכך, אלה שגם אין לו שום ממשקי רשת של 10G או של 5G או אפילו לא של 2.5G וגם אין שום חריץ הרחבה על הלוח אם שלו שניתן להתקין בו אותם. ואני מכווה שאתה לא באמת חשבת לחבר כרטיסי רשת USB חיצוניים למחשב כזה, למשימה זו?
כך שזה לא מתאים מכל הבחינות ומכל היבט....
בעצם יש לי 2 ממשקי 10 גיגה ו- 1 גיגה ("המקורי"), כמובן שה10 גיגה תומך אחורה - 5/2.5/1.
אבל עדיין כמו שחשבתי שהמעבד איטי מידי למשימה.
- ChaoscripT
-
- חבר פעיל במיוחד

בוא נוציא שניה את 13900h מהמשוואה,14/11/2025 17:57DanielGR כתב: לסיכום:
המינימום לקצבים של 5Gbps הוא N150 - רצוי Bare metal
מעבד N305/N355 אפשר Bare metal או וירטואליזציה
מערכת High end לשימושים כאלו כמו Minisforum MS-01 אפשר הכל...
לפי האתר הזה,
רק ה-N355 חזק יותר מהמעבד שלי.
https://www.cpubenchmark.net/compare/63 ... l-i5-8500T
האם זה הגיוני?
*לא מדבר על צריכת חשמל, שאין מה להשוות בכלל.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

אם כבר ממילא יש לך גם את המחשב זה וגם התקנת בו את הכרטיס רשת עם שני פורטים של 10G, אז אין שום בעיה לנסות את החיבור זה ולראות מה תהייה התוצאה. ורק אחרי זה כבר להמשיך, אם יהיה צורך לחפש מחשב אחר.14/11/2025 18:04ChaoscripT כתב: האמת שהתקנתי כרטיס רשת (פנימי) Intel X550-T2 10GB והכל עובד תקין.
בעצם יש לי 2 ממשקי 10 גיגה ו- 1 גיגה ("המקורי"), כמובן שה10 גיגה תומך אחורה - 5/2.5/1.
אבל עדיין כמו שחשבתי שהמעבד איטי מידי למשימה....
- DanielGR
- גורו רשתות

כן, זה הגיוני.
מעבד מודרני המיועד ל-Mobile/embeded בעל צריכת הספק נמוכה מגיע לאותם ביצועים של מעבד Desktop ממספר דורות אחורה, מרשים. כמו כן ל-N355 שמונה ליבות לעומת שש במעבד הישן יותר, ומכיוון שכך מכאן נובע ההבדל ב-CPU MARK. ביצועי ה- Single thread שלהם דומים.
להערכתי יסחוב 5Gbps. ההערכה מבוססת על כך שהביצועים דומים ל-N355, ו-N355 בוודאות סוחב את החיבור המדובר.
מעבד מודרני המיועד ל-Mobile/embeded בעל צריכת הספק נמוכה מגיע לאותם ביצועים של מעבד Desktop ממספר דורות אחורה, מרשים. כמו כן ל-N355 שמונה ליבות לעומת שש במעבד הישן יותר, ומכיוון שכך מכאן נובע ההבדל ב-CPU MARK. ביצועי ה- Single thread שלהם דומים.
להערכתי יסחוב 5Gbps. ההערכה מבוססת על כך שהביצועים דומים ל-N355, ו-N355 בוודאות סוחב את החיבור המדובר.
- DanielGR
- גורו רשתות

ראה דוגמא ל-N150, הביצועים של N355 יהיו מעט טובים יותר:
והעומסים: כפי שנראה אין שום בעיה לסחוב 5Gbps. חשוב להדגיש שזו קונפיגורציה ברירת המחדל עם הדרייבר החדש של PPPOE וללא IPS/IDS או שירותים נוספים.
והעומסים: כפי שנראה אין שום בעיה לסחוב 5Gbps. חשוב להדגיש שזו קונפיגורציה ברירת המחדל עם הדרייבר החדש של PPPOE וללא IPS/IDS או שירותים נוספים.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

אם מוצאים את שניה את 13900h מהמשוואה, אז כל מה שעד N355, כולל אותו לא יהיה שונה בהרבה ממה שיש לך היום, אבל בין זה לבין 13900h יש עוד כמה מדרגות, למשל מכשיר מ aliexpress, שכבר כתבתי עליו: והוא מגיע עם מעבד 14th Gen Ultra 7 155H , שכבר בטוח יהיה מתאים לרוב השימושים בחיבור זה, כולל גם הצפנה של ערוץ VPN וכו', וגם עם אפשרות של הרצה עליו כמה מכונות וירטואליות במקביל.14/11/2025 18:08ChaoscripT כתב: בוא נוציא שניה את 13900h מהמשוואה,
לפי האתר הזה,
רק ה-N355 חזק יותר מהמעבד שלי.
https://www.cpubenchmark.net/compare/63 ... l-i5-8500T
האם זה הגיוני?
*לא מדבר על צריכת חשמל, שאין מה להשוות בכלל....
כמובן שהוא עם מספיק זיכרון RAM לכך ועם NVME בגודל נדרש ועם מודול של 4 כרטיסי רשת של 10G, (כי המודול של 2 כרטיסי רשת די בעייתי), יהיה כבר במחיר לא של גרוש וחצי, אבל ייתן פתרון מצויין לרשת ביתית למספר שנים, ויהיה מוכן גם לשדרוגי מהירות הבאים.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

גם המדד של "לא זול", הוא די יחסי. ואני אסביר למה אני מתכוון. למשל מכשיר דומה עם משאבי חומרה דומים או אפילו נחותים יותר, אבל של חברה מוכרת יעלה החל מפי שלוש וצפונה ממכשיר זה.
החלק של הזכרונות RAM ושל אחסון NVME, אם למשל מתקינים 128GB של DDR5 ו NVME בנפח של 4TB איכותי, אז כבר המחיר המלא של המוצר יהיה יותר מפי שניים ממכשיר זה ללא זכרונות ואחסון. אבל מקבלים כבר מוצר שסוגר את כל הפינות של צרכי שרת וירטואליזצייה לרשת ביתית לכמה שנים קדימה, ושגם די קטן ואמין מבחינת המוצר. על כל המכשירים אלה שרכשתי אני התקנתי גם מאוורר חיצוני Noctua NF-A15 PWM 15cm ואז גם במצב TURBO ועם ניצולת מלאה המעבד לא עבר את 55 מעלות ובמצב רגיל לא הגיע ל 40.
החלק של הזכרונות RAM ושל אחסון NVME, אם למשל מתקינים 128GB של DDR5 ו NVME בנפח של 4TB איכותי, אז כבר המחיר המלא של המוצר יהיה יותר מפי שניים ממכשיר זה ללא זכרונות ואחסון. אבל מקבלים כבר מוצר שסוגר את כל הפינות של צרכי שרת וירטואליזצייה לרשת ביתית לכמה שנים קדימה, ושגם די קטן ואמין מבחינת המוצר. על כל המכשירים אלה שרכשתי אני התקנתי גם מאוורר חיצוני Noctua NF-A15 PWM 15cm ואז גם במצב TURBO ועם ניצולת מלאה המעבד לא עבר את 55 מעלות ובמצב רגיל לא הגיע ל 40.
- ChaoscripT
-
- חבר פעיל במיוחד

האם יש סיכוי לבצע בדיקת עומסים על הראוטר במידה ואין לי מחשב תומך חיבור קווי 10 גיגה?14/11/2025 18:53sys_admin כתב: אם כבר ממילא יש לך גם את המחשב זה וגם התקנת בו את הכרטיס רשת עם שני פורטים של 10G, אז אין שום בעיה לנסות את החיבור זה ולראות מה תהייה התוצאה. ורק אחרי זה כבר להמשיך, אם יהיה צורך לחפש מחשב אחר....
יש סיכוי למצוא מחשב/שרת עם חיבור 10gb rg45 או שסיכוי קלוש?