כבל אינטרנט RJ45 בתקן CAT8 אינו תומך PoE

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
ValorHeart
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1372
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #41 

רשום לך שהUCG Fiber מוגבל ביכולת שלו לספק את מלוא הפוטנציאל של הAP שלך

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4303
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 900 פעמים

שליחה #42 

מה שאנו רואים כאן, זה מה שאנו כבר ידענו מקודם בהקשר של UCG Fiber. וזה, שבנוסף לכל הצרות והמיגבלות שלו כנתב, הוא גם אפילו לא מסוגל לספק מתח POE בהספק מינימלי שדרש מהפורטים שלו. ואת זה ראינו מתואר אפילו בסקירה וידאו עליו שהוזכרה בדיון בפורום זה. מצרף מחדש את הקישור המדובר, בנקודה שבה מוסברת בעיה זו בסבונייה מצ'וקמקת זו:

ומומחשת כך בבדיקה הרלוונטית בסקירה ההיא עם כבל רשת קצר ביותר, שאין בו כמעט שום הפסדי הספק, בניגוד לבדיקה דרך תשתית של נקודת תקשורת, שיכולה לגרום להפסדי הספק בדרך, בגלל השימוש בכבל רשת לא מתאים:
וכך מנגד למשל צריכה להיראות תוצאה של בדיקה תקינה של פורט שמספק מתח POE באחד המתגים הביתיים הכי פשוטים שלי, שעשיתי עם מכשיר בדיקת לנקודות רשת:

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2654
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 349 פעמים

שליחה #43 

זה רק הauto negotiatio שלא מוצג טוב בכלי מדידה
הוא בטח לא מספק 6.5w

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #44 

בטח, בטח. תמיד הרי ידענו שאין בכלל מה לסמוך על תוצאות בדיקה של כל המכשירי FLUKE האלה. ושהם מציגים לנו סתם נתונים שלא קשורים לכלום. 😄

אני למשל שעשיתי בדיקה על הסבונייה המצ'וקמקת ההיא, עשיתי את זה עם מכשיר טיפה שונה ממכשיר כזה של Fluke, שעלותו שונה גם במקצת ושבוחן בין היתר את POE גם בעומס, וגם עם מכשיר כזה ההספק המתקבל היה לא מתאים לכלום.

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #45 

חבל שאתה לא קורא...
הוא לא נותן 6.5w
וזה גם לא המכשיר הראשון שנתן להם תוצאה כזאת.

We hooked up a Fluke Networks MicroScanner PoE to the port (Amazon Affiliate link), and it only saw a 6.5W 802.3 Class 2 PoE device. At the same time, this seemed off since we have powered Ubiquiti’s WiFi 7 APs from this port, like the U7 Pro and U7 Pro Max. It is certainly capable of powering more than 6.5W.
...

Jabberwock פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1304
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #46 

11/11/2025 16:19  
sys_admin כתב:
עשיתי את זה עם מכשיר טיפה שונה ממכשיר כזה של Fluke, שעלותו שונה גם במקצת ושבוחן בין היתר את POE גם בעומס, וגם עם מכשיר כזה ההספק המתקבל היה לא מתאים לכלום.
...
ובקיצור כמה קיבלת?
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #47 

11/11/2025 17:04  
OMRIJ כתב:
חבל שאתה לא קורא...
הוא לא נותן 6.5w
וזה גם לא המכשיר הראשון שנתן להם תוצאה כזאת.
...
חבל שאתה לא מבין את הדבר הכי בסיסי בהקשר זה וזה, שאם המכשיר שנדרש להספק מקסימלי של 25W, יכול להידלק ולעלות תוכנה ואפילו לשדר את הזיהוי של SSID של רשת שהוגדרה בו, גם עם הספק של רבע מכך, רק שבהמשך יהיו תופעות מעניינות ביותר.
אם התקן זה יודע להתריע על חוסר של הספק נדרש, אז נקבל בדיוק את ההודעה שהפותח הדיון מקבל כרגע:
ואם הוא לא יודע להתריע על כך או שפשוט לא יתחשבו בהתרעות אלה, אז בהמשך הוא יפעל בצורה מעניינת ביותר. למשל שחלק מהממשקים האלחוטיים או כל הממשקים אלה לא יגיעו להספק RF נדרש שלהם בשלב שיהיה צורך בשידור רציף ללקוחות ולא רק לשליחה של ביקונים בודדים של פעם ב. גם התופעה תהיה שהמודולצייות המורכבות פשוט לא יתפקדו וכו.

וחוץ מזה, חבל שאתה לא קורא את מה שכתבתי בפירוש כבר לפני זה וזה, שהמכשיר בדיקה שלי, לא סתם "מדבר" עם המקור הזנה של POE, אלה שמעבר לכך גם מנסה לבחון את ההספק שהוא מסוגל לספק בעומס עליו. בדיקה של Dummy Load אלקטרוני משתנה.

Jabberwock פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #48 

לכאורה יש לי תקציב של 30W לניצול:
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #49 

12/11/2025 17:37  
Jabberwock כתב:
לכאורה יש לי תקציב של 30W לניצול:
Screenshot 2025-11-12 173615.png
...
זה יכול להיות גם תקציב כללי, לכל הפורטים למשל ובכלל לא בטוח, שפורט בודד יהיה מסוגל לנצל אותו, אפילו שלפורטים אחרים לא מחובר כלום.
גם לא כל ההספק שיוצא מה PSE, מגיע ל PD .

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #50 

12/11/2025 17:07  
sys_admin כתב:
חבל שאתה לא מבין את הדבר הכי בסיסי בהקשר זה וזה, שאם המכשיר שנדרש להספק מקסימלי של 25W, יכול להידלק ולעלות תוכנה ואפילו לשדר את הזיהוי של SSID של רשת שהוגדרה בו, גם עם הספק של רבע מכך, רק שבהמשך יהיו תופעות מעניינות ביותר.
אם התקן זה יודע להתריע על חוסר של הספק נדרש, אז נקבל בדיוק את ההודעה שהפותח הדיון מקבל כרגע:
ואם הוא לא יודע להתריע על כך או שפשוט לא יתחשבו בהתרעות אלה, אז בהמשך הוא יפעל בצורה מעניינת ביותר. למשל שחלק מהממשקים האלחוטיים או כל הממשקים אלה לא יגיעו להספק RF נדרש שלהם בשלב שיהיה צורך בשידור רציף ללקוחות ולא רק לשליחה של ביקונים בודדים של פעם ב. גם התופעה תהיה שהמודולצייות המורכבות פשוט לא יתפקדו וכו.

וחוץ מזה, חבל שאתה לא קורא את מה שכתבתי בפירוש כבר לפני זה וזה, שהמכשיר בדיקה שלי, לא סתם "מדבר" עם המקור הזנה של POE, אלה שמעבר לכך גם מנסה לבחון את ההספק שהוא מסוגל לספק בעומס עליו. בדיקה של Dummy Load אלקטרוני משתנה.
...
אתה מסיק ממקרה פרטי יותר מדי מסקנות
יש עוד משתמש או שניים בעולם שמשתמשים במוצר הזה בדיוק עם אותו AP. זאת לא בעיה גורפת בהגדרה.

ValorHeart
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1372
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #51 

לUCG Fiber יש מגבלת עוצמה של 30W POE, כמו שנאמר לפני, כנראה מה שהיה מוצג בסרטון, זה שהמכשיר מוציא 6.5W עד שהוא מסתנכרן עם הציוד אשר דורש את העוצמה שהוא צורך וUnifi לא מסתנכנים טוב עם הFluke.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #52 

12/11/2025 20:23  
OMRIJ כתב:
אתה מסיק ממקרה פרטי יותר מדי מסקנות
יש עוד משתמש או שניים בעולם שמשתמשים במוצר הזה בדיוק עם אותו AP. זאת לא בעיה גורפת בהגדרה.
...
כן, כן, מקרה פרטי. :lol:
וזה עוד במיוחד אחרי שכל מה שהסברתי היה נדמה לי שעשיתי את זה יחסית בפשטות.
מקרה פרטי של פותח הדיון, מקרה פרטי של המחבר הכתבה בבדיקה עם FLUKE, מקרים פרטיים אחרים של "עוד משתמש או שניים בעולם שמשתמשים במוצר הזה בדיוק עם אותו AP" וניתן למצוא בשנייה באינטרנט עם אותה תופעה בדיוק:
https://www.reddit.com/r/Ubiquiti/comme ... er_and_u7/

וכמובן, גם מקרה פרטי של בחינת המכשירים אלה אצלי כבר לפני זמן מה, ואפילו לא עם ציוד קצה, אלה עם ציוד בדיקה שמודד את ההספק המתקבל בעומס ומציג אותו.

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #53 

וואוו, מצאת עוד מקרה מלפני 3 חודשים
אין, אתה ממש שרלוק הולמס הישראלי
סתם מעניין, יש לך יכולת לקרוא גם מעבר לכותרת?
נניח, גללת למטה לעוד תגובה או שניים בקישור שהבאת?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #54 

12/11/2025 23:05  
OMRIJ כתב:
וואוו, מצאת עוד מקרה מלפני 3 חודשים
אין, אתה ממש שרלוק הולמס הישראלי
סתם מעניין, יש לך יכולת לקרוא גם מעבר לכותרת?
נניח, גללת למטה לעוד תגובה או שניים בקישור שהבאת?
...
כן, כן, תגובה אחת או שניים למטה שם, איזו? למשל זו של כמה "מהמומחים", שמציעים שאפשר להתעלם מההתרעות אלה או שהם לא רואים שום בעיה בעבודה של מכשיר במצב כזה. :lol:
או את האחרונה שם מלפני 10 ימים, על עוד "מקרה נקודתי" בדיוק עם אותה הסבונייה, ורק עם נקודת גישה מסוג שונה שניסו לחבר ?

ואם זה לפני 3 חודשים, אז זה כבר פג תוקף או משהו בסגנון ? או שהמכשיר ההוא הבריא כבר מאז ואולי והיום עובד שונה?

לא יודע אולי קיבלת חסימה ב GOOGLE , כי, אם לא, אז היית בשנייה מוצא ולגמרי לבד עוד כמות של "מקרים נקודתיים" כאלה בדיוק.

Jabberwock פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #55 

אין לי דרך כרגע לדעת אם ה-AP שלי עובד במצב של "חסכון בחשמל".

לא ענית מה מכשיר הבדיקה שלך וכמה הספק הוא נתן בבדיקה?

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #56 

12/11/2025 23:41  
sys_admin כתב:
כן, כן, תגובה אחת או שניים למטה שם, איזו? למשל זו של כמה "מהמומחים", שמציעים שאפשר להתעלם מההתרעות אלה או שהם לא רואים שום בעיה בעבודה של מכשיר במצב כזה. :lol:
או את האחרונה שם מלפני 10 ימים, על עוד "מקרה נקודתי" בדיוק עם אותה הסבונייה, ורק עם נקודת גישה מסוג שונה שניסו לחבר ?

ואם זה לפני 3 חודשים, אז זה כבר פג תוקף או משהו בסגנון ? או שהמכשיר ההוא הבריא כבר מאז ואולי והיום עובד שונה?

לא יודע אולי קיבלת חסימה ב GOOGLE , כי, אם לא, אז היית בשנייה מוצא ולגמרי לבד עוד כמות של "מקרים נקודתיים" כאלה בדיוק.
...
זה מכשיר שנמכר בכמויות ענקיות, עם קהילה ענקית
אם היתה בעיה גורפת, היית רואה מאות/אלפי פוסטים כאלו
וכן, ראיתי גם הסברים יותר הגיוניים משלך לנושא האזהרה
למשל - שהאזהרה קופצת כשאתה קרוב לניצול מלא מינוס 15w, שזה הגיוני כשמדובר בswitch עם תקציב 200w וניצלת 185w ופחות הגיוני כשמדובר בפורט אחד עם תקציב 30w.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #57 

12/11/2025 23:52  
Jabberwock כתב:
אין לי דרך כרגע לדעת אם ה-AP שלי עובד במצב של "חסכון בחשמל".

לא ענית מה מכשיר הבדיקה שלך וכמה הספק הוא נתן בבדיקה?
...
מה הוא המכשיר בדיקה שלי לצורך הנושא זה פחות רלוונטי, כי מדובר על מכשיר מקצועי וטיפה יקר, שמשמש בין היתר לסרטיפיקציה ובחינה של מערכות תשתיות תקשורת, אבל, אם רוצים משהו פשוט, זול וקטן ביותר, שמתאים למשל לטכנאי מחשבים, אבל יכול לבצע את הבדיקות מינימליות של נקודות רשת ביתית, כולל גם את בדיקת ההספק של המקור POE בעומס, אז יש את:
https://www.trend-networks.com/product/poe-pro/
וזה למשל הסבר על הבדיקה המדוברת עם הדור הקודם של המכשיר זה, מלפני כשש שנים:

ולשאלה של כמה אני קיבלתי בבדיקה עם המכשיר שלי, אז בעומס רגעי קיבלתי הספק של כ 15W לצרכן ולעומס רציף קיבלתי הספק של כ 9W.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #58 

13/11/2025 5:49  
OMRIJ כתב:
זה מכשיר שנמכר בכמויות ענקיות, עם קהילה ענקית
אם היתה בעיה גורפת, היית רואה מאות/אלפי פוסטים כאלו
וכן, ראיתי גם הסברים יותר הגיוניים משלך לנושא האזהרה
למשל - שהאזהרה קופצת כשאתה קרוב לניצול מלא מינוס 15w, שזה הגיוני כשמדובר בswitch עם תקציב 200w וניצלת 185w ופחות הגיוני כשמדובר בפורט אחד עם תקציב 30w.
...
משום מה חשבתי שעם מההסבר שלי כמה פעמים אתה לא מצליח להבין על מה מדובר, אז לפחות מצילומי מסך של הפותח הדיון זה יהיה כבר לא אפשרי להמשיך לטחון מים.
אבל כנראה שגם את הצילומי מסך אלה אני אצטרך להסביר לך. כאן, למשל:
אנו רואים מצב פשוט, שלסבונייה מצ'וקמקת זו, מחובר התקן בודד שמנסה למשוך הספק POE , וכבר אפשר לראות את האזהרה המפורשת, שלא משתמעת לשני פנים.
מכאן, ההסברים הנוספים יהיו מיותרים כבר.

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #59 

נכון, רשום בדיוק מה שרשמתי בפוסט הקודם שלי
שהוא מתקרב (פחות מ15W הפרש) מהמקסימום
הודעה שרלוונטית (למשל) בSWITCH עם הספק מקסימלי של 200W ואתה בניצול של 185W
ופחות רלוונטית במקרה הזה.

Jabberwock פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #60 

13/11/2025 22:39  
sys_admin כתב:
ולשאלה של כמה אני קיבלתי בבדיקה עם המכשיר שלי, אז בעומס רגעי קיבלתי הספק של כ 15W לצרכן ולעומס רציף קיבלתי הספק של כ 9W.
...
ואוו אז אני בבעיה. השאלה כמה זה מוריד מהביצועים של ה-AP שלי...
על איזה PoE injector אתה ממליץ?

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”