rafi_d כתב:
BE3500/5000. והוא לא יהיה מודם "בלבד". תצטרך לשרשר את שני הנתבים. רק ההגיון לא ברור לי, כי השרשור הקוי יהיה ב1 ג'יגה.... אז זרקת כסף לפח על החבילה של ה2.5
שירשור אלחוטי כAP + שימוש במש במקביל כלל לא ברור אם אפשרי, ואם כן, חיבור כזה גם יוריד כחצי מהמהירות, תאורתית.
...
1) לא זרקתי כלום ....אם תקרא מתחילת השרשור תראה שאני לא משלם יותר קיבלתי את המהירות הזאת במחיר זהה למה שהיה קודם .
אני יכול גם לרדת חזרה למהירות 1000 ולחסוך 12 שח בחודש , אעשה זאת במידה ולא אצליח להגדיל מהירות ל 2500, בנתיים מנסה לשחק עם זה .
2) אולי תסביר יותר למה השרשור יהיה 1 גיגה ? הנתב Mesh שיש לי הוא מתאים ל 2.5 גיגה ( ASUS ZenWiFi XD5 802.11ax )
אז מה הבעיה ? ואם יש בעיה איך ניתן להתגבר עליה ?
3) האם עדיף במקרה זה לחפש ראוטר עם חיבור ישיר לסיב האופטי ?
בהנחה שזה עובד, צריך נתב עם שני פורטים או יותר התומכים ב-2.5G, פורט המוגדר כ-LAN יחובר לסוויץ׳ 2.5G, שישמש כנקודת הפצה לרשת הקווית התומכת ב-2.5G. אחד הפורטים של הסוויץ׳ האמור יחובר ל-ASUS XD5 שיוגדר כ-AP ו-MESH, שעל פי התעוד הנ״ל מהתמיכה זה אפשרי.
באופן הזה תתקבל רשת קווית של 2.5G, ורשת אלחוטית עם MESH מוגבלת ל-1Gbps, ללא NAT כפול.
גלובל כתב:
1) לא זרקתי כלום ....אם תקרא מתחילת השרשור תראה שאני לא משלם יותר קיבלתי את המהירות הזאת במחיר זהה למה שהיה קודם .
אני יכול גם לרדת חזרה למהירות 1000 ולחסוך 12 שח בחודש , אעשה זאת במידה ולא אצליח להגדיל מהירות ל 2500, בנתיים מנסה לשחק עם זה .
2) אולי תסביר יותר למה השרשור יהיה 1 גיגה ? הנתב Mesh שיש לי הוא מתאים ל 2.5 גיגה ( ASUS ZenWiFi XD5 802.11ax )
אז מה הבעיה ? ואם יש בעיה איך ניתן להתגבר עליה ?
3) האם עדיף במקרה זה לחפש ראוטר עם חיבור ישיר לסיב האופטי ?
...
כפי שנאמר, הנתב שהצעתי הוא רק עם פורט אחד של 2.5, אז פחות יתאים.
ושימוש בAP מהיר גם שאלתי...
itfan כתב:
כפי שצוין פה לא מזמן (גם בשרשור הנוכחי וגם באחרים), הרבה אנשים שרכשו לאחרונה מודול SFP ONT מבזק קיבלו מודול מסוג Nokia G-010S-Q (מק"ט בזק 136375). מדובר על מודול שונה מאוד מה- Nokia G-010S-A (מק"ט בזק 132207), שהיה עד לאחרונה הסוג היחידי שבזק סיפקו וגם היווה סוג של נקודת מוצא לשרשור הנוכחי.
כפי שזכור לי, את המודול SFP קיבלתי מטכנאי בזק שגם איקטב אותו, ושילמתי עליו 180 שקל דרך החיוב של בזק. כלומר זה מודל רכישה מלא. בזק מחויבים באחריות בהתאם לחוק לתקופה מוגבלת, נניח שנה, אבל זהו. מעבר לכך הם לא מחויבים להחליף או לתקן אותו. זה שונה בתכלית מספקית שמביאה ONT בחינם כחלק מחבילת השירות, או בשכירות חודשית ללא הגבלת זמן.
לכן, הם לא חייבים להחליף את זה.
רשימת הציוד: MikroTik CCR2004-1G-12S+2XS |CRS317-1G-16S-RM | CRS504-4XQ-IN