התחברות לסיבים הוט עם ציוד פרטי- ניתן יהיה לחבר קו טלפון?
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1461
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 224 פעמים
- קיבל תודות: 280 פעמים
לא נגיש…
אולי ניתן לגשת רק מתוך כתובות הוט?
אולי ניתן לגשת רק מתוך כתובות הוט?
נערך לאחרונה על ידי DanielGR ב 23/03/2025 13:13, נערך 2 פעמים בסך הכל.
הוספתי הוראות... הפורום מקלקל אותם...
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4307
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 902 פעמים
הוספתי קישור שהפורום לא מקלקל:
רק כפי שכבר כתבתי, פרטים במסמך זה הם לא יעזרו להתחבר לקו טלפון SIP של הוט.
קוד: בחירת הכל
https://www.hot.net.il/UploadedImages//06_2024/%D7%A2%D7%99%D7%A6%D7%95%D7%91%20%D7%9E%D7%A1%D7%9E%D7%9A%20%D7%A9%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA%D7%99%20%D7%98%D7%9C%D7%A4%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%94_6.pdfרק כפי שכבר כתבתי, פרטים במסמך זה הם לא יעזרו להתחבר לקו טלפון SIP של הוט.
עדכון:
החלטתי להתקדם, ולנסות לעשות ניסוי מול הוט:
0. המצב ההתחלתי - מנוי חדש עם אינטרנט בציוד פרטי (39 ש"ח)
1. יעד : קו חינמי, לשיחות נכנסות (ניוד)... ס"ה חודשי - נשאר 39...
2. ביצעתי הזמנה בשירות לתוספת קו טלפון, ולאחר הסבר על ה"חבילוות", למשל 500 דקות ב20 ש"ח, בחרתי ב - "דיברת שילמת" (32 אג, לדקה, לפי שימוש בפועל . ממש הון ... אבל היעוד - שיחות נכנסות, וניוד בעתיד)
3. לא הבינו ממש שאין לי ציוד, והזמינו טכנאי ש"יתקין" לכאורה, כלומר "יקנפג" את השירות בציוד ויפעילו. התקנה: 125 ש"ח עם זיכוי של 125 ש"ח... (אפילו לא אמרו...)
4. בברור אח"כ בטכני - הוסבר שהטכנאי גם אמור להביא איתו מתאם שיחות כלשהו (היות ואין לי כלום..). אין להם שמץ מושג לגבי שמשתמש/ססמא...
5. אז לבינתיים, ממתינים...
עדכון בהמשך הדרך...
החלטתי להתקדם, ולנסות לעשות ניסוי מול הוט:
0. המצב ההתחלתי - מנוי חדש עם אינטרנט בציוד פרטי (39 ש"ח)
1. יעד : קו חינמי, לשיחות נכנסות (ניוד)... ס"ה חודשי - נשאר 39...
2. ביצעתי הזמנה בשירות לתוספת קו טלפון, ולאחר הסבר על ה"חבילוות", למשל 500 דקות ב20 ש"ח, בחרתי ב - "דיברת שילמת" (32 אג, לדקה, לפי שימוש בפועל . ממש הון ... אבל היעוד - שיחות נכנסות, וניוד בעתיד)
3. לא הבינו ממש שאין לי ציוד, והזמינו טכנאי ש"יתקין" לכאורה, כלומר "יקנפג" את השירות בציוד ויפעילו. התקנה: 125 ש"ח עם זיכוי של 125 ש"ח... (אפילו לא אמרו...)
4. בברור אח"כ בטכני - הוסבר שהטכנאי גם אמור להביא איתו מתאם שיחות כלשהו (היות ואין לי כלום..). אין להם שמץ מושג לגבי שמשתמש/ססמא...
5. אז לבינתיים, ממתינים...
עדכון בהמשך הדרך...
- DanielGR
- גורו רשתות

לסכם את האתגרים בחיבור כזה:
דרושים שלושה פרמטרים:
1. שם דומיין או כתובת SIP Registrar
2 שם משתמש
3 סיסמא
וכן מספרי פורטים להקמת השיחה במידה והם שונים מברירת המחדל.
עדיין זה לא מבטיח ששיחות יעברו כמו שצריך בגלל בעיות במעבר NAT ו-פיירוול. הקמת השיחה (Signaling) מבוצעת על פורטים קבועים, אבל המדיה עוברת על מספרי פורטים דינמיים השונים בין שיחה לשיחה. כלומר הפורטים סגורים, ובעקבות זיהוי של שיחת SIP הפורטים נפתחים לצורך השיחה. זהו התפקיד של Application level gateway SIP. במידה וזה לא עובד טוב ניתן להגדיר תחום פורטים לשיחות שישאר פתוח באופן קבוע (רעיון רע).
ישנה גם בעיה של כתובות פרטיות במקום כתובת ציבורית שעוברות בSignaling בעת הקמת השיחה.
הבעיה היא שבנתבים לא תמיד אותו SIP ALG ממומש נכון, ויש מצבים שלא עובד כמו שצריך. האתגר הוא לדבג את זה כאשר זה לא עובד בסיטואציה כזו. למי שמכיר זו לא בעיה, אבל זו לא אותה רמת קושי של חיבור נתב פרטי עם שם משתמש וסיסמה.
כלומר - גם אם מצליחים לעבור את התמיכה של הוט ולקבל את הפרמטרים הנדרשים, זה עדיין לא מבטיח שיתבצע חיבור ללא בעיות. לכן זה לא מומלץ למי שאין לו את הידע הנדרש.
דרושים שלושה פרמטרים:
1. שם דומיין או כתובת SIP Registrar
2 שם משתמש
3 סיסמא
וכן מספרי פורטים להקמת השיחה במידה והם שונים מברירת המחדל.
עדיין זה לא מבטיח ששיחות יעברו כמו שצריך בגלל בעיות במעבר NAT ו-פיירוול. הקמת השיחה (Signaling) מבוצעת על פורטים קבועים, אבל המדיה עוברת על מספרי פורטים דינמיים השונים בין שיחה לשיחה. כלומר הפורטים סגורים, ובעקבות זיהוי של שיחת SIP הפורטים נפתחים לצורך השיחה. זהו התפקיד של Application level gateway SIP. במידה וזה לא עובד טוב ניתן להגדיר תחום פורטים לשיחות שישאר פתוח באופן קבוע (רעיון רע).
ישנה גם בעיה של כתובות פרטיות במקום כתובת ציבורית שעוברות בSignaling בעת הקמת השיחה.
הבעיה היא שבנתבים לא תמיד אותו SIP ALG ממומש נכון, ויש מצבים שלא עובד כמו שצריך. האתגר הוא לדבג את זה כאשר זה לא עובד בסיטואציה כזו. למי שמכיר זו לא בעיה, אבל זו לא אותה רמת קושי של חיבור נתב פרטי עם שם משתמש וסיסמה.
כלומר - גם אם מצליחים לעבור את התמיכה של הוט ולקבל את הפרמטרים הנדרשים, זה עדיין לא מבטיח שיתבצע חיבור ללא בעיות. לכן זה לא מומלץ למי שאין לו את הידע הנדרש.
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1325
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 162 פעמים
לא יודע, כל הטררם הזה עם הוט. בעייתי מאוד....
אני ביקשתי לעשות שינויים בחבילה; ביטול אייפי קבוע ושדרוג מהירות. הנציגה ביטלה לי את השיוך של הציוד עם המנוי.
יותר משבוע רדפתי אחריהם שיסדרו. לבסוף ביקשתי מנהל, וניתקו לי את האינטרנט באותו יום.
חיכיתי פחות מיממה בלי אינטרנט ובסוף עברתי לבזק שבאו עוד באותו היום, ותוך 15 דקות פרסו סיב חדש ללא עלות.
בינה מלאכותית היא בבחינת "אֲנִי בִינָה לִי גְבוּרָה" (משלי פרק ח', פסוק י"ד)
- DanielGR
- גורו רשתות

הרעיון הוא לעשוי ניסוי, ובעקבותיו לבנות מדריך לשימוש בציוד פרטי לטלפון בהוט (במידה וזה יעבוד במאמץ סביר). מדריך כזה יוכל לעזור לקהילה למי שמעוניין, ומי שלא פשוט יתעלם
בדיוק. לראות האם בעל ציוד פרטי, יוכל לקבל גם קו שלהם ללא עלות (על החומרה).
על ציוד שלהם או שלו זה כבר פחות חשוב...אנסה לשכנע אותו להגדיר גם softphone .
על ציוד שלהם או שלו זה כבר פחות חשוב...אנסה לשכנע אותו להגדיר גם softphone .
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4307
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 902 פעמים
כפי שכבר הסברתי את זה לא פעם, כולל גם בשרשור זה, ספקים בישראל, כברירת מחדל לא מוסרים ללקוח ביתי את הפרטי התחברות לשרתי טלפוניה SIP שלהם. וגם סיבה לזה שהפרטים שמופיעים בדף זה שהצילום שלו הוזכר כאן ושצירפתי את הקישור עליו הם לא יכולים לשמש להתחברות זו.
מצד שני, למי שפרטים אלה כן נמסרים, זה בטח לא בכדי לחסוך את המחיר של הציוד קצה הכי זול של הספק, אלה בכדי לקבל שירותי טלפוניה מתקדמים רבים שזמינים בצורת חיבור של SIP. ושלא זמינים מן הסתם בחיבור דרך מתאם ATA.
מצד שני, למי שפרטים אלה כן נמסרים, זה בטח לא בכדי לחסוך את המחיר של הציוד קצה הכי זול של הספק, אלה בכדי לקבל שירותי טלפוניה מתקדמים רבים שזמינים בצורת חיבור של SIP. ושלא זמינים מן הסתם בחיבור דרך מתאם ATA.
הניחוש שלי: "למה אתה צריך פרטים, אני משאיר לך את המתאם?"...24/03/2025 10:35rm1 כתב: לפי המתואר באתר של הוט להתחברות בציוד פרטי הם מתחייבים וחייבים לתת את הפרטים
נראה מה יגיד הטכנאי שיגיע ל rafi_d...
ועוד לא הגענו לבקשת ה"שינוי" חבילה ל שיחות חינם...
ETA - יום רביעי...
הגיע איש התקנות, לא ידע מה לעשות כשיש ציוד פרטי,לא הכיר שיתוף של פרטי התחברות, והציע את הנתב שלהם במקום שלי, בחיבור ישיר לסיב. לא היה מענה לשאלת התשלום, אז דחינו לבדיקה שניה מול שירות לקוחות
- DanielGR
- גורו רשתות

להבנתי מדובר בכך שלא הטמיעו את האפשרות הזו במערך השירות והתמיכה הטכנית. מדובר בסצנריו די ייחודי, ולהטמעה יש עלות אז פשוט לא עשו את זה והטכנאים לא יודעים במה מדובר. כלומר האפשרות קיימת (שהרי מסמכים רשמיים של הוט היו זמינים ברשת) אך לא הוטמעה.
זה שונה ממצב שבו קיימת החלטה ספציפית שלא לאפשר חיבור של ציוד טלפוניה פרטי.
המשמעות מבחינת הלקוח הסופי שונה: אם מדובר בהיעדר הטמעה אז אפשר להתעקש ולחפור באירגון עד שמגיעים למי שכן יודע ולהפעיל את השירות. אם קיימת מדיניות או החלטה ספציפית שלא לאפשר ציוד טלפוניה פרטי אז הנושא סגור, אי אפשר וזהו.
כאמור על פי מה שידוע כעת נראה לי שמדובר בהיעדר הטמעה. נשמח להתעדכן.
זה שונה ממצב שבו קיימת החלטה ספציפית שלא לאפשר חיבור של ציוד טלפוניה פרטי.
המשמעות מבחינת הלקוח הסופי שונה: אם מדובר בהיעדר הטמעה אז אפשר להתעקש ולחפור באירגון עד שמגיעים למי שכן יודע ולהפעיל את השירות. אם קיימת מדיניות או החלטה ספציפית שלא לאפשר ציוד טלפוניה פרטי אז הנושא סגור, אי אפשר וזהו.
כאמור על פי מה שידוע כעת נראה לי שמדובר בהיעדר הטמעה. נשמח להתעדכן.
השאלה מי בהוט הכתובת הנכונה לפניה, שיודעת......
הלינק למסמך ההתחברות חזר לאתר בתחתית המסך:
https://www.hot.net.il/heb/main/interne ... equipment/
https://www.hot.net.il/media/kn1fvcaa/h ... ctions.pdf
לא נראה שהשתנה במסמך משהו
https://www.hot.net.il/heb/main/interne ... equipment/
https://www.hot.net.il/media/kn1fvcaa/h ... ctions.pdf
לא נראה שהשתנה במסמך משהו
טוב, מעדכן שברגע זה עלה בידי לקבל את פרטי ההתחברות לשירות בהוט (שמשתמש/ססמא, השמשתמש = מס הטלפון בsms רגיל, והססמא בהודעה פנימית שבקושי מצאתי באיזור האישי...).29/03/2025 17:56DanielGR כתב: אין לי אנשי קשר בהוט, אני מניח שדרגי ניהול בתמיכה הטכנית יידעו במה מדובר, צריך לנסות להגיע אליהם....
הקרדיט - לא לי, אלא לבחור (חדש) מקשרי לקוחות שלפני שבועיים התחיל לטפל בי .. אמרתי לו שקיבל ממני יפוי כוח לפעול מול השירות ברישום לחבילת "נטו" שלהם... אז לא דיברתי בכלל עם השירות...
נראה בערב האם יש מצב גם להשתמש בזה באחת מתוכניות הsip...
- DanielGR
- גורו רשתות

תודה רבה, מעניין. ניתן לבדוק עם Soft phone SIP, יש מספר ניואנסים לתוצאה:
ה-Soft phone נרשם ל- SIP Regisrar ומוצמד למספר טלפון. יש לנסות שיחה אל מספר הטלפון הזה:
אם ישנו צליל של מצלצל בטלפון המחייג (לעומת תפוס מיידי או ניתוק), המשמעות היא שתהליך הרישום לשרת הצליח
אם יש אינדיקציה של שיחה נכנסת ל- Soft phone צריך לענות ולבדוק האם שומעים את הצד השני, והצד השני יכול לשמוע את המקבל. אם כן - הכל עובד, אין מה לגעת
אם אין אינדיקציה של שיחה נכנסת צריך לבדוק אפשרות של הפניית פורטים, או SIP ALG
אם יש אינדיקציה של שיחה נכנסת אבל אין Audio בכיוון אחד או יותר אז גם צריך לבדוק אפשרויות של הפניית פורטים או SIP ALG, המשמעות של המקרה הזה היא שהאיתות (Signaling) הצליח, אבל המדיה נחסמה
וכמובן בדיקה של להוציא שיחה
בציפיה לתוצאות
ה-Soft phone נרשם ל- SIP Regisrar ומוצמד למספר טלפון. יש לנסות שיחה אל מספר הטלפון הזה:
אם ישנו צליל של מצלצל בטלפון המחייג (לעומת תפוס מיידי או ניתוק), המשמעות היא שתהליך הרישום לשרת הצליח
אם יש אינדיקציה של שיחה נכנסת ל- Soft phone צריך לענות ולבדוק האם שומעים את הצד השני, והצד השני יכול לשמוע את המקבל. אם כן - הכל עובד, אין מה לגעת
אם אין אינדיקציה של שיחה נכנסת צריך לבדוק אפשרות של הפניית פורטים, או SIP ALG
אם יש אינדיקציה של שיחה נכנסת אבל אין Audio בכיוון אחד או יותר אז גם צריך לבדוק אפשרויות של הפניית פורטים או SIP ALG, המשמעות של המקרה הזה היא שהאיתות (Signaling) הצליח, אבל המדיה נחסמה
וכמובן בדיקה של להוציא שיחה
בציפיה לתוצאות