שרשור תגובות: S95D מסך ה-QD OLED הראשון ללא החזרי אור

פורום מסכי OLED ו- QD-OLED
orenhazan
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 635
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #41 

15/08/2024 22:05  
oferlaor כתב:
איזה שטויות. איך ראית שזה לא קורה?

כן צריך סימוכין כי אתה קובע עובדות שהן חדשות לחלוטין.
...
אתה יכול לבטל אותי ולהגיד שזה שטויות הכל בסדר כמו שאני זוכר אתה מחזיק מסך כזה תבדוק את זה ותראה.
הדבר האחרון שאני רוצה זה להתווכח.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78772
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #42 

תגיד אתה. איך בדקת?

ariane
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 374
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #43 

אני תוהה לגבי סוגיית העדר התמיכה ב dolby vision שסמסונג מתעקשים עליה ולכן יש המעדיפים את גרסאות סוני למסכים אלו ( אם כי למיטב ידיעתי הגרסה העדכנית של סוני לפנל המשופר טרם יצאה ) . האם זה עניין משמעותי שמישהו השווה וראה נניח בדור הקודם ?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20173
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #44 

זה לא כזה פשוט, כי זה DV זה מושג כללי, והשוואה ככל שתיעשה תלויה מאד גם בתוכן עצמו ואיך הוא הופק.
יש תכני DV שה-metadata שלו הוא סטטי, ולכן אין לו שום יתרון מול HDR. ויש תכנים בהם יתרונות ה-DV יבואו לידי ביטוי בצורה מאד מורגשת.
זה לא בהכרח עניין של עוצמת הארה מקסימלית של המסך, אלא איך הופק התוכן ואיך המסך יודע להציג אותו. זה גם יכול להיות תלוי בנגן עצמו והיכולות שלו בניגון בתצורת TV-LED וגם של המסך לתמוך בזה.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #45 

בתחילת הדרך היה פער משמעותי ומוחשי בין dv ל hdr10. היה בזה כנראה גם פער בתכנים (השקיעו יותר בהמרה) וגם הפער הטכני שהיה יותר קיצוני כשהתוכן לא הופק כראוי. זה היה קשור במידת מה במגבלות hdr שדרשו החלטות ופשרות בהגדרות שלא היה צורך בהם ב dv. כשעשו את ההחלטות האלה בהתחלה (קביעת עוצמת האור המקסימלית למשל, והטיפול בצבע) לא היתה מספיק הבנה ומודעות. לכן התקבע ההבדל בין השניים.

מבחינה טכנית hdr+ משלים את מרבית ההבדלים המשמעותיים בין הטכנולוגיות אך איננו דורש את התמלוגים שדולבי דורשת מהיצרנים האחרים. יתרון נוסף הוא שקידוד אחד די תואם בין 10 ו 10+ אז מי שמגיע מאוחר יחסית למשחק יכול לחסוך לא מעט כאן.

הקטע הוא ש hdr+ מאומץ מאוד מאוד לאט על ידי יצרני התוכן. יש עוד מידע כאן https://hdr10plus.org

נראה שאפל (עם תמיכה באפלtv 4k האחרון ובשידורי tv+) מגדילים את רשימת התומכים. לצידם: הולו, אמזון פריים,פרמאונט+ (לא מעניין בארץ) יוטיוב (תומכים בכל דבר שזז) וכמה שחקנים קטנים יותר. בעצם סמסונג לא הצליחה לשכנע את נטפליקס לעבור וזה החסם הכי גדול שלה כרגע.

כאמור, בבדיקה שעשיתי לאחרונה ההבדלים בין 10 ל dv הצתמצמו מאוד מאז שיוצרי התוכן למדו להשתמש בזה טוב יותר ולקודד נכון.

mordsxx
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 365
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #46 

בפרקטיקה ההבדל בין תכני DV בסמסונג לבין LG הם מזעריים או, כפי שעופר מציין למעלה, hdr+ משלים את מרבית ההבדלים המשמעותיים בין הטכנולוגיות. מכאן, מי שצופה בתכני +HDR10 אותם ניתן למצוא בעיקר באמזון מרוויח (סמסונג)
DV בסמסונג מומר אוטומטית ל +HDR10
בעוד שתכני +HDR!10 ב LG מומרים לברירת מחדל שזה HDR10 סטטי, וכאן ההבדל די ניכר.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #47 

DV לא מומר לשום דבר בסמסונג כי סמסונג לא תומכת ב-DV ולא משלמת לדולבי תמלוגים.
מה שתקבל בסמסונג זה תוכן בפורמט HDR10 או HDR10+ בתלות במה ששירות ההזרמה תומך בו.
יש גם נגנים שיודעים לבצע המרה, אבל זה בטוח לא הטלוויזיה, ולא הייתי בונה על המרה מדוייקת ע"י הנגנים.

גם ב-LG שום דבר לא מומר מ-HDR10+.
שכבת HDR10 תמיד קיימת לכל סוג תוכן שמגיע גם בפורמט HDR מתקדם יותר. לכן ב-LG המסך פשוט ינגן את שכבת\גרסת ה-HDR10 של אותו התוכן.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #48 

17/08/2024 14:34  
TheCoolest כתב:
מה שתקבל בסמסונג זה תוכן בפורמט HDR10 או HDR10+ בתלות במה ששירות ההזרמה תומך בו.
יש גם נגנים שיודעים לבצע המרה, אבל זה בטוח לא הטלוויזיה, ולא הייתי בונה על המרה מדוייקת ע"י הנגנים.

שכבת HDR10 תמיד קיימת לכל סוג תוכן שמגיע גם בפורמט HDR מתקדם יותר. לכן ב-LG המסך פשוט ינגן את שכבת\גרסת ה-HDR10 של אותו התוכן.
...
בול 👌

mordsxx
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #49 

17/08/2024 14:34  
TheCoolest כתב:

...
לגבי ה LG אין ויכוח - לא ניתן לבצע המרה של סרט מאמזון פריים המקודד ב +HDR10 ל DV. התוצר יהיה HDR10 סטטי.

באשר לסמסונג יש אפשרות להמיר תכני DV מאפל + או נטפליקס למשל ל +HDR10 באמצעות סטרימר היודע לבצע את ההמרה דוגמת אפל TV גרסה 2022. ראה סרטון של כיילב דנינסון (דק׳ 7:40):

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #50 

אני קורא על הנושא. יש דעות לכאן ולשם אבל אין תיעוד ברור שמוכיח שאפל (או מישהו אחר) יודע להמיר בין הפורמטים האלה. בקיצור, לא נראה לי שזה מה שבאמת קורה

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #51 

יש משהו שנקרא VS10, וזה מאפשר לעשות את ההמרה המדוברת מכל מני פורמטים ל-DV. כמו שציינתי, זו פונקציה של הנגן ולא קשור בכלל לסוג או יצרן הטלוויזיה.
אבל מאחר ומדובר בהמרה של תוכן שכבר עבר את כל שלבי העיבוד בזמן ההפקה, אני לא סומך על כך שהתוצאה תהיה עדיפה על פני שימוש ב-HDR10 ופשוט לתת לטלוויזיה לעשות את עיבוד התמונה שלה לבד.

בנוגע לשירותי ההזרמה אז בד"כ תקבל את הפורמט הכי מתקדם שהשירות + הטלוויזיה (ו\או הנגן) תומכים בו.
בסמסונג זה יהיה HDR10+ או HDR10.
ב-LG זה יהיה DV או HDR10.
אתה לעולם לא תקבל סטרים של HDR10+ על LG, וכנ"ל לא תקבל סטרים של DV על סמסונג.
בסרטי קולנוע בפורמט MKV, כבר למדו לשלב את כל הפורמטים האפשריים על אותו הסטרים. ואפשר לקבל סרט עם בסיס HDR10 שמכיל גם DV וגם HDR10+, ושם זה תפקיד הנגן (התוכנה) לבחור מה הפורמט הכי מתאים. חשוב לציין שיש מסכים שתומכים גם ב-DV וגם ב-HDR10+. לכן לפעמים דרושה גם הגדרה שקובעת את העדיפות של איזה פורמט HDR הנגן יעדיף להפעיל.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #52 

מה תומך גם וגם?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #53 

מה הכוונה? טלוויזיות או תכנים?
ל-TCL יש מסכים שתומכים גם וגם. אני חושב שגם פנסוניק.
ולגבי סרטים, יש כאלה גם כן.
למשל רימוקס היברידי של פיוריוסה נראה ככה:
HDR format : Dolby Vision, Version 1.0, Profile 7.6, dvhe.07.06, BL+EL+RPU, no metadata compression, Blu-ray compatible / SMPTE ST 2094 App 4, Version HDR10+ Profile B, HDR10+ Profile B compatible

ariane
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 374
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #54 

17/08/2024 19:36  
TheCoolest כתב:
יש משהו שנקרא VS10, וזה מאפשר לעשות את ההמרה המדוברת מכל מני פורמטים ל-DV. כמו שציינתי, זו פונקציה של הנגן ולא קשור בכלל לסוג או יצרן הטלוויזיה.
אבל מאחר ומדובר בהמרה של תוכן שכבר עבר את כל שלבי העיבוד בזמן ההפקה, אני לא סומך על כך שהתוצאה תהיה עדיפה על פני שימוש ב-HDR10 ופשוט לתת לטלוויזיה לעשות את עיבוד התמונה שלה לבד.

בנוגע לשירותי ההזרמה אז בד"כ תקבל את הפורמט הכי מתקדם שהשירות + הטלוויזיה (ו\או הנגן) תומכים בו.
בסמסונג זה יהיה HDR10+ או HDR10.
ב-LG זה יהיה DV או HDR10.
אתה לעולם לא תקבל סטרים של HDR10+ על LG, וכנ"ל לא תקבל סטרים של DV על סמסונג.
בסרטי קולנוע בפורמט MKV, כבר למדו לשלב את כל הפורמטים האפשריים על אותו הסטרים. ואפשר לקבל סרט עם בסיס HDR10 שמכיל גם DV וגם HDR10+, ושם זה תפקיד הנגן (התוכנה) לבחור מה הפורמט הכי מתאים. חשוב לציין שיש מסכים שתומכים גם ב-DV וגם ב-HDR10+. לכן לפעמים דרושה גם הגדרה שקובעת את העדיפות של איזה פורמט HDR הנגן יעדיף להפעיל.
...
אז למעשה שרותי תוכן מציעים כמה פורמטי hdr של אותו תוכן והטלוויזיה בוחרת מתוכם מה נתמך ?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #55 

ברמת העיקרון - כן.
אני לא יודע איך זה מתבצע ברמה הטכנית בתשתית שלהם, אבל כל (רוב?) השירותים מציעים מספר פורמטים וכל אחד מהם במספר רזולוציות שונות.

mordsxx
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #56 

17/08/2024 19:03  
oferlaor כתב:
אני קורא על הנושא. יש דעות לכאן ולשם אבל אין תיעוד ברור שמוכיח שאפל (או מישהו אחר) יודע להמיר בין הפורמטים האלה. בקיצור, לא נראה לי שזה מה שבאמת קורה
...
לבקשתך מצ״ב תיעוד כי אכן ניתן להוסיף או להמיר פורמט גם לסמסונג QD-OLED:
אפליקציה: +Apple TV
סדרה: Bad Monkey (קוף רע)

פורמט כפי שמציג מסך הפתיחה: 4K Dolby Vision
במסך ההגדרות התחתון לבחירת מוד תמונה (עיגול לבן) ניתן לראות שישנה בחירה ל +Movie HDR10

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #57 

זה בדיוק עובד ככה (עבדתי בכמה חברות שעוסקות בסטרימינג). קובץ המקור באיכות גבוהה ומומר למפסק פורמטים שונים ובכל פורמט גם מספר רזולוציות בקצבי נתונים שונים. הקליינט (אפליקציה) מודיע מראש מה הפורמטים שהוא תומך והשרת מספק לו רשימת סטרימינג והוא בוחר את הנכון מבחינת רוחב פס ויכולות.

הצילום לא מוכיח כלום. אפל שותפה לסמסונג ותומכת בשני הפורמטים. התיוג הוא dv אבל בפועל מוזרם למסך hdr10+ (איכות התמונה של הסדרה מצויינת!)

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4774
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 762 פעמים

שליחה #58 

@TheCoolest אני בהחלט מסכים ש-Hybrid איכותי (FraMeSToR) הוא גיים צ'יינג'ר באיכות התוכן. עפ"י רוב הביצוע על סף המושלם.
@oferlaor - אני אחד הנהנים הגדולים ממהפכת ה-HDR ב-5-7 שנים האחרונות. זה פשוט הופך את הצפיה להרבה יותר חוויתית. הבעיה הגדולה שאני שם לב אליה לאחרונה זה ירידה כמעט מתמדת (ככל הנראה בשל הביקוש הרב והמשאבים שזה דורש) לביטרייט בתוכן סטרימינג. אם בהתחלה זה לא היה מורגש, היום הרבה פעמים זה פשוט בולט ומרגיש רע.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #59 

זה לא קשור לביקוש. זה יותר קשור לצורך של החברות האלה להיות רווחיות ולכן הן:
1. מעלות עלויות מנוי (במודלים שונים כולל "פרמיום", "אולטרה"וכו')
2. מורידות איכות וידאו (בעיקר ביטרייט)
3. מוסיפות פרסום
4. פחות תכנים איכותיים, יותר תכנים זולים

זה כנראה יהיה ככה לאורך זמן. נקווה שקידוד יותר יעיל בדרך (כל שדרוג כזה מקפיץ את האיכות ב-50% פלוס מינוס).

mordsxx
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #60 

טוב, יש סוף טוב לתעלומה.
עד כה תהיתי מדוע סרטים בנטפליקס בפורמט 4K DV נראים כמעט אותו דבר גם במסך LG וגם בסמסונג למרות כי השנייה אינה תומכת ב DV.
כמסתבר נטפליקס הצליחה לשכנע את סמסונג לשוב לשוק ה-OLED או להיפך.
במשך שנת 2021-22 פיתחה נטפליקס בשיתוף עם מעבדות Dolby ואריאנט חדש הידוע בשם HDR-DO (DO - אופטימיזציה דינאמית).
ֿאיכות התמונה והבייטרט אינם סטטיים כבעבר והתוצאה היא חסכון בבייטרטים ושיפור איכות התמונה בהתאם לסנסציה.
בסוף שנת 2023 העבירה נטפליקס את כל הספריה שלה של לווריאנט החדש.
למתעניינים במאמר הטכני מהבלוג של נטפליקס:
https://netflixtechblog.com/all-of-netf ... e0cb15f2ba

יוצא כי הפיתוחים בעולם ה HDR אינו שוקד על שמריו ולאחרונה גם אורקל יצאה עם ואריאנט משלה. המטרה היא כמובן לחסוך בבייטרטים ועם זאת לשפר את איכות התמונה עד כמה שאפשר.

שלח תגובה

חזור אל “מסכי OLED”