שירשור מערכות סולאריות

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
ufffnick פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4866
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #41 

13/08/2024 10:05  
PCingAddict כתב:
כשכתבתי מודולים התכוונתי לסוללות.
לפי המפרט, עם שתי סוללות ומעלה אפשר להגיע לתפוקה של 5k באופן מתמשך.
לפי הבדיקה שלך אני מבין שכשעובדים מהסולארי אפשר לקבל את התפוקה המלאה של המערכת (15k), נכון?
...

הכי הרבה שהגעתי מבחינת צריכה זה קצת יותר מ- 12kw, עם כל הצרכנים הכבדים אצלי (בצהרי יום בהיר תוך שימוש מלא בסולארי) כך שאני מניח שהתשובה היא - כן.
זה היה במוד של ניסוי, כשחברת חשמל מנותקת לגמרי (אפשר לדמות את זה על ידי הורדת הזנה ללוח), כך שבודאות כל ההספק הגיע מהשמש.

orengol
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 322
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #42 

גם אני התעניינתי בנושא ותוך כדי חיפוש נתקלתי בפרסום מלפני כשבועיים של משרד האנרגיה על השקת פלטפורמה חדשה במטרה להקל ולהאיץ את המעבר לאנרגיה מתחדשת:
קישור לפרסום

** אין לי שום קשר לחברה (או למשרד האנרגיה 😄)

ufffnick פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #43 

טוב, אז...
שנה וחצי אחרי, אני מאוד מרוצה מההשקעה.
בסך הכל, מלבד ההכנסה הפאסיבית (סביב 11 אלף ש"ח בשנה פטורה ממס וחיסכון של כ- 7000₪ משימוש בייצור עצמי), גיבוי מצויין לחברת החשמל וזה נדרש באזורינו (יותר מידי הפסקות חשמל, בערך אחת לחודש).
היו חבלי לידה, אבל יאמר לזכותם שהשירות עמד ועומד בהבטחות ובציפיות, כולל החלפת רכיבים משמעותיים כשהיה צריך, במידי, בלי שום מריחה ובלאגן.
זמינות מידית של טכנאים, מענה מהיר בטלפון וניטור יומי עד הפתרון לתקלות.
כל זה היה בחודש וחצי הראשונים, מאז - זה פשוט עובד.

חברת החשמל משום מה החליטה לתקוע את מי שיש לו מערכת סולארית, ולגבות 9 אג' לקילוואט-שעה שאני צורך מייצור עצמי ולא מהם.
אין להם מושג כמה אני צורך מייצור עצמי ולא מהם, אז יש להם מעין מודל שיערוך שגובים לפיו.
הרעיון לכשעצמו מעצבן, גם אם זה כמה שקלים בודדים בחודש.
בחוצפתם הם מכנים את שורת החיוב הזו "חיוב עלות מערכתית ביתי".
לא יודע איך הם משרבבים את עצמם להשקעה התשתיתית שלי ועוד גובים ממני עוד קצת כסף אחת לחודש.

מי שמתכנן מערכת חדשה, שווה לשים לב, כי החיוב הזה דופק בעיקר את בעלי המערכות הקטנות, כי זה מצמם את הרווחים ממכירה לחברת החשמל, ודוחה את ההחזר על ההשקעה.
למשל, אצלי אני צורך שליש מייצור עצמי ומוכר 2/3 לחברת החשמל, יוצא שהם קונים ממני את ה2/3 ב48 אג' לקילוואט שעה, וקונסים אותי ב9 אג' על השליש שאני לא קונה מהם.
כך שאפקטיבית הם קונים ממני ב43.5 אג', שזה פגיעה של 9% ב- ROI.
מכאן שככל והצריכה מהייצור העצמי גדולה יותר ביחס לנתח שנמכר לחברת החשמל, ה-ROI יסבול יותר. משמעותית יותר.

איך אומרים... שיהיה להם לתרופות.
מי שבא לו - שיתבע ייצוגית על הפרת חוזה.

UriM
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 743
שם מלא: אורי
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #44 

אתה בטוח שזאת החלטה של חברת חשמל ולא של נגה והגביה נעשית תחת הסדרה של רשות החשמל/משרד האנרגיה?
לא שזה מצדיק את הנושא.

ufffnick פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #45 

ההחלטה היא של רשות החשמל, מלפני שנתיים ויותר.
הגבייה של חברת החשמל, שלא נעשתה עד אוקטובר 2025.
ומאז, החלה לגבות.
היתה כוונה לגבות רטרואקטיבית על השנתיים האבודות, אבל בינתיים זה נבלם.
התקנה הזו של רשות החשמל היא רק מדיפה ריח עז של קומבינה כדי שבמעמד בית המשפט חברת החשמל תוכל לטעון שזו לא שבירת החוזה, אלא תקנה של גורם מבקר שמאלץ אותה לגבות מיסוי חדש.

PCingAddict
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1564
שם מלא: יוסי
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שליחה #46 

@ufffnick לא הכרתי שגובים מאיתנו על זה שאנחנו לא צורכים מחברת חשמל.
אני לקוח של סלקום, אני אראה את זה שם או בהמלצות חשבון מחברת חשמל? לא רואה את זה באף אחד מהם, אם כי בסלקום יש לא מעט סעיפים תחת חיובים קבועים שאני לא בהכרח מבין, בכולם מדובר בשקלים בודדים למעט הראשון שהוא כ 12 ש״ח:

תשלום בגין הספק (KVA)

חלוקה: הון ותפעול מונים

חלוקה: קריאת מונה

חלוקה: שרות לקוחות ומידע לצרכן

אספקה: עריכת חשבון ומשלוח

אספקה: גבייה

אספקה: שרות לקוחות ומידע לצרכן

ufffnick פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #47 

@PCingAddict
אני לא מכיר את החשבון של סלקום.
בחברת החשמל שמו את זה בשני מקומות:
1. בסיכום החשבון תחת: חיובים וזיכויים שונים
2. מפורט יותר כדי להבין על מה מחייבים - "חיובים וזיכויים שונים ללא מעמ", באותיות קטנות בתחתית הנספחים, בשם "חיוב עלות מערכתית-ביתי" שם תראה שנוקבים בערך קילוואט שעה מצטבר לתקופת החיוב והתעריף שלו 9 אג'.

התפרסמה על כך כתבה בגלובס בתחילת השנה, שלא נראה שיש לזה "עניין ציבורי" מי יודע מה.
שם הם תיארו שיערו שחברת החשמל מחשבת לפי כמה חשמל המערכת אמורה לייצר פחות כמה בפועל מכרנו לחברת החשמל, ועל ההפרש גובה 9 אג' לקילוואט שעה.

PCingAddict
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1564
שם מלא: יוסי
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שליחה #48 

מעניין... נראה מתי יזכרו בי.
אגב, אני רואה שהמונה של חח״י שיש לי כן מודד כמה הזרמתי פנימה, אז אולי החשבון יהיה יותר מדוייק.

ufffnick פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #49 

הוא חייב למדוד כמה הזרמת פנימה כדי לזכות על החשמל שמכרת להם.
הם לא יודעים כמה צרכת מהייצור העצמי, אלא אם יש לך מונה צריכה (לי אין מונה צריכה).

אם אני מבין נכון את סעיף 197 של ספר אמות המידה של רשות החשמל, הם מחשבים כמה חשמל הייתי אמור למכור לפי ההספק המצרפי המקסימלי של הפאנלים כפול 1600 שעות שנתיות, ואם מכרתי להם פחות מהצפי השנתי, גובים את ההפרש (כשבתכל'ס, זה השימוש מהייצור העצמי).
לא ברור לי איך הם מחשבים את העלות הזו לכל חשבון חודשי, שכן שעות הייצור בקיץ ובחורף שונים, מאוד.
מה גם, די מעצבן שהם גובים לפי היכולת של הפאנלים, ולא לפי 15 קילו-וואט שהם מגבילים את המערכת בשעות שיא.
כלומר אם לפי הפאנלים אני יכול לייצר בשיא 25 קילו וואט - הם קוטמים את הייצור ב15 קילו-וואט, אבל אני אשלם להם לפי החישוב הנ"ל על בסיס ה25 קילו וואט.
זה כבר מעבר לסתם מעצבן - זו ממש גבייה עודפת שלא תואמת את הנעשה בשטח וסותרת החלטות אחרות.

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”