תחליף ל-EC2+WIREGUARD בשביל להימנע מפתיחת פורטים

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלגון
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2768
נתן תודות: 480 פעמים
קיבל תודות: 699 פעמים

שליחה #41 

25/03/2024 11:10  
sys_admin כתב:
ואיך זה קשור כלל למה שמנסה להשיג פותח הדיון :?:

ודרך אגב, אם אנו כבר דנים על משהוא שאין לו שום קשר כלל לנושא של הדיון, אז גם במקרה זה של הקמת שרת OPENVPN כזה שיהיה זמין מצד האינטרנט, אז כמובן שנדרש לפתוח פורט שנבחר בשבילו וכמובן שהוא יהיה פורט פתוח כמו כל פורט שעליו מאזין שרת כלשהו ולא שום stealthed. :lol:
...
למה לא קשור? הוא מנסה לגשת לשרת שהוא מריץ מהבית בלי לפתוח port.
ואין לך "געוואלד געצרוכען"
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4307
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 903 פעמים

שליחה #42 

25/03/2024 14:25  
שלגון כתב:
למה לא קשור? הוא מנסה לגשת לשרת שהוא מריץ מהבית בלי לפתוח port.
...
כל מה שהוא מנסה, זה שהאחרים ( כל מי שרוצה מצד האינטרנט ) יוכלו לגשת לשרת שלו שהוא מריץ בבית. ומן הסתם הוא גם יודע ומבין כבר את זה מלכתחילה שהוא לצורך כך כן צריך "לפתוח port".
וכל מה שהוא כן מבקש, זה עזרה באייך לאבטח את הרשת הביתית שלו, כך שהיא לא תהיה נגישה מצד השרת שזמין ציבורית, שהוא מריץ בבית, אבל שהשרת יהיה כן נגיש גם מרשת ביתית וגם מצד האינטרנט.
את זה הוא כתב כבר בשאלה הראשונה וגם אני כבר הסברתי את זה גם עוד שלוש פעמים לפני כמה תגובות למי שגם ניסה לבלבל אותו עם דברים לא קשורים לכלום. ומעבר לכך הוא קיבל כבר לשאלה שלו הסבר ממצה עם תמונות, תרשים והסבר כתוב ( שגם אותו היית יכול לקרוא ).

chungus פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 59
שם מלא: Chungus Boi
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #43 

25/03/2024 11:21  
sys_admin כתב:
הדגם הוא Flint 2
https://www.gl-inet.com/products/gl-mt6000/

והוא מתאים במיוחד, אם אתה צריך נתב ביתי פשוט, זול וגמיש שישרת אותך לצורך חיבור לחבילה של 2.5GB ושמתאים להתקנה של OpenWRT.
...
תודה. הוא די יקר אז אני אנסה עם משהו זול קודם כל

דרך אגב, יש לשיאומי גרסת AX3000 ישנה יותר - https://www.aliexpress.com/item/1005006056837257.html

איך הוא? נגיד הוא יותר טוב או פחות טוב מה-AX3000T? (אולי לו כן יש CE? 😅- כי הוא ישן יותר אז אולי יש עליו יותר מידע, אבל זהו אני אפסיק לחפור על ראוטרים אחר כך)

elxyzad
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 956
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 189 פעמים

שליחה #44 

25/03/2024 17:50  
chungus כתב:
תודה. הוא די יקר אז אני אנסה עם משהו זול קודם כל

דרך אגב, יש לשיאומי גרסת AX3000 ישנה יותר - https://www.aliexpress.com/item/1005006056837257.html

איך הוא? נגיד הוא יותר טוב או פחות טוב מה-AX3000T? (אולי לו כן יש CE? 😅- כי הוא ישן יותר אז אולי יש עליו יותר מידע, אבל זהו אני אפסיק לחפור על ראוטרים אחר כך)
...
מה הדרישות שלך? רוב הסיכויים ש ax3000t יספיק לך

chungus פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #45 

25/03/2024 18:43  
elxyzad כתב:
מה הדרישות שלך? רוב הסיכויים ש ax3000t יספיק לך
...
האמת רוצה שיעבוד לפחות כמו הראוטר שיש לי של סלקום. קליטה טובה בחדרים (דירה קטנה) וping נמוך לשרתים בחו"ל

elxyzad
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #46 

26/03/2024 0:25  
chungus כתב:
האמת רוצה שיעבוד לפחות כמו הראוטר שיש לי של סלקום. קליטה טובה בחדרים (דירה קטנה) וping נמוך לשרתים בחו"ל
...
אז כנראה ש ax3000t יהיה מצוין. אם אתה רוצה להוסיף קצת כסף ולקבל מעבד יותר חזק תלך על redmi ax6000

chungus פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #47 

כן, נראה לי שאקח את ה"סיכון" ואזמין AX3000T, מקסימום יתפסו במכס.

דרך אגב מצאתי של-GL INET יש ראוטר נחמד ויחסית זול: BERYL AX - מגיע עם OPENWRT מותקן, ועם חיבור 2.5:
https://www.aliexpress.com/item/1005005454572301.html

מעניין איך טווח הוויפי שלו, אולי הוא יכול לשמש בתור ראוטר ביתי אם הדירה קטנה כמו שלי 😁

מה דעתכם יהיה טווח הקליטה שלו יחסית לראוטר כמו ה-AX3000T? אני ממש רוצה להזמין את זה, נראה כמו צעצוע :lol:

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4307
קיבל תודות: 903 פעמים

שליחה #48 

27/03/2024 1:01  
chungus כתב:
כן, נראה לי שאקח את ה"סיכון" ואזמין AX3000T, מקסימום יתפסו במכס.

דרך אגב מצאתי של-GL INET יש ראוטר נחמד ויחסית זול: BERYL AX - מגיע עם OPENWRT מותקן, ועם חיבור 2.5:
https://www.aliexpress.com/item/1005005454572301.html

מעניין איך טווח הוויפי שלו, אולי הוא יכול לשמש בתור ראוטר ביתי אם הדירה קטנה כמו שלי 😁

מה דעתכם יהיה טווח הקליטה שלו יחסית לראוטר כמו ה-AX3000T? אני ממש רוצה להזמין את זה, נראה כמו צעצוע :lol:
...
טוב, נתחיל הכל ועוד הפעם מהתחלה, בפעם המי יודע כמה בשירשור זה. :lol: אבל הפעם אני אמקד את השאלות המנחות שבפעמים הקודמות לא קיבלתי שום תשובות עליהן. על איזה סוג חיבור ועם איזה מהירות אנו מדברים בכלל במקרה זה? ואני אפילו אסביר למה אני שואל את השאלה זו כל פעם מחדש.
למשל, אם מדובר על חיבור של DSL או של DOCSIS עם מהירות של הערוץ היורד של עד 10M, אז גם הדבר זה שמכונה AX3000T יכול להספיק, רק שעם קו של 10M אין שום דבר הגיוני שניתן לעשות בהקשר של אחסון שרת WEB בחיבור כזה.
אבל, אם מדובר על חיבור של נניח 250M או אפילו של 100M בערוץ העולה ובערוץ היורד של כמה מאוד מגה עד לג'יגה, אז במקרה שלך אין מה לעשות עם AX3000T. וזה מהסיבה הפשוטה, שבמקרה שלך, לא מדובר רק על אפשרות של להגיע למצב שכל מה שנדרש מחיבור זה, זה שאפשר יהיה להציג בו את ההמחשת מהירות עם ה SPEEDTEST, אלה שדיברנו שהנתב זה צריך מעבר שהוא מבצע את החיוג לספק, שגם לוקח את המשאבי CPU, גם עוסק בעיבוד של כללי FIREWALL וגם מה שעד יותר מעמיס עליו, זה עוסק בניהול של QoS, בכדי שהמבקרים שבשרת שלך לא יחנקו לך את החיבור של הרשת הביתית. ובהקשרים אלה מדובר לא רק על משאבי CPU, אלה גם על כמות של זיכרון RAM.
ועכשיו נתמקד בפרטים "הקטנים והזניחים" של המפרט המשאבים בנתבים אלה. אם בהתחלה ששאלת על נתב פשוט וזול ביותר שיכול להספיק לכך בצעתי לך בהקשר זה את Xiaomi Redmi AX6000, שכולל את מעבד במהירות של 2GHZ ועם 4 ליבות, אז במקרה של AX3000T מדובר על מעבד במהירות של 1.3GHZ ועם 2 ליבות. אם לסכם את זה בצורה גסה ופשטנית ביותר, אז זה שליש ממה שהיה יכול להספיק לך בסבונייה הזולה ביותר שהמלצתי עלייה, עכשיו נעבור להיבט של זיכרון האופרטיבי, המכונה גם RAM. אם במקרה של אותו נתב הכי פשוט מאלה שיכולים איכשהו להתאים לחיבור שכתבתי לפני זה, הצעתי לך מכשיר עם 512MB של זיכרון, אז במקרה של AX3000T מדובר כבר על חצי מכך. על הצד של WIFI אני כבר לא מדבר כלל.

ועכשיו נדבר על GL.iNet Beryl AX MT3000. אם על הצד של היבטי מעבד בהקשר זה כבר הסברתי מקודם, אז אני אנסה הפעם להתמקד בממשקי רשת פיזיים שלו. אם כל הדיון מלכתחילה נסוב כל כך שאתה צריך מכשיר שיוכל לחבר לאינטרנט גם את הרשת פרטית של וגם את הרשת DMZ שבה ימוקם שרת שאתה רוצה שיהיה זמין ברשת אינטרנט, אז רוב הסיכויים שבנתב כזה נדרשים לפחות שלושה ממשקי רשת. אם אנו כרגע נניח בצד את הממשקי רשת וירטואליים שידרשו ממך גם מתג L2 מנוהל מתאים, ונתמקד רק בממשקים רשת פיזיים, אז השאלה היא, האם ל GL.iNet Beryl AX MT3000 יש בכלל שלושה "חורים" שלשם אתה יכול לדחוף מחברי RJ45? והתשובה, היא מן הסתם, שלא. אז, אם כך, הוא כבר לא מתאים לך בהקשר זה.
ועכשיו השאלה של, אם מכשיר זה מתאים לחיבור אינטרנט של 2.5GB. אז גם כאן התשובה היא פשוטה ביותר. אם נתעלם לגמרי כרגע מהמשאבים החלשים של המכשיר זה ונתמקד רק בצד של הממשקי רשת שלו, אז בכדי שנתב כלשהו יעבוד כנתב נדרשים לו לפחות שני ממשקי רשת. נניח לחיבור של 2.5G, שני ממשקי רשת של 2.5G. למכשיר זה יש שניים כאלה? כמובן שלא. אז גם בגלל זה, התשובה, היא שהוא לא מתאים לחיבור של 2.5G.

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1588
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #49 

אפשרות נוספת ללא עלות וללא פתיחת פורטים זה Cloudflare Tunnel
השרות מאפשר לפתוח ערוץ מוצפן יעודי בין שרת ברשת הפנימית לשרתי Cloudflare
ולהגדיר מעין reverse proxy ו CDN על שרתים שלהם כאשר התעבורה לשרת הפנימי הוא רק מהם דרך הערוץ היעודי.
המשתמשים באתר רואים ומתחברים רק ל Cloudflare front.
מדריך מקיף עם לינקים למקורות נוספים:
https://bootcamp.uxdesign.cc/how-to-set ... 7f9cead2d3

chungus פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #50 

אוקיי תודה על ההסבר 😁

תכלס לא צריך חיבור 2.5 כי האינטרנט שיש לי כרגע זה במהירות 1000/250 (סיב אופטי)

יש באמת סיכוי שעד שאצליח ללמוד איך להגדיר dmz כמו שצריך אשתמש ב cloudflare tunnels.

אבל בשביל שאוכל ללמוד ולשחק עם openwrt אני צריך את הציוד המתאים.

תגיד לי בבקשה אם הבנתי נכון ממה שכתבת:

הax3000t לא יתאים למה שאני רוצה (dmz) כי זה מצריך יותר משאבים מהרגיל ואין לו מעבד חזק מספיק או מספיק ראם ולכן המינימום המומלץ הוא ax6000.
מה שכן הax3000t הוא טוב אם אני פשוט רוצה ראוטר ביתי בלי להגיד דברים מתקדמים?

בנוסף ראיתי שכתבת שאני צריך מתג מנוהל - האם זה אומר שאני לא יכול להגדיר dmz בלי מתג מנוהל? (אני רק מזכיר שאני פחות בצד של הIT אז אולי השאלות מאוד בסיסיות 😅 - אבל המטרה שלי בסוף זה להצליח לעשות את זה)

elxyzad
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #51 

ה ax3000t יתאים וחצי. יש לו 2 יחידות ppe נפרדות ובנוסף wed. המעבד לא עושה כלום כמעט.
מה שכן הצ'יפ לא מתאים ל2.5 ולא בגלל הcpu אלא בגלל הממשקי phy/mac שלו. וזה אותו צ'יפ שיש במכשיר ששאלת עליו.
אתה צופה עשרות משתמשים שניגשים לשרת הביתי שלך במקביל?

chungus פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #52 

27/03/2024 17:24  
elxyzad כתב:
ה ax3000t יתאים וחצי. יש לו 2 יחידות ppe נפרדות ובנוסף wed. המעבד לא עושה כלום כמעט.
מה שכן הצ'יפ לא מתאים ל2.5 ולא בגלל הcpu אלא בגלל הממשקי phy/mac שלו. וזה אותו צ'יפ שיש במכשיר ששאלת עליו.
אתה צופה עשרות משתמשים שניגשים לשרת הביתי שלך במקביל?
...
לא אפילו לא קרוב לעשרות, זה משהו פרטי עם מעט מאוד TRAFFIC

אני לא באמת צריך 2.5 כי תכלס מה שיהיה לי חשוב זה ההורדה מהשרת, שזה בעתם המהירות UPLOAD בחבילה.
ואפילו בחבילה הכי מהירה שיש כיום - 5 מגה הורדה, ההעלאה היא 1 ג'יגה כך ש-1 מספיק.

אם כך, אני אוכל להקים DMZ בעזרת ה-AX3000T? אני רוצה שאוכל לנהל QOS כדי שלא יחנקו לי את הרשת הביתית כמו שאמר sys_admin - האם גם לזה ה-CPU יספיק?

ודבר נוסף שלא הבנתי זה המשפט הזה:
אם אנו כרגע נניח בצד את הממשקי רשת וירטואליים שידרשו ממך גם מתג L2 מנוהל
...
הכוונה הייתה ספציפית ל-GLINET הקטן כי יש לו רק 2 חיבורי רשת, ואין לזה קשר לAX3000T?

elxyzad
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #53 

יש לך גם מנגנון qos חומרתי שיודע לעבוד בכל מיני מודים כמו fair queuing. אל תטריד את עצמך בפרטים האלה.

שוב, הax6000 יותר חזק, אבל ה ax3000t יספיק.

אם אתה מתכוון להשתמש ב vlans אז אתה צריך גם switch מתאים. בהנחה שאתה משתמש ב switch בכלל

elxyzad
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #54 

נו אז קיבלת את התשובות שלי לגבי הax3000t גם בפורום הרשמי, אתה יכול להיות רגוע ;)

ilane
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 613
קיבל תודות: 137 פעמים

שליחה #55 

מה שעושים בדרך כלל זה WAF - Web Application Firewall
זה בעצם פייראוול שמודע לטראפיק שעובר ויכול לחסום לא רק ברמת האייפי אלא גם כשמישהו לא מורשה מנסה לגשת לתוכן ספציפי באתר, למשל ניתן לעשות geolocation שניתן יהיה להכנס רק מישראל.

יש את השירות לaws - אני לא יודע מה העלות, לcloudflare בחינם בתנאים מסויימים ולהרבה חברות אחרות

אצלך אתה יכול להגדיר בפיירוול שיש גישה לשרת רק מהאייפי של הWAF,(לוב מספר כתובות אייפי) או במקרה של clodflare ליצור טאנל לתוך השרת עם הכלים שלהם.(אני מאמין שגם חברות אחרות אחרות מאפשרות את זה אבל אין לי ניסיון איתן)

chungus פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #56 

חחח אבל בסוף זה לא משנה כי תפסו לי את הראוטר במכס 😅

סתם, אבל ברגע שיהיה לי ראוטר שיעבור במכס אני אנסה את כל מה שאמרו לי פה

amdr1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 732
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

שליחה #57 

אמרו כאן במקרה שלכל gl.inet יש CE.
עם Xiaomi יש הגרלה וסיכוי לא אפסי,שהכסף זרוק בפח.

amdr1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 732
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

שליחה #58 

אגב,כל מוצר שיומי שמקבל אישור ירופאי בזמן אמת.

https://t.me/EuropeanXiaomi

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2655
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 349 פעמים

שליחה #59 

מן הסתם לא מכשירים שמיועדים לשוק הסיני, רק גירסאות גלובליות.
זה נכון לכל ראוטר, גם לגירסאות הסיניות של אסוס אין אישור CE.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”