DanielGR כתב:
אכן כן, נראה זהה, לא ברור לי מה ההבדל, תנסה ליצור קשר עם המוכר
...
ענה לי שאין הבדל ולהזמין את הזול מביניהם.
אבל אני עכשיו מתלבט אם לחכות למארז וכרטיס wifi של bpi r4 או ללכת כבר עכשיו על הקיט המלא של bpi r3.
מה אמור להיות ההבדל במחיר? והאם השיפור בביצועים רלוונטי בשבילי בהנחה שאין כוונה להשתמש ב 2.5gb?
ההבדל המשמעותי חוץ מהתמיכה ב 10G לאומת 2.5G
זה שב R3 כבר כלול ה WIFI על הלוח (אומנם WIFI6 ולא WIFI 6E/7) וב R4 זה כרטיס נוסף וכנראה ייקר את כל הסיפור בעוד 50$++
rm1 כתב:
ההבדל המשמעותי חוץ מהתמיכה ב 10G לאומת 2.5G
זה שב R3 כבר כלול ה WIFI על הלוח (אומנם WIFI6 ולא WIFI 6E/7) וב R4 זה כרטיס נוסף וכנראה ייקר את כל הסיפור בעוד 50$++
...
אז בהנחה שאין צורך ב 10G בעתיד הנראה לעין, עדיף ללכת על R3?
הוא יספק את שאר הדרישות כמו wireguard?
R3 הינה אופציה בשלה ויציבה. אם אתה מחפש נתב בעל ביצועים טובים אשר נתמך בגרסה שאיננה Snapshot לך על זה. הניסיון שלי עם R3 הוא חיובי: ביצועי WiFi טובים מאד, יציב ללא צורך באיתחול מידי פעם, וכן שיתוף קבצים על NVME ב-2.5Gbe. ישנו שירשור שלם על הנושא עם הרבה אינפורמציה.
כן, R4 יהיה עדיף אך יגיע לאותה רמה של בשלות תוך חודשים (מארז, קירור, כרטיסי WiFi, וגרסאות מערכת הפעלה). אם אתה צריך פיתרון עכשיו - R4 אולי איננו הפיתרון
רשימת הציוד: MikroTik CCR2004-1G-12S+2XS |CRS317-1G-16S-RM | CRS504-4XQ-IN
ds123 כתב:
במה הוא עדיף על bpi r3 שעולה 40 דולר פחות?
...
זה שהוא נראה ומתפקד כמו ראוטר אלחוטי, ולא בנוי מחלקים שרוכשים בעלי אקספרס. בנוסף, היצרן כבר מוכר אותו עם תוכנה שהיא fork של הגירסה הרשמית האחרונה של OpenWrt (ואם ממש רוצים אפשר גם להתקין גירסת vanilla), כך שיש התאמה מלאה בין חומרה לתוכנה עם תמיכה של היצרן לשניהם.
אבל כמובן שכל אחד יכול לבחור את האופציה שמתאימה לו.
Batnun כתב:
זה שהוא נראה ומתפקד כמו ראוטר אלחוטי, ולא בנוי מחלקים שרוכשים בעלי אקספרס. בנוסף, היצרן כבר מוכר אותו עם תוכנה שהיא fork של הגירסה הרשמית האחרונה של OpenWrt (ואם ממש רוצים אפשר גם להתקין גירסת vanilla), כך שיש התאמה מלאה בין חומרה לתוכנה עם תמיכה של היצרן לשניהם.
אבל כמובן שכל אחד יכול לבחור את האופציה שמתאימה לו.
Batnun
.
...
שכחת לומר מתאים למי שלא רוצה להתעסק עם הרכבות ופשוט רוצה להתקין על קופסא בלי לפתוח ולהרכיב אותה.
https://www.androidpimp.com/embedded/b ... _All_Items
ממליץ קודם לחבר את המאוורר - עדיף להשיג עוד מדבקות טרמיות כי יש רק 2 במקום 4.
אחר כך לחבר את הnvme - מאוחר יותר יהיה קשה יותר.
ואז לחבר את האנטנות ולהקפיד שהכבלים שלהם לא יתקעו במאוורר.
אני העברתי את רוב הכבלים מאחורי הלוח כך שנראה יפה ומסודר.ואז יש לחבר 4 ברגים כדי לקבע את לוח האם למארז.
לחבר כבל טורי למקרה שתצליח להרוס את ההתנה וצריך להתקין מחדש.
לסיום שני ברגים לסגור את המארז.
tolaat01 כתב: https://www.androidpimp.com/embedded/b ... _All_Items
ממליץ קודם לחבר את המאוורר - עדיף להשיג עוד מדבקות טרמיות כי יש רק 2 במקום 4.
אחר כך לחבר את הnvme - מאוחר יותר יהיה קשה יותר.
ואז לחבר את האנטנות ולהקפיד שהכבלים שלהם לא יתקעו במאוורר.
אני העברתי את רוב הכבלים מאחורי הלוח כך שנראה יפה ומסודר.ואז יש לחבר 4 ברגים כדי לקבע את לוח האם למארז.
לחבר כבל טורי למקרה שתצליח להרוס את ההתנה וצריך להתקין מחדש.
לסיום שני ברגים לסגור את המארז.
...
מאיפה קונים מדבקות טרמיות וכבל טורי?
את שאר הדברים שצריך מצאתי בכתבה ששלחת