מחיר מעולה.אמורים לשלוח לי את המארז.21/04/2024 23:49DanielGR כתב: סוף סוף יש מארז מתכתי ל-R4 זמין לרכישה, מחיר סביר לחלוטין. לינק לדוגמא:
image.pngקוד: בחירת הכל
https://www.aliexpress.com/item/1005006860207712.html
ובהתייחס להודעות הראשונות בשירשור, זה יכול להיות נתב מאד Cost Effective לחבילות של 5Gbps ומעלה. נותר לראות האם בזק יספקו מודולים של XGS-PON בתקן SFP+ וניתן יהיה לחבר ישירות ל-PI....
Banana PI R4
Re: Banana Pi R4 - או 10g routing ב600 ש"ח
הרשת 10 גיגה לא תהווה צאוור בקבוק לnvme כמו שהרשת 2.5 בבננה 3?...
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1452
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 218 פעמים
- קיבל תודות: 280 פעמים
על פי המפרט ל-R4 יש 1x PCIe 3.0 lane. לכן רשת 10G לא תהיה צוואר בקבוק אלא הממשק שאליו מחובר ה-NVMe, אם כי הפער לא גדול במיוחד. הקצב התיאורטי של lane יחיד הוא 1GB/sec ואילו קצב הרשת הוא 1.25GB/sec...
הקצב המשולב בפועל תלוי בתכנון החומרה והחיבור ל-SoC. יהיה מעניין לבדוק
תודה על התשובה26/04/2024 23:58DanielGR כתב: על פי המפרט ל-R4 יש 1x PCIe 3.0 lane. לכן רשת 10G לא תהיה צוואר בקבוק אלא הממשק שאליו מחובר ה-NVMe, אם כי הפער לא גדול במיוחד. הקצב התיאורטי של lane יחיד הוא 1GB/sec ואילו קצב הרשת הוא 1.25GB/sec
הקצב המשולב בפועל תלוי בתכנון החומרה והחיבור ל-SoC. יהיה מעניין לבדוק...
אם ככה גם nvme 1.3 במהירות 2100 על 1800 יהיה מספיק מהיר?
- DanielGR
- גורו רשתות

נכון, אין טעם לרכוש SSD מהיר לצורך העניין, משהו בסיסי ואמין - זהו27/04/2024 0:18tolaat01 כתב: תודה על התשובה
אם ככה גם nvme 1.3 במהירות 2100 על 1800 יהיה מספיק מהיר?...
21/04/2024 23:49DanielGR כתב: סוף סוף יש מארז מתכתי ל-R4 זמין לרכישה, מחיר סביר לחלוטין. לינק לדוגמא:
image.pngקוד: בחירת הכל
https://www.aliexpress.com/item/1005006860207712.html
ובהתייחס להודעות הראשונות בשירשור, זה יכול להיות נתב מאד Cost Effective לחבילות של 5Gbps ומעלה. נותר לראות האם בזק יספקו מודולים של XGS-PON בתקן SFP+ וניתן יהיה לחבר ישירות ל-PI....
הגיע מאוורר. הפעם שילמתי על משהו
לפי מה שאני רואה כרגע 85. צריך לשנות את זה לפני שהdts נכנס לקרנל כי אז יהיה סיפור כמו עם ה r3...
ספר לי על זה03/05/2024 9:08elxyzad כתב: לפי מה שאני רואה כרגע 85. צריך לשנות את זה לפני שהdts נכנס לקרנל כי אז יהיה סיפור כמו עם ה r3...
אני מריץ פקודה שמדליקה קבוע את המאוורר וגם רצה בstartup בשתי יחידות של בננה 3 שאצלי
אין דרך להוסיף את זה לגרסא קיימת על ידי קבצים בscp או רק להריץ פקודה שתדליק אותו קבוע או מטמפרטורה ספציפית?
למה קבוע? תשנה את הtrip points ככה שיתחיל לעבוד ב60 מעלות וזהו.03/05/2024 11:30tolaat01 כתב: ספר לי על זה
אני מריץ פקודה שמדליקה קבוע את המאוורר וגם רצה בstartup בשתי יחידות של בננה 3 שאצלי
אין דרך להוסיף את זה לגרסא קיימת על ידי קבצים בscp או רק להריץ פקודה שתדליק אותו קבוע או מטמפרטורה ספציפית?...
אתה יכול לשנות את ה dts ולקמפל בעצמך אם אתה רוצה
המטרה שלי להפחית טמפרטורה כדי לשמור על הבננה ועל הדיסק nvme שמחובר.03/05/2024 11:45elxyzad כתב: למה קבוע? תשנה את הtrip points ככה שיתחיל לעבוד ב60 מעלות וזהו.
אתה יכול לשנות את ה dts ולקמפל בעצמך אם אתה רוצה...
אני מחבר גם דיסק קשיח למטה וכדי להפחית את החום שמתי לו קרור דק וניטרלתי את הרשת האלחוטית (יש לי התקן נפרד לרשת אלחוטית שמבודד משאר הרשת).
אני לא יודע לקמפל וזה קצת כבד עליי מבחינת זמן (הסתכלתי וראיתי מה צריך לעשות).
אם היה המאורר מתחיל ב30 מעלות ניחא.
ואתה מגיע לטמפרטורות גבוהות בלי המאוורר? לכמה מגיע ה nvme?
מההתחלה אני עם מאוורר מופעל.
בהתחלה ניסיתי למצוא את הטמפרטורה של הדיסק בכל מיני שיטות שהראו אונליין ולא הצלחתי.
בכל מקרה הכל עובד טוב וההעברה מהדיסק ואליו חלקה בלי בעיות לאורך זמן כולל העברות גדולות ויזומות שלי כדי לבדוק יציבות (שמתי דיסק 2 טרה).
אם היתה בעיה הייתי מחפש טוב יותר.
מה שהוריד את החום של הקופסא היה המאוורר, ביטול הויי פיי והקרור הפאסיבי שהתאמתי לדיסק (מדבקה טרמית וגוף קרור דקיק מנחושת).
בנוסף שמתי רגליות מגומי שיגביהו את הקופסא ויאפשרו אוורור טוב יותר.
בהתחלה ניסיתי למצוא את הטמפרטורה של הדיסק בכל מיני שיטות שהראו אונליין ולא הצלחתי.
בכל מקרה הכל עובד טוב וההעברה מהדיסק ואליו חלקה בלי בעיות לאורך זמן כולל העברות גדולות ויזומות שלי כדי לבדוק יציבות (שמתי דיסק 2 טרה).
אם היתה בעיה הייתי מחפש טוב יותר.
מה שהוריד את החום של הקופסא היה המאוורר, ביטול הויי פיי והקרור הפאסיבי שהתאמתי לדיסק (מדבקה טרמית וגוף קרור דקיק מנחושת).
בנוסף שמתי רגליות מגומי שיגביהו את הקופסא ויאפשרו אוורור טוב יותר.
במקום להריץ פקודה ידנית, יוצרים סקריפט אשר מופעל אוטומטית ברגע שהלוח עושה Boot. מבחינתך הפקודה רצה ברקע. כמשתמש זה03/05/2024 11:30tolaat01 כתב: ספר לי על זה
אין דרך להוסיף את זה לגרסא קיימת על ידי קבצים בscp או רק להריץ פקודה שתדליק אותו קבוע או מטמפרטורה ספציפית?...
לא אמור להפריע לך. רק תקבע לעצמך סף טמפרטורה "קריטית" . נגיד 70 מעלות או אפילו פחות. גם 55 מעלות נשמע לי סביר.
גם קנית מארז ל- R4?03/05/2024 11:59tolaat01 כתב: המטרה שלי להפחית טמפרטורה כדי לשמור על הבננה ועל הדיסק nvme שמחובר.
אני מחבר גם דיסק קשיח למטה וכדי להפחית את החום שמתי לו קרור דק וניטרלתי את הרשת האלחוטית (יש לי התקן נפרד לרשת אלחוטית שמבודד משאר הרשת).
אני לא יודע לקמפל וזה קצת כבד עליי מבחינת זמן (הסתכלתי וראיתי מה צריך לעשות).
אם היה המאורר מתחיל ב30 מעלות ניחא....
לא...
יש לי שתי יחידות בננה 3.
לגבי הפקודה מראש הוספתי אותה לstartup לא ביצעתי פקודה ידנית אלא לצרכי בדיקה
- DanielGR
- גורו רשתות

הגיע לי המאוורר של ה-R4, ממבט ראשון - קצת מאכזב, מסוג המאווררים שלא מחזיקים הרבה, מתחילים להרעיש עד שמפסיקים לעבוד. היו לי לוחות אם עם מאווררים כאלו על הצ׳יפסט וזו היתה התופעה, וזה עוד ציוד שלא עבד 24/7.
מתלבט אם לנסות להתאים לוח קירור יותר גדול, עד כמה שייכנס, ולשמור על קירור פסיבי. התכנון של NANOPI R4, R5, יותר חכם, כאשר המארז כולו הוא גם לוח הקירור.
לאיזה טמפרטורות אתם מגיעים?
מתלבט אם לנסות להתאים לוח קירור יותר גדול, עד כמה שייכנס, ולשמור על קירור פסיבי. התכנון של NANOPI R4, R5, יותר חכם, כאשר המארז כולו הוא גם לוח הקירור.
לאיזה טמפרטורות אתם מגיעים?
תן לו צ'אנס, דווקא ראיתי שאנשים מרוצים ממנו.20/05/2024 19:38DanielGR כתב: הגיע לי המאוורר של ה-R4, ממבט ראשון - קצת מאכזב, מסוג המאווררים שלא מחזיקים הרבה, מתחילים להרעיש עד שמפסיקים לעבוד. היו לי לוחות אם עם מאווררים כאלו על הצ׳יפסט וזו היתה התופעה, וזה עוד ציוד שלא עבד 24/7.
לאיזה טמפרטורות אתם מגיעים?...
אני לא משתמש במכשיר מספיק כדי להגיד לך לאיזה טמפרטורה הוא מגיע, אבל אני עם קירור פסיבי.
דרך אגב, שינו את ה trip points
לכמה שינו אותם?20/05/2024 21:06elxyzad כתב: תן לו צ'אנס, דווקא ראיתי שאנשים מרוצים ממנו.
אני לא משתמש במכשיר מספיק כדי להגיד לך לאיזה טמפרטורה הוא מגיע, אבל אני עם קירור פסיבי.
דרך אגב, שינו את ה trip points...
תופס גם לגביגרסאות עתידיות של בננה 3?
טעות שלי, הוא רק הוסיף עוד עוצמת קירור....
זה לא משפיע על הr3 כי יש להם dts שונה.