אינטרנט פייבר - (QA) ריכזנו עבורכם את כל השאלות הנפוצות במקום אחד

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
tzah פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1172

שליחה

28/01/2024 15:21  
Rzoa2 כתב:
שלום,

התקינו לי סיבים היום של פרנטר, יש לי את הממיר של dlink לסיב וראוטר משלי.
מהו בעצם ההבדל בין SFP בצבע כחול לצבע סגול? אורך הגלֿ/מרחק?
...
אורך גל

msokol
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13
שם מלא: מיכאל

שליחה

שלום חברים

יש לי שרת עם כרטיס fiber. בביניין הקודם פרטנר נתן לי מתאם אופטי עם SFP. חיברתי SFP שלהם ישר לשרת וקיבלתי גישה לאינטרנט. עברתי דירה ובדירה החדשה יש להם את התשתית GPON בלבד. מצאתי באלי את הSFP GPON עם אופציה לשנות המון הגדרות GPON. כרגע שיכפלתי את הMAC, MACKEY וSN של המתאם שקיבלתי. בסוף הגעתי לסטטוס ONU STATE O5
לפי אינפורמציה שמצאתי באינטרנט זה כבר סימן טוב, אבל עדיין אין אינטרנט. יש מישהו שגם נתקל בזה כמוני?

@shay_g איך אתה הסברת לטכני את הסיבת החלפת ציוד? בדרך כלל חברות אינטרנט לא מרוצים מזה כי זה עניין של ביטחון ויציבות של הרשת.

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5348
שם מלא: ירון קליין

שליחה

@msokolאתה על תשתית בזק?
וידאת שהציוד קצה מורשה ע"י בזק:
https://www.google.com/url?sa=t&source= ... 6sByrQAHGQ

הציוד של בזק מתשאל את ה sfp ובודק שהוא מורשה, כולל וידוא שגרסת התוכנה מורשית.

msokol
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

16/05/2024 23:24  
yaronkle כתב:
@msokolאתה על תשתית בזק?
וידאת שהציוד קצה מורשה ע"י בזק:
https://www.google.com/url?sa=t&source= ... 6sByrQAHGQ

הציוד של בזק מתשאל את ה sfp ובודק שהוא מורשה, כולל וידוא שגרסת התוכנה מורשית.
...
לא אני על תשתית פרטנר, לצערי:( לפי רשימה שאתא שלחת אני רואה הרבה אופציות לשימוש של SFP GPON בתשתית בזק.

shay_g
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 122

שליחה

16/05/2024 23:07  
msokol כתב:
שלום חברים

יש לי שרת עם כרטיס fiber. בביניין הקודם פרטנר נתן לי מתאם אופטי עם SFP. חיברתי SFP שלהם ישר לשרת וקיבלתי גישה לאינטרנט. עברתי דירה ובדירה החדשה יש להם את התשתית GPON בלבד. מצאתי באלי את הSFP GPON עם אופציה לשנות המון הגדרות GPON. כרגע שיכפלתי את הMAC, MACKEY וSN של המתאם שקיבלתי. בסוף הגעתי לסטטוס ONU STATE O5
לפי אינפורמציה שמצאתי באינטרנט זה כבר סימן טוב, אבל עדיין אין אינטרנט. יש מישהו שגם נתקל בזה כמוני?

@shay_g איך אתה הסברת לטכני את הסיבת החלפת ציוד? בדרך כלל חברות אינטרנט לא מרוצים מזה כי זה עניין של ביטחון ויציבות של הרשת.
...
תהליך האקטיבציה הלך יחסית מהר דרך שירות הלקוחות של בזק (הייתי צריך טכנאי בכיר יותר כי הנציגה הראשונה שענתה לי לא הבינה למה אני מחליף אם האינטרנט עובד), הסברתי להם שקניתי מתאם של ZTE שמאושר לשימוש, הם ביקשו את מספר הPON שלו שבמקרה של מה שהיה לי בזמנו התחיל בZTEG ואיך שהוא היה מאוקטב האינטרנט התחיל לעבוד, הגדרות הראוטר נשארו ללא שינוי,
לפי דעתי בראש ובראשונה החברות לא מרוצות משימוש בציוד פרטי בגלל שהם עושים עליך פחות כסף, נושא היציבות אולי גם הוא חשוב להם אבל זה בעדיפות השניה.

tzah פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

16/05/2024 23:07  
msokol כתב:
שלום חברים

...
אצלי דווקא עובד. אין מקום לטעויות. אם לא עובד לך אז כנראה שיש סיבה.

msokol
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

29/05/2024 20:49  
tzah כתב:
אצלי דווקא עובד. אין מקום לטעויות. אם לא עובד לך אז כנראה שיש סיבה.
...
@tzah אתא יכול לתאר יותר ספציפי מה עובד לך? יש לך אולי SFP רגיל של AON (Active optical network)? זה גם עבד לי בדירה קודמת. עכשיו בפרטנר יש לי חיבור GPON.

tzah פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

02/06/2024 16:21  
msokol כתב:
@tzah אתא יכול לתאר יותר ספציפי מה עובד לך? יש לך אולי SFP רגיל של AON (Active optical network)? זה גם עבד לי בדירה קודמת. עכשיו בפרטנר יש לי חיבור GPON.
...
מודול XPON אחר דומה ,מבוסס של קושחה של ODI אשר רכשתי מעלי אקספרס. אני מדבר ומתכוון לתשתית GPON
נראה לי שאני היחיד בארץ שהצליח לעשות את זה :)

אני לא מצליח לסנכרן אותו על חיבור 2.5G אבל אני אפתור את הבעיה.

msokol
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

03/06/2024 21:05  
tzah כתב:
מודול XPON אחר דומה ,מבוסס של קושחה של ODI אשר רכשתי מעלי אקספרס. אני מדבר ומתכוון לתשתית GPON
נראה לי שאני היחיד בארץ שהצליח לעשות את זה :)

אני לא מצליח לסנכרן אותו על חיבור 2.5G אבל אני אפתור את הבעיה.
...
@tzah אתה גם בפרטנר? אתה יכול לגלות את הידע שלך? אני מקווה שזה לא סוד?:) איזה הגדרות אני צריך "לזייף" מהמתאם של פרטנר? 

tzah פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

04/06/2024 0:27  
msokol כתב:
@tzah אתה גם בפרטנר? אתה יכול לגלות את הידע שלך? אני מקווה שזה לא סוד?:) איזה הגדרות אני צריך "לזייף" מהמתאם של פרטנר? 
...
אין פה ידע יוצא דופן. כנראה טעית בהזנת אחד הפרמטרים אשר ציינת ולכן לא מתחבר לך מול ה- OLT. אתה לא צריך או אמור לזייף דבר.
אין לי מושג לגבי פרטנר.בגלל שאני מחובר דרך גילת. עוד לא הצלחתי להגדיר את המודול על 2.5Gbps. אני כרגע מחובר בהצלחה עם מודול אחר, לכן זה עדיין בתהליך בדיקה.

סורי, אני לא מתכוון להרחיב יותר בנושא.

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”