oris74 כתב:
לא הבנתי משהו - זה ישודר רק במסגרת מנוי של יס?
אמנם אני מנוי שלהם אבל אני מקווה שניתן יהיה לצפות בתכנים דרך אפליקציה יעודית של דיסני ולא להסתפק בשידורי 1080 של יס עם אודיו דו-ערוצי
...
אתה צודק, כמי שצופה בדיסני דרך VPN בארה"ב אני יכול להגיד לך שממש הרבה תכנים הם ב-4K עם דולבי ויזיון (או HDR) ו דולבי אטמוס
וגם יש את עניין הסרטים שדיסני משחרר לקולנוע, שניתן לשלם ולראות או לחכות כמה חודשים ולראות בחינם כחלק מהמנוי. עם יס עושה הסכס כמו שעשו עם HBO אז זה לא יהיהי בארץ (ב-HBO ארה"ב סרטים שמשחררים לקולנוע מיד יש גם בסטרימינג, לפי מיטב ידיעתי אין את את זה ב-HBO של יס)
ariesjer כתב:
זה לא מוצר בסיסי, כל אחד שיעשה את השיקול שלו. דיסני לא חייבת כלום לאף אחד ומה שמוליך אותה זה רק הרצון לבצע חדירה טובה לכל מדינה תוך איזון המחיר והרצון להרוויח. בלי לדעת אני מעריך שבכוונה זורקים מחירים יחסית גבוהים על מנת שבסופו של דבר המחירים יתיישרו לפי המקובל באירופה ואפילו פחות.
...
אתה בהחלט צודק. דיסני יכולים גם לגבות 100 שקל. הכל בסדר ולגיטימי (דרך אגב, אני אישית מנוי של יס, נטפליקס, אפל וגם משלם מני ל-Infuse וכנראה גם אוסיף את דיסני ללא קשר למחיר). בסופו של דבר, רק הצרכנים (ביקוש) קובעים מחיר של מוצר בשוק משוכלל וכ'ו וכ'ו.
יכול גם להיות שכמו שאתה אומר המחיר הודלף כמעין בלון ניסוי לבדוק את התגובות.
מה שאני מתקשה להאמין זה שדיסני בעצמם (ללא שום "עזרה מגורם מקומי בעל עניין") החליטו לתמחר את המנוי בישראל 60% יותר ממחיר המנוי בארה"ב. זה מנוגד לכל היגיון של תמחור שהם נקטו בו במדינות אחרות.
בנוסף, זה מנוגד למה ששאר שירותי הסטרימיניג (נטפליקס, אפל, אמזון, ספוטיפיי ואחרים) עשו כשהתרחבו למדינתנו.
אין מה להשוות מחירים למדינות עולם שלישי. זה לא הוגן.
עם זאת, צריך בהחלט להשוות את המחיר לארה"ב, גרמניה ובריטניה.
המחיר של דיסני בישראליהיה יקר ב-55-60% מהמדינות הללו.
הפרש פשוט לא סביר שאין לו אח ורע בשירותי סטרימינג אחרים בישראל (נטפליקס, אפל טיוי, ספוטיפיי ועוד).
כמו שכתבתי פה, לדעתי, זה "בזכות" ההסכם עם יס שכנראה בקרוב תתחיל לשווק את דיסני+ בפחות כסף (כמובן בהנחה שתסכימו לעבור ליס).
קשה לי לחשוב על שום הסבר אחר לתמחור כ"כ לא הגיוני.
מעניין לראות איך הצרכן הישראלי יגיב לתמחור הלא הגון הזה. במיוחד אלה שלא מנויים ליס היום.
היום לא התאפקתי והתחברתי ל-VPN אמריקאי ועשיתי מנוי דרך חשבון אפל הרגיל הישראלי שלי.
המנוי עלה לי 27.9 ש״ח לחודש במקום ה-40 שקל שהם יגבו מישראל.
יש לי הרגשה שזה גם ימשיך לגבות ממני את הסכום הזה גם אחרי שהחשבון יפתח לישראל.
Elad1409 כתב:
אין מה להשוות מחירים למדינות עולם שלישי. זה לא הוגן.
עם זאת, צריך בהחלט להשוות את המחיר לארה"ב, גרמניה ובריטניה.
המחיר של דיסני בישראליהיה יקר ב-55-60% מהמדינות הללו.
הפרש פשוט לא סביר שאין לו אח ורע בשירותי סטרימינג אחרים בישראל (נטפליקס, אפל טיוי, ספוטיפיי ועוד).
כמו שכתבתי פה, לדעתי, זה "בזכות" ההסכם עם יס שכנראה בקרוב תתחיל לשווק את דיסני+ בפחות כסף (כמובן בהנחה שתסכימו לעבור ליס).
קשה לי לחשוב על שום הסבר אחר לתמחור כ"כ לא הגיוני.
מעניין לראות איך הצרכן הישראלי יגיב לתמחור הלא הגון הזה. במיוחד אלה שלא מנויים ליס היום.
...
המחיר בישראל - 40 שקלים לחודש.
המחיר בבריטניה - £7.99 פאונד לחודש, שהם 33.4 שקלים.
סליחה, טעיתי והטעיתי.
המחיר בבריטניה הוא 7.99 פאונד ואני חישבתי עפ"י 5.99 פאונד.
המחיר בגרמניה הוא 8.99 יורו ואני חישבתי עפ"י 6.99 יורו.
הסתמכתי על הלינק הזה שכנראה לא מעודכן.
הפער מול ארה"ב הוא 56% בערך, מול בריטניה בערך 20%, מול גרמניה בערך 25%.
עדין לא סביר אך מצטער על ההטעיה.
Elad1409 כתב:
סליחה, טעיתי והטעיתי.
המחיר בבריטניה הוא 7.99 פאונד ואני חישבתי עפ"י 5.99 פאונד.
המחיר בגרמניה הוא 8.99 יורו ואני חישבתי עפ"י 6.99 יורו.
הסתמכתי על הלינק הזה שכנראה לא מעודכן.
הפער מול ארה"ב הוא 56% בערך, מול בריטניה בערך 20%, מול גרמניה בערך 25%.
עדין לא סביר אך מצטער על ההטעיה.
...
לדעתי ההבדל במחירים זה פשוט ההשקעה בדיבוב ובכתוביות לעומת ארצות בהם דוברי אנגלית ואילו בארצות שבהם דוברים צרפתית\ספרדית\גרמנית - החברות מתרגמות ומדבבות עוד בארה"ב כחלק מההפקה להפצה עולמית בגלל שיש לא מעט מדינות שדוברות שפות אלו.
ואילו בישראל, הדיבוב והתרגום מתבצע באולפנים כאן שמצריכים הוצאה כספית נוספת מלבד עלות הפקת התוכן (ולקהל מצומצם יותר).
את אותה השקעה בדיבוב ובתרגום דיסני עושים ביו אם יהיו בישראל 100 מנויים או מליון.
מה שמשפיע על התמחור הוא התחרות, כי הם רוצים הרבה מנויים.
משום מה רמת המחירים שנטפליקס הרגילה אותנו אליה כאן גבוהה מאוד, ולכן חברות מתחרות מרשות לעצמן לתמחר כאן במחירים גבוהים משמעותית ממדינות עם רמת חיים דומה.
אם לא נהיה צרכנים חכמים ונפסיק לקנות ממי שמייקר לנו כאן את החיים, זה לא ישתנה.
yossipeleg כתב:
את אותה השקעה בדיבוב ובתרגום דיסני עושים ביו אם יהיו בישראל 100 מנויים או מליון.
מה שמשפיע על התמחור הוא התחרות, כי הם רוצים הרבה מנויים.
משום מה רמת המחירים שנטפליקס הרגילה אותנו אליה כאן גבוהה מאוד, ולכן חברות מתחרות מרשות לעצמן לתמחר כאן במחירים גבוהים משמעותית ממדינות עם רמת חיים דומה.
אם לא נהיה צרכנים חכמים ונפסיק לקנות ממי שמייקר לנו כאן את החיים, זה לא ישתנה.
...
יש לך כאן טעות קטנה
ההשקעה אולי דומה בין אם יהיו כאן 100 מנויים או מיליון
אבל אם הם רוצים להחזיר את ההשקעה אז הסכום של ההשקעה יתחלק על מספר שונה של מנויים ולכן מיליון מנויים ישלמו פחות מ-100.