16/08/2021 16:20
toxin כתב:
gildmor, וואוי גמרו את הסיפור נכון לעכשיו בארץ. קשה מאוד להשיג חלקי חילוף ואביזרים נלווים כך שהסלולריים שלהם כבר כמעט לא רלונטיים לקהל הישראלי. לגבי אופו, רילמי וכל הסיניים למיניהם, הם עדיין לא הוכיחו את עצמם מבחינת אמינות ותמיכה תוכנתית לאורך זמן. נכון לעכשיו בשוק הישראלי שולטים אפל, סמסונג ושיאומי.
גם לאייפונים יש תקלות כמו לכל מכשיר אחר. אין שום סלולרי שהוא עמיד לגמרי מפני זה. ולגבי חופש, אפל כולאים את המשתמשים שלהם למערכת ה IOS שלהם (לטוב ולרע) מה שיכול ליצור לא מעט בעיות.
...
לא תמיד חייבים לקנות את הדגמים השולטים ולא בהכרח שכל מותג ששולט זה אומר שכל הדגמים שלהם טובים באותה מידה, צריך ספציפית לבדוק על פי רמת הדגם שמחפשים לפי חוות דעת\ביקורות שעשו עליהם.
ברור שגם לאייפונים יש תקלות אבל במבחן המציאות אצלי שהטלפון נופל מדי פעם (וממוגן) שלושה מתוך ארבעה סמסונגים התקלקלו לאורך שנתיים ראשונות (שבר פנימי במסך, GPS, WIFI, רשת, חיישן טמפרטורה של הסוללה) ואף אחד מששת האייפונים X, 11, ואפילו 7\7S (שנקנו מיד שניה ונמכרו אחרי שנה עדיין במצב טוב, 3GS מפעם עדיין עובד

) עם אותם משתמשים ואותם תנאים. השיומי REDMI NOTE 4X שהיה מאוד פופולרי בזמנו היה נשבר סדרתי (שלוש החלפות מסך).
אחרי ה- 3GS שהיה מאוד מוגבל ועם זאת פריץ וכיפי, עברתי לסמסונג בגלל המסך הגדול יותר, אחרי 6 שנים של ביקורים תכופים במעבדות פרטנר ואחרי שאפל התעשתו והגדילו מסך ואת אפשרויות המערכת שפעם היו נחותות לעומת אנדרואיד, החלטתי לחזור לאייפון.
"אפל כולאים את המשתמשים שלהם למערכת ה IOS שלהם (לטוב ולרע) מה שיכול ליצור לא מעט בעיות."
זה קצת קלישאה..איזה אופציות יש לך להחליף מערכת הפעלה בסמסונג ולשם מה?
באופן אבסורדי הסיבה שהייתי צריך "לפרוץ" את הסמסונג היתה בעיקר בשביל האפשרות ליצור IMAGE מלא שלו שיחסוך לי שיחזורים מייגעים בכל פעם שאיפסו לי אותו.
הצורך להתקין ROM אחר היה בעיקר בשביל שיהיה יותר מהיר כי המערכת המקורית מקרטעת.
באייפון מלכתחילה אין צורך בשני אלה כי המערכת עובדת טוב לאורך שנים ומאפשרת גיבוי כמו שצריך. האמת עד היום מדהים אותי שאנדרואיד לא העתיקו מאפל את הפיצ'ר המופלא והכל כך בסיסי הזה שלא ברור איך מישהו מוכן לקנות טלפון בלעדיו.
אם פרצת סמסונג, הטלפון לא באחריות ודפקת אותו לתמיד. אם בעתיד תרצה כן להשתמש בשירות תשלומים תצטרך להחליף טלפון. לא נשמע כמו חופש במיוחד.
חופש זה אם היה לך גיבוי מלא ברמת אנדרואיד כך שאתה יכול לעבור מטלפון לטלפון ולקבל את אותם מסכים בדיוק בלי להגדיר שום דבר.
כך שאם תבחר לעבור משיומי לסמסונג או להיפך, תקבל בדיוק את כל ההגדרות כפי שהיו הטלפון הישן. אין דבר כזה באנדרואיד.