20/07/2021 21:29
ahersko כתב:
את סמסונג לא צריך לנצח בבית המשפט.
הניצחון יהיה אם ייבשו ליבואן את קופת המרשרשים.
כל עוד אנשים עומדים בתור כמו זומבים זה לא יקרה וכל יום יפתחו שרשורי אכלו לי שתו לי
...
1. סמסונג מוכרת בכמויות כי הוא מותג חזק, הסיכוי של התלונות כאן להשפיע על המכירות שלהם בארץ אפסי. רוב הקונים שלהם בכלל לא מגיעים לכאן. בשאר העולם בקרת האיכות הירודה שלהם פחות מזיקה להם כי מפצים על זה ביכולת החלפה קלה ו\או שירות יותר טוב.
2. הדרך היותר משמעותית להשפיע מכאן היא גם לתת חוות דעת בזאפ ומקומות אחרים שיותר אנשים נכנסים אליהם וגם לתבוע.
מה שטוב בהליך של תביעות קטנות שהוא מאוד מותאם להקל על הצרכן שנמצא בעמדת נחיתות מול חברה גדולה ומאזן את המצב. גם מבחינת ההליך שהוא קצר\מהיר ועלותו נמוכה משמעותית.
למרות שלפני ההליך הנתבעים כמובן נעזרים בשירותי עו"ד כך שהם כן מבזבזים יחסית הרבה משאבים על טיפול בכל תביעה, גם אם הם לא מפסידים בה.
השופט יותר ידידותי ומשתדל לעזור במישור החוקי לצרכן. אישית קרה לי שפיספסתי חוק שלא הייתי מודע אליו שבלעדיו התביעה הייתה נופלת והשופט העלה את זה מיוזמתו ודחף לפשרה שדי השיגה את עיקר מה שכיוונית אליו מתכתחילה. כמובן מאוד תלוי על איזה שופט נופלים וכמה הוא מנוסה\מקצועי. בניגוד לבית משפט רגיל שבו מדובר במלחמת עורכי דין ויש יותר סיכוי למי שיש לו סוללת עורכי דין יותר גדולה ומשאבים. ברוב המקרים הם גם ינסו להגיע לפשרה לפני המשפט ואז הם קצת יותר גמישים מבחינת מה שמציעים.
עוד יתרון אפשרי הוא שאולי אז יאלצו לחשוף את טבלאות ההמרה המסתוריות של היבואן ואת השיקולים שהם מסרבים לחשוף ועוד כהנה וכהנה מעשיות שהם מספרים כשהם מחליטים שרירותית איזה דגם נחשב בעינהם שווה ערך שהשופט עשוי להתרשם מה פחות אם לא יוצגו מסמכים תומכים. ולענות על עוד שאלות קשות אחרות, למה הם לא מחזיקים חלקי חילוף בהתאם לחוק לשבע שנים וכו...
וככל שיהיו כמה פסקי דין נגדם זה כמובן יקבל גם במה תקשורתית ויופיע בתוצאות בגוגל וכו' מה שיותר יעורר את היבואן לשנות כוון.
אני די בטוח שאותו מספר תביעות שיוגשו בלי קשר למידת הצלחתם ישפיע הרבה יותר מאותו מספר של אנשים שפשוט רק לא יקנו את המותג שהם בודדים לעומת עשרות\מאות אלפים שלא נמצאים כאן וימשיכו להתנהל כרגיל.
כל אחד יעשה את השיקול שלו, כמובן שהגישה הפאסיבית הרבה יותר נוחה וקלה אבל גם הרבה פחות משפיעה.