The Acolyte - סדרה מהיקום של "מלחמת הכוכבים" (בוטלה לאחר עונה אחת)

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73385
שם מלא: ערן
נתן תודות: 648 פעמים
קיבל תודות: 3169 פעמים

שליחה #41 

13/06/2024 19:27  
oferlaor כתב:
@huber
אפשר שלא כל שרשור של דיסני ידרדר לוידאו על Woke או לא יודע מה?

בבקשה תקפיד את כל הדיונים על anti woke לשים במקום מרוכז כדי שאני לא אתקל בו בכל שרשור.
...
10/06/2024 20:05  
Kondo10 כתב:
מזמן לא ראיתי סדרה עם תקציב כזה גבוה מקבלת ציון של 4.4/10 מבזה ("שיא" בפני עצמו). כמובן שלא אטרח לראות אותה.
כנראה לא ניתן לסחוט את הלימון עוד ועוד עד הקליפה כי זה יוצא מר.
...

אלו לא תלונות, זה בא כתגובה ומענה למשהו שעלה פה לפני ובגלל שזה כל מהות הסידרה - לא מצוץ מהאוויר. כשכל הסידרה היא ווק אחד גדול, אין הרבה יותר על מה לדבר.

manola
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1430
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 118 פעמים

Re: The Acolyte - סדרה נוספת מהיקום של "מלחמת הכוכבים"

שליחה #42 

14/06/2024 8:54  
oferlaor כתב:
לא אומר שתפסיקו להתלונן. תתלוננו בשרשור היעודי לכך ולא בכל שרשור בפורום. זה גורם לי לרפלקס הקאה.
...
Touché, mon ami

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #43 

זה לא מהות השיחה או הסדרה. ביקשתי, תכבדו את הבקשה.

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9325
נתן תודות: 1557 פעמים
קיבל תודות: 357 פעמים

שליחה #44 

אני דווקא נהנה מאוד.
צפיתי בבינג' אחד בכל שלושת הפרקים שיש בדיסני.
עבורי כל סדרה מהיקום של "מלחמת הכוכבים" היא חגיגה, כיף.
פס הקול, הדמויות הססגוניות, המקומות, הצילומים.

בעיניי, אפילו הסדרה החלשה ביותר- עדיפה לאין ערוך מכל מיני אשפה אחרים, שגם אחרי מותם ממשיכים להלך עד אין קץ, עם עוד ועוד המשכונים ופריקוולים מזוויעים...

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1407
שם מלא: יהלי בר
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #45 

אם אני מבין נכון, לג'ורג' לוקאס אין כל קשר לדבר הזה (מלחמת הכוכבים של דיסני). מוזר מאד שהוא בכלל הסכים למכור את הזכויות ולהרוס כזאת קלאסיקה. לא צפיתי בשום סדרת המשך של דיסני כדי לא להרוס לעצמי, אבל נראה לי שהקטע הזה מהסדרה זה שיא השפל היצרתי שהם הגיעו אליו עד כה...

מה הקרינג' הזה בדיוק קשור למלחמת הכוכבים או תורמם לעלילה? אם לא היה רשום שזה אקוליטה או איך שלא קוראים לסדרה, ההיתי בטוח שזה לקוח מהסרט ועקנדה או איך שלא קראו לו... מניח שיש גם לזה צופים למרות ה 15% דירוג ב ROTTEN כי אחרת לא ברור כיצד זה בכלל רווחי ליצור סדרה שרוב הקהל סולד ממנה...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #46 

1- הוא כבר היה עייף והאמת שהפריקוולים ברשותו לא היו פאר היצירה.
2- הוא אמר שהוא נלחץ ממש מהמודל העסקי של סטרימינג וחשב שזה ישנה הכל ולא רצה ללמוד את כל העסק מההתחלה.
3- הוא ידע מראש שזה מה שיקרה, ולכן הוא די ניתק קשר עם הקבוצה הזו

לגבי הסדרה. מה שהם מנסים לעשות הוא להראות שג'דיי וסית' הם לא הדתות היחידות ביקום של SW בהקשר של the force, הם רק מה שנותר בשלב המלחמה. ככל הנראה הג'דיי רואים את עצמם כדת בלעדית ומנסים להשמיד את כל הדתות האחרות (או להכחיד אותן), מה שגרם אולי לצמצום של ה-Sith לזוגות נפרדים בכל זמן נתון.

זה נכון שהבחירה דווקא במכשפות באופן כזה הוא מעט מוזר. ככל הנראה הם שלפו את זה מאלף ספרי ומשחקי SW, אין לי מושג... בכל מקרה, נראה שהשילוב של נשים, של לסביות ומכשפות העביר את הקהילה על דעתה והם נחושים להוריד ל-0 את הציון של הסדרה, שיבושמו.

הם מרחיבים את העולם של SW, אי אפשר לעשות את זה בלי להראות אפקטים חדשים ורעיונות חדשים. הבעיה שהקהל כל כך מקובע שכל דבר חדש מיידית מעביר אותם על דעתם. אני דווקא חושב שהכוחות החדשים והעובדה שאנחנו מגלים עכשיו שהג'דיי לא כאלה "ילדים טובים ירושליים" דווקא מרחיב את הדעת.

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4808
נתן תודות: 347 פעמים
קיבל תודות: 771 פעמים

שליחה #47 

הדברים האלו קיימים במשחקים (טובים מאד דווקא) כמו

פשוט פה היישום לא טוב

נ.ב
גם הדרואיד הזה מגיע משם

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #48 

כל מילה בסלע!

yakirzana
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 175
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #49 

היו גם מכשפות באסוקה, מה ההבדל?

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8262
נתן תודות: 419 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #50 

17/06/2024 16:24  
manola כתב:
מה ההבדל? שהן לא קידמו אג'נדה להט"בית במוצהר, עם תלונות על "רדיפות" שהן עוברות מצד הג'דיי, ברמז עבה כמו פיל על רדיפות לכאורה שלסביות עוברות ע"י סטרייטים בעולם האמיתי, והן גם לא שרו שירים מטופשים ונופפו בידיים כאילו הן במסיבת סיום של גן לאה.
...
:lol: :lol: :lol: :lol:

וזה בשביל מה שאומר התוכן :roll: :wtf: :המומה:

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #51 

LOL

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35101
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #52 

אני חושב שהמעריצים כועסים בגלל שהסידרה לא נאמנה ל-LORE ושוברת עובדות שנקבעו בסרט פריקוול הראשון
מצד שני הסדרות האלה מיועדות יותר לקהל הרחב ופחות למעריצים שקוראים/שומעים בשקיקה כל סיפור חדש ביקום המורחב של SW ורוב הצופים לא ישימו לב ו/או לא יהיה אכפת להם

פרק 5 היה שופע קרבות ומהנה למדי

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #53 

1. היה די ברור מי הרע. הם ניסו לבלבל אבל בסוף זו היתה התשובה הברורה
2. התשובה שהוא נתן נראית כאילו שהוא המציא את דת הסית׳. זה משונה כי יש לו את כל היכולות והנסיון של הג׳דיי ולא ברור מאיפה הידע הגיע
3. נראה שיש לו כוחות הרבה מעבר למה שיש לג׳דיי עכשיו וגם בהמשך. אם זה המצב, איך הוא לא השמיד אותם עדיין?
4. נראה שהוא יודע (איך, בדיוק?!) מה קרה למשפחה של הבנות. אני חושד או שהוא זה ששרף את המכשפות או שהיה שם אחרת איך הוא יודע את כל זה?
5. באסוקה היה אזכור של המכשפות וגם דיברו על דתות נוספות.

manola
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1430
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 118 פעמים

שליחה #54 

לפי הסיפורים המורחבים היו לדארת׳ פלייגיס (המאסטר המקורי של הקיסר המרושע מהסרטים) כמה מועמדים שהוא בחן כדי לבחור בסוף אחד שיהיה המתלמד שלו. התיאוריה הנוכחית היא שכנראה ״עזרא מילר האסייתי״ היה אחד מהם, והוא מן הסתם לא נבחר כי מי שנבחר בסוף היה פאלפטין, שהפך לקיסר. מה שאומר שהוא כנראה יחוסל בפרק האחרון כי יכולים להיות רק שניים, מאסטר ומתלמד (החוק של הסית׳)

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #55 

manola - אל תניח כלום. הם משנים את ה"חוקים" כל שני וחמישי להתאמה לצרכים שלהם אז שום דבר לא מובן מאליו. ממש "מרתק".

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7442
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #56 

הרגע סיימתי פרק 5.
אני אולי במיעוט, אבל בינתיים אני דיי נהנה מהסדרה הזו (לשם שינוי) היא לחלוטין לא מעייפת ו/או משעממת כמו אסוקה, שממש משכתי את עצמי לסיים את העונה/סדרה.

יש לי התחושה שסול הוא זה שהצית (בהרחבה) את המשכן בצעירותן של האחיות או שהוא יודע מי הצית (זו כנראה לא מיי, למרות שניסו להציג זאת כך) ושמר זאת בבטן ככ הרבה שנים ולכן גם היה מופתע מההתנהגות של מיי.

מה שאולי חסר לי זה יותר עומק בדמויות, למה יש ככ הרבה איבה ושנאה למיי כלפי הג'די וזה עוד לפני מה שקרה במשכן,
הקצב עצמו מהיר וסוחף שזה טוב, כמו המנדלוריאן שהיה המוצלח ביותר עד כה בעלילה הנמתחת של מלחמת הכוכבים.
עם זאת "אנדור" עד כה הכי התחברתי שגם היה הכי "ספין אוף" ואולי בצדק מצאתי בו הכי עניין.

לגבי "עזרא מילר האסייתי" חח אהבתי, בול מזכיר אותו גם בדיבור ןההתנהגות על המסך, כאילו לא קשור לדמות שהדביקו לו, הוא מציג את דת הסית' בצורה קלילה חסרת רבדים, כאילו "הצופים יודעים שיש סית בסאגה, אז אין צורך להרחיב", קצת הרגיש מוזר, השתכנעתי הרבה יותר שהיה עם מסכה ולא החנון הזה.

אבל בסהכ האקוליט מצליח להחזיק אותי ער ורצון להמשיך ולצפות לפרקים הבאים.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #57 

לדעתי בול מאמין שהג׳דיי אשמים אבל לא ביצע בעצמו.

ניחוש שלי שיש כאן מורכבות - שהמאסטר של הסית היא או הגנרלית הירוקה או אולי קרי אן מוס. מוזר לי שמוס נהרגה מוקדם כל כך, נראה לי שיש לה עוד חלק בעלילה.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #58 

ראיתי 2-3 פרקים בשביל להבין על מה המהומה. יש כ"כ הרבה חורים וטמטום בסידרה הזו שאני לא יודע אפילו מאפא להתחיל. איך לעזאזל זרקו 180 מליון על הדבר הזה ואפילו כותבים בסיסיים לא הצליחו לשכור?

אז חוץ מהעובדה כמובן שאין שום גבר לבן (לבנים זה רק נשים ומעט, גברים זה רק שחורים או אסיאתים, בתקופה ההיא כנראה נכחד ה Caucasian race) הכתיבה מזעזעת. נתחיל בזה שהפתיח המוכר מהסרטים (זה עם הכיתוב בכחול שרץ בהתחלה) במקום לתאר בכללי את התקופה מתאר בדיוק את העלילה משום מה. נמשיך בזה שהם זורקים משפטים שלא קשורים לכלום ("ג'דיי לעולם לא שולף את החרב שלו בלי רצון להרוג". באמת? מאפא הבאתם את האמירה ההזויה הזו), העלילה לא קוהרנטית. היא הורגת את הג'דיי עם סכין הטלה, איך בדיוק היא מצליחה כשג'דיי מיומן יכול להדוף בקלות ירייה מאקדח לייזר לא מוסבר, אבל זה לא החלק ההזוי, החלק ההזוי זה בסוף המאסטר שלה אומר לה "אם תתקפי ג'דיי עם נשק תכשלי, מתכת או לייזר הם לא מכשול בשבילם" כשבתחילת הפרק היא בדיוק ככה הורגת את הג'דיי. אה - והוא משום מה מפעיל את החרב שלו. דרמטי כן - אבל בשביל מה? נמשיך בזה שיש אש בוערת מחוץ לחללית. לא אש פלזמה, להבות רגילות בוואקום החלל. אה - והיא מכבה אותן עם מטף כי צריך למנוע מהן את החמצן שאין שם! ובמהלך כל הפרק רב הג'דיי משדרים תחושה של דושבאגס. אני מניח שבהמשך הם יהפכו איכשהו לרעים. ולא לדבר על העובדה שמשום מה הם אימצו את הדמות הראשית לחוג הג'דיי בגיל 8 - כשבקאנון מצוין שזה דבר שלא יעשה (את אנאקין המועצה לא רצתה לאמץ בגיל 6 ורק אחרי שהמאסטר שלו איים שהוא יפרוש הסכימו - וזה היה חריגה גדולה בגלל שהאמינו שהוא ה"אחד" מהנבואה). נמשיך בזה שמישהו טוען שראה אותה רוצחת מישהו אחר, ועל סמך עדות ראייה אחת בלבד אוטומטית מרשיעים אותה ברצח. ובשלב שהיא פוגשת את אחותה התאומה ה"מרושעת" העיניים שלה משום מה הופכת לשחורות (בדקתי, לסיט אין עיניים שחורות, לפעמים צהובות/אדומות). בקיצור - רמת הכתיבה של הדבר הזה כ"כ מעליבה/עלובה. שלא לדבר על זה שרב השחקנים פשוט גרועים. השחקן האסיאתי שחקן טוב - ובקונטרסט אליו שאר השחקנים נראים עוד יותר רע (רובם, יש אולי 1-2 שחקנים טובים והשאר פשוט נבחרו לא בגלל יכולות המשחק שלהם כנראה).

וזה רק בפרק או שתיים. והעובדה שהם משנים מה שנוח להם לפי מה שהם צריכים באותו רגע בלי שום קשר לכלום פשוט מטופשת.

איזה בזבוז של פרנצ'ייז וכסף.

זהו, לא מבזבז על זה זמן - הרבה יותר מעניין לצפות בזה:

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #59 

אני שמח שיצאה ההסדרה הזו, ככה אני יכול להינות מהסרטונים שלו על הסידרה. או כפי שהוא מציין

There is nothing badass about this show just bad or ass

:D

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #60 

הסתיימה הסדרה. סה״כ היתה לא רעה אבל ממש לא מצויינת.

נשארתי די מבולבל לגבי למה סול הרג את האם ומה גרם לו להתנהג ככה כלפי מאי ולגבי אושה. מי זו הדמות שהציצה מהחושך, למה אושה הצטרפה לזר? אני מבין שזה בנוי כדי להכין אותנו לעונה נוספת?

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”