onkyo-+-pioneers - הרסיברים החדשים יוצגו ב - CES 2021 .
מעניין מאוד וגם עונה על שאלה שסיקרנה אותי. הם יכללו את המיקרופון צעצוע הרגיל + אפליקציה חינם (מה שעולה $20 בדנון) ומי שרוצה יכול לקנות מיקרופון USB רציני יותר ולהשתמש בתוכנת PC של דיראק. התוכנת PC עולה כסף?
Jack of some trades, master of none
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17934
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
ממה שאני יודע דיראק לא עובדים עם מיקרופונים בשקל זה או שהחברה מספקת לך את המיקרופון של MINIDSP או שאתה קונה אותו.לפי הוידאו במידה ואתה משתמש באפליקציה ניתן לעשות שימוש במיק בשקל שמסופק לא יודע כמה זה שווה יש כבר דיראק? אז אני הייתי רוכש מיקרופון מתקין את התוכנה על המחשב ומכייל.14/01/2021 8:09Avi_Dagan כתב: מעניין מאוד וגם עונה על שאלה שסיקרנה אותי. הם יכללו את המיקרופון צעצוע הרגיל + אפליקציה חינם (מה שעולה $20 בדנון) ומי שרוצה יכול לקנות מיקרופון USB רציני יותר ולהשתמש בתוכנת PC של דיראק. התוכנת PC עולה כסף?...
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
נראה מוזר אבל נראה שכן יעבוד עם הצעצוע, אולי פחות טוב. מי שרוצה יקנה UMIK1 ויוריד את התוכנת מחשב, לא ראיתי שיש חיוב עליה. עדיין יוצא מחיר נוח אפילו אחרי ה100+ דולר למיקרופון.14/01/2021 9:46istarmini כתב: ממה שאני יודע דיראק לא עובדים עם מיקרופונים בשקל זה או שהחברה מספקת לך את המיקרופון של MINIDSP או שאתה קונה אותו.לפי הוידאו במידה ואתה משתמש באפליקציה ניתן לעשות שימוש במיק בשקל שמסופק לא יודע כמה זה שווה יש כבר דיראק? אז אני הייתי רוכש מיקרופון מתקין את התוכנה על המחשב ומכייל....
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4966
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 912 פעמים
- קיבל תודות: 452 פעמים
מסכים עם יואב,
אם כבר יש דיראק אז שהיה ציוד מתאים, לא מדובר בהשקעה נוספת מטורפת ואין לי ספק שאם הייתי
קונה רסיבר עם דיראק הייתי משקיע במיקרופון umic
אם כבר יש דיראק אז שהיה ציוד מתאים, לא מדובר בהשקעה נוספת מטורפת ואין לי ספק שאם הייתי
קונה רסיבר עם דיראק הייתי משקיע במיקרופון umic
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10918
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
אין שום בעיה לעבוד עם מיקרופון "מצ'וקמק", כשהוא מגיע ביחד עם הרסיבר.
היצרן בודק את ליניאריות המיקרופון, ושומר ברסיבר טבלת תיקון מתאימה המתקנת את הסטיות הקיימות במיקרופון.
כיוון שאין למשתמש שליטה על טבלת התיקון הזו, חיבור מיקרופון טוב יותר לרסיבר ייתן תוצאות פחות טובות מהמיקרופון שהגיע עם הרסיבר.
גם כשקונים מד SPL, יש לו חוסר ליניאריות מובנית, ויש צורך להתייחס אליה למי שבאמת מחפש תוצאות מושלמות.
למשל מד SPL הנפוץ מאוד של RadioShack, שרבים משתמשים בו, ממש לא ליניארי, ויש טבלת תיקון לקריאות שהוא מציג.
https://forum.audiogon.com/discussions/ ... orrections
רבים משתמשים במד SPL הזה לצורך כיול המערכת, וכלל לא מודעים לטבלת התיקון שיש להתחשב בה.
מד SPL מכוייל כמו שצריך עולה הרבה מאוד כסף.
לא יודע איך עובדים הרסיברים החדשים עם DIRAC, אבל כנראה שגם הם מכילים טבלת תיקון למיקרופון המסופק.
היצרן בודק את ליניאריות המיקרופון, ושומר ברסיבר טבלת תיקון מתאימה המתקנת את הסטיות הקיימות במיקרופון.
כיוון שאין למשתמש שליטה על טבלת התיקון הזו, חיבור מיקרופון טוב יותר לרסיבר ייתן תוצאות פחות טובות מהמיקרופון שהגיע עם הרסיבר.
גם כשקונים מד SPL, יש לו חוסר ליניאריות מובנית, ויש צורך להתייחס אליה למי שבאמת מחפש תוצאות מושלמות.
למשל מד SPL הנפוץ מאוד של RadioShack, שרבים משתמשים בו, ממש לא ליניארי, ויש טבלת תיקון לקריאות שהוא מציג.
https://forum.audiogon.com/discussions/ ... orrections
רבים משתמשים במד SPL הזה לצורך כיול המערכת, וכלל לא מודעים לטבלת התיקון שיש להתחשב בה.
מד SPL מכוייל כמו שצריך עולה הרבה מאוד כסף.
לא יודע איך עובדים הרסיברים החדשים עם DIRAC, אבל כנראה שגם הם מכילים טבלת תיקון למיקרופון המסופק.
אולי אני בכלל מדבר על הדבר הלא נכון, אבל הUMIK1 הפופולארי מגיע עם קובץ כיול למיקרופון שמורידים מהאתר לפי המספר הסידורי שלו. נדמה לי שזה כיול גנרי שמתאים לסדרה של חמישה מיקרופונים או משהו כזה, אבל אפשר לקנות את אותו מוצר גם מחברה אחרת שמכיילת כל אחד כזה בנפרד. כמובן שזה עולה עוד קצת.14/01/2021 18:01Amir64 כתב: אין שום בעיה לעבוד עם מיקרופון "מצ'וקמק", כשהוא מגיע ביחד עם הרסיבר.
היצרן בודק את ליניאריות המיקרופון, ושומר ברסיבר טבלת תיקון מתאימה המתקנת את הסטיות הקיימות במיקרופון....
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10918
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
@Avi_Dagan
נכון, וזה כמובן טוב כשאתה עובד עם התוכנה המתאימה במחשב.
כוונתי היתה שאם עובדים בשיטה של חיבור המיקרופון לרסיבר, כמו שמקובל ברסיברים הנפוצים עם מערכות הכיול הקיימות בהם, לא יעזור חיבור מיקרופון טוב יותר לרסיבר.
נכון, וזה כמובן טוב כשאתה עובד עם התוכנה המתאימה במחשב.
כוונתי היתה שאם עובדים בשיטה של חיבור המיקרופון לרסיבר, כמו שמקובל ברסיברים הנפוצים עם מערכות הכיול הקיימות בהם, לא יעזור חיבור מיקרופון טוב יותר לרסיבר.