Shogun - סדרת דרמת/אקשן/היסטורית מבוססת על הסרט "שוגון"
-
Kondo10
- אחראי תחום סרטים וטלויזיה

- תגובות: 11658
- נתן תודות: 1232 פעמים
- קיבל תודות: 2485 פעמים
התאכזבתי מעט מפרק שישי. מעבר לסיפור מעט מסורבל (קשה לעקוב אחרי כל השמות שנזרקים באוויר, גם לא זוכר את הפרטים המלאים מהסרט)
ועד שיש לכאורה אקשן/קרבות, הם לא נראים בכלל, אלא רק את התוצאה הסופית של הרוגים. שעה פרק לא יכולים להקדיש 5 דקות לקרבות ראווה.
למען האמת מעדיף שהסדרה כבר תסתיים.
ועד שיש לכאורה אקשן/קרבות, הם לא נראים בכלל, אלא רק את התוצאה הסופית של הרוגים. שעה פרק לא יכולים להקדיש 5 דקות לקרבות ראווה.
למען האמת מעדיף שהסדרה כבר תסתיים.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
-
Kondo10

פרק שמיני עשוי טוב עם כמה החלטות מאוד קשות ואכזריות - Hiroyuki Sanada שחקן ענק.
עדיין, סדרת "שוגון" חסרת אקשן אפילו סצנה אחת הייתה מוסיפה הרבה לטעמי. עוד שני פרקים לסיום.
עדיין, סדרת "שוגון" חסרת אקשן אפילו סצנה אחת הייתה מוסיפה הרבה לטעמי. עוד שני פרקים לסיום.
-
Kondo10

פרק תשיעי מדהים. שעה עוברת ביעף ללא רגע משעמם אחד. סוף כל סוף מעט קרבות. עוד פרק אחד לסיום.
- oferlaor
- מנהל

חבל שהעלילה בשלב מסוים החלה לסטות מהכתוב בספר וזאת הנסיון לרצות את הטעם והחיך היפני אותו הטיב לתאר הנווט רודריגז (״ליפנים יש שלוש לבבות, אחד בפה, אחד בחזה ואחד קבור היכן שלא ניתן למצוא״). וכדי לתאר זאת הלכה ולמעשה נדרש כאן משחק מחושב באווירה מאופקת ועצורה.
לסיכום: משחק טוב של השחקנים היפנים ותיאור אותנטי של סוף תקופת המומימה. מצד שני, אהבתי את העלילה, האתרים והתסריט של הגרסה הראשונה עם ריצ׳ארד צ׳מברליין וטושירו מיפונה שצולמה ברובה במבצר אותנטי מהתקופה (מבצר הימג׳י) ללא צורך בצילומי סטודיו ו AI.
לסיכום: משחק טוב של השחקנים היפנים ותיאור אותנטי של סוף תקופת המומימה. מצד שני, אהבתי את העלילה, האתרים והתסריט של הגרסה הראשונה עם ריצ׳ארד צ׳מברליין וטושירו מיפונה שצולמה ברובה במבצר אותנטי מהתקופה (מבצר הימג׳י) ללא צורך בצילומי סטודיו ו AI.
- oferlaor
- מנהל

- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73386
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 648 פעמים
- קיבל תודות: 3170 פעמים
יש לי "בעיה" אחת עם הסידרה הזו. Anna Sawai כ"כ יפה שכל שאר השחקניות לצידה נראות פשוטות מראה.
- oferlaor
- מנהל

1. היא לא כזו יפה, מה שהופך אותה למיוחדת זה האופי שלה והמשחק המושלם שלה.
2. גיליתי שלא יכולה בהגדרה להיות עונה 2 ובא לי למות, אני במתח נוראי אם כל התוכניות המבריקות של יממוטו לעתיד יתממשו ועכשיו לא נדע לעולם...
2. גיליתי שלא יכולה בהגדרה להיות עונה 2 ובא לי למות, אני במתח נוראי אם כל התוכניות המבריקות של יממוטו לעתיד יתממשו ועכשיו לא נדע לעולם...
- Huber
- חבר במועדון HT

על טעם וריח...
בעיניי היא כמעט מושלמת.
בעיניי היא כמעט מושלמת.
כוונת הסופר ג׳יימס קלאוול היא לערוך היכרות עם יפן הפיאודלית והמנהגים של התקופה בשביל הקורא המערבי. שלושת הדמויות המרכזיות בסדרה היו קיימים גם במציאות אם כי הקשרים בניהם הם לרוב פרי דמיונו של הסופר. אגב, יש בנטפליקס סדרה דוקומנטרית המתארת את ההמשך.24/04/2024 15:11oferlaor כתב:
2. גיליתי שלא יכולה בהגדרה להיות עונה 2 ובא לי למות, אני במתח נוראי אם כל התוכניות המבריקות של יממוטו לעתיד יתממשו ועכשיו לא נדע לעולם......
- Huber
- חבר במועדון HT

-
Kondo10

יש דיבורים על חידוש הסדרה לעונה נוספת, עדיין לא סגור אך הכוכב הגדול Hiroyuki Sanada טוען שכבר קרוב לחתימה על הפקת עונה נוספת.
כאשר יהיו פרטים סגורים אעדכן בת'רד נפרד. נשמע מעניין, אך השאלה לאיזה כיוון ייקחו את הסדרה כאשר היא סגורה לכאורה
אך תמיד אפשר לעשות ספין אוף על איזה דמות מרכזית (כפי שעושים עם הרבה סדרות מוצלחות).
https://variety.com/2024/tv/news/shogun ... 235998746/
כאשר יהיו פרטים סגורים אעדכן בת'רד נפרד. נשמע מעניין, אך השאלה לאיזה כיוון ייקחו את הסדרה כאשר היא סגורה לכאורה
אך תמיד אפשר לעשות ספין אוף על איזה דמות מרכזית (כפי שעושים עם הרבה סדרות מוצלחות).
https://variety.com/2024/tv/news/shogun ... 235998746/
-
Kondo10

לא מתחבר לדברים שלך, Hiroyuki Sanada לדעתי שחקן אופי נהדר בעל נוכחות חזקה גם ללא מילים.
בודדים הם השחקנים שיכולים להעביר מסר רק במבטים והבעות פנים (הוא אחד מהם).
בודדים הם השחקנים שיכולים להעביר מסר רק במבטים והבעות פנים (הוא אחד מהם).
-
Kondo10

עכשיו זה ברור, דעתי זהה לשלך - לטעמי שחקן בינוני לחלוטין שמשחק לא אמין ומלאכותי (פגע בדירוג בביקורת שלי).
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... 6#p3332446
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... 6#p3332446
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4810
- נתן תודות: 347 פעמים
- קיבל תודות: 771 פעמים
כן, הוא בהחלט נראה תמהוני הרבה פעמים