Alien: Earth/הנוסע השמיני - תופק לסדרה ברשת FX על ידי רידלי סקוט
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9465
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1149 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
סיימתי לצפות אתמול. סך הכל נהניתי מהסדרה אבל אין ספק שמצאתי את הז'אנר הכי מעצבן עד עכשיו בכל מה שקשור למשחק03/09/2025 22:49ziv_r כתב: פרק 5 היה מעולה, הכי טוב שהיה עד כה בכמה רמות, כאילו החליפו כותבים\במאי ועשו את הפרק שכולנו רצינו לראות.
כל ההתפרצות של החייזרים על הספינה, העין שתפסה פיקוד על המכונאי (קריפי!), קור הרוח של Morrow - הכל מעולה.
מה הסיפור להכין סדרה שלמה כזאת? למה אנחנו צריכים לסבול את הקשקוש הזה של הילדים בגוף מבוגרים?
רק שימשיכו ככה....
הכי מצחיק שכל מאוכזבי הסדרה שקטלו אותה בלי סוף - יצפו בעונה השניה כמו גדולים!
כמוני
סה"כ הזמן עבר בסדר ,
גם ככה אין משו אחר לראות..
כתבתי ביקורת בעצמי בשירשור המיועד : https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... #p3385163+
כמוני

סה"כ הזמן עבר בסדר ,
גם ככה אין משו אחר לראות..
כתבתי ביקורת בעצמי בשירשור המיועד : https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... #p3385163+
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35101
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
לדעתי השיחה של קירש עם הסייבורג ומה שאמר לו היה הטריגר להחלטות שלו29/09/2025 16:45oferlaor כתב: אני בדילמה. מצד אחד אהבתי אלמנטים (הילדים, וונדי, מורו, קירש) מצד שני כל הטיימליין עקום.
לא הצלחתי תאכלס להבין את המוטיבציה של קירש. הוא מצד אחד לא חיסל את הקשר בין הילדים למורו, הוא חיבל במתקנים ובאופן אקטיבי גרם למוות של טוטלס. מה המוטיבציה שלו? הוא מצד אחד הביא את האי ואת קיד קווליר על סף הכחדה ומצד שני עקב אחרי ההוראות שלו....
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
מה הכוונה? הוא אמור להיות נאמן ל-kid genius
בהתחלה חשבתי שהמוטיבציה שלו היא לעשות ניסויים ולהבין מה החייזרים מסוגלים. כולם בתאכלס דומים במובן שהם קטלניים לסביבה המקומית שלנו ואם הם יברחו הם כנראה די במהירה ישמידו את האנושות (כל אחד בדרכו שלו). אז הגיוני שהוא ילמד על היכולות שלהם.
אבל זה לא תואם לזה שהוא ניטר את התקשורת בין הילד ההוא לבין מורו. זה לא תואם שהוא אפילו עודד את הפלישה שלהם לאי.
בהתחלה חשבתי שהוא סוכן כפול ובעצם בצד של מורו ויוטאני. אבל נראה שגם זה לא נכון. הוא כאילו עצמאי בשטח.
אבל לא ברור לי המוטביציה שלו. מה ההנחיות שלו? מי מנחה אותו ?
בהתחלה חשבתי שהמוטיבציה שלו היא לעשות ניסויים ולהבין מה החייזרים מסוגלים. כולם בתאכלס דומים במובן שהם קטלניים לסביבה המקומית שלנו ואם הם יברחו הם כנראה די במהירה ישמידו את האנושות (כל אחד בדרכו שלו). אז הגיוני שהוא ילמד על היכולות שלהם.
אבל זה לא תואם לזה שהוא ניטר את התקשורת בין הילד ההוא לבין מורו. זה לא תואם שהוא אפילו עודד את הפלישה שלהם לאי.
בהתחלה חשבתי שהוא סוכן כפול ובעצם בצד של מורו ויוטאני. אבל נראה שגם זה לא נכון. הוא כאילו עצמאי בשטח.
אבל לא ברור לי המוטביציה שלו. מה ההנחיות שלו? מי מנחה אותו ?
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46430
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5086 פעמים
אם צריך כל כך להתאמץ על מנת למצוא הסבר, זה אומר שהיוצרים בעצמם לא חיפשו שהסיפור יהיה הגיוני, רק ראוי למסך.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
-
Kondo10
- אחראי תחום סרטים וטלויזיה

- תגובות: 11656
- נתן תודות: 1232 פעמים
- קיבל תודות: 2484 פעמים
זה מה שכתוב בויקיפדיה ובכל אתר אחר. לא יודע עד כמה זה מדויק, כי הסדרה לא מעניינת אותי לכן לא חקרתי.
מכל מקום, לא זוכר את הפרטים המדויקים של הסרט , ומבחינתי זה פחות רלוונטי כי אני בוחן סדרה לגופה, פחות החיבור שלה לסרט.
לא נהניתי מהסדרה, ראיתי את חלקו האחרון רק בשביל לסמן וי ולקוות שאולי היא תשתפר - מה שלא קרה.
מכל מקום, לא זוכר את הפרטים המדויקים של הסרט , ומבחינתי זה פחות רלוונטי כי אני בוחן סדרה לגופה, פחות החיבור שלה לסרט.
לא נהניתי מהסדרה, ראיתי את חלקו האחרון רק בשביל לסמן וי ולקוות שאולי היא תשתפר - מה שלא קרה.
מאמין שאצפה בעונה השנייה של Alien Earth, אך בדומה לסרטים שיצאו לאחר Alien 3, אעשה זאת מתוך סקרנות ולא כהמשך ישיר של הטרילוגיה הקלאסית. מבחינתי, כל מה שבא אחרי Alien 3 הוא הרחבה חיצונית לעולם, ולא חלק מהקאנון הטהור שיצר את המותג האגדי.
אחרי ALIEN 3 ,אבדו את המקוריות ואת העניין.
אחרי ALIEN 3 ,אבדו את המקוריות ואת העניין.
לגמרי, הסרט השלישי חתם את ״טרילוגיית ריפלי״ בצורה הרמטית, גם אם הוא היה די נפילה מבחינת הצלחה או איכות של סרט (אם כי הוא בהחלט היה מקורי בקונספט, וסיגורני וויבר קירחת היה חתיכת דבר אמיץ בזמנו והיא קיבלה המון שבחים על המהלך התדמיתי הזה).01/11/2025 9:11itay123 כתב: מאמין שאצפה בעונה השנייה של Alien Earth, אך בדומה לסרטים שיצאו לאחר Alien 3, אעשה זאת מתוך סקרנות ולא כהמשך ישיר של הטרילוגיה הקלאסית. מבחינתי, כל מה שבא אחרי Alien 3 הוא הרחבה חיצונית לעולם, ולא חלק מהקאנון הטהור שיצר את המותג האגדי.
אחרי ALIEN 3 ,אבדו את המקוריות ואת העניין....
הסדרה הזו מטופשת באופן כל כך דומה לקנובי או לאקולייט שאני די בטוח שאלו אותם תסריטאים, או לפחות שהם למדו באותו מחזור.
- toxin
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9357
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 742 פעמים
היו יכולים לצמצם את הסדרה ל 6 פרקים וזה היה קצת מציל אותה מלהיות בינונית במקרה הטוב.
מישהו כבר כתב כאן שמוזר ב 2025 לראות טכנולוגיה של שנות ה-80 (מקלדות, מסכי CRT ומערכות הפעלה מיושנות) שנמצאים בשימוש בעתיד של 2120. למרות שזה אמור להיות דומה באוירה לסרט המקורי זה פשוט מוריד לגמרי את האמינות.
מישהו כבר כתב כאן שמוזר ב 2025 לראות טכנולוגיה של שנות ה-80 (מקלדות, מסכי CRT ומערכות הפעלה מיושנות) שנמצאים בשימוש בעתיד של 2120. למרות שזה אמור להיות דומה באוירה לסרט המקורי זה פשוט מוריד לגמרי את האמינות.
נהפוכו! זה מעולה שהם נשארו באותו קו טכנולוגי של הסרט הראשון כדי לא לשבור את המאפיינים של הפרנצ׳ייז! אף אחד לא אמר שהיקום של הנוסע השמיני הוא ״היסטוריה עתידית״ של המציאות שלנו, תחשוב עליו בתור מציאות חלופית שבו הטכנולוגיה האנלוגית היא פסגת הטכנולוגיה. דווקא כששוברים את המאפיינים של יקום קולנועי כלשהו זה הכי מרגיז, כמו בסטאר טרק: דיסקברי, שלמרות שכרונולוגית היא מתרחשת עוד לפני התקופה של סטאר טרק המקורית (עם קירק וספוק), החללית הציגה טכנולוגיה מתקדמת פי כמה וכמה מהאנטרפרייז המקורית וזה היה מגוחך לגמרי.
לא הצלחתי לרדת לסוף דעתך , אבל זה לא ממש משנה : - ) כל אחד תופס את זה אחרת.30/11/2025 20:35manola כתב: נהפוכו! תחשוב עליו בתור מציאות חלופית שבו הטכנולוגיה האנלוגית היא פסגת הטכנולוגיה....
בשורה התחתונה זה מכלול של דברים ואני שמח בשבילך שאהבת
טרנד נוסף שמופיע הרבה לאחרונה : תמונה מגורענת (Film grain)
לחלק זה מפריע (מאוד) , וחלק מקבלים את זה באהבה כאלמנט "אומנותי"
אולי כבר באמת עדיף CRT ..
- toxin
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9357
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 742 פעמים
אין לי בעיה אם זו מציאות חלופית והקו הטכנולוגי השולט הוא אנלוגי אבל שים לב שהם לא הלכו עם זה עד הסוף. נראה לא הכי אמין שיש טאבלט שנראה רטרו, מקלדת מסוף שנות ה-80 ומחשב AI שלא יודע לדבר אלא לתת פקודות בטרמינל עם מערכת של DOS אבל באותו זמן האינטרקציה איתה היא של אדם עם זרוע ביונית, מעבירים את התודעה של הילדים לגוף סינטטי משוכלל, יש מסוק-מטוס ג'ט לכל תאגיד ויודעים איך להעיר אנשים מהקפאה עמוקה.
מזכיר לך שעם מחשבים חלשים יותר מקומודור 64 מהאייטיז הנחיתו אנשים על הירח... מבחינתי היקום של הנוסע השמיני נראה אמין מספיק בשביל לעבור מסך, ובעיקר כי החלליות שמוצגות שם הן של ״פועלי חלל״ מגורזים שעובדים בעבודות צווארון כחול בחלל.