הנה זה קורה שוב, זה רודף אחרי חחחחח - התחדשתי
Sealed כמעט תמיד יורד נמוך יותר .הדרך היחידה להגביל seald היא על ידי היצרן ( פילטרים להגנה ) ....
Ported - מוגבל על ידי הפורט לתדר מסוים (tuned freaquancy) . נניח 20 -30 - ובאותו תדר יש לך עוד 6 דציבלים של הגבר ( שזה שווה ערך לעוצמה של סאב נוסף ). אז אתה מרוויח פה spl .
בסאבים אטומים מהקליבר הזה - מכפילים ומשלשים את ההספק של המגבר - ומשדכים אותו לאלמנט שיודע להתמודד עם זה . לכן הם גם עולים בהתאם .
בוודאי שסאב סגור יורד נמוך יותר מסאב פתוח....
כפי שצוין קודם, סאב פתוח כולל פורט שמכוון לתדר מסוים, שם הוא מוגבל על ידי היצרן - Tuned Port.
זה נכון שבחלק מצומצם מהתדרים הוא נותן SPL גבוה יותר אבל לרוב לא יכול לתת סיגנל בתדרים נמוכים היות שלא מגיע לשם.
הנה תמונה שתמחיש את ההבדל בין סאב סגור לפתוח. הגרף הלבן הוא סגור.
ככה נראים תמיד גרפים של פתוח מול סגור.
לרוב מומלץ לתת לסאב סגור סלופ של 12dB ולפתוח של 24dB.
לגבי החלק השני, הסיבה שסאב פתוח פחות מדויק היא כי יש לו group delay גבוה.
הנה תמונה שתמחיש את ההבדל ב- group delay בין סאב פתוח לסגור. הגרף הלבן הוא סאב סגור. די יציב לאורך כל הספקטרום.
אתה בטוח שאתה מבין מה שאתה רושם ? או שאתה סתם מעתיק משפטים מהאינטרנט?
לקרוא גרף אתה יודע? כי בגרף שהבאת אין משהו אודיובילי ומורגש בעוצמות של התדרים הנמוכים. לכן הslope בתיבה הפתוחה הרבה יותר חד ושמיע מהתדרים התחתונים.
אין קשר לgroup delay באלמנט כזה ובטח שזה לא משפיע כאשר הוא standalone ובסביבה שהיא מכויילת
לקרוא גרף אתה יודע? כי בגרף שהבאת אין משהו אודיובילי ומורגש בעוצמות של התדרים הנמוכים. לכן הslope בתיבה הפתוחה הרבה יותר חד ושמיע מהתדרים התחתונים.
אין קשר לgroup delay באלמנט כזה ובטח שזה לא משפיע כאשר הוא standalone ובסביבה שהיא מכויילת
בני,06/12/2020 15:20Balance כתב: תראה. רשמת שטות בלילה ואני מתוך נימוס עניתי עניינית.
אולי תלמד מזה משהו.
אבל אתה גס רוח, בלי הבנה אז בוא נתקדם כל אחד לדרכו ולא נהרוס שרשור של אדם יקר.
סע...
חבל על העצבים, מדובר בחסר הבנה.
....
כן .. תמשיך לזרוק מושגים שקראת.. ושכולם יחשבו שאתה מבין משהו כי אתה מעלה גראפים. כשתגיע לרמה של ההבנה שלי והכיולים שלי נדבר.
ואני אמשיך לבנות רמקולים ב5000 שקל ולצחוק על כל החבר׳ה שחושבים שאם יש להם טרינוב ווילסון אודיו הם מבינים משהו מהחיים שלהם.
ואני אמשיך לבנות רמקולים ב5000 שקל ולצחוק על כל החבר׳ה שחושבים שאם יש להם טרינוב ווילסון אודיו הם מבינים משהו מהחיים שלהם.
https://www.audioholics.com/loudspeaker ... ense-myths
תקרא קצת לפני שאתה מדקלם מסרים .. וכל החברים שלך שמרימים לך אולי גם ילמדו משהו על הדרך
תקרא קצת לפני שאתה מדקלם מסרים .. וכל החברים שלך שמרימים לך אולי גם ילמדו משהו על הדרך
-
istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17935
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
הוא ביקש ממני לשאול אותך האם אתה מוכן לבנות לו מלונה אודיופילית ב 5000 ש"ח ?06/12/2020 18:35soundster כתב: https://www.audioholics.com/loudspeaker ... ense-myths
תקרא קצת לפני שאתה מדקלם מסרים .. וכל החברים שלך שמרימים לך אולי גם ילמדו משהו על הדרך...
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
-
istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17935
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
מי נהנה ? כולם סובלים06/12/2020 19:01soundster כתב: עזוב - נסחפתי.
סליחה ומחילה. זו לא מטרת הפורום הזה.
העיקר שכולם נהנים מהסטאפ שלהם....
סלחנו
תתקדם
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
קראתי את הלינק שטרחת לצרף.06/12/2020 18:35soundster כתב: https://www.audioholics.com/loudspeaker ... ense-myths
תקרא קצת לפני שאתה מדקלם מסרים .. וכל החברים שלך שמרימים לך אולי גם ילמדו משהו על הדרך...
אין כאן חידושים גדולים, זה עובדות למתחילים, מעין סאבוופרים 101, היינו שם כבר לפני 20 שנה... ואין כאן באמת סתירה לדברים שבני כתב.
כן תפס לי את העין שטרחת לאזכר שכולם יכולים ללמוד מהכיולים שלך, אכפת לך להרחיב קצת מה הם כוללים ואיך הם מבוצעים?
זה יותר מעניין אותי מלינק שמציין למה עדיף ריבוי סאבוופרים..
אהה ויואב, למרות שאמרתי לך בפרטי, תתחדש כמובן..
רן
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7662
- נתן תודות: 489 פעמים
- קיבל תודות: 888 פעמים
זה קצת יותר מ"סאבים 101" , נתקלתי בלא מעט כאלה ורובם מסתפקים בהסברים טובים אבל קצרים וממצים בלי לרדת מדי לעומק הדברים. הכתבה יכולה להיות מעניינת גם למתקדמים פה, דווקא כי מאז נולדו הרבה מיתוסים וכתבה כזאת היא חזרה טובה לבסיס של הדברים וניפוץ דיעות לא מדויקות שהושרשו.06/12/2020 21:34RanMoyal כתב:קראתי את הלינק שטרחת לצרף.06/12/2020 18:35soundster כתב: https://www.audioholics.com/loudspeaker ... ense-myths
אין כאן חידושים גדולים, זה עובדות למתחילים, מעין סאבוופרים 101, היינו שם כבר לפני 20 שנה... ואין כאן באמת סתירה לדברים שבני כתב.
...
באותו עניין הבחור שכתב את זה ( Matthew Poes ) יש לו ידע מאוד נרחב בתחום והכל בגובה העיניים, ממליץ לכם לקרא או לראות סרטונים שלו ביוטיוב.
רן , אין לי כוונה שילמדו מהכיולים שלי.06/12/2020 21:34RanMoyal כתב:קראתי את הלינק שטרחת לצרף.06/12/2020 18:35soundster כתב: https://www.audioholics.com/loudspeaker ... ense-myths
כן תפס לי את העין שטרחת לאזכר שכולם יכולים ללמוד מהכיולים שלך, אכפת לך להרחיב קצת מה הם כוללים ואיך הם מבוצעים?
זה יותר מעניין אותי מלינק שמציין למה עדיף ריבוי סאבוופרים..
אהה ויואב, למרות שאמרתי לך בפרטי, תתחדש כמובן..
רן...
אני משתמש בכיול ידני מבוסס על טכניקות של minimum phase לאלמנט 4 way אקטיבי שבניתי.
זה מבוסס על טכניקות של IIR בשילוב FIR. הכיול הוא ידני , עם מיקרופון ייעודי , תוכנה REW ותוכנה לתיקון פאזות לפי פרמטרים שאחר כך מוזנים לתוך הקרוס אובר.
כל מה שקשור לHT , אני שמח להגיד שאפילו audissey הוא overkill מבחינתי. החדר שלי מטופל אקוסטית כך שאפילו בלי מערכת כיול ובלי התעסקות הוא נשמע מצויין.
בכל אופן ההערות שלי (יצאתי תוקפני ואחר כך התנצלתי) הן כי הרבה מההצהרות ותיאוריות שיצרנים מוכרים נכונות אולי על הניייר אבל לא מחזיקות מים במציאות. גם בגלל שכמעט אין דבר כזה ״אידיאלי״ וגם כיון שיש כל כך הרבה פרמטרים של החדר או המרחב האקוסטי שישנו לחלוטין את ההתנהגות של אותו אלמנט.
עכשיו לעניין הפוסט המקורי - אם מישהו היה שואל אותי האם סאב sealed יורד נמוך יותר מסאב ported? ממש לא וגם יצרנים / מפיצים לא ישכנעו אותך שהוא יהיה יותר נוכח בנמוכים מסאב פורטד. לגבי Group delay - כאמור - רוב הסיכויים שאו שהפרמטרים של החדר או הרכיבים הטוריים בהגברה של הסאב ישנו אותו. בכל אופן להתייחס לנתון כזה בימינו עם כיולים מתקדמים (כמו שרשמו פה) שמתחייסים לtime domain , הgroup delay הוא לא החוליה החלשה בשרשרת.