המלצה למערכת 2.0 או 2.1 בתקציב של עד 2,500₪ (קונה בחו"ל או בארץ) ?
@uriel250
רק באגוז ולבן? אני איתך...רק שחור! אני גם לא נוגע במבריקים.
בכל מקרה חשבתי ששווה לציין. האתר שפרסם את הביקורת מאוד קשוח ולא פשוט לקבל שם המלצה כזאת. למרות שגם לו יש הטיות מסויימות, הוא לא חי מפרסומות וביקורות ממומנות/מוזמנות כמו אתרים אחרים, מה שהופך את האתר לאחד האובייקטיביים יותר בשטח. מעט מאוד פואטיקה בגרוש על הביצועים ודגש על המדידות. ואם זאת למבחן ההאזנה שלו יש חלק חשוב במסקנות. מדידות זה לא הכל.
רק באגוז ולבן? אני איתך...רק שחור! אני גם לא נוגע במבריקים.
בכל מקרה חשבתי ששווה לציין. האתר שפרסם את הביקורת מאוד קשוח ולא פשוט לקבל שם המלצה כזאת. למרות שגם לו יש הטיות מסויימות, הוא לא חי מפרסומות וביקורות ממומנות/מוזמנות כמו אתרים אחרים, מה שהופך את האתר לאחד האובייקטיביים יותר בשטח. מעט מאוד פואטיקה בגרוש על הביצועים ודגש על המדידות. ואם זאת למבחן ההאזנה שלו יש חלק חשוב במסקנות. מדידות זה לא הכל.
@uriel250
כן ולא. המדידות מאפשרות מבט אובייקטיבי על הביצועים הטכניים. במבחן ההאזנה הוא לא מעט פעמים התרשם מרמקולים שלא נמדדו טוב או שהיה קל לשפר עם כיול, ולפעמים להיפך.
אני מסכים איתך שחוויית המשתמש בבית היא הדבר הכי חשוב, אבל גם כאן יש המון משתנים. אפקט העדר, אפקט האנדרדוג, טעם אישי בסאונד, תנאי האזנה וכו.
כן ולא. המדידות מאפשרות מבט אובייקטיבי על הביצועים הטכניים. במבחן ההאזנה הוא לא מעט פעמים התרשם מרמקולים שלא נמדדו טוב או שהיה קל לשפר עם כיול, ולפעמים להיפך.
אני מסכים איתך שחוויית המשתמש בבית היא הדבר הכי חשוב, אבל גם כאן יש המון משתנים. אפקט העדר, אפקט האנדרדוג, טעם אישי בסאונד, תנאי האזנה וכו.
@uriel250
בזמן שאתה מחכה לירידת מחיר, שווה לנסות ללכת לחנות (אחרי הסגר) לשמוע כמה דגמים ולקבל כיוון למה אתה מעדיף. ELAC יש בארץ אז תוכל לשמוע אותם אני מניח.
משהו כמו הWharfedale Diamond 225 גם בקטגורית מחיר שלך והוא אהוב על חובבי מוזיקה "קלה" יותר, כלומר אקוסטית, ג'אז, רוק קלאסי וכו'
בזמן שאתה מחכה לירידת מחיר, שווה לנסות ללכת לחנות (אחרי הסגר) לשמוע כמה דגמים ולקבל כיוון למה אתה מעדיף. ELAC יש בארץ אז תוכל לשמוע אותם אני מניח.
משהו כמו הWharfedale Diamond 225 גם בקטגורית מחיר שלך והוא אהוב על חובבי מוזיקה "קלה" יותר, כלומר אקוסטית, ג'אז, רוק קלאסי וכו'
@uriel250
מצטער שאני ממשיך לחפור...
אם יש לך אוזניות טובות, באתר המאוד פופולארי הזה אתה יכול להאזין/להשוות בין 4 רמקולים (או פחות) בו זמנית:
https://www.crutchfield.com/S-VwYNkoWuN ... fault.aspx
אתה בוחר שני רמקולים על ידי סימון compare ואז יכול להאזין באוזניות.
שווה האמת שרשור נפרד, יכול לעזור להרבה שמחפשים המלצות. מקווה שזה פתוח לישראל, לא ניסיתי.
מצטער שאני ממשיך לחפור...
אם יש לך אוזניות טובות, באתר המאוד פופולארי הזה אתה יכול להאזין/להשוות בין 4 רמקולים (או פחות) בו זמנית:
https://www.crutchfield.com/S-VwYNkoWuN ... fault.aspx
אתה בוחר שני רמקולים על ידי סימון compare ואז יכול להאזין באוזניות.
שווה האמת שרשור נפרד, יכול לעזור להרבה שמחפשים המלצות. מקווה שזה פתוח לישראל, לא ניסיתי.
@Avi_Dagan
·
טוב אחרי בערך 10 דקות של התנסות ב- Speaker Compare של Cruthfield
צירפתי תמונה של הרמקולים שהשוותי, הקליפש הכי יעילים אם מסמנים "Equal power", ה- Elacs נשמעים אותו דבר בערך מבחינת עוצמה (גם כן ב Equal power), וה Wharfedale Diamond 225 נשמעים הכי חלשים (ב Equal power, למרות שהם עם אותו Sensitivity של ה Elacs)
החלפתי ל Equal volume, הקליפש מעט צורמים באוזן בטראקים מסויימים, ה Wharfedale נשמע קצת כאילו הסאונד מגיע מצינור חלול (לא יודע איך להסביר בדיוק - שאני מחליף ל Elacs מיד אחרי ה Wharfedale אני מרגיש כאילו הצליל ב Elacs "מלא" יותר), ב Elacs לא הרגשתי יותר מידי הבדל בין ה Uni-Fi ל B6.2 אבל לדעתי נשמעים מצויינים - אם ככה ישמעו במציאות אני לא יתאכזב.
באותה הזדמנות גם "ניסתי" את ה MSR7 אחרי שנה+ שלא נגעתי בהם, דרך שירים מ Spotify, איזה צליל נקי - היו שירים ששמתי לב לדברים חדשים שלא שמעתי קודם ברמקולים.
·
טוב אחרי בערך 10 דקות של התנסות ב- Speaker Compare של Cruthfield
צירפתי תמונה של הרמקולים שהשוותי, הקליפש הכי יעילים אם מסמנים "Equal power", ה- Elacs נשמעים אותו דבר בערך מבחינת עוצמה (גם כן ב Equal power), וה Wharfedale Diamond 225 נשמעים הכי חלשים (ב Equal power, למרות שהם עם אותו Sensitivity של ה Elacs)
החלפתי ל Equal volume, הקליפש מעט צורמים באוזן בטראקים מסויימים, ה Wharfedale נשמע קצת כאילו הסאונד מגיע מצינור חלול (לא יודע איך להסביר בדיוק - שאני מחליף ל Elacs מיד אחרי ה Wharfedale אני מרגיש כאילו הצליל ב Elacs "מלא" יותר), ב Elacs לא הרגשתי יותר מידי הבדל בין ה Uni-Fi ל B6.2 אבל לדעתי נשמעים מצויינים - אם ככה ישמעו במציאות אני לא יתאכזב.
באותה הזדמנות גם "ניסתי" את ה MSR7 אחרי שנה+ שלא נגעתי בהם, דרך שירים מ Spotify, איזה צליל נקי - היו שירים ששמתי לב לדברים חדשים שלא שמעתי קודם ברמקולים.
@uriel250
נשמע טוב.
אני היתי בוחר להשתמש רק בequal volume כי הבדלים בווליום אנחנו לרוב מתרגמים להעדפת החזק יותר.
ההתרשמויות שלך נשמעות מאוד דומות למה ששמעתי וקראתי על המותגים האלו.
קליפש, בעיקר בסדרות הנמוכות יותר, ידועות בטרבל מודגש שגורם להם להשמע צרחניים.
הוורפדייל האלה נודעים במיד ריינג' כמדומני שזה נעים לסגנונות מוזיקה מסויימים.
אלק יותר בכיוון של flat בלי דגש כבד על תדרים מסויימים.
כל הנ"ל זה ממה שאני זוכר שקראתי. יתכן שאחרים יגידו שזה שטויות.
בין האלק נראה לי שעדיף הדביו. היוניפיי קשים יותר להגברה עם עכבה של 4 אוהם, אם אני זוכר נכון. הם עכשיו הוציאו/מוציאים גירסא משופרת שלהם שלא נראה שזה מה שיש באתר. נדמה לי גם דרייברים קטנים יותר.
נסה אולי גם את MartinLogan מול הרמקול שהכי אהבת.
נשמע טוב.
אני היתי בוחר להשתמש רק בequal volume כי הבדלים בווליום אנחנו לרוב מתרגמים להעדפת החזק יותר.
ההתרשמויות שלך נשמעות מאוד דומות למה ששמעתי וקראתי על המותגים האלו.
קליפש, בעיקר בסדרות הנמוכות יותר, ידועות בטרבל מודגש שגורם להם להשמע צרחניים.
הוורפדייל האלה נודעים במיד ריינג' כמדומני שזה נעים לסגנונות מוזיקה מסויימים.
אלק יותר בכיוון של flat בלי דגש כבד על תדרים מסויימים.
כל הנ"ל זה ממה שאני זוכר שקראתי. יתכן שאחרים יגידו שזה שטויות.
בין האלק נראה לי שעדיף הדביו. היוניפיי קשים יותר להגברה עם עכבה של 4 אוהם, אם אני זוכר נכון. הם עכשיו הוציאו/מוציאים גירסא משופרת שלהם שלא נראה שזה מה שיש באתר. נדמה לי גם דרייברים קטנים יותר.
נסה אולי גם את MartinLogan מול הרמקול שהכי אהבת.
@Avi_Dagan
·
כן ראיתי Elac הוציאו Uni-Fi 2.0 שהם 6ohm אבל עם Woofer קטן יותר מ B6.2 למרות שהם 3 way ולא 2 way כמו ה B6.2
בקיצור אני מקווה "לחטוף" את ה B6.2 באיזה מבצע טוב באמזון בקרוב
בינתיים הזמנתי את הרסיבר HK3770.
·
כן ראיתי Elac הוציאו Uni-Fi 2.0 שהם 6ohm אבל עם Woofer קטן יותר מ B6.2 למרות שהם 3 way ולא 2 way כמו ה B6.2
בקיצור אני מקווה "לחטוף" את ה B6.2 באיזה מבצע טוב באמזון בקרוב
בינתיים הזמנתי את הרסיבר HK3770.
@Avi_Dagan
·
וופר 5.25", לא חושב שאפילו אנסה
6.5" יושב לי בול על ה Auralex Isolation Pads שלי
https://www.amazon.com/Auralex-Acoustic ... 607&sr=8-8
חוץ מזה שאני לא מתכנן להוסיף סאב בעתיד הקרוב, אז 6.5" עדיף על 5.25"
·
וופר 5.25", לא חושב שאפילו אנסה
6.5" יושב לי בול על ה Auralex Isolation Pads שלי
https://www.amazon.com/Auralex-Acoustic ... 607&sr=8-8
חוץ מזה שאני לא מתכנן להוסיף סאב בעתיד הקרוב, אז 6.5" עדיף על 5.25"
@uriel250
שיחקתי עם זה קצת בעצמי, אבל דרך הרמקולים שלי ולא אוזניות שזה הרבה פחות טוב, אבל אפשר להתרשם מעוצמת באסים וכו. המרטיןלוגן נשמע בלי באס כמעט לעומת האלק למשל. ניסיתי גם מול Revel M16 שיקר יותר והיה די דומה. Revel מאוד נערצים בארה"ב וגם מאוד flat.
כתבת שאתה מצרף תמונה של הרמקולים שניסית, אבל לא היתה. איזה קליפש זה היה?
שיחקתי עם זה קצת בעצמי, אבל דרך הרמקולים שלי ולא אוזניות שזה הרבה פחות טוב, אבל אפשר להתרשם מעוצמת באסים וכו. המרטיןלוגן נשמע בלי באס כמעט לעומת האלק למשל. ניסיתי גם מול Revel M16 שיקר יותר והיה די דומה. Revel מאוד נערצים בארה"ב וגם מאוד flat.
כתבת שאתה מצרף תמונה של הרמקולים שניסית, אבל לא היתה. איזה קליפש זה היה?
@Avi_Dagan
·
הזמנתי מחו"ל את ה Elac B6.2.
חשבתי להוסיף סאב ונתקלתי בזה -
https://www.svs.co.il/items/2116274-SB2 ... ack-Friday
הסאב הזה היה עולה לפני שיצא ה SB2000 Pro בסביבות 4000₪, יש גם את ה PB2000 (Ported) ב 2300₪.
השאלה אם כזה גודל יתאים לחדר ממד שהוא די קטן (10-11מ"ר) ואם במוזיקה בעיקר (כמעט ולא רואה סרטים) הוא "תורם" במשהו?
·
הסאב הזה היה עולה לפני שיצא ה SB2000 Pro בסביבות 4000₪, יש גם את ה PB2000 (Ported) ב 2300₪.
השאלה אם כזה גודל יתאים לחדר ממד שהוא די קטן (10-11מ"ר) ואם במוזיקה בעיקר (כמעט ולא רואה סרטים) הוא "תורם" במשהו?
יפה! מצאת במחיר טוב יותר או החלטת לא לחכות לבלק פריידיי?uriel250 כתב:@Avi_Dagan
·
השאלה אם כזה גודל יתאים לחדר ממד שהוא די קטן (10-11מ"ר) ואם במוזיקה בעיקר (כמעט ולא רואה סרטים) הוא "תורם" במשהו?...
לגבי סאב, לדעתי יוסיף במיוחד שאתה קונה מדפיים שבדרך כלל לא מצטיינים בנמוכים, אלא אם אתה שומע רק מוזיקה אקוסטית בלי באסים זה יתן לך הרחבה של טווח התדרים.
הSB סגור וקומפקטי. יותר מתאים למוזיקה אבל גם טוב לקולנוע. בעקרון זה דגם שהוחלף עכשיו לדגם חדש יותר שכולל אפליקציה וכל מיני. שאר המלאי נמכר בהנחה יפה מאוד ולדעתי שווה. במקרה הכי גרוע אני משוכנע שתוכל למכור אותו בהפסד קטן מאוד (אם בכלל), אבל לא תוכל לקנות אותו שוב במחיר הזה כי המלאי מוגבל ולא יהיה יותר.
בפורום הרב ערוצי כאן יש שירשור על המבצע הזה, ואתה יכול לפרסם שקנית ולהכנס להגרלה. אחד מ20 הקונים שיפול בגורל יקבל אותו בחינם. כדאי להחליט מהר כי היו להם פחות מ10 יחידות.
נערך לאחרונה על ידי Avi_Dagan ב 11/10/2020 14:12, נערך פעם 1 בסך הכל.
@Avi_Dagan
·
אני שומע בעיקר רק מוזיקה עם באסים (אמנם לרוב יותר מיד באס מאשר באס נמוך).
ה SB2000 ממש מפתה, יהיה פצצה גם בגודל לחדר ממד אני חושב (ואפילו מעט גדול).
תוכל לשלוח קישור להגרלה ?
לא מצאתי הרבה השוואות באינטרנט על ה SB2000 מול SB2000 Pro, יש הבדל בצליל בסופו של דבר או שכל האפליקציה וזה סתם גימיק?
·
לא מצאתי הרבה השוואות באינטרנט על ה SB2000 מול SB2000 Pro, יש הבדל בצליל בסופו של דבר או שכל האפליקציה וזה סתם גימיק?
מיד באס זה מצויין עם סאב.uriel250 כתב:@Avi_Dagan
·
לא מצאתי הרבה השוואות באינטרנט על ה SB2000 מול SB2000 Pro, יש הבדל בצליל בסופו של דבר או שכל האפליקציה וזה סתם גימיק?...
https://www.hometheater.co.il/vt350027.html
אפילו אם נראה שלך שהוא גדול מידי, יש לך את כפתור הווליום! היופי בלקנות מידה מעל מה שצריך זה שאפשר להחליש. קטן מידי אפשר רק להחליף. מה עוד שהקטן יותר עולה כרגע יותר מהגדול..
הם אומרים ששיפרו כל מיני דברים נוספים, אבל לדעתי זה לא ישנה לך ברמה קריטית כזאת ששווה לקנות בכפול מחיר.