הממשלה והכנסת אישרו את מתווה הסיבים האופטיים של השר יועז הנדל

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
l33cher
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1896

שליחה

חח עאלק אין שכנים,יש גם יש D:
למזלי נורמלים (יחסית) ולא מטרידים\רעשנים (כל סמטה\רחוב כאן זה סביב 9 בתי קרקע,לפעמים יותר שקט פה ממדבר..
th1s 1s my d1st0rt3d r34l1ty

Aviv943
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 612

שליחה

אצלי (ראשון לציון) יש כבר שנתיים סיבים של סלקום (והיה גם של פרטנר אבל הם פירקו את הארון משום מה) בבניין בן 4 קומות בין 30 שנה.
לא בהכרח רק גורדי שחקים

רןכהן פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 356

Re: הממשלה אישרה את מתווה הסיבים האופטיים של השר יועז הנדל

שליחה

23/12/2020 14:54  
noam23 כתב:
22/12/2020 19:26  
רןכהן כתב:

כי צריך להבין גם את אלה שחשוב להם להשתמש בטלפון הקווי במחיר כספי לא יקר.
...
צריך להבין אותם, אבל הנדל יצא פה צודק ומאוד מאוד לא חכם.

להיות אדם חכם זה לתת לבזק להתחיל סוף סוף לחבר את כל המדינה לסיבים, ובאותו הרגע שהיא חיברה את האדם הראשון היא מתחייבת חוקית למעשה לסיים את הפריסה כמו שהבטיחה. ואז, מספר חודשים לאחר מכן, להורות לה להוזיל את הטלפוניה. ככה מבצעים בצורה חכמה ויעילה.

מה שיועז הנדל עשה פה זה מכר את תוכנית הסיבים שלו תמורת דרישה מבזק להוריד מחירי הטלפוניה הארכאית שלהם, כשלמעשה אין היום כמעט אדם אחד שחייב את הטלפוניה הקווית של בזק. אם יועז הנדל היה רוצה כ"כ לבוא לקראת המסכנים שחייבים את בזק (אותם אלו שאין להם קליטה סלולרית, ואין להם אופציה להוט) היה יכול להגיד שרק הם חייבים לקבל מבזק הוזלה. מדובר בקמצוץ אנשים לדעתי.
...
זה לא עניין של חייב את הטלפוני הקווית, אלא זה עניין של חשיבות, שיש אנשים שחשוב להם גם טלפון קווי, ולא רק במקום העבודה, טלפון קווי יכול לעזור אם יש בעיה בתשתית הסלולרית, ויותר בטוח להשתמש איתו בחיבור למכשיר לקריאת עזרה, ולא חובה להטעין אותו בצורה שיותר קשה לדבר בטלפון שהוא מוטען.
אני לא הייתי חבר כנסת

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1373

Re: הממשלה אישרה את מתווה הסיבים האופטיים של השר יועז הנדל

שליחה

24/12/2020 2:41  
רןכהן כתב:
23/12/2020 14:54  
noam23 כתב:

צריך להבין אותם, אבל הנדל יצא פה צודק ומאוד מאוד לא חכם.

להיות אדם חכם זה לתת לבזק להתחיל סוף סוף לחבר את כל המדינה לסיבים, ובאותו הרגע שהיא חיברה את האדם הראשון היא מתחייבת חוקית למעשה לסיים את הפריסה כמו שהבטיחה. ואז, מספר חודשים לאחר מכן, להורות לה להוזיל את הטלפוניה. ככה מבצעים בצורה חכמה ויעילה.

מה שיועז הנדל עשה פה זה מכר את תוכנית הסיבים שלו תמורת דרישה מבזק להוריד מחירי הטלפוניה הארכאית שלהם, כשלמעשה אין היום כמעט אדם אחד שחייב את הטלפוניה הקווית של בזק. אם יועז הנדל היה רוצה כ"כ לבוא לקראת המסכנים שחייבים את בזק (אותם אלו שאין להם קליטה סלולרית, ואין להם אופציה להוט) היה יכול להגיד שרק הם חייבים לקבל מבזק הוזלה. מדובר בקמצוץ אנשים לדעתי.
...
זה לא עניין של חייב את הטלפוני הקווית, אלא זה עניין של חשיבות, שיש אנשים שחשוב להם גם טלפון קווי, ולא רק במקום העבודה, טלפון קווי יכול לעזור אם יש בעיה בתשתית הסלולרית, ויותר בטוח להשתמש איתו בחיבור למכשיר לקריאת עזרה, ולא חובה להטעין אותו בצורה שיותר קשה לדבר בטלפון שהוא מוטען.
...
הכל טוב ויפה, היה אפשר להמתין 5 חודשים שבזק תתחיל לחבר בתים לסיבים ולכן לא תוכל יותר לסגת, ואז להטיל עליהם את הדרישה להוזלה בטלפוניה הקווית.

Tom1998
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 78

שליחה

23/12/2020 16:02  
noam23 כתב:
23/12/2020 15:47  
oferlaor כתב:
אני חושב שבזק בצרות צרורות.

כשהם משחקים עם המשחקים האלה סלקום ופרטנר הולכים לקחת להם את כל הלקוחות.

אין שום סיבה להחזיק קו טלפון בבית ואם בזק לא יתעשתו גם אינטרנט לא יקרה דרכם.

בשניה שפורסים אצלי סיבים, אני מבטל את קוי הטלפון בבית (יש שניים) וסיבים יהיו המוביל המרכזי עם גיבוי של הוט.
...
הבעיה שסלקום ופרטנר טובים בלפרוס לגורדי השחקים של רמת אביב.

אם אנחנו רוצים סיבים למדינה הזו, ולא רק למגדלים של גוש דן, אין אף חברה בארץ פרט לבזק שמסוגלת לעשות את זה.

בתור אחד שמסתובב קצת בארץ, מדהים אותי לאיזה מקומות בזק הגיעה עם הסיבים. גם בחלומות הכי רחוקים של המתחרים (סלקום וכו') הם לא מתקרבים לשם.
...
לא מסכים אני גר בבנייו בן 3 קומות
פרטנר וגם סלקום עשו פה סיבים אופטיים
לא רק לבניין שלי אלה לכל האזור פה
ואני לא גר ברמת אביב או באיזה עיר של "עשירים" אלה גר בעיר שנחשבת פרפריה חברתית

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

24/12/2020 16:26  
Tom1998 כתב:
23/12/2020 16:02  
noam23 כתב:

הבעיה שסלקום ופרטנר טובים בלפרוס לגורדי השחקים של רמת אביב.

אם אנחנו רוצים סיבים למדינה הזו, ולא רק למגדלים של גוש דן, אין אף חברה בארץ פרט לבזק שמסוגלת לעשות את זה.

בתור אחד שמסתובב קצת בארץ, מדהים אותי לאיזה מקומות בזק הגיעה עם הסיבים. גם בחלומות הכי רחוקים של המתחרים (סלקום וכו') הם לא מתקרבים לשם.
...
לא מסכים אני גר בבנייו בן 3 קומות
פרטנר וגם סלקום עשו פה סיבים אופטיים
לא רק לבניין שלי אלה לכל האזור פה
ואני לא גר ברמת אביב או באיזה עיר של "עשירים" אלה גר בעיר שנחשבת פרפריה חברתית
...
לכל כלל יש את היוצא מן הכלל. בשורה התחתונה אחרי עשור של פריסת סיבים ע"י חברות שאינן בזק, המצב גרוע ביותר. הסיבים של בזק נמצאים כמעט ליד כל שכונה בארץ, בזמן שהמתחרות הרחק הרחק מאחור, וגם בעוד עשור המצב ישאר ככה אם בזק לא תיכנס.

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

קראתי פרשנות מעניינת לחיוב של יועז הנדל את בזק להפחתת מחירי הטלפוניה הקווית בעיתוי המוזר שנראה כביכול שפגע במוטציה של בזק להתחייב לתוכנית הסיבים.

בזק גרמה לכולנו לחשוב שפריסת הסיבים וחיבור הבתים לסיבים היא פעולה שתגרום לה להפסדים כלכליים גדולים, והיא נעשית בעיקר ממניעים אלטרואיסטים למען המדינה, מתוך ציונות.

הפרשנות שקראתי גורסת כי ההיפך הוא הנכון, ומתן האישור לבזק לחיבור הבתים לסיבים, תכניס לבזק יותר כסף מאשר תוציא.

אותו פרשן טוען שכיום בזק מכניסה סכומים יפים מהטלפוניה הקווית, והמטרה של יועז הנדל בפגיעה בהכנסות בזק מטלפוניה קווית קשורה קשר ישיר לפריסת הסיבים, בכך שהמטרה היתה לשמוט את השטיח הכלכלי מתחת לרגלי בזק בכך שלוקחים לה מקור הכנסה גדול, שלמעשה יגרום לה למוטיבצית יתר להיכנס לנושא הסיבים, ובכך לפצות על אובדן ההכנסות העצום מהטלפוניה הקווית. כלומר, ללא ההכנסות הרגילות מהטלפוניה הקווית, ולמרות איומי בזק בכך שלא תתחיל לחבר בתים לסיבים בשל כך, לבזק למעשה אין ברירה אלא להתחיל לחבר בתים לסיבים, כי צריכה לפצות על אובדן ההכנסות העצום מהטלפוניה הקווית.

אם זה העניין, אולי יועז הנדל חכם מכפי שנתתי לו קרדיט.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78949
שם מלא: עפר לאור

שליחה

זה חד משמעית נכון. בזק נחה כי סבבה לה כמו שהיא כרגע, אלא שאם ניקח כמה שנים קדימה, הקווים הנייחים יתאדו עם הזמן וחוסר הפריסה שלה תעלה לה ביוקר. הוא גם מנסה לסייע להם לבנות את התוכנית קדימה וגם לקדם את המדינה בכך שתהיה תחרות.

רןכהן פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 356

שליחה

27/12/2020 9:55  
oferlaor כתב:
זה חד משמעית נכון. בזק נחה כי סבבה לה כמו שהיא כרגע, אלא שאם ניקח כמה שנים קדימה, הקווים הנייחים יתאדו עם הזמן וחוסר הפריסה שלה תעלה לה ביוקר. הוא גם מנסה לסייע להם לבנות את התוכנית קדימה וגם לקדם את המדינה בכך שתהיה תחרות.
...
לפי דעתי יקח עוד הרבה מאוד זמן עד שרוב האנשים בעולם לא ישתמשו בקו טלפון קווי, במיוחד שאין כיום שמארטפונים שאפשר להשתמש בהם כמו שצריך גם מתי שמטעינים אותם, בנושא לזה שמטען אלחוטי זה מצריך סוללות, ובטלפון קווי לא אלחוטי לא צריך לשלם מידי פעם כסף גם למה שקשור לסוללות מוכנות לשימוש, ובכל מקרה טוב שיש עוד אפשרות של תקשורת במקרה שיש תקלה בסוג של תשתית תקשורת מסויימת.
אני לא הייתי חבר כנסת

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5920

שליחה

אני גם לא מאמין שקייום נייח יעלמו, כי אני רואה את כמות המשרדים קטנים כגדולים, משתמשים בטלפנים נייחים. לפני כמה חוגדשים עזרתי למישהו לחברת מרכזיה אנלוגית לקווי IP, כי לא רצה להפרד מהציוד שלו, אבל רצה להוזיל שיחות, ועדיין רצה קווי טלפון נייחים במשרד. זהו מקור הכנסה מאוד גדול לבזק ולחברות הנוספות. ובזק בתחום VOIP, נראה לי הספק האיכותי ביורת והיקר ביותר לעומת כל שאר החקנים בשוק הזה.
פריסת סיבים רק תשפר את ההכנסות של בזק, כי אני באופן אישי, מאמין ששירות של בזק יותר טוב משאר החברות, ועל כך אנשים כן יתחברו לבזק, ולא רק בגלל שרק בזק יגיעו לאזור מסויים.
גילוי נאות - פעם, אבל ממש מזמן, עבדתי בבזק, ואני מכיר שירות של בזק למגזק העסקי.

l33cher
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1896

שליחה

מחזק,אולי בזק יפסידו בטווח הקצר מהקטע של הטלפוניה,אבל אם יזיזו את התחת ויתחילו לחבר אנשים לסיבים,ירוויחו ויכסו את "הפסדי" הטלפוניה די מהר.
מן הסתם פרסו תשתית ביותר מחצי ארץ (אמרו 60% או יותר,ככה או ככה זה פי כמה וכמה מפרטנר\סלקום),אז הם יכולים להדביק את הפער מהר מאוד..

נקווה שיתעשתו על עצמם בקרוב (מאוד)
th1s 1s my d1st0rt3d r34l1ty

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”