"דיסק הרפרנס" - השירשור הנעלם - הסברים והבהרות
- Booboo
- חבר ותיק

- תגובות: 1929
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
תעשה לך רשימה אילו סגנונות מוזיקה לא קיימים בכלל בכל אוסף הדיסקים שברשותך.
כשתהיה לך רשימה מסודרת של סגנונות חסרים, צריך לראות איזה סגנונות כדאי להכניס ועל איזה אפשר לוותר.
כשתהיה לך רשימה מסודרת של סגנונות חסרים, צריך לראות איזה סגנונות כדאי להכניס ועל איזה אפשר לוותר.
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"
כבר עכשיו אני יכול לאמר לך שאין בכל הדיסקים המדוברים - רוק כבד, דנס, מוסיקה ים תיכונית, טרנס\האוס וכו, היפ הופ, פופ קליל ולהיטי, מוסיקת עולם - זה בערך מה אני זוכר ומכיר.
יש כמובן הרבה ג'אז ומוסיקה קלאסית, יש שירה נשית וגברית כולל סיגנון קאונטרי ויש מוסיקה אלקטרונית.
כמו שאמרתי אפרסם בצורה מסודרת את כל מה שיש לי לחוות דעתכם.
שלמה
יש כמובן הרבה ג'אז ומוסיקה קלאסית, יש שירה נשית וגברית כולל סיגנון קאונטרי ויש מוסיקה אלקטרונית.
כמו שאמרתי אפרסם בצורה מסודרת את כל מה שיש לי לחוות דעתכם.
שלמה
פעם,בתקופת דיסקי הסמינר של הפורום ההוא
היצעתי שבמקום עירבוב של סיגנונות בדיסק אחד אולי כדאי שכל דיסק יכיל סגנון אחד ואפילו יתמקד בתחום צר לדוגמא זמרות גאז,הצעתי לא התקבלה.
חברת ZOUNDS עשתה כך ומי שיכול לשים יד על אחדים מהדיסקים הבאים הרי שימצא חומרים משובחים לשלב בדיסק הנדון.
Audio´s Audiophile, Vol. 1 - Voices and Instruments
Audio´s Audiophile, Vol. 2 - Bass Power
Audio´s Audiophile, Vol. 3 - Blow It Up
Audio´s Audiophile, Vol. 4 - Vocal Heroes
Audio´s Audiophile, Vol. 5 - Ebony and Ivory
Audio´s Audiophile, Vol. 6 - Best of Blues Guitars
Audio´s Audiophile, Vol. 7 - Bass Fire
Audio´s Audiophile, Vol. 8 - Acoustic Magic
Audio´s Audiophile, Vol. 9 - Cover Me
Audio´s Audiophile, Vol. 10 - Power of Pop
Audio´s Audiophile, Vol. 11 - Power Beats
Audio´s Audiophile, Vol. 12 - Live Tracks
Audio´s Audiophile, Vol. 13 - Blues Notes
Audio´s Audiophile, Vol. 14 - Power Voices
Audio´s Audiophile, Vol. 15 - Hendrix Hits
Audio´s Audiophile, Vol. 16 - skirt and Grooves
Audio´s Audiophile, Vol. 17 - In Concert
Audio´s Audiophile, Vol 18 golden Ballads
Audio´s Audiophile, Vol 19 Ladies Favourites
Audio´s Audiophile, Vol 20 More skirt & Grooves
Audio's Audiophile of volume of 21 Acoustic of moment
Audio's Audiophile volume of 22 hit Magic
Audio's Audiophile volume 23 More Voices and of instrument
חברת ZOUNDS עשתה כך ומי שיכול לשים יד על אחדים מהדיסקים הבאים הרי שימצא חומרים משובחים לשלב בדיסק הנדון.
Audio´s Audiophile, Vol. 1 - Voices and Instruments
Audio´s Audiophile, Vol. 2 - Bass Power
Audio´s Audiophile, Vol. 3 - Blow It Up
Audio´s Audiophile, Vol. 4 - Vocal Heroes
Audio´s Audiophile, Vol. 5 - Ebony and Ivory
Audio´s Audiophile, Vol. 6 - Best of Blues Guitars
Audio´s Audiophile, Vol. 7 - Bass Fire
Audio´s Audiophile, Vol. 8 - Acoustic Magic
Audio´s Audiophile, Vol. 9 - Cover Me
Audio´s Audiophile, Vol. 10 - Power of Pop
Audio´s Audiophile, Vol. 11 - Power Beats
Audio´s Audiophile, Vol. 12 - Live Tracks
Audio´s Audiophile, Vol. 13 - Blues Notes
Audio´s Audiophile, Vol. 14 - Power Voices
Audio´s Audiophile, Vol. 15 - Hendrix Hits
Audio´s Audiophile, Vol. 16 - skirt and Grooves
Audio´s Audiophile, Vol. 17 - In Concert
Audio´s Audiophile, Vol 18 golden Ballads
Audio´s Audiophile, Vol 19 Ladies Favourites
Audio´s Audiophile, Vol 20 More skirt & Grooves
Audio's Audiophile of volume of 21 Acoustic of moment
Audio's Audiophile volume of 22 hit Magic
Audio's Audiophile volume 23 More Voices and of instrument
chesky, היא חברה, נידמה לי אמריקאית, שמיתמחה בהקלטות איכותיות מבחינה אקוסטית.. החברה שייכת לשני אחים, צסקי, שאחד מהם היה מוסיקאי כבר בסוף שנות השיבעים. הם שמים דגש מיוחד על הסאונד ומישתמשים במכשירי ואופן הקלטה שמתאימים לפילוסופית החיים שלהם. בשרשרת ההקלטה יהיו מעט רכיבים ככל האפשר. אין אקולייזרים. משתמשים במיקרופון רב ערוצי אחד שמוצב בחלל מותאם אקוסטית. ההגברות הן עים מנורות וחשיבות ניתנת גם לאיכות הכבלים...
לטענתם ההקלטה צריכה ליהיות שקופה...
(נישמע מוכר...)
הירחון הגרמני סטראופליי מעריך מאוד את החברה הזו ובחוברת 1/06 צרף מאמר, ראיון וגם דיסק הדגמה שניבחר במיוחד לירחון על ידי דוד צסקי בעצמו.
אנסה היום להאזין שוב לדיסק הנל ואחזור עים תגובות לגבי ההקלטות וערכן לעיניננו..
.
הירחון הגרמני סטראופליי מעריך מאוד את החברה הזו ובחוברת 1/06 צרף מאמר, ראיון וגם דיסק הדגמה שניבחר במיוחד לירחון על ידי דוד צסקי בעצמו.
אנסה היום להאזין שוב לדיסק הנל ואחזור עים תגובות לגבי ההקלטות וערכן לעיניננו..
.
מנגז
רעיון לא רע אבל מאאאד קשה ליישום. אני גם כך מתקשה להרים את הפרוייקט על דיסק אחד אז להרים פרוייקט של סדרת דיסקים..
אל תשכח, שאני משקיע בעניין מזמני ומכספי ללא כוונת רווח...כזה פרוייקט של סדרת דיסקים בסגנונות שונים גדול עליי.
אם ברשותך חלק מהדיסקים האלו או קטעים ספציפיים מומלצים אשמח אם תעביר לי אותם.
שלמה
רעיון לא רע אבל מאאאד קשה ליישום. אני גם כך מתקשה להרים את הפרוייקט על דיסק אחד אז להרים פרוייקט של סדרת דיסקים..
אל תשכח, שאני משקיע בעניין מזמני ומכספי ללא כוונת רווח...כזה פרוייקט של סדרת דיסקים בסגנונות שונים גדול עליי.
אם ברשותך חלק מהדיסקים האלו או קטעים ספציפיים מומלצים אשמח אם תעביר לי אותם.
שלמה
כפי שהבטחתי הקשבתי כעת לדיסק שברשותי של החברה צסקי.
אין זה אותו הדיסק שצרפת למעלה את תמונתו, אלא דיסק אוסף אחר של החברה.
היצירות ברובם גז קל ומלודי.
התפיסה הכללית של הסאונד מצאה חן בעני. הכלים מפוזרים החלל ואין העדפה אלקטרונית של כלי זה או אחר.
ההקלטות של מוסיקה אקוסטית ללא שירה מצאו חן בעני יותר מהאחרות. יצירה בשם Five After של Paquito D Rivera מצאה חן בעני מבחינת ההקלטה. שלושה כלים מפוזרים בנווחיות ולא דוחפים קדימה.
יש בדיסק שלושה קטעי מוסיקה עים שירת זמרת. אני לא חסיד גדול של זרם הזמרות פסנתרניות עם רגליים.. אבל זה מה הולך היום בשוק.. ההקלטות נותנות יותר מידי מישקל לזמרת. הכלים האחרים כימעט נעלמים והזמרת נישמעת כאילו היא לועסת את המיקרופון. אני מניח שהדבר נעשה במכוון כדי לתת הרגשה של מאורת גאז... (לדיברי דוד צסקי). לא לטעמי אים כי אני יכול להבין שהרבה יראו בכך סימן להקלטה טובה ויעדיפו הקלטות כאלו.
הקלטות עים שילוב של כלים חשמליים לא היו מי יודע מה לטעמי..
בדיסק גם יצירה פסוידו קלסית נחמדה של דוד צסקי שהוקלטה לטעמי טוב מאוד. תחושת החלל טובה והכלים עצמאיים בחלל וניצבים על הקרקע.
לדעתי בהחלט אפשר לימצא אצל החברה האלו קטעים שיתאימו למטרתנו. התפיסה שונה מהותית מהתפיסה אצל בורמסטר.. לדעתי מתאימה יותר...
.
אין זה אותו הדיסק שצרפת למעלה את תמונתו, אלא דיסק אוסף אחר של החברה.
היצירות ברובם גז קל ומלודי.
התפיסה הכללית של הסאונד מצאה חן בעני. הכלים מפוזרים החלל ואין העדפה אלקטרונית של כלי זה או אחר.
ההקלטות של מוסיקה אקוסטית ללא שירה מצאו חן בעני יותר מהאחרות. יצירה בשם Five After של Paquito D Rivera מצאה חן בעני מבחינת ההקלטה. שלושה כלים מפוזרים בנווחיות ולא דוחפים קדימה.
יש בדיסק שלושה קטעי מוסיקה עים שירת זמרת. אני לא חסיד גדול של זרם הזמרות פסנתרניות עם רגליים.. אבל זה מה הולך היום בשוק.. ההקלטות נותנות יותר מידי מישקל לזמרת. הכלים האחרים כימעט נעלמים והזמרת נישמעת כאילו היא לועסת את המיקרופון. אני מניח שהדבר נעשה במכוון כדי לתת הרגשה של מאורת גאז... (לדיברי דוד צסקי). לא לטעמי אים כי אני יכול להבין שהרבה יראו בכך סימן להקלטה טובה ויעדיפו הקלטות כאלו.
הקלטות עים שילוב של כלים חשמליים לא היו מי יודע מה לטעמי..
בדיסק גם יצירה פסוידו קלסית נחמדה של דוד צסקי שהוקלטה לטעמי טוב מאוד. תחושת החלל טובה והכלים עצמאיים בחלל וניצבים על הקרקע.
לדעתי בהחלט אפשר לימצא אצל החברה האלו קטעים שיתאימו למטרתנו. התפיסה שונה מהותית מהתפיסה אצל בורמסטר.. לדעתי מתאימה יותר...
.
אולי ברשתוכם אוסיף
יש לי אוסף דיסקים מדהים הן באיכות והן במוסיקה של windham hill .
הדיסקים מכילים חומרים שונים , וקטעים מוסיקלים מדהימים .
אשמח לנדבם לפרוייקט .
הינה לינק
http://www.amazon.com/s/ref=nb_ss_m/102 ... y=12&Go=Go
יש לי אוסף דיסקים מדהים הן באיכות והן במוסיקה של windham hill .
הדיסקים מכילים חומרים שונים , וקטעים מוסיקלים מדהימים .
אשמח לנדבם לפרוייקט .
הינה לינק
http://www.amazon.com/s/ref=nb_ss_m/102 ... y=12&Go=Go
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
המשך פירסום הקטעים שברשותי - דיסק הדגמה או אוסף של חברת PMC
חברת הרמקולים PMC הוציאה דיסק אוסף\ הדגמה שבתמונות.
לדעתכם אודה -
לדעתכם אודה -
שני דיסקים של חברת Fim שברשותי. זו חברת הקלטות איכותיות הקטעים עצמם יפים ומאתגרים למערכת.
תתעלמו מהקטע הפלצני לטעמי של הניסיון לחקות תקליטי ויניל. ההקלטה באמת איכותית והמוסיקה ממש לטעמי ברובה.
http://www.fimpression.com/detail.aspx?ID=117
http://www.fimpression.com/detail.aspx?ID=118
ועמוד הבית של החברה:
http://www.fimpression.com/default.aspx
תתעלמו מהקטע הפלצני לטעמי של הניסיון לחקות תקליטי ויניל. ההקלטה באמת איכותית והמוסיקה ממש לטעמי ברובה.
http://www.fimpression.com/detail.aspx?ID=117
http://www.fimpression.com/detail.aspx?ID=118
ועמוד הבית של החברה:
http://www.fimpression.com/default.aspx
הדיסק של פי אמ סי שהבאת למעלה שלמה, הוא אוסף של הקלטות של החברה הצרפתית הרמוניה מונדי.
רוב ההקלטות הוקלטו מטר מימני
ולכן אני משוחד...
רנה יקובז שמופיע למעלה במיספר הקלטות מיתמחה בניצוח על ביצועים בכלים ובסיגנון "אוטנטי" יענו בכלים כפי שהיה נהוג בתקופת המלחין. יש דעות לכאן ולכאן בחשיבות העינין אבל גם אים נניח את הויכוחים בצד יקובס מעניק שלל של ביצועים נהדרים. ההקלטות נחשבות בדרך כלל לטובות מאוד. ואפשר שחלקן יתאימו לעיניננו. העונות יכול מאוד להתאים..
קנט נגנו מנצח על אחת מהתיזמורות הרבות של ברלין שאותה גם ניהל בזמנו: התיזמורת הסימפונית הגרמנית ברלין.. אחלה תיזמורת..
מוזר שבחרו כאן לצרף את המיסה של ברנשטיין שלדעת רבים מוקלטת כאן לא מי יודע מה..
גם הברוקנר לעיניננו לא ממש מתאים.
את הקטע של סזאר פראנק לאקורדאון לדעתי אני לא מכיר ובקרוב אנסה לישמוע אותו. נישמע מעניין ובהחלט יכול להתאים למטרתנו.
.
רוב ההקלטות הוקלטו מטר מימני
רנה יקובז שמופיע למעלה במיספר הקלטות מיתמחה בניצוח על ביצועים בכלים ובסיגנון "אוטנטי" יענו בכלים כפי שהיה נהוג בתקופת המלחין. יש דעות לכאן ולכאן בחשיבות העינין אבל גם אים נניח את הויכוחים בצד יקובס מעניק שלל של ביצועים נהדרים. ההקלטות נחשבות בדרך כלל לטובות מאוד. ואפשר שחלקן יתאימו לעיניננו. העונות יכול מאוד להתאים..
קנט נגנו מנצח על אחת מהתיזמורות הרבות של ברלין שאותה גם ניהל בזמנו: התיזמורת הסימפונית הגרמנית ברלין.. אחלה תיזמורת..
מוזר שבחרו כאן לצרף את המיסה של ברנשטיין שלדעת רבים מוקלטת כאן לא מי יודע מה..
גם הברוקנר לעיניננו לא ממש מתאים.
את הקטע של סזאר פראנק לאקורדאון לדעתי אני לא מכיר ובקרוב אנסה לישמוע אותו. נישמע מעניין ובהחלט יכול להתאים למטרתנו.
.
"דיסק הרפרנס" - השירשור הנעלם - הסברים והבהרות
למי שתהה לאן נעלם השירשור בנוגע לפרוייקט דיסק הרפרנס אני רוצה להבהיר ולהסביר :
השירשור המקורי הוסר מעל דפי הפורום בשל החשש של בעלי האתר כי משתמע מהשירשור המקורי שבכוונתי להפר זכויות יוצרים וכי מאן דהוא עלול לייחס גם לבעלי האתר כוונה שכזו.
אין לי טענות כלפי בעלי האתר שמבחינתם הם לא צריכים את "כאב הראש" הזה של מעורבות בהליך משפטי כזה או אחר על לא עוול בכפם וגם אם הסיכוי שיהיה כזה הליך הוא קלוש.
אם זה לא היה ברור קודם אני אבהיר שוב, לדעתי לא בטוח שבהפקת דיסק הרפרנס יש משום הפרת זכויות יוצרים אבל בכל מקרה בשלב הזה השאלה אם יש או אין הפרת זכויות יוצרים עדיין לא רלבנטית מפני שבפועל לא נעשה דבר ולא הופק שום דיסק.
השירשור שנעלם כמו גם השירשור הזה מבחינתי הם בגדר הכנות או בדיקת היתכנות הפרוייקט ואיסוף של המלצות לקטעים שראויים להכנס לדיסק הרפרנס לדעת חברי האתר.
לפני שייצרב ולוא תו אחד ולפני שיועתק אפילו פסיק אוודא היטב שאין שום הפרת זכויות יוצרים גם אם הדבר כרוך בתשלום ובהשגת הרישיון המתאים מבעלי הזכויות.
אין לי או לבעלי האתר וגם לא הייתה לי או לבעלי האתר שום כוונה להפר זכויות יוצרים.
לאחר הבהרות אלו אני סבור שבשלב הזה אין מניעה להשיב את השירשור המקורי על כנו ואפשר אפילו למחוק או לערוך חלקים בשירשור המקורי מהם עלולה להשתמע כוונה כל שהיא להפר זכויות יוצרים (לדעתי זה לא התפרש כך אבל ליתר ביטחון..)
ואם נחזור לענייננו אשמח אם תמשיכו להביע את דעתכם בשאלה אילו קטעים מתאימים לדיסק הרפרנס ולמטרתו.
שלמה
השירשור המקורי הוסר מעל דפי הפורום בשל החשש של בעלי האתר כי משתמע מהשירשור המקורי שבכוונתי להפר זכויות יוצרים וכי מאן דהוא עלול לייחס גם לבעלי האתר כוונה שכזו.
אין לי טענות כלפי בעלי האתר שמבחינתם הם לא צריכים את "כאב הראש" הזה של מעורבות בהליך משפטי כזה או אחר על לא עוול בכפם וגם אם הסיכוי שיהיה כזה הליך הוא קלוש.
אם זה לא היה ברור קודם אני אבהיר שוב, לדעתי לא בטוח שבהפקת דיסק הרפרנס יש משום הפרת זכויות יוצרים אבל בכל מקרה בשלב הזה השאלה אם יש או אין הפרת זכויות יוצרים עדיין לא רלבנטית מפני שבפועל לא נעשה דבר ולא הופק שום דיסק.
השירשור שנעלם כמו גם השירשור הזה מבחינתי הם בגדר הכנות או בדיקת היתכנות הפרוייקט ואיסוף של המלצות לקטעים שראויים להכנס לדיסק הרפרנס לדעת חברי האתר.
לפני שייצרב ולוא תו אחד ולפני שיועתק אפילו פסיק אוודא היטב שאין שום הפרת זכויות יוצרים גם אם הדבר כרוך בתשלום ובהשגת הרישיון המתאים מבעלי הזכויות.
אין לי או לבעלי האתר וגם לא הייתה לי או לבעלי האתר שום כוונה להפר זכויות יוצרים.
לאחר הבהרות אלו אני סבור שבשלב הזה אין מניעה להשיב את השירשור המקורי על כנו ואפשר אפילו למחוק או לערוך חלקים בשירשור המקורי מהם עלולה להשתמע כוונה כל שהיא להפר זכויות יוצרים (לדעתי זה לא התפרש כך אבל ליתר ביטחון..)
ואם נחזור לענייננו אשמח אם תמשיכו להביע את דעתכם בשאלה אילו קטעים מתאימים לדיסק הרפרנס ולמטרתו.
שלמה
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
רק להבהרה (צר לי שלא הודענו על כך רשמית), עו"ד שעוזר לנו באתר ומתמחה בדיוק בנושא הזה הודיע לנו רשמית שהשרשור היה בעייתי והתכוונו להוציא על כך הודעה רשמית, אך שאני מתבייש טיפה לומר ששכחנו...
הבעיה עם השרשור הקודם הוא שצריך לעבור עליו להפריד את התוכן החוקי "מהבעייתי". אני לא בטוח שאנחנו יודעים לעשות את זה (מה גם שאין לנו כ"כ זמן לעשות את זה).
אדבר עם מרטין ונראה מה בדיוק עושים עם השרשור המקורי בכדי לא לאבד את תוכנו.
הבעיה עם השרשור הקודם הוא שצריך לעבור עליו להפריד את התוכן החוקי "מהבעייתי". אני לא בטוח שאנחנו יודעים לעשות את זה (מה גם שאין לנו כ"כ זמן לעשות את זה).
אדבר עם מרטין ונראה מה בדיוק עושים עם השרשור המקורי בכדי לא לאבד את תוכנו.
אהלן,
בהתחלה חשבתי שקוקי ברח עים השירשור..
עכשיו רווח לי...
חשבתי שהעינין יכול להראות כבעיתי אבל לא היה לי שמץ של ספק שבסוף השלב התאורטי וליפני פתיחת ראשית התחלת הצד המעשי, העינין יסודר במישורים החוקיים..
אנחנו עדיין בשלב של גיבוש רעיון. אמנם המיילים והדיונים האירו פנים רבות בסוגית המוסיקה שבעזרתה ניתן לבחון איכויות שונות במערכת השמע אבל עדיין לא ממש ברור וכמובן עוד לא הוחלט איזה אופי יהיה לאוסף מוסיקלי כזה, בין על דיסק שביר ובין בתאוריה.
אני חושב שאפשר להעלות, כאן בשירשור, רשימה של אופי של מוסיקה או אופי של צלילים, אין צורך בשם מפורש של יצירה או מבצע אלא כיוון, והסבר מה כיוון זה עוזר בבחינה.
הקטע המוסיקלי לא חייב להיות קטע שלם הוא יכול להיות ואולי אף עדיף כמה עשרות שניות מיתוך הקטע.. כך שבבדיקה שמים על AB שומעים שוב ושוב ולומדים את הפרטים.
אתחיל את הרשימה.. ואפשר ורצוי להוסיף..
לדוגמה: שלישית או רביעית גאז אקוסטית בה ההקלטה נותנת הדגש למיקום וגבולות הכלים. לראות את בנית החלל ויצוב הכלים בו.. (לדוגמה כמו שזה בטייק פייב)
הייתי מצרף קטע רק בפסנתר כדי לילמוד דקויות של צליל בודד בתוך ההרמוניה הכללית.
קטע שירה שקט לא עמוס בכלים כשהזמר או הזמרת(מן הסתם) לא בולעים את המיקרופון אלא שרים בתאטרון, באולם הקמרי.. יופי ליבדוק כמה הסט ראליסטי..
קטע רב עוצמה עם תיזמורת מלאה ושילובי כלים רבים ככל האפשר עם היתפרציות פיתאומיות. יראה כמה מהר מגיבים למשל הרמקולים.. איך המערכת מצליחה להפריד את הסלט..
קטע עים אפקטים קוליים.. יוסי הרי הציע משהו עים שוט, אפשר גם דברים אחרים.. מכונות רוח ורעמים וכו..
אפשר להמשיך ולהוסיף.. מי שרוצה..
.
בהתחלה חשבתי שקוקי ברח עים השירשור..
חשבתי שהעינין יכול להראות כבעיתי אבל לא היה לי שמץ של ספק שבסוף השלב התאורטי וליפני פתיחת ראשית התחלת הצד המעשי, העינין יסודר במישורים החוקיים..
אנחנו עדיין בשלב של גיבוש רעיון. אמנם המיילים והדיונים האירו פנים רבות בסוגית המוסיקה שבעזרתה ניתן לבחון איכויות שונות במערכת השמע אבל עדיין לא ממש ברור וכמובן עוד לא הוחלט איזה אופי יהיה לאוסף מוסיקלי כזה, בין על דיסק שביר ובין בתאוריה.
אני חושב שאפשר להעלות, כאן בשירשור, רשימה של אופי של מוסיקה או אופי של צלילים, אין צורך בשם מפורש של יצירה או מבצע אלא כיוון, והסבר מה כיוון זה עוזר בבחינה.
הקטע המוסיקלי לא חייב להיות קטע שלם הוא יכול להיות ואולי אף עדיף כמה עשרות שניות מיתוך הקטע.. כך שבבדיקה שמים על AB שומעים שוב ושוב ולומדים את הפרטים.
אתחיל את הרשימה.. ואפשר ורצוי להוסיף..
לדוגמה: שלישית או רביעית גאז אקוסטית בה ההקלטה נותנת הדגש למיקום וגבולות הכלים. לראות את בנית החלל ויצוב הכלים בו.. (לדוגמה כמו שזה בטייק פייב)
הייתי מצרף קטע רק בפסנתר כדי לילמוד דקויות של צליל בודד בתוך ההרמוניה הכללית.
קטע שירה שקט לא עמוס בכלים כשהזמר או הזמרת(מן הסתם) לא בולעים את המיקרופון אלא שרים בתאטרון, באולם הקמרי.. יופי ליבדוק כמה הסט ראליסטי..
קטע רב עוצמה עם תיזמורת מלאה ושילובי כלים רבים ככל האפשר עם היתפרציות פיתאומיות. יראה כמה מהר מגיבים למשל הרמקולים.. איך המערכת מצליחה להפריד את הסלט..
קטע עים אפקטים קוליים.. יוסי הרי הציע משהו עים שוט, אפשר גם דברים אחרים.. מכונות רוח ורעמים וכו..
אפשר להמשיך ולהוסיף.. מי שרוצה..
.
אופיר ורמקול
איזכור קטעים ספציפיים כמועמדים ראויים לדיסק הרפרנס אינו מהווה בשום צורה ואופן, גם לפי הפירוש המחמיר ביותר של החוק, הפרת זכויות יוצרים כל שהיא.
רמקול
מבחינתי הקונספט צריך להיות גם וגם ועוד גם אחד..
כלאמר - לדעתי ומבחינתי המטרה היא כפולה - "כלי" לבדיקת יכולות המערכת + "שפה" משותפת לחברי הפורום בעת שהם מביעים דיעה או ביקורת על ציוד אודיו כזה או אחר.
אבל אני רוצה ושואף שעל הדרך ה"כלי" הזה גם יהיה נעים לשימוש לקהל רחב ככל האפשר של חברי הפורום ואולי גם ישמש אותם בעת שהם שוקלים לרכוש ציוד אודיו ובודקים מועמדים לרכישה.
לכן, אוסף צלילים בלבד או חלקיקי קטעים לא יהיה "נעים" לשימוש לדעתי. לכן, צריך לנסות למצוא קטעים שמכילים את מה שרמקול תיאר אבל באותה מידה הם פונים לטעמו של קהל רחב ככל האפשר או לפחות לא שנואים עד כדי כך שאף אחד לא יעשה בהם שימוש. לכן, מנסה למצוא מגוון רחב ככל האפשר של סגנונות מוסיקה שונים.
לא פשוט העסק אבל מאתגר ואולי בסופו של דבר אכן יצא לנו כלי שימושי וחוקי למהדרין !!!!!!!!!!
שלמה
איזכור קטעים ספציפיים כמועמדים ראויים לדיסק הרפרנס אינו מהווה בשום צורה ואופן, גם לפי הפירוש המחמיר ביותר של החוק, הפרת זכויות יוצרים כל שהיא.
רמקול
מבחינתי הקונספט צריך להיות גם וגם ועוד גם אחד..
כלאמר - לדעתי ומבחינתי המטרה היא כפולה - "כלי" לבדיקת יכולות המערכת + "שפה" משותפת לחברי הפורום בעת שהם מביעים דיעה או ביקורת על ציוד אודיו כזה או אחר.
אבל אני רוצה ושואף שעל הדרך ה"כלי" הזה גם יהיה נעים לשימוש לקהל רחב ככל האפשר של חברי הפורום ואולי גם ישמש אותם בעת שהם שוקלים לרכוש ציוד אודיו ובודקים מועמדים לרכישה.
לכן, אוסף צלילים בלבד או חלקיקי קטעים לא יהיה "נעים" לשימוש לדעתי. לכן, צריך לנסות למצוא קטעים שמכילים את מה שרמקול תיאר אבל באותה מידה הם פונים לטעמו של קהל רחב ככל האפשר או לפחות לא שנואים עד כדי כך שאף אחד לא יעשה בהם שימוש. לכן, מנסה למצוא מגוון רחב ככל האפשר של סגנונות מוסיקה שונים.
לא פשוט העסק אבל מאתגר ואולי בסופו של דבר אכן יצא לנו כלי שימושי וחוקי למהדרין !!!!!!!!!!
שלמה