The Three-Body Problem - סדרת מד"ב עתירת תקציב בהפקת דיוויד בניוף ("משחקי הכס")
-
Kondo10
- אחראי תחום סרטים וטלויזיה

- תגובות: 11669
- נתן תודות: 1236 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
יכול להיות שאתה צודק, נמתין לעונה שנייה למרות שלא סיימתי את עונה ראשונה (אין לי ממש סקרנות להמשיך, אבל גם לא הוגן לדרג אותה לפני סיום עונה ראשונה, היות ודעתי יכולה להשתנות). גם "ילוסטון" הייתה חלשה בעונה ראשונה, השאר היסטוריה.
ברור לי שצריך לצלוח מינימום עונה אחת כדי לדעת האם להמשיך, לפעמים אין סבלנות ופורשים כמו עם Succession שבכל סיטואציה שאני מנסה
אני לא מצליח לשרוד 5 דקות בפרק שלישי או חמישי (עד כמה שזכור לי, כי איבדתי עניין - וחבל כי היא סדרה מדוברת).
ברור לי שצריך לצלוח מינימום עונה אחת כדי לדעת האם להמשיך, לפעמים אין סבלנות ופורשים כמו עם Succession שבכל סיטואציה שאני מנסה
אני לא מצליח לשרוד 5 דקות בפרק שלישי או חמישי (עד כמה שזכור לי, כי איבדתי עניין - וחבל כי היא סדרה מדוברת).
-
Kondo10
- אחראי תחום סרטים וטלויזיה

- תגובות: 11669
- נתן תודות: 1236 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
פרק חמישי באמת מרשים גם השישי לא רע בכלל כי מתחילים להבין את כל התמונה המלאה.
עדיין סדרה טובה, אפקטים מעולה, בטח לא מופת. Alex Sharp שבה את ליבי, איזה יופי של הופעה - איך לא גיליתי אותו עד כה.
עדיין סדרה טובה, אפקטים מעולה, בטח לא מופת. Alex Sharp שבה את ליבי, איזה יופי של הופעה - איך לא גיליתי אותו עד כה.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73400
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 649 פעמים
- קיבל תודות: 3170 פעמים
סידרה מהנה ומושקעת, שחקנים איכותיים ברובם וקונספט מעניין ואפילו ברמה מסויימת חדשני. נהנינו מעונה ראשונה, בציפייה לעונה נוספת.
כמה דברים שלא הסתדרו לי:
1. החליטו להשיג את הכונן עם המידע על החייזרים מהספינה - איך לפרוס אותה לפרוסות עוזר? ואם הננופייבר היה חותך את הכונן בדרך? ואם ההרס העצום היה פוגע בכונן? זה היה ויזואלת מרשים, אבל בתור פתרון לבעיה שהם הציגו (השגת המידע ללא נזק למידע) זה פתרון רע.
2. אם החייזרים רואים/שומעים הכל דרך בעזרת הסופון הללו, איך הם לא ידעו שיש לו שריון נגד כדורים ולא הנחו את הצלף לירות לו בראש?
3. החייזרים מתקשרים עם ראש הכת עשרות שנים ורק עכשיו הבינו שאנחנו גזע שמשקר?
כמה דברים שלא הסתדרו לי:
1. החליטו להשיג את הכונן עם המידע על החייזרים מהספינה - איך לפרוס אותה לפרוסות עוזר? ואם הננופייבר היה חותך את הכונן בדרך? ואם ההרס העצום היה פוגע בכונן? זה היה ויזואלת מרשים, אבל בתור פתרון לבעיה שהם הציגו (השגת המידע ללא נזק למידע) זה פתרון רע.
2. אם החייזרים רואים/שומעים הכל דרך בעזרת הסופון הללו, איך הם לא ידעו שיש לו שריון נגד כדורים ולא הנחו את הצלף לירות לו בראש?
3. החייזרים מתקשרים עם ראש הכת עשרות שנים ורק עכשיו הבינו שאנחנו גזע שמשקר?
- Huber
- חבר במועדון HT

אולי לא קליפהאנגר אבל בהחלט סו פתוח, הרי החייזרים בדרך ועדיין לא מצאו פתרון.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78934
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
אגב, יש שם לא מעט הברקות. ממש ממש אהבתי את הדרך שהם הרסו את הספינה והבחור שמתכנן להקפיא את עצמו ולצאת לשבוע כל שנה (7.7 שנים = 400 שנה) כדי לעקוב מה קורה זה טוויסט חזק.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78934
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
אחוז אחד ממהירות האור.27/03/2024 11:37toxin כתב: בשביל ציוויליזציה כזאת מתקדמת הם זזים די לאט בחלל. 400 שנה זה המון זמן......
בדבר אחד שגו יוצרי הסדרה - היה צריך להתאים אותה לידע שיש ברשותנו היום.
במקום 300 פצצות גרעין אפשר לשלוח חללית שתקיף מס׳ פעמים את השמש ולקבל תאוצה.
החללית הסולארית פארקר של נאס"א הסובבת את השמש כבר הגיעה למהירות של 587,000 קמ״ש
והשנה צפויה להגיע ל 692,000 קמ״ש (בערך 0.6% ממהירות האור)...
דבר שני, מימדי על זעירים לא יכולים להתקיים מעבר למילי-שניות במרחב-זמן רוטט בשל גלי הכבידה,
עובדה שהוכחה גם מדעית.
דבר שני, מימדי על זעירים לא יכולים להתקיים מעבר למילי-שניות במרחב-זמן רוטט בשל גלי הכבידה,
עובדה שהוכחה גם מדעית.
- Huber
- חבר במועדון HT

mordsxx - זאת סידרת מדע בדיוני לא סרט תעודה, ברור שיהיו דברים "לא הגיוניים" ברמה המדעית. כל הנושא של היתכנות חייזרים הוא דיון אחד שלם בפני עצמו לכאן או לכאן.
- Huber
- חבר במועדון HT

יש לציין שזו חללית מאוד קטנה ושהיא לא מאויישת. אין כרגע שום דרך להגיע אפילו לשבריר מזה עם חללית מאויישת. וזה 0.06 ולא 0.6 ד"א:27/03/2024 15:07mordsxx כתב: בדבר אחד שגו יוצרי הסדרה - היה צריך להתאים אותה לידע שיש ברשותנו היום.
עובדה שהוכחה גם מדעית....
https://en.wikipedia.org/wiki/Parker_Solar_Probe
https://he.wikipedia.org/wiki/Parker_So ... 20Probe%20(%D7%A0%D7%A7%D7%A8%D7%90%D7%94%20%D7%91%D7%A2%D7%91%D7%A8,%D7%A9%D7%91%D7%A2%D7%94%20%D7%9E%D7%9B%D7%9C%20%D7%9E%D7%A9%D7%99%D7%9E%D7%94%20%D7%90%D7%97%D7%A8%D7%AA%20%D7%91%D7%A2%D7%91%D7%A8.
נערך לאחרונה על ידי Huber ב 27/03/2024 16:05, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Huber
- חבר במועדון HT

תקרא קצת ותבין שאנחנו רחוקים מאוד מאוד מיכולת שכזו (הטסת ספינה מאויישת ב 1% ממהירות האור). מאוד.27/03/2024 15:50toxin כתב: אחוז אחד ממהירות האור בשביל ציוויליזציה שהצליחה לפתח מחשב בתוך פרוטון ומסוגלת לדבר עם בן אדם בקשר ישיר ממרחקים עצומים כאלה נראה איטי מאוד....
תודה על הלינקים.27/03/2024 16:01Huber כתב: יש לציין שזו חללית מאוד קטנה ושהיא לא מאויישת. אין כרגע שום דרך להגיע אפילו לשבריר מזה עם חללית מאויישת. וזה 0.06 ולא 0.6 ד"א:
https://en.wikipedia.org/wiki/Parker_Solar_Probe
https://he.wikipedia.org/wiki/Parker_So ... 20Probe%20(%D7%A0%D7%A7%D7%A8%D7%90%D7%94%20%D7%91%D7%A2%D7%91%D7%A8,%D7%A9%D7%91%D7%A2%D7%94%20%D7%9E%D7%9B%D7%9C%20%D7%9E%D7%A9%D7%99%D7%9E%D7%94%20%D7%90%D7%97%D7%A8%D7%AA%20%D7%91%D7%A2%D7%91%D7%A8....
יש שם קישור לנושא האצת מהירות באמצעות ״מקלעת כבידתית״. תיאורטית ניתן להגיע למהירויות גבוהות מאד (אולי עד 1% ממהירות האור)
עם משתמשים בשמש בתור מקלעת. הקושי כרגע הוא חללית עמידה לחום מאד מאד גבוה.
ראה: https://en.wikipedia.org/wiki/Gravity_assist
- Huber
- חבר במועדון HT

mordsxx - גם אם ימצאו פתרון לבעייה שציינת, הגוף האנושי לא יעמוד במסע במהירויות כאלו. ואלו רק 2 בעיות שאני מכיר שאנחנו לא קרובים לפתור, אז 1% ממהירות האור זה בהחלט לא משהו שאנחנו קרובים אליו ובהחלט מצריך התקדמות מדעית שאינה קרובה למדע כיום.
- Huber
- חבר במועדון HT

toxin - כן, הבנתי, ונסיתי להעביר את המסר ש 1% ממהירות האור בהחלט מצריך ציויליזציה הרבה יותר מתקדמת מדעית משלנו, ולכן בהחלט מסתדר עם היכולות שמייחסים להם.
אהבתי מאוד את הסדרה. לדעתי ברמה של משחקי הכס וגם מזכירה אותה מאוד.
קראתי את הספרים עוד קודם, והם מאוד מאוד טובים.
עשו אדפטציה לא רעה לעולם המערבי. בספרים כולם סינים והכל מתרחש בסין, וזה לא מרגיש לי מאולץ שפתאום כולם בריטיים. מה שמרגיש לי מאולץ זה שכולם מכירים את כולם ובעצם חברים.
קראתי את הספרים עוד קודם, והם מאוד מאוד טובים.
עשו אדפטציה לא רעה לעולם המערבי. בספרים כולם סינים והכל מתרחש בסין, וזה לא מרגיש לי מאולץ שפתאום כולם בריטיים. מה שמרגיש לי מאולץ זה שכולם מכירים את כולם ובעצם חברים.
יש לזה הסבר בספרים. זה לא שהם לא יודעים איך לנוע יותר מהר, יש סיבה אחרת למהירות הנמוכה.27/03/2024 11:37toxin כתב: בשביל ציוויליזציה כזאת מתקדמת הם זזים די לאט בחלל. 400 שנה זה המון זמן......
אהבתי מאוד את הסדרה, מאוד! היא חזקה, מפתיעה, מותחת ומשלבת המון ״מדע קשיח״ ביחד עם הטוויסט המד״בי שחייבים לעשות עליו כדי שזה יהיה נגיש להמונים (מי שרוצה לראות סדרה שנראית ונשמעת כמו הרצאה בפיזיקה מתקדמת מוזמן להיכנס לאתר של הטכניון).
יש כמובן מעט נפילות של חוסר הגיון בהחלטות שהם מקבלים (כמו הסצינה של ביתור הספינה), ואני מקווה מאוד שה״שחקנית״ שמגלמת את אוגי תישאר במקסיקו ולא תחזור יותר לסדרה, אבל בגדול זו סדרה נהדרת ומרתקת.
פעמיים בעבר סדרה או סרט גרמו לי לרוץ ולקרוא את המקור הספרותי שלהן אחרי שראיתי את העונה הראשונה או הסרט הראשון, זה קרה לי עם משחקי הכס ועם שר הטבעות, וזו הפעם השלישית. רק מבאס שלא תרגמו את הטרילוגיה לעברית, אבל אולי עכשיו מישהו ירים את הכפפה אחרי ההצלחה של הסדרה.
יש כמובן מעט נפילות של חוסר הגיון בהחלטות שהם מקבלים (כמו הסצינה של ביתור הספינה), ואני מקווה מאוד שה״שחקנית״ שמגלמת את אוגי תישאר במקסיקו ולא תחזור יותר לסדרה, אבל בגדול זו סדרה נהדרת ומרתקת.
פעמיים בעבר סדרה או סרט גרמו לי לרוץ ולקרוא את המקור הספרותי שלהן אחרי שראיתי את העונה הראשונה או הסרט הראשון, זה קרה לי עם משחקי הכס ועם שר הטבעות, וזו הפעם השלישית. רק מבאס שלא תרגמו את הטרילוגיה לעברית, אבל אולי עכשיו מישהו ירים את הכפפה אחרי ההצלחה של הסדרה.
זכרתי שאין חורים כל כך ברורים בספר, אז השאלה הזאת סיקרנה אותי וקראתי שוב את הקטע הזה.26/03/2024 10:55Huber כתב:
...
גם בספר מישהו שואל את השאלה הזאת. קודם כל, הם החליטו לפרוס את הנאנו חוטים האלה במרחק של חצי מטר גובה אחד מהשני, שזה מקטין את הסיכוי שהכונן ייפגע. פשוט לא היה להם יותר חומר, זה הרי עדיין נסיוני. בסדרה זה נראה יותר צפוף.
שנית, הם התיעצו עם מומחי אלקטרוניקה. אם החוט בעובי של כמה מקרונים, גם אם הכונן ייחתך, המידע שבו ברובו לא ייפגע וניתן יהיה לשחזר אותו.
לכן לקחו סיכון מושכל.
גם עשו תחמון כדי שהספינה תעבור דרך החוטים באור יום ולא בלילה. כי בלילה הרבה אנשים במצב שכיבה, מה שמקטין את הסיכוי לפגוע בכולם.
יש בספר דיון שלם של כמה עמודים סביב השאלה הזאת. הם חשבו בהתחלה להציב את החוטים בתוך שער המים עצמו שיש בתעלת סואץ. אבל פסלו את הראיון כי בתוך שער המים עולים על הסיפון הרבה פועלים. לכן עשו את זה במקום אחר, הכי צר בתעלה.
כל זה לא קיים בסדרה, לכן השאלה לגיטימית. אבל בספר יש תשובה.
מי שאוהב מדע בדיוני חייב לקרוא את הספרים. זאת יצירת מופת.