בחירת שרת NAS

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4940

שליחה

@gkatz
כאמור אם לא נדרש transcoding (ולהבנתי לא נדרש) ויש לך חיבור יציב אל המסך, אזי אין סיבה שלא יעבוד.
העבר לי את הקובץ ואבדוק את זה בעבורך כדי שתהיה רגוע :D
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

gkatz פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1610

שליחה

sigamore כתב:@gkatz
כאמור אם לא נדרש transcoding (ולהבנתי לא נדרש) ויש לך חיבור יציב אל המסך, אזי אין סיבה שלא יעבוד.
העבר לי את הקובץ ואבדוק את זה בעבורך כדי שתהיה רגוע :D
...
·קצת קשה להעביר 50 ג'יגה :)

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

@gkatz
אז תתצטרך לסמוך עלינו שזה עובד :wink:

boubi
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 736

שליחה

תבדוק גם באתר של qnap אולי תמצא מכשיר "חזק" יותר, או אולי מתאים יותר.
למרות שאני לא בעל המאה, עדיין חושב שאתה יורה גבוה במיוחד אם כמו שאתה אומר זה מיועד רק למדיה.
אכן הרחבה של 5 מפרצים אפשרית, וגם עלות דיסקים נוספת היא גדולה אז תיקח בחשבון כמה אתה רוצה להשקיע, אפילו עתידית.
כתבת שימוש בסיסי ב-raid אז לי לפחות עושה רושם שלא תנצל את יכולות המכשיר היקר שתקנה.

יש לסינולוג'י את ה-video station שלהם שמעביר בלי טרנסקודינג יש מצב שזה יהיה לך טוב יותר מה-plex.
בכל מקרה כמו שראית, יש כאן כמה עם מכשיר בבית שיוכלו לבדוק לך את זה (הייתי שמח אבל עדיין אין לי. גם באיכות צפייה אני מסתפק ב-720).

gkatz פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אני מקבל היום NAS מוכן לבדיקה (מלא סרטים ומוגדר מראש). DS918+
בגלל שאין לי מושג מה אני עושה כי אני לא מכיר את התחום אני מקווה שאוכל לספק פה קצת תשובות למי שמתעניין ועוקב אחרי השרשור

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

@gkatz
מעולה (Y)
היכן מצאת NAS כזה מוכן לבדיקה ?
מקווה ולמעשה בטוח שהבדיקה תצליח לשביעות רצונך :D
שים לב -- אם יש צוואר בקבוק אפשרי לפי התיאור שלך, אז זוהי התקשורת אל המסך ... אני זוכר שדיברת על WiFi ??
נשמע שעניין ה Transcoding קצת יצא מפרופורציה כאן ... כאמור אין סיבה.
תתחיל עם בדיקה מול הנגן המובנה במסך. הוא אמור לזהות את ה NAS דרך בקלות.
אם אתה לא מחובר דרך רסיבר והסרט מנגן עם פס קול מורכב במיוחד , יתכן שתקבל הודעת חוסר תמיכה מצד המסך (הוידאו בכל זאת ינוגן).
עוד יתכן שתתקל בקשיים עם ניגון כתוביות בעברית.
במידה והכל עובד לשביעות רצונך - מעולה !
אם אתה לא מרוצה אז שווה לשקול סטרימר ונגן וידאו תואם כמו אפל טי וי (Infuse) או נבידיה שילד (Kodi).

מן הסתם שמת לב שלא הזכרתי כמעט את ה NAS עצמו :lol: הסיבה פשוטה ... אם תהיה ״חוליה חלשה״ ב set up שלך , זו תהיה כנראה הרשת או המסך עצמו.

על כל פנים בהצלחה וספר לנו על התוצאה.

alchemy
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 757

שליחה

gkatz כתב:
...
...
·קצת קשה להעביר 50 ג'יגה :)
...
אין שום קושי להעביר גם 50 טרה, תלוי באיזה מהירות אתה צריך להעביר, זה עלול להיות הקושי, אבל זה לא המקרה שלך, אתה תצטרך עד 20MB/S וזה אני מגזים בכוונה.
אפילו NAS הכי חלש שיש לסימולוג'י ייתן לך היום כ-100MB/S, כמובן אם לא תגיע למגבלת מהירות של דיסק קשיח בפנים, מה שגם לא כ"כ סביר עם דיסקים מודרניים, הם באזור הכי איטי שלהם עדיין ייתנו איזה 80MB/S.

boubi
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

alchemy כתב:
...
...
אין שום קושי להעביר גם 50 טרה, תלוי באיזה מהירות אתה צריך להעביר, זה עלול להיות הקושי, אבל זה לא המקרה שלך, אתה תצטרך עד 20MB/S וזה אני מגזים בכוונה.
אפילו NAS הכי חלש שיש לסימולוג'י ייתן לך היום כ-100MB/S, כמובן אם לא תגיע למגבלת מהירות של דיסק קשיח בפנים, מה שגם לא כ"כ סביר עם דיסקים מודרניים, הם באזור הכי איטי שלהם עדיין ייתנו איזה 80MB/S.
...
·
הוא התכוון להעביר סרט של 50 ג'יגה לבחור שביקש את אותו הסרט לבדיקה, לא בתוך הרשת שלו.

gkatz פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

alchemy כתב:
...
...
...
·המגבלות המדוברות הם כנראה כאשר PLEX SERVER מותקן על הNAS...

alchemy
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 757

שליחה

@gkatz

אני מעל 7 שנים עם מכשירי SYNOLOGY למינהם, אם פעם לא נתקלתי בבעיות ניגון סרט מה-NAS ואצלי זה עיקר השימוש שלו.
אפילו עם מאותו הדיסק אני מזרים ל-2 מחשבים בו-זמנית וגם מודיר טורנטים לאותו הדיסק, עם NAS חלש עם מעבד ARM וחצי גיגה זכרון.

אבל אצלי USECASE אחר, לכל טלויזיה מחובר מחשב, אחד מחשב דסקטום עם Core i5 דור 6, שני NUC עם מעבד Core i7 דור 6.

gkatz פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

sigamore כתב:@gkatz
מעולה (Y)
היכן מצאת NAS כזה מוכן לבדיקה ?
מקווה ולמעשה בטוח שהבדיקה תצליח לשביעות רצונך :D
שים לב -- אם יש צוואר בקבוק אפשרי לפי התיאור שלך, אז זוהי התקשורת אל המסך ... אני זוכר שדיברת על WiFi ??
נשמע שעניין ה Transcoding קצת יצא מפרופורציה כאן ... כאמור אין סיבה.
תתחיל עם בדיקה מול הנגן המובנה במסך. הוא אמור לזהות את ה NAS דרך בקלות.
אם אתה לא מחובר דרך רסיבר והסרט מנגן עם פס קול מורכב במיוחד , יתכן שתקבל הודעת חוסר תמיכה מצד המסך (הוידאו בכל זאת ינוגן).
עוד יתכן שתתקל בקשיים עם ניגון כתוביות בעברית.
במידה והכל עובד לשביעות רצונך - מעולה !
אם אתה לא מרוצה אז שווה לשקול סטרימר ונגן וידאו תואם כמו אפל טי וי (Infuse) או נבידיה שילד (Kodi).

מן הסתם שמת לב שלא הזכרתי כמעט את ה NAS עצמו :lol: הסיבה פשוטה ... אם תהיה ״חוליה חלשה״ ב set up שלך , זו תהיה כנראה הרשת או המסך עצמו.

על כל פנים בהצלחה וספר לנו על התוצאה.
...
·היי
בסוף קיבלתי DS418 מלא ארבעה דיסקים. תודה לעמיחי מהעולם הדיגיטלי ששמע על הבעיה שלי והשאיל לי אותו לבדיקות. (ממליץ בחום על החנות שלו). הNAS כבד משקל מאוד אז אני מניח שהוא מלא ב4 דיסקים עם מלא סרטים.
יקח לי קצת זמן להבין מי נגד מי
כמובן שאעדכן
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

GRabin
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 150

שליחה

בבעלותי 218+ Synology
אין לי כל צורך בטרנסקודינג בNAS עצמו ובPLEX בכלל
אני מזרים ב-WIFI הן לטלוויזיה וכן לשילד מהNAS והעיבוד עצמו מתבצע בטלוויזיה או בשילד
הצפיה בטלוויזיה מתבצעת דרך האפליקציה המובנת בLG OLED (בצורה של תיקיות)
הצפיה בשילד מתבצעת דרך קודי(בצורה של קיר סרטים וסדרות)
אני מזרים רימקסים של 4K וכל עוד מתאפשר לי, את הקבצים הכי כבדים שניתן ב-4K
אין כל בעיה לNAS הנ"ל להתמודד עם כל קובץ, כל עוד הוא לא מבצע את הטרנסקודינג בעצמו
טרנסקודינג דרוש אך ורק במידה ואתה ניגש לצפות בתכנים שלך במחשבים מאוד חלשים, בטלפון או בטאבלט
כל עוד קיימת ברשותך טלוויזיה בעלת אפליקציית ניגון טובה או סטרימר שמסוגן לנגן 4K, ואתה לא תצרוך את
התכנים במחשב חלש או בטאבלט או בטלפון, גם NAS מאוד בסיסי יתאים לצרכים שלך.
ניהול הטורנטים יכול להתבצע גם בדגמי הבסיס של SYNILOGY ולא חייב את דגם הקצה ולכן גם דגם J הזול יתאים לך.
| LG OLED 65C9 | Synology DS218+ | Marantz SR7013 |
| SVS SB-2000 | Morel Octave Signature | Morel SP-3 |
| Audio-GD NFB-11 | HIFIMAN HE4XX | PreSonus Eris E3.5 |

gkatz פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

GRabin כתב:בבעלותי 218+ Synology
אין לי כל צורך בטרנסקודינג בNAS עצמו ובPLEX בכלל
אני מזרים ב-WIFI הן לטלוויזיה וכן לשילד מהNAS והעיבוד עצמו מתבצע בטלוויזיה או בשילד
הצפיה בטלוויזיה מתבצעת דרך האפליקציה המובנת בLG OLED (בצורה של תיקיות)
הצפיה בשילד מתבצעת דרך קודי(בצורה של קיר סרטים וסדרות)
אני מזרים רימקסים של 4K וכל עוד מתאפשר לי, את הקבצים הכי כבדים שניתן ב-4K
אין כל בעיה לNAS הנ"ל להתמודד עם כל קובץ, כל עוד הוא לא מבצע את הטרנסקודינג בעצמו
טרנסקודינג דרוש אך ורק במידה ואתה ניגש לצפות בתכנים שלך במחשבים מאוד חלשים, בטלפון או בטאבלט
כל עוד קיימת ברשותך טלוויזיה בעלת אפליקציית ניגון טובה או סטרימר שמסוגן לנגן 4K, ואתה לא תצרוך את
התכנים במחשב חלש או בטאבלט או בטלפון, גם NAS מאוד בסיסי יתאים לצרכים שלך.
ניהול הטורנטים יכול להתבצע גם בדגמי הבסיס של SYNILOGY ולא חייב את דגם הקצה ולכן גם דגם J הזול יתאים לך.
...
·גם בלי טרנסקודינג PLEX על NAS לא יעבוד - זו הנקודה.
לגבי שאר הדברים מסכים איתך

gkatz פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

עדכון ביניים כי לא היה לי זמן:
סרט 4K REMUX דרך PLEX אכן לא עובד. חיכיתי חצי קשה דקה של BUFFERING והתיאשתי
כאשר מתחברים בDLNA לNAS הטלוויזיה מראה תיקיות בדיוק כפי שקורה כשמחברים USB חיצוני. אותו סרט שלא עבד דרך PLEX עבד מעולה דרך DLNA בלי בעיות כולל קפיצות קדימה ואחורה...
המשך יבוא

boubi
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

@gkatz
·
בגדול סגרת את הפינה.
לא יודע מה ההתלהבות מ-plex.
לא עובד, יש חלופות.
כל nas שהוצע לך כאן יצליח במשימות שדיברת עליהן בשרשור.

Shasoosh
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1863

שליחה

מה שלדעתי קורה זה ש PLEX מזהה שהסרט יהיה בעייתי לניגון מסיבה כזאת או אחרת (לדוגמא אם הקידוד לא נתמך) ואז למרות שהגדרת שהסרט יעבור בניגון ישיר, הוא עדיין יעשה טרנסקודינג. ניתן לראות על כל סרט שמתנגן אם הוא עובר טרנסקודינג או לא.

זאת אחת הסיבות שאני לא משתמש ב PLEX. זה, והבעיה המעצבנת של הפיסוק בכתוביות.

gkatz פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

הTV רואה את הNAS כך בDLNA,זה הופיע אוטומטית אבל לא עבד בהתחלה ואז גילית שצריך באפליקיית media server של synology להגדיר שהTV מורשה להתחבר ואז הכל עובד פיקס:
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

atraf
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 915

שליחה

לגבי PLEX SERVER,

הבעיות שאתם מתארים קשורות לדעתי במקור שמנגן את התכנים(CLIENT) ולא הPLEX SERVER עצמו.
אני היום משתמש במחשב נייד בן 10 שנים שמחובר אליו 5 HDD חיצונים בUSB, הטלוויזיה (LG B6) שימשה כCLIENT ו90% מהסרטים עבדו ללא בעיה.
לאחרונה שדרגתי לSHIELD (כדי להנות גם מATMOS) שמשמש כCLIENT במקום הטלוויזיה ועוד לא נתקלתי בשום בעיה של ניגון סרט.
אני מדבר על סרטים עם רוחב פס של 50-80 Mb/s.

בסופו של דבר כאשר אין קידוד שמבוצע על ידי הסרבר (אפשר לוודא בלוגים שלא מתבצע קידוד) , מדובר סה"כ בSTREAMING ואם הכל מחובר באופו קווי הרשת הביתית אמורה לתמוך בזה, הCLIENT לעומת זאת זה כבר סיפור אחר.
ככה שעם הNAS עצמו לא מיועד לבצע קידוד לא רואה סיבה שתהיה בעיה להזרים קבצים דרכו.

shurvitz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 755

שליחה

@atraf
·
לדעתי אתה צודק לגבי זה שהבעיה היא עם הקליינט ולא עם הסרבר. לי יש פלקס מותקן על סינולוג'י ונתקלתי בדיוק באותן בעיות של buffering כאשר ניסיתי להשתמש בקליינט פלקס המובנה של הטלויזיה או אפילו של Apple TV.
לעומת זאת ברגע שעברתי לקליינט אחר (אבל שיודע לדבר עם פלקס סרבר) כמו למשל Infuse על ה-AppleTV או כל מחשב עם קודי עליו, אין שום בעיה בניגון גם של קבצים עם קצבים גבוהים כמו המדוזות למיניהן (אפילו 140-180 Mbps)

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

@shurvitz
באיזה דגם של Synology מדובר ?
זה מעניין היות ויש לי חבר (בחו"ל) ששידרש לאחרונה ל +720 ומריץ עליו שרת PLEX. הקליינט הראשי הוא PLEX על מסך LG OLED והמשני PLEX על NVIDA SHIELD. שניהם עובדים ללא דופי גם עם הקבצים הכבדים ביותר !
מה שכן - יש לו PLEX PASS ! יתכן שזה קשור ...(?)

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”