מחשב Windows למפתח

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
udif
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2083
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #41 

ממש לא "סטנדרט בתעשייה".
יש הרבה חזרה ל Windows של מפתחים שיכולים להריץ בנוחות פיתוחי שרת של לינוקס על Windows בזכות WSL2 שיצא לאחרונה.
VSCODE אפילו תומך ב debugging של אפליקציות לינוקס שרצות בתוך WSL2 מתוך עותק של VSCODE שרץ ב Windows.
https://code.visualstudio.com/blogs/2019/09/03/wsl2

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #42 

הכוונה היא שבכל הסטארטאפים שאני עובד בהם כבר כמה שנים לא ראיתי מפתח אחד שהוא לא עובד על מק...

זה נהיה סוג של סטנדרט במקומות שאין מצוקת כספים.

בור_ועם_הספר
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 331
נתן תודות: 52 פעמים

שליחה #43 

@oferlaor
·

זה לא סטנדרד, זה סמל סטטוס.

(אני עובד כמפתח בחברה בינ"ל גדולה ומה שאתה אומר לא נכון, אמנם יש מפתחים עם מק, אבל הרבה עובדים עם חלונות 10 ולא מעט גם עם לינוקס)

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73385
שם מלא: ערן
נתן תודות: 648 פעמים
קיבל תודות: 3170 פעמים

שליחה #44 

oferlaor כתב:הכוונה היא שבכל הסטארטאפים שאני עובד בהם כבר כמה שנים לא ראיתי מפתח אחד שהוא לא עובד על מק...

זה נהיה סוג של סטנדרט במקומות שאין מצוקת כספים.
...
·

אין קשר. החברה שלנו ריווחית אפילו בתקופה הנוכחית, יש לנו צוות מפתחים די גדול וכולם עם ווינדוס. וכפי שציינו פה יש כבר תמיכת NATIVE בווינדוס ללינוקס מזה זמן מה (Windows Subsystem for Linux) וזה הולך ומשתכלל משנה לשנה:

https://docs.microsoft.com/en-us/window ... tall-win10

https://en.wikipedia.org/wiki/Windows_S ... _for_Linux

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20188
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2611 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #45 

אמנם אני לא עובד בסטארטאפ, אבל גם בחברה שאני עובד בה כולם עובדים עם וינדוס לרוב.
יש פה ושם מחשבי מק, אבל מעט מאד. עובדים עם לינוקס כשמפתחים מוצר שרץ על לינוקס.
עם זאת, אצלנו מקבלים מחשבים ניידים מהעבודה, ולא מביאים מחשב מהבית.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #46 

תלוי מה אתם מפתחים. אל תעלבו לי כי המפתחים אצלכם לא משתמשים במק...

udif
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #47 

בלי קשר, זו לא נראית לי תקופה טובה לקנות עכשיו מק בדיוק כשכבר יודעים שארכיטקטורת אינטל במק בדרך החוצה (סוג של https://en.wikipedia.org/wiki/Osborne_effect - כן אני יודע שהתמיכה באינטל תמשך עוד כמה שנים, ובכל זאת לקנות מחשב high end כשאתה יודע שזמנו קצוב זו החלטה שאני לא הייתי לוקח)

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #48 

oferlaor כתב:תלוי מה אתם מפתחים. אל תעלבו לי כי המפתחים אצלכם לא משתמשים במק...
...
·

אף אחד לא נעלב, פשוט מציינים עובדה. אף אחד אצלנו אפילו לא ביקש מאק.

אשמח להבין למה לדעתך מק יותר טוב לפיתוח.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #49 

@oferlaor
·
אני לא חושב שמישהו כאן נעלב. אתה צודק, תלוי מה מפתחים ואיפה עובדים. בכל חברה יש את הדרישות שלה.
ההמלצה שלי היא לעשות סדר ולהבין פחות או יותר מה האופציות הכי טובות ומתאימות בתלות במקום או תחום בו הבן שלך יעבוד. אם הרעיון כרגע הוא לעבוד על פיתוח של דברים לבד, בעצמו, הייתי הולך על desktop מבוסס AMD.
במקרה הכי קיצוני, אפשר להפוך אותו להקינטוש במידת הצורך.
אם הבן שלך מחפש עבודה בחברה, אז ברגע שהוא יתחיל לעבוד, יגידו לו בדיוק מה הוא צריך. יכול להיות שגם יקבל מחשב מהחברה, ואז לא צריך לקנות שום דבר. למשל בחברה בה אני עובד, אין שום אפשרות לעבוד עם מחשב אישי פרטי, חייבים את image הוינדוס שהחברה מספקת, מאחר ויש בו כל מני תוכנות VPN והגנה שהחברה דורשת.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #50 

זה ברור. השאלה אם מתרגלים למשהו. לי למשל ממש קשה עם מק ואני מהיחידים בחברה עם לנובו.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #51 

אישית, לא הייתי מוציא 10K על ציוד כדי להתרגל למערכת הפעלה שאני לא מכיר, אבל אולי אצטרך לצרכי עבודה בעתיד.
אם צריך ללמוד לעבוד עם OSX, אז אלמד. מחשב זה מחשב, כמובן שצריך להתרגל וזה לוקח זמן, אבל ברגע שעובדים עם משהו כל יום, כל היום, מתרגלים דיי מהר. וכפי שכבר כתבתי, אפשר להתקין OSX כמעט על כל מחשב אינטל ו-AMD מודרני, כדי להשתפשף במידת הצורך.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #52 

Huber כתב:
...
...
·

אשמח להבין למה לדעתך מק יותר טוב לפיתוח.
...
·

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #53 

TheCoolest כתב: וכפי שכבר כתבתי, אפשר להתקין OSX כמעט על כל מחשב אינטל ו-AMD מודרני, כדי להשתפשף במידת הצורך.
...
·
אני חושב שזה לא חוקי, ולפחות במקומות עבודה מסודרים, מקפידים על זה. לפי דעתי מותר להריץ את OCX רק על חומרה של אפל.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #54 

@nir11
·
ברור. לא התכוונתי להשתמש בזה לצרכיי עבודה. התכוונתי שאפשר להשתפשף על המערכת הפעלה במחשב בבית אם ממש רוצים.

בור_ועם_הספר
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 331
נתן תודות: 52 פעמים

שליחה #55 

הערת אגב על מספרים:

על פי סקר של stackoverflow מחצית מהמפתחים עובדים בחלונות, רבע על מק ורבע לינוקס.

כאן:
https://insights.stackoverflow.com/surv ... -and-tools

AlexGelman
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 27
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #56 

Huber כתב:
...
...
·
...
·
יש כמה סיבות שמק טוב מאוד לפיתוח
זו המערכת היחידה שאפשר לפתח עליה ל-iOS, ככה שזו המערכת היחידה שאפשר לפתח עליה עבור כל מערכות ההפעלה האחרות.
זו מערכת שמבוססת על unix כך שרוב הכלים שמשתמשים בהם יהיו דומים לכלים שרצים בסופו של דבר בפרודקשן.
זה נכון שבוינדוס יש עכשיו WSL2, אבל בפועל הם מריצים לינוקס במיקרו מכונה וירטואלית בשביל זה.
איכות החומרה לרוב טובה יותר. זה נכון שאפשר למצוא לפטופים עם וינדוס שעל הנייר יראו חזקים יותר, אבל זה בא על חשבון חלקים אחרים כמו איכות המסך, SSD נחות יותר, או איכות הבנייה באופן כללי. לפטופי וינדוס שהם שווי ערך למק גם מתומחרים בצורה דומה למק (לדוגמא dell xps).
אם לפטופ זה לא חובה אפשר לקנות גם מק מיני שעולה חצי ממקבוק פרו.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #57 

AlexGelman כתב:
...
...
·
איכות החומרה לרוב טובה יותר. זה נכון שאפשר למצוא לפטופים עם וינדוס שעל הנייר יראו חזקים יותר, אבל זה בא על חשבון חלקים אחרים כמו איכות המסך, SSD נחות יותר, או איכות הבנייה באופן כללי. לפטופי וינדוס שהם שווי ערך למק גם מתומחרים בצורה דומה למק (לדוגמא dell xps).
...
·

כל שאר מה שרשמת לא נתון לוויכוח, אבל מתנצל - עם זה אני בכלל לא מסכים. במוצרי אפל כולל ניידי מק תמיד משלמים הרבה יותר ולא תמיד מקבלים יותר (המעבדים לרב חלשים יותר, המצלמות והמיקרופון שם זועתים ברמה וכו וכו). XPS גירסת 2020 למשל מתעלה כמעט בכל פרמטר על גבי ניידי מק (הרשת מלאה בביקורות, רק חפש ותראה שאני צודק) וממש, אבל ממש לא עולה אותו דבר (שוב, בדוק ותראה שאני צודק).

הסיבות היחידות שפה אצלנו הייתי רוכש מק הן כפי שציינתי הצורך לפתח לסביבה הזו (ומניח שאצלנו אין כי אין פה כאלו) או מישהו שרגיל ופשוט מתעקש (עקומת לימוד מיותרת).

eizen5
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1021
נתן תודות: 463 פעמים
קיבל תודות: 84 פעמים

נמחק.

שליחה #58 

נמחק.
נערך לאחרונה על ידי eizen5 ב 30/12/2023 19:39, נערך פעם 1 בסך הכל.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #59 

יתכן. למוצרי אפל יש הילה של "ביוקר" עד כדי כך שאנשים משכנעים את עצמם שהם מקבלים יותר גם אם לא תמיד זה כך. אולי זה האפקט הפסיכולוגי. מצד שני פי שציינו פה יתכן שיש מפתחים שצריכים גם לפנות ולפתח ספציפית שוק הזה ואז כמובן אין לזה תחליף.

udif
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #60 

AlexGelman כתב:
...
...
·
יש כמה סיבות שמק טוב מאוד לפיתוח
...
זו מערכת שמבוססת על unix כך שרוב הכלים שמשתמשים בהם יהיו דומים לכלים שרצים בסופו של דבר בפרודקשן.
זה נכון שבוינדוס יש עכשיו WSL2, אבל בפועל הם מריצים לינוקס במיקרו מכונה וירטואלית בשביל זה.
...
...
·

בתור אחד שבחר מק בחברה בדיוק בגלל זה והתאכזב, זה שטויות. (3 שנים אח"כ חזרתי ללנובו).
עם כל הכבוד לתשתית היוניקס של המק, היא שונה מספיק מלינוקס שבפועל היא לא ממש עוזרת.
ישנם מספיק כלים שתצטרך לקמפל בעצמך או לסמוך על הפצות של מנהלי חבילות כמו homebrew (יש כמה מנהלי חבילות חוץ מ homebrew, כבר הספקתי לשכוח), שלא יתמכו בכל החבילות שתרצה, ואם במקרה תרצה חבילה מעודכנת שאפל כבר מפיצה גרסה ישנה שלה כחלק ממערכת ההפעלה תצטרך לדאוג שהן לא יתנגשו.

נכון, WSL2 מבוססת על טכנולוגיית וירטואליזציה, אבל בפועל הפכיעה בביצועים נמוכה ו WSL2 הרבה יותר נוח מ Mac למי שרוצה לעבוד גם עם לינוקס.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”