עדכון קושחה 6.6555 לסוני xf9005.

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
bony1234 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 130

שליחה

קניתי היום את הסטרימר של אפל 4K וחיברתי אותו ועדיין רואים לא חיי ויפה כמו איכות 1080P

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20197
שם מלא: ארתור ליברמן

שליחה

@bony1234
·
תבטל DV ותגדיר אותו שיוציא HDR10. אני *חושב* שזה אמור להיות אפשרי.

Chura
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4777

שליחה

Animor כתב:
...
...
·
ההשוואה שלך אינה מתאימה. יש הבדל מהותי בין תקן שאינו נתמך (ותמיד יש משהו כזה), לבין תקן שנתמך, אבל שלא מאפשר לך לבטל אותו ושנותן איכות תמונה מזעזעת.
אם תקן מסוים לא נתמך, אתה פשוט צופה בתקן שכן נתמך (נניח בנטפליקס HDR במקום DV). אבל אתה עדיין תראה כמו שצריך. הבאג של ה-9005 עם ה-DV לא מאפשר לך לבטל את ה-DV, אלא מאלץ אותך לפשרות הרבה יותר רציניות, כמו למשל:
1. שנמוך החבילה של נטפליקס מ-4K ל-HD.
2. קניית NV shield 2020 בעלות של כ-1000 ש"ח, כדי כן ליהנות מתכני DV.
3. קניית סטרימר זול יותר (שיאומי), עם עיבוד תמונה נחות, upscaling נחות וכו'.
הבאג הזה הוא דיל ברייקר לדעתי.
...
·

זה לא באג, זה פשוט מה יש. זה הצורה שהחליטו להטמיע את הDV במסך הזה.
החוסר אפשרות לבטל היא לא המסך, אלא באפליקציית Netflix, אני מציע לך להתנתק מהם :)
אגב, אם תקנה שילד, לא תהנה מתכני DV כי אז לא עשית כלום, אתה צריך לקנות שילד שלא תומך DV בכדי שהתוכן ישודר HDR10

שחו
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1354

שליחה

@bony1234
·

הגדרת בטלויזיה Enhanced format בתפריט של External input?
שחר

bony1234 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אצלי זה בעברית הכל, למה הכוונה?

nirok
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 84

שליחה

אני קיבלתי לאחרונה את ה-9005 אחרי שקראתי המון תגובות סותרות על ה-DV וה-HDR בכלל וזה מה שאני חושב. ואני מדגיש, מה שאני חושב.

א. מי שאומר שזה "לא צפי" כי חשוך מידי, לא נעים לי להגיד אבל טועה ומטעה בגדול. הבעיה ש-DV ו-HDR נועד לקולנוע או סדרות קולנועיות. צפייה קולנועית צריכה להתרחש בחדר חשוך, אין מה לעשות. אם תצפה בתוכן ב-14:00 בצהריים בלי וילונות זה באמת יראה חשוך... שימו לב שסדרות הריאלטי של נטפליקס לא מקבלות מאסטר ב-DV (נראה לי לפחות), כי הם לא קולנוע.

אני לא מצליח להבין את הטענה שה-DV חשוך גם כשרואים בחושך... לדעתי זה פשוט לא נכון.

ב. אני חושב שהבעיה העיקרית היא לא בטלוויזיה, היא אולי קצת בתכנים, אבל היא בעיקר מהציפייה ממה שאתה אמור לראות ב-HDR. אני חושב שהרבה אנשים חושבים שתמונה סופר צבעונית ומוארת בטירוף זה המדד להאם טלוויזיה טובה, ולכן כשה-HDR לא מוציא צבעים צועקים ופופ מטורף הם מאוד מאוכזבים. לא כל סרט אמור להיות צבעוני, זה עניין של בחירה אומנותית, בסופו של יום טלוויזיה צריכה להימדד בכמה היא נאמנה למקור ולכוונת הבמאי/קולוריסט, ולא לכמה היא צבעונית.

יצא לי לקחת שני דגמי BLUE RAY ולנגן אותם בטלוויזיה, אחד 4K HDR ואחד 1080 SDR.
המסקנה שלי הייתה ש-HDR לא ממש מיועד למשתמש הממוצע וזו הבעיה.

ההבדלים באים לידי ביטוי בדברים שדורשת עין יחסית "מקצועית" בשביל לשים לב, ובמבט ראשון ה-SDR יותר מואר, יותר מוקצן ואני מבין למה אפשר לחשוב שהוא יותר טוב. בשבילי, התמונה של ה-HDR (וגם ה-DV) נראית לי הרבה יותר עמוקה ואיכותית. דברים כמו סקין טונס עשיר וטבעי, פרטים בהיילייטס וכדומה...

לכן אני חושב שהבעיה היא פשוט בתפיסה של מה שהפורמט אמור לעשות ולתת, ולדעתי הוא באמת לא לכל אחד (או לפחות לא כולם צריכים ממש להתאמץ ולשאוף אליו)

דרך אגב: אני חושב שבסופו של דבר מה שבאמת מבאס זה שאין לך את האופציה לעבור בנטפליקס בין DV ל-SDR בתכנים, זה היה הפתרון המושלם לדעתי.

Mad-Dog
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4302

שליחה

@nirok
·התחברתי למה שכתבת, תיארת את זה מצוין.
אני אישית חוץ מכך שהייתי מעדיף שיהיה יותר מואר, גם הייתי שמח ליותר... לבן : זה מרגיש כאילו כל פעם שהטלוויזיה מזהה דולבי היא הופכת לגוונים צהובים שפחות לטעמי.
אני מאמין שפתיר ברמת הכיול, אבל כמו שתיארת , המצב סבבה בכל מקרה

bony1234 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

לא, לא סבבה, כך לא רואים טוב ולא רואים נעים לצפייה, זה חסר חיים, נכון שלא צריך לראות מואר מיגיי ולא צבעוני מידיי , אבל לראות מיצאותי לפחות כן , ופה זה נכשל בגדול,אני יצרף דמו של סרט של וויל סמים שיש ביוטוב ושם תיראו כמה שזה יפה ומציאותי.

Mad-Dog
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4302

שליחה

תגיד, כשאתה מנגן DV מיוטיוב המובנה, הטלוויזיה מזהה?
בבדיקות שלי זה מנגן hdr לחא זיהוי, אבל אני משתמש בגרסת יוטיוב שונה , לא המובנת המקורית

bony1234 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

לא מזהה. אבל במובנה רואים מדהים, אני ישלח את הקישור של הסירטון. עוד לא ראיתי כזה איכות מופלאה ומדהימה מימיי!!!

שחו
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

Mad-Dog כתב:תגיד, כשאתה מנגן DV מיוטיוב המובנה, הטלוויזיה מזהה?
בבדיקות שלי זה מנגן hdr לחא זיהוי, אבל אני משתמש בגרסת יוטיוב שונה , לא המובנת המקורית
...
באיזו גרסה יוטיוב משדר DV ?
שחר

bony1234 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אני מצרף סירטונים מיוטוב ב4K.

FLaW
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 139

שליחה

שחו כתב:
...
...
באיזו גרסה יוטיוב משדר DV ?
...
בשום גירסא ליוטיוב אין תמיכה ב dv

Ariel87
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 27

שליחה

מישהו יודע או התנסה, האם יש ההבדל באיכות התמונה (צבעים, תנועה, חדות וכו׳) כתלות בסוג הסטרימר שמשתמשים. כלומר האם יהיה הבדל אם אני מזרים דרך Apple TV, Nvidia או Xiaomi פשוט ? או שבמלא מעבד התמונה של הטלויזה עושה את כל העבודה? ומה בנוגע ל upscaling מתוכן שהוא לא 4K יש לסטרימר חשיבות?

bony1234 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

יש הבדלים משמעותיים בין סטרימר לסטרימר, אני מרוצה מאפל 'אבל המובנה של הטלויזיה מדהים גם, הזול של שיאומי לא איכותי כל כך אבל הוא טוב ומהיר.
האנוידיה שילד מדהים ומהיר ,האפל מוציא לטעמי איכות מעולה ואפשר לכוון את ההגדרות שלו להרבה שיטות וידאו.

FLaW
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 139

שליחה

Ariel87 כתב:מישהו יודע או התנסה, האם יש ההבדל באיכות התמונה (צבעים, תנועה, חדות וכו׳) כתלות בסוג הסטרימר שמשתמשים. כלומר האם יהיה הבדל אם אני מזרים דרך Apple TV, Nvidia או Xiaomi פשוט ? או שבמלא מעבד התמונה של הטלויזה עושה את כל העבודה? ומה בנוגע ל upscaling מתוכן שהוא לא 4K יש לסטרימר חשיבות?
...
אני השתמשתי בשיאומי והבעיה הכי גדולה הייתה התנועה, הנגן המובנה של הטלויזיה התנועה הייתה הרבה יותר טובה

שחו
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

FLaW כתב:
...
...
בשום גירסא ליוטיוב אין תמיכה ב dv
...
·בדיוק
שרשור מלא אי דיוקים:?
שחר

hapoelpt
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 67

שליחה

אני עם XG9505 ומאוד מרוצה מ-DV. לפחות בסדרות שראיתי עד היום. כשהחדר מואר אני משנה בהגדרות לDV Bright וכשחשוך DV Dark וזה נראה מעולה.

Ariel87
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 27

שליחה

@hapoelpt
אם אתה משווה תוכן DV לתוכן HDR רגיל או SDR אתה שם לב שהתמונה ב DV יותר חשוכה ועם צבעים פחות עזים?

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”