המלצה לשקע חכם ?

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
dvb-acavish
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1178
נתן תודות: 138 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #41 

לכן אולי בכלל כדאי לך ללכת על IR אוניברסלי בשביל המזגן , (אם הוא נשלט על ידי שלט רחוק.....).

ואז אתה בהחלט תוכל להדליק אותו , אם אתה מחוץ לבית ורוצה להדליק אותו חצי שעה לפני שאתה מגיע.

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2182
שם מלא: דרור
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 361 פעמים

שליחה #42 

@nir3

למכשירים האלה יש burst רציני בהפעלה. כנראה שזה יהיה בסדר, אבל לא הייתי לוקח את הסיכון בשביל עוד כמה שקלים.
לא הייתי נוגע ב-switcher עם מקל. תקרא כאן בפורום על היחס המפוקפק שלהם ללקוחות.
כפי ש @dvb-acavish כתב, מה המטרה שלך? אפשר להשתמש בזה ביחד עם שליטת IR, אבל זה דורש משהו יותר מתוחכם.

nir3
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 128
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #43 

dr0r כתב:@nir3

למכשירים האלה יש burst רציני בהפעלה. כנראה שזה יהיה בסדר, אבל לא הייתי לוקח את הסיכון בשביל עוד כמה שקלים.
לא הייתי נוגע ב-switcher עם מקל. תקרא כאן בפורום על היחס המפוקפק שלהם ללקוחות.
כפי ש @dvb-acavish כתב, מה המטרה שלך? אפשר להשתמש בזה ביחד עם שליטת IR, אבל זה דורש משהו יותר מתוחכם.
...
·כן כמובן שאם יש צריכה מוגברת בהתחלה אקח את ה-16A.
אתה מחדש לי לגבי switcher. יצאתי מנקודת הנחה שזה מוצר "ישראלי" עם תו תקן וכו' והוא בטוח יותר, לגבי שירות הלקוחות - לא חושב שאזדקק לו.
לגבי שליטת IR - הזמנתי כבר ברודלינק. לא רואה יתרון להשתמש בהם ביחד אלא אם יש לך רעיון למשהו שלא חשבתי עליו.
המטרה היא בעיקר לצורך הערכת צריכת חשמל וידע כללי. יש מכשירים ייעודים בארץ שעולים דומה אז כבר העדפתי שקע חכם, שיהיה אפשר להשתמש בו כמו שעון שבת מתוחכם יותר לאחר המדידות הראשוניות או כדי לתפעל מכשירים שלא מבוסס IR.

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #44 

@nir3

הבעיה עם IR היא שאין לך חיווי חוזר, ואי אפשר לדעת אם הפקודות הגיעו ליעדן, ואם מישהו הדליק את המזגן בשלט. בעזרת השקע (ובקר כמו Home Assistant) אפשר להבין מה המצב הנוכחי לפי הצריכה.
אם כל מה שאתה רוצה הוא לשלוט על המזגן כבר עדיף לך Sensibo, שיודע גם לקלוט את הפקודות למזגן.
השקע של switcher נראה זהה לזה של Tuya (מלבד הלוגו), ולא בכדי. לא נראה לי שתקבל מהם איזשהו ערך מוסף.

nir3
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #45 

הבעיה עם IR היא שאין לך חיווי חוזר, ואי אפשר לדעת אם הפקודות הגיעו ליעדן, ואם מישהו הדליק את המזגן בשלט. בעזרת השקע (ובקר כמו Home Assistant) אפשר להבין מה המצב הנוכחי לפי הצריכה.
אם כל מה שאתה רוצה הוא לשלוט על המזגן כבר עדיף לך Sensibo, שיודע גם לקלוט את הפקודות למזגן.
השקע של switcher נראה זהה לזה של Tuya (מלבד הלוגו), ולא בכדי. לא נראה לי שתקבל מהם איזשהו ערך מוסף.
...
·סנסיבו יקר מאוד, לא רואה סיבה מוצדקת לקנות אותו.
לגבי חיווי - הבנתי שיש מזגנים שעבור כפתור הדלקה וכפתור כיבוי הם שני כפתורים שונים בברודלינק (שלא כמו בשלט המקורי), ואם זה המצב זה מייתר לחלוטין את הצורך בשילוב של שקע חכם. כנ"ל לגבי פעולות מתוזמנות דוגמת שעון שבת.
לגבי חיווי אחר כשלא נמצאים בבית, ובמידה ואין כפתורים שונים עבור המזגן הזה, אז יש עדיפות לשקע חכם.
בכל אופן אשמח לאחד מומלץ של 16A שיודע להראות צריכת חשמל ועולה במחיר סביר.

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #46 

@nir3

מה שקורה בברודלינק לא רלוונטי - הוא רק מנסה לשכפל את הפעילות של השלט.
נאמר את זה ככה: האם בשלט המזגן שלך יש הבדל בין מצב דולק לכבוי? אם כן, תלחץ להדליק את המזגן ותסתיר את העינית, ואז תלחץ לכבות מול המזגן, האם המזגן ישאר כבוי?
אם לאחת השאלות התשובה היא לא, אותו אות IR משמש להדלקה וכיבוי. שום דבר בברודלינק לא יוכל למנוע מזה לצאת מסינכרון. שקע חכם עם שליטה מקומית יאפשר לבקר להישאר מסונכרן. בלי בקר, התועלת משקע חכם תהיה במקרה הזה שולית ביותר. ל-Xiaomi יש שקע חכם לשליטה על המזגן (כולל שליטת IR), אבל הוא מתאים רק לשקעים סיניים.

nir3
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #47 

מה שקורה בברודלינק לא רלוונטי - הוא רק מנסה לשכפל את הפעילות של השלט.
נאמר את זה ככה: האם בשלט המזגן שלך יש הבדל בין מצב דולק לכבוי? אם כן, תלחץ להדליק את המזגן ותסתיר את העינית, ואז תלחץ לכבות מול המזגן, האם המזגן ישאר כבוי?
אם לאחת השאלות התשובה היא לא, אותו אות IR משמש להדלקה וכיבוי. שום דבר בברודלינק לא יוכל למנוע מזה לצאת מסינכרון. שקע חכם עם שליטה מקומית יאפשר לבקר להישאר מסונכרן. בלי בקר, התועלת משקע חכם תהיה במקרה הזה שולית ביותר. ל-Xiaomi יש שקע חכם לשליטה על המזגן (כולל שליטת IR), אבל הוא מתאים רק לשקעים סיניים.
...
·כשהמזגן כבוי, הלכתי לחדר אחר ולחצתי בשלט על הדלקה/כיבוי.
כרגע המזגן כבוי, ואילו מבחינת השלט הוא דולק.
חזרתי לחדר, לחצתי שוב על הדלקה/כיבוי ואכן המזגן נשאר כבוי. (צפצף קיבל פקודה אך לא נדלק).
מה שאומר שדרך הברודלינק יהיו 2 כפתורים שונים לכיבוי/הדלקה. ככה שאין בעיה שאין חיווי ברמת השקע.

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”