בחירות 2020
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
moco,
הטענה שלך היתה שההדבקה של טיבי והרשימה לגנץ היא דמגוגיה ואפשר להדביק את אותו דבר גם לליכוד.
אני טענתי שזה לא מדויק כי לגנץ אין שום אפשרות להקים קואליציה בלי לפחות הימנעות של הרשימה המשותפת (טען היום ברעיון שלא ילך על זה וחבל שהמראיינת האובייקטיבית רינה מצליח לא דרשה ממנו שיסביר איך הוא כן עושה זאת כי אני לא רואה שום סיכוי שה-52-53 מנדטים שהיו לגנץ+ליברמן+עבודה+מרץ בבחירות הקודמות יתעדכנו ל-61).
בניגוד לביבי, שאין לו, גם אם הוא רוצה, אפשרות להקים ממשלה אפילו בהמנעות הרשימה המשותפת העליתי 3 אופציות איך זה קורה:
1. רלוונטית ביותר. אמנם בסיכוי נמוך אבל רלוונטית (לדעתך שאלוהים יעזור לנו, לדעתי במצב הנוכחי שהגוש השני לא מוכן לשמוע אפילו על רוטציה שבה אמנם יש ראש ממשלה מכהן תחת משפט לזמן קצוב / דחיית מועד משפט בהסכמה, אני מאוד מקווה שזה יקרה בכדי שלא נגיע לבחירות נוספות)
2. אני לא מוכן לחתום שאם ליברמן ירד ל-6 מנדטים הוא לא יצטרף לממשלה תחת ביבי כאשר ירוץ לבחירות פעם רביעית אחרי שהתחייב בבירור שזה לא יקרה.
3. לא פשוט אבל אני לא פוסל ש-2 חברי בוגי בכחול לבן וגב' ינקלביץ' יעשו מהלך ויש גם אופציה לפיצול בישראל ביתנו.
ה"ראש בקיר" של המחנה "רק לא ביבי" מדהים אותי.
מה בדיוק יעזור שנלך לבחירות נוספות? אין שום סיכוי שיהיה גוש שמאל מרכז כולל ליברמן ללא רשימה משותפת של 61, אז מדוע כבר לא להתפשר.
תנו לביבי להיות ראש ממשלה במשך שנה כאשר תחילת המשפט תידחה בשנה ונסיים את הסיפור.
אם אני הייתי בצד שלכם, הייתי קופץ על הצעה כזאת.
כך לפחות תבטיחו:
1. אין חוק צרפתי
2. ביבי יוצא מבלפור
הטענה שלך היתה שההדבקה של טיבי והרשימה לגנץ היא דמגוגיה ואפשר להדביק את אותו דבר גם לליכוד.
אני טענתי שזה לא מדויק כי לגנץ אין שום אפשרות להקים קואליציה בלי לפחות הימנעות של הרשימה המשותפת (טען היום ברעיון שלא ילך על זה וחבל שהמראיינת האובייקטיבית רינה מצליח לא דרשה ממנו שיסביר איך הוא כן עושה זאת כי אני לא רואה שום סיכוי שה-52-53 מנדטים שהיו לגנץ+ליברמן+עבודה+מרץ בבחירות הקודמות יתעדכנו ל-61).
בניגוד לביבי, שאין לו, גם אם הוא רוצה, אפשרות להקים ממשלה אפילו בהמנעות הרשימה המשותפת העליתי 3 אופציות איך זה קורה:
1. רלוונטית ביותר. אמנם בסיכוי נמוך אבל רלוונטית (לדעתך שאלוהים יעזור לנו, לדעתי במצב הנוכחי שהגוש השני לא מוכן לשמוע אפילו על רוטציה שבה אמנם יש ראש ממשלה מכהן תחת משפט לזמן קצוב / דחיית מועד משפט בהסכמה, אני מאוד מקווה שזה יקרה בכדי שלא נגיע לבחירות נוספות)
2. אני לא מוכן לחתום שאם ליברמן ירד ל-6 מנדטים הוא לא יצטרף לממשלה תחת ביבי כאשר ירוץ לבחירות פעם רביעית אחרי שהתחייב בבירור שזה לא יקרה.
3. לא פשוט אבל אני לא פוסל ש-2 חברי בוגי בכחול לבן וגב' ינקלביץ' יעשו מהלך ויש גם אופציה לפיצול בישראל ביתנו.
ה"ראש בקיר" של המחנה "רק לא ביבי" מדהים אותי.
מה בדיוק יעזור שנלך לבחירות נוספות? אין שום סיכוי שיהיה גוש שמאל מרכז כולל ליברמן ללא רשימה משותפת של 61, אז מדוע כבר לא להתפשר.
תנו לביבי להיות ראש ממשלה במשך שנה כאשר תחילת המשפט תידחה בשנה ונסיים את הסיפור.
אם אני הייתי בצד שלכם, הייתי קופץ על הצעה כזאת.
כך לפחות תבטיחו:
1. אין חוק צרפתי
2. ביבי יוצא מבלפור
·lasik כתב:@Ilyan
·
ונניח שאכן יעמוד בראש קידום פסקת התגברות וחוק צרפתי?
זה מצדיק לקרוא לו ארדואן בקמפיין רשמי ושלטי חוצות?
או שבעצם הכל מצדיק כשצועקים "רק לא ביבי"?...
"מה? מה פתאום" אתה אומר....
- molvy
- חבר במועדון HT

- תגובות: 7040
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1460 פעמים
אני חושב העובדה שאין לאף אחד תשובה לבקשה הכל כך בסיסית
אשמח להסבר שלא כולל את המילה ביבי למה גנץ יהיה ראש ממשלה טוב
מסכם את מערכות הבחירות הקודמות והבאות.
חבל שהשמאל בונה מערכת בחירות שלמה על ידי ליבוי שנאה לבן אדם אחד, ובנוסף ברוב חוצפתם הם אומרים שהוא מלבה שנאה ומסית לפירוד
עוד יומיים נקבל את התאריך לבחירות הבאות ועד אז ביבי יהייה ראש ממשלת ישראל
אשמח להסבר שלא כולל את המילה ביבי למה גנץ יהיה ראש ממשלה טוב
מסכם את מערכות הבחירות הקודמות והבאות.
חבל שהשמאל בונה מערכת בחירות שלמה על ידי ליבוי שנאה לבן אדם אחד, ובנוסף ברוב חוצפתם הם אומרים שהוא מלבה שנאה ומסית לפירוד
עוד יומיים נקבל את התאריך לבחירות הבאות ועד אז ביבי יהייה ראש ממשלת ישראל
@molvy
מכיר את הבדיחה על שניים שנחים בסוונה, ופתאום רואים במרחק אריה צועד לעברם? בעוד שאחד מייד קם כדי לברוח, השני מתיישב לנעול את הסניקרס שלו.
הראשון שואל את השני אם הוא השתגע שהוא לא מתחיל לברוח גם, כי גם עם הנעליים הוא לא ירוץ יותר מהר מהאריה.
אז השני עונה לו "אני לא צריך לרוץ יותר מהר מהאריה, אני רק צריך לרוץ יותר מהר ממך".
תפעיל את אותו היגיון לגבי מה ששאלת על גנץ...
לגבי שנאה ומי מלבה אותה ולמה, מספיק שתקרא את הציטוטים של נתן אשל שפורסמו היום.
מכיר את הבדיחה על שניים שנחים בסוונה, ופתאום רואים במרחק אריה צועד לעברם? בעוד שאחד מייד קם כדי לברוח, השני מתיישב לנעול את הסניקרס שלו.
הראשון שואל את השני אם הוא השתגע שהוא לא מתחיל לברוח גם, כי גם עם הנעליים הוא לא ירוץ יותר מהר מהאריה.
אז השני עונה לו "אני לא צריך לרוץ יותר מהר מהאריה, אני רק צריך לרוץ יותר מהר ממך".
לגבי שנאה ומי מלבה אותה ולמה, מספיק שתקרא את הציטוטים של נתן אשל שפורסמו היום.
משה
- molvy
- חבר במועדון HT

@moco
·
מכיר את הסיפור אבל לא מצליח להבין איך הוא משליך על השאלה על גנץ
אבל באמת שאני לא חושב שהויכוחים הפוליטיים שלנו מעניינים את הפורום
בוא נדון על טלוויזיות ומערכות קולנוע ביתיות
ונישאר חברים
(Y)
·
מכיר את הסיפור אבל לא מצליח להבין איך הוא משליך על השאלה על גנץ
אבל באמת שאני לא חושב שהויכוחים הפוליטיים שלנו מעניינים את הפורום
בוא נדון על טלוויזיות ומערכות קולנוע ביתיות
ונישאר חברים
אז רק הסבר: כמו שנועל הנעליים צריך רק לרוץ יותר מהר מחברו ולא מהאריה, אף אחד לא צריך להסביר לך למה גנץ יהיה ראש ממשלה טוב (אולי הוא לא יהיה) , מספיק שהוא יהיה פחות גרוע מביבי.
האריה זה המדד המוחלט (ראש ממשלה טוב) אבל לנו נשאר להחליט רק מי יותר טוב (או פחות גרוע) מבין שניים.
ואתה צודק שזה כולל את המילה ביבי, אבל זה מה שיש. אין מועמד שלישי כרגע.
האריה זה המדד המוחלט (ראש ממשלה טוב) אבל לנו נשאר להחליט רק מי יותר טוב (או פחות גרוע) מבין שניים.
ואתה צודק שזה כולל את המילה ביבי, אבל זה מה שיש. אין מועמד שלישי כרגע.
משה
בקלפי ממוצע מגיעים להצביע 500 אנשים מתוך 700 פוטנציאלים.
כך שלא מדובר באלפי אנשים. בריכוז קלפיות יש בדרך כלל 3 קלפיות באותו מבנה, כך שמדובר בעד 1500 איש.
כל חבר כנסת שיערוק למפלגה הנגדית אחרי הבחירות עלול לחסל לעצמו את הקריירה הפוליטית שלו.
אני לא חושב שגנץ יהיה שונה בהרבה מביבי כראש ממשלה, אבל אנשים רוצים לפעמים שינוי ורענון.
היתרון של ביבי בוותק שלו, בנסיון המדיני והפוליטי שאין שני לו כרגע, הוא גם החסרון שלו בעיניי אלה שרוצים שינוי ורענון.
כך שלא מדובר באלפי אנשים. בריכוז קלפיות יש בדרך כלל 3 קלפיות באותו מבנה, כך שמדובר בעד 1500 איש.
כל חבר כנסת שיערוק למפלגה הנגדית אחרי הבחירות עלול לחסל לעצמו את הקריירה הפוליטית שלו.
אני לא חושב שגנץ יהיה שונה בהרבה מביבי כראש ממשלה, אבל אנשים רוצים לפעמים שינוי ורענון.
היתרון של ביבי בוותק שלו, בנסיון המדיני והפוליטי שאין שני לו כרגע, הוא גם החסרון שלו בעיניי אלה שרוצים שינוי ורענון.
·זו לא תמצית הקמפיין ״רק לא בּיבּי״? (רק אומר…)moco כתב:אז רק הסבר: כמו שנועל הנעליים צריך רק לרוץ יותר מהר מחברו ולא מהאריה, אף אחד לא צריך להסביר לך למה גנץ יהיה ראש ממשלה טוב (אולי הוא לא יהיה) , מספיק שהוא יהיה פחות גרוע מביבי.
ואתה צודק שזה כולל את המילה ביבי, אבל זה מה שיש. אין מועמד שלישי כרגע....
זה כן, בהחלט שזה כן, ואף אחד לא מנסה להסתיר את זה.
אני מסכים שזה מצב לא נורמלי שיותר קל להחליט לפי שלילה מאשר לפי חיוב ( מה לעשות, מה ששלילי ידוע וגלוי אך האלטרנטיבה זה אנשים שעדיין לא היו בשלטון) אבל זה לגיטימי לחלוטין .
אנשים מחליטים כך כל החיים - למשל, עוזבים מקום עבודה לא מוצלח ומקווים שהבא היא טוב. כשהמקום הנוכחי ממש לא טוב, זו החלטה קלה.
אני מסכים שזה מצב לא נורמלי שיותר קל להחליט לפי שלילה מאשר לפי חיוב ( מה לעשות, מה ששלילי ידוע וגלוי אך האלטרנטיבה זה אנשים שעדיין לא היו בשלטון) אבל זה לגיטימי לחלוטין .
אנשים מחליטים כך כל החיים - למשל, עוזבים מקום עבודה לא מוצלח ומקווים שהבא היא טוב. כשהמקום הנוכחי ממש לא טוב, זו החלטה קלה.
משה
·פה הבעיה.moco כתב:אנשים מחליטים כך כל החיים - למשל, עוזבים מקום עבודה לא מוצלח ומקווים שהבא היא טוב. כשהמקום הנוכחי ממש לא טוב, זו החלטה קלה....
ניהול מדינה זה לא קזינו. לא מקוים לטוב. מבטיחים שיהיה טוב.
לקחת בובה על חוטים מנוהלת בידי משרדי פרסום ויועצים, ולקוות שתהיה ראש ממשלה טוב יותר, תיגמר במפח נפש.
לדעת להסתער על האויב זה לא מספיק בשביל לנהל מדינה.
הצבא הוא אירגון שמגונן על אישיות כמו גנץ:
- בצבא אינך נדרש לשכנע את אנשים סביבך לפעול בכיוון אליו אתה חותר - הדרגות על הכתפיים עושות זאת
- החלטות שגויות של מפקדים נחשפים רק כשיש אבדות בנפש. התקשורת ממודרת מרוב ההחלטות השגויות.
- אוצר המילים של מפקדים רדוד ביותר - אין צורך לשכנע יותר מידי. פקודה וגמרנו!
- היעדים המרכזיים נותרים ללא שינוי - האויב, השטח, האמצעים.
- החשיפה לתקשורת מינימלית - רמטכ"ל מתראיין במקס' אחת לשנה
- molvy
- חבר במועדון HT

·למרות שיש לי הרבה מה לומר כתשובהmoco כתב:אז רק הסבר: כמו שנועל הנעליים צריך רק לרוץ יותר מהר מחברו ולא מהאריה, אף אחד לא צריך להסביר לך למה גנץ יהיה ראש ממשלה טוב (אולי הוא לא יהיה) , מספיק שהוא יהיה פחות גרוע מביבי.
ואתה צודק שזה כולל את המילה ביבי, אבל זה מה שיש. אין מועמד שלישי כרגע....
אני שוב מכבד את בקשתו של molvy ונמנע מלהכנס לדיונים או לוויכוחים פוליטיים
אני קורא פה ולא מאמין. מאשימים השמאל בהפצת שינאה? הלו?! התבלבלנו קצת.
מעולם לא היה מנהיג שהפיץ שינאה ושיסוי יותר מביבי באמצעות הכפשות ושקרים כנגד יריביו הפוליטיים מבית ומחוץ וגם כנגד מערכות החוק והאכיפה, התקשורת האקדמיה ומי לא...
השמאל שכח מה זה להיות יהודי, הטלפון של גנץ, גנץ מטריד מינית, גנץ לא שפוי, הרומן של גנץ, חמוצים,טיבי או ביבי ויש עוד הרבה, תקשיבו לנתן אשל שהודה שזאת טקטיקה שעובדת.
מדובר באדם שירד לשפל מוסרי שלא יאמן, יש רק אדם אחד במערכת שירד נמוך ממנו מוסרית וזה ילד הקאקה שלו.
עצוב שאדם כזה זוכה לכזאת הערצה.
מעולם לא היה מנהיג שהפיץ שינאה ושיסוי יותר מביבי באמצעות הכפשות ושקרים כנגד יריביו הפוליטיים מבית ומחוץ וגם כנגד מערכות החוק והאכיפה, התקשורת האקדמיה ומי לא...
השמאל שכח מה זה להיות יהודי, הטלפון של גנץ, גנץ מטריד מינית, גנץ לא שפוי, הרומן של גנץ, חמוצים,טיבי או ביבי ויש עוד הרבה, תקשיבו לנתן אשל שהודה שזאת טקטיקה שעובדת.
מדובר באדם שירד לשפל מוסרי שלא יאמן, יש רק אדם אחד במערכת שירד נמוך ממנו מוסרית וזה ילד הקאקה שלו.
עצוב שאדם כזה זוכה לכזאת הערצה.
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
אני לא יודע אם גנץ יהיה טוב אבסולוטית, ואם הייתי צריך לבחור את המועמד האולטימטיבי כנראה שזה לא היה הוא. אבל זו בכלל לא השאלה שעומדת בפני הבוחרים. לא במערכת הבחירות הזו, ולא באף מערכת בחירות אחרת. השאלה שעומדת בפניהם היא מי יהיה ראש ממשלה טוב יותר מבין המועמדים הקיימים. וכאן אין לי ספק שלגנץ יש נקודת פתיחה הרבה יותר טובה מנתניהו. ולו רק כי הוא מוסרי וישר, בעוד ביבי הוא נוכל ובוגד (גם במובן האישי וגם במובן הבטחוני). גם מפלגת הליכוד על 15 המורשעים שלה בפלילים מייצגת משהו שצריך לעבור מהעולם, ומוטב שעה אחת קודם. בקיצור, שינוי יכול לעשות רק טוב למדינה הזו.molvy כתב:אשמח להסבר שלא כולל את המילה ביבי למה גנץ יהיה ראש ממשלה טוב...
הדברים האלה אגב לא יגרמו לי להצביע לכחול לבן פשוט כי הם רחוקים יותר מהאידיאולוגיה שלי מאשר העבודה-מרצ, ובהצבעה לאלה אני לא פוגע בסיכוי של גנץ להיות ראש הממשלה הבא. צריך לזכור שאין שום משמעות למפלגה הגדולה, רק לגודל הגוש, וזה הוכח בבחירות האחרונות שבהן כחול לבן הייתה המפלגה הגדולה ביותר אבל קיבלה את המנדט להרכבת הממשלה שניה, כמו גם בבחירות ב-2009 שבהן קדימה הייתה המפלגה הגדולה ביותר ולא קיבלה את הזכות להיות ראשונה לנסות להרכיב ממשלה. אני מקווה שהפעם הנשיא יכלול בהחלטה הזו גם את העובדה שביבי מואשם בשוחד, מרמה והפרת אמונים והולך לבלות את מרבית זמנו בבית משפט ואח"כ, כמעט בוודאות, בכלא (ואם יש למישהו ספק, הוא מוזמן לקרוא את כתב האישום, להאזין להקלטות ולחפש פרשן משפטי אחד שחושב שביבי יכול לצאת זכאי מהסיפור הזה). בקיצור, זה לא לטובת המדינה לתת למועמד כזה לנסות להרכיב ממשלה, ולא משנה מה גודל הגוש שלו.
- molvy
- חבר במועדון HT

@boren
·מצטער אבל ספרתי לפחות פעם אחת שאמרת ביבי
·מצטער אבל ספרתי לפחות פעם אחת שאמרת ביבי
- molvy
- חבר במועדון HT

@boren
·קראתי כל מילה ויש לי המון מה לומר על גיבוב השנאה שכתבת
ועוד אומרים שביבי גורם לקרע ושנאה
אבל כמו שאמרתי, אני מכבד את בקשתו של molvy ונמנע מוויכוחים פוליטיים בפורום
·קראתי כל מילה ויש לי המון מה לומר על גיבוב השנאה שכתבת
ועוד אומרים שביבי גורם לקרע ושנאה
אבל כמו שאמרתי, אני מכבד את בקשתו של molvy ונמנע מוויכוחים פוליטיים בפורום
פשוט תודה שקשה לך להתמודד עניינית עם עובדות יבשות שמציגות את הגורו שלך והכת שהוא מוביל באופן לא סימפטי, בלשון המעטה.

מעולהmoco כתב:@molvy
לגבי שנאה ומי מלבה אותה ולמה, מספיק שתקרא את הציטוטים של נתן אשל שפורסמו היום....
- molvy
- חבר במועדון HT

באמת שאין לי קושי להתמודד עם גיבובי השקרים והשנאה שאנשי השמאל ושונאי ביבי מפיצים, נהפוך הוא בוער לי לומר לכם כמה מילים נוקבותIlyan כתב:פשוט תודה שקשה לך להתמודד עניינית עם עובדות יבשות שמציגות את הגורו שלך והכת שהוא מוביל באופן לא סימפטי, בלשון המעטה.
...
אבל אני אמנע מסיבות שכבר כתבתי
רק אומר שאני לא בוחר בביבי, למרות שלדעתי הוא המועומד המועדף לראשות הממשלה