דיבורים כלליים על סדרות
- Kondo10
- אחראי תחום סרטים וטלויזיה

- תגובות: 11498
- נתן תודות: 1192 פעמים
- קיבל תודות: 2417 פעמים
Outlander - עונה 5
viewtopic.php?f=4&t=332662&p=2998435&hi ... r#p2998435
Outlander - עונה 6
viewtopic.php?f=4&t=365110&p=3198275#p3198275
viewtopic.php?f=4&t=332662&p=2998435&hi ... r#p2998435
Outlander - עונה 6
viewtopic.php?f=4&t=365110&p=3198275#p3198275
-
JamesStone
- חבר ותיק

- תגובות: 1602
- שם מלא: James Stone
- נתן תודות: 519 פעמים
- קיבל תודות: 148 פעמים
טד לאסו.. WTF
אחת הסדרות עם ציון גבוה.. צהלולים וזיקוקים..
שרדתי שתי עונות שבהן לא לגמרי התחברתי אבל היה בה איזשהו משהו שגרם לך לצפות "ולקוות לטוב" אבל העונה השלישית שברה אותי.
WTF... איזה ז.ב.ל מסוגנן.
דביליות במסווה של סטייל שכבר לא משעשעת ולא מצחיקה.
ג'יימס
שרדתי שתי עונות שבהן לא לגמרי התחברתי אבל היה בה איזשהו משהו שגרם לך לצפות "ולקוות לטוב" אבל העונה השלישית שברה אותי.
WTF... איזה ז.ב.ל מסוגנן.
דביליות במסווה של סטייל שכבר לא משעשעת ולא מצחיקה.
ג'יימס
- Kondo10

גם אני נשברתי בעונה שלישית (בפרק רביעי שלא נגמר...) לאחר שהוקסמתי מעונות ראשונות, שהיו באמת טובות.
לא בטוח שאחזור לראות אותה כי אני לא מצליח להכיל את הדמויות והבדיחות הממוחזרות/דביליות שחוזרות על עצמן שוב ושוב.
נראה לי שפרשתי - לא בטוח (תלוי בסקרנות שלי להמשיך). אגב, Nick Mohammed הורג/מחריב את הסדרה בעקביות ובהתמדה - צריך פשוט
להעיף אותו כמה שיותר מהר.
בלי להזכיר את הרומן הדיבילי/חסר ההיגיון בין המנהלת לנער התבגר (גם בהומור צריך שהיה מעט טעם) שזאת הייתה הנקודה של תחילת הסוף
של הסדרה במחינתי.
לא בטוח שאחזור לראות אותה כי אני לא מצליח להכיל את הדמויות והבדיחות הממוחזרות/דביליות שחוזרות על עצמן שוב ושוב.
נראה לי שפרשתי - לא בטוח (תלוי בסקרנות שלי להמשיך). אגב, Nick Mohammed הורג/מחריב את הסדרה בעקביות ובהתמדה - צריך פשוט
להעיף אותו כמה שיותר מהר.
בלי להזכיר את הרומן הדיבילי/חסר ההיגיון בין המנהלת לנער התבגר (גם בהומור צריך שהיה מעט טעם) שזאת הייתה הנקודה של תחילת הסוף
של הסדרה במחינתי.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78796
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5382 פעמים
-
JamesStone
- חבר ותיק

הישרדות באתר שאין לומר את שמו..
מצאתי את האמריקאית ומסתבר שיש גם הישרדות אוסטרליה, אבל משום מה, עונות 1-4 בהישרדות אוסטרליה 'ריקות' (ללא פרקים). אני תוהה אם זה באג ועם מי אפשר לברר את הנושא.
הממ..
הממ..
-
JamesStone
- חבר ותיק

המנדלוריאן עונה שלישית.. 
שייייאט!! - זו כבר הסידרה השניה שהעונה השלישית מחרבת אותה לגמרי (הראשונה היתה טד לאסו).
מה לעזאזל הם חשבו? שאם זה Sci-Fi אז אפשר להמציא זיבולי שכל על כל דבר ועניין?
ג'יימס

שייייאט!! - זו כבר הסידרה השניה שהעונה השלישית מחרבת אותה לגמרי (הראשונה היתה טד לאסו).
מה לעזאזל הם חשבו? שאם זה Sci-Fi אז אפשר להמציא זיבולי שכל על כל דבר ועניין?
ג'יימס
-
JamesStone
- חבר ותיק

Re: דיבורים כלליים על Bodies
כרגע סיימתי לצפות בסידרת הנטפליקס Bodies.
הסידרה מטורללת למדי וקשה להבין מה לעזאזל ההגיון או "העלילה" שמתקדמת אחורה וקדימה לסירוגין ללא קשר לוגי או עלילתי בין האפיזודות.
בשלב מסוים הפסקתי לצפות בסידרה בסביבות פרק 5 {מתוך 8} אבל היום המשכנו לצפות בה, ולהפתעתי, פרק 7 בא והסביר חלק מהמוזרויות של הסידרה והצליח איכשהו ליצור איזושהי לוגיקה בכאוס העלילתי של הסידרה.
אז מי שלא אוהב לראות סדרות מבולגנות ללא שום קו עלילה שאפשר להבין ממנו משהו, אני ממליץ לראות את פרק 7 (רק אותו) לפני תחילת הצפיה.
אגב,
אם מישהו הצליח להבין למה רצחו את הילדה אסתר ומה בכלל היה "תפקידה בכח", אשמח לשמוע את ההסבר. ג'יימס
הסידרה מטורללת למדי וקשה להבין מה לעזאזל ההגיון או "העלילה" שמתקדמת אחורה וקדימה לסירוגין ללא קשר לוגי או עלילתי בין האפיזודות.
בשלב מסוים הפסקתי לצפות בסידרה בסביבות פרק 5 {מתוך 8} אבל היום המשכנו לצפות בה, ולהפתעתי, פרק 7 בא והסביר חלק מהמוזרויות של הסידרה והצליח איכשהו ליצור איזושהי לוגיקה בכאוס העלילתי של הסידרה.
אז מי שלא אוהב לראות סדרות מבולגנות ללא שום קו עלילה שאפשר להבין ממנו משהו, אני ממליץ לראות את פרק 7 (רק אותו) לפני תחילת הצפיה.
אגב,
אם מישהו הצליח להבין למה רצחו את הילדה אסתר ומה בכלל היה "תפקידה בכח", אשמח לשמוע את ההסבר. ג'יימס
-
JamesStone
- חבר ותיק

מנאייכ.. סידרה טובה?? (מסתבר שהיא ממש מעולה)
ובכן, לפני כמה שנים ראיתי את העונה הראשונה והתרשמתי ממנה שהיא לא רעה ונתתי לה אז את הציון 8/10.
כעת, קראתי עליה משהו ומכיוון שלא ממש זכרתי במה היה מדובר (וגם הצטרפו עוד כמה עונות) החלטתי לראות אותה שוב, מההתחלה.
חייב לומר שבצפיה חוזרת אני נהנה ממנה הרבה יותר מכפי שציפיתי. לדעתי היא סידרה מעולה, והשחקנים עושים עבודה ממש טובה.
הכי הופתעתי לטובה מהשחקן שלום אסייג. עד לסידרה הזו, הכרתי אותו בתור סטנדפיסט די בינוני, ולא ממש התחברתי אליו, אבל כאן בסידרה, הוא ממש מוצלח ומשחק ממש טוב. לא רק הוא, גם עמוס תמם ובעצם כל השחקנים כאן עושים עבודה נהדרת.
ממליץ בחום
אם מישהו מכיר עוד סדרות ישראליות ברמה הזו, אשמח להמלצות.
ג'יימס
כעת, קראתי עליה משהו ומכיוון שלא ממש זכרתי במה היה מדובר (וגם הצטרפו עוד כמה עונות) החלטתי לראות אותה שוב, מההתחלה.
חייב לומר שבצפיה חוזרת אני נהנה ממנה הרבה יותר מכפי שציפיתי. לדעתי היא סידרה מעולה, והשחקנים עושים עבודה ממש טובה.
הכי הופתעתי לטובה מהשחקן שלום אסייג. עד לסידרה הזו, הכרתי אותו בתור סטנדפיסט די בינוני, ולא ממש התחברתי אליו, אבל כאן בסידרה, הוא ממש מוצלח ומשחק ממש טוב. לא רק הוא, גם עמוס תמם ובעצם כל השחקנים כאן עושים עבודה נהדרת.
ממליץ בחום
אם מישהו מכיר עוד סדרות ישראליות ברמה הזו, אשמח להמלצות.
ג'יימס
-
JamesStone
- חבר ותיק

מי שניסה פעם להבין אנגלית אוסטרלית..
יש להם מבטא (וביטויים) קשים להבנה.
אז התחלתי לצפות בהישרדות אוסטרליה ומסתבר שאין להשיג כתוביות של העונות הראשונות שלהם (עונות 1-4 אם אינני טועה).
בלית ברירה, אני מקשיב לאנגלית האוסטרלית הזו ומנסה להבין.
כעת אני בפרק 10 של העונה הראשונה, ונדמה לי שאני מבין יותר מכפי שהבנתי בפרק הראשון.
האם זה ייתכן שהמוח שלי מתרגל לצורת הדיבור שלהם? (אבולוציה ממש..)
לעוד מישהו יצא לחוות משהו כזה?
ג'יימס
אז התחלתי לצפות בהישרדות אוסטרליה ומסתבר שאין להשיג כתוביות של העונות הראשונות שלהם (עונות 1-4 אם אינני טועה).
בלית ברירה, אני מקשיב לאנגלית האוסטרלית הזו ומנסה להבין.
כעת אני בפרק 10 של העונה הראשונה, ונדמה לי שאני מבין יותר מכפי שהבנתי בפרק הראשון.
האם זה ייתכן שהמוח שלי מתרגל לצורת הדיבור שלהם? (אבולוציה ממש..)
לעוד מישהו יצא לחוות משהו כזה?
ג'יימס
-
JamesStone
- חבר ותיק

מה קרה לג'ייל שאושפזה בבי"ח ומה הקשר לשיין מגוואייר
בסידרה "יוסמיטי" שבנטפליקס, בפרק 5, רואים שג'ייל מאושפזת בבי"ח (לא מראים את הסיבה לאישפוז) והבנזוג שלה עומד במסדרון ומבקש מקייל שיעזור לג'ייל להחזיק מעמד "גם אם זה קשה לו.." ואז הוא מניד בראשו, יוצא מביה"ח והולך לכיוון שיין מגוויאר שעומד שם ומזמין אותו לשתות..
ואז.. קייל מכניס מכת אגרוף לשיין מגווייר.. ואומר "היית צריך לומר לה לא !"
ושהוא לא היה צריך לגרום לג'ייל להגיע לביה"ח אבל כל הקטע הזה שגרם לג'יין להתאשפז לא מוצג.
ראיתי את הפרק פעמיים ועדיין אני לא מבין מה קרה לג'ייל שאושפזה ומה הקשר לשיין מגוואייר (בשלב אחר הבוס שם שואל אותו אם שיין שכב עם ג'ייל והוא אומר שלא..)
אז מה לעזאזל קרה שם?
ג'יימס
ואז.. קייל מכניס מכת אגרוף לשיין מגווייר.. ואומר "היית צריך לומר לה לא !"
ושהוא לא היה צריך לגרום לג'ייל להגיע לביה"ח אבל כל הקטע הזה שגרם לג'יין להתאשפז לא מוצג.
ראיתי את הפרק פעמיים ועדיין אני לא מבין מה קרה לג'ייל שאושפזה ומה הקשר לשיין מגוואייר (בשלב אחר הבוס שם שואל אותו אם שיין שכב עם ג'ייל והוא אומר שלא..)
אז מה לעזאזל קרה שם?
ג'יימס
- Kondo10

היא ניסתה להתאבד על ידי כדורים לאחר שהבינה שמי שאחראי להיעלמות בנה הוא Sean Sanderson
כי היא הייתה בדיכאון לאחר היעלומות בנה והחקירה של בעלה לשעבר הובילה למצב נפשי רעוע. חרף זאת זה לא מוסבר עד הסוף.
קרא כאן תבין את הרוב (מכיל ספויילרים).
https://thedirect.com/article/untamed-n ... spital-why
גם בסרטון יש הסברים.
כי היא הייתה בדיכאון לאחר היעלומות בנה והחקירה של בעלה לשעבר הובילה למצב נפשי רעוע. חרף זאת זה לא מוסבר עד הסוף.
קרא כאן תבין את הרוב (מכיל ספויילרים).
https://thedirect.com/article/untamed-n ... spital-why
גם בסרטון יש הסברים.
בסדרה הזאת:
ממש אהבתי את הבחירה הזו. טריק מגניב, למרות שמראים לנו במפורש שמדובר בשחקנים ובהפקה, הם הצליחו בתוך שנייה לגרום לי לשכוח שזה משחק ולשאוב אותי לגמרי לתוך העלילה.
כל פרק נפתח בהתארגנות לצילום. בפתיח הזה רואים את הסט ואת הציוד, את השחקנים נכנסים לדמויות, לפעמים גם חילופי מילים עם הבמאי ואז “קאאט” והפרק עצמו מתחיל כרגיל.03/02/2026 11:37Nba כתב:Scenes from a Marriage
מיני סדרה בת חמישה פרקים מבית HBO, דרמטית אינטימית שעוקבת אחרי זוג נשוי לכאורה יציב, כשהקשר ביניהם מתחיל להיסדק בהדרגה.
כל פרק מתמקד בשלב אחר במערכת היחסים שלהם, לאורך תקופה של שנים, ומציג איך החלטות קטנות וסדקים ישנים הופכים למשברים גדולים.
זהו סיפור מצומצם בדמויות אבל עמוס רגשית, שמתעמק במה שקורה מאחורי דלתות סגורות של זוגיות ארוכת שנים.
מה שנקרא מה ראיתי עכשיו?
חגי לוי עושה את זה שוב. סדרה פשוט מעולה.
הדינמיקה בין השחקנים היא מהטובות שראיתי, עם משחק משובח, משכנע ואותנטי ברמות.
הכתיבה מצוינת, חכמה ומדויקת.
מה שממש יפה כאן זה שכל העלילה מתרחשת בלוקיישן אחד, אבל דרך הדיאלוגים גורמים לצופה לדמיין עולם שלם מסביב.
9/10...
ממש אהבתי את הבחירה הזו. טריק מגניב, למרות שמראים לנו במפורש שמדובר בשחקנים ובהפקה, הם הצליחו בתוך שנייה לגרום לי לשכוח שזה משחק ולשאוב אותי לגמרי לתוך העלילה.
-
JamesStone
- חבר ותיק

אני מסתכל בסידרה Cracker, בעונה הראשונה יש שלוש תעלומות רצח, הראשונה מתפרסת על 2 פרקים, השניה מתפרסת על 3 פרקים והשלישית (עם הילד התלוי - טים) גם היא בנויה משני פרקים, כאשר היא מסתיימת מבלי שברור מי רצח את הילד.
המורה, נייג'ל שהודה ברצח, לקראת סוף הפרק אומר שהוא בעצם לא רצח את הילד ואז לא לגמרי ברור מה קורה, כי הפסיכולוג מאמין לו וכביכול כעת אמורים לחפש מי בעצם רצח את הילד.. אבל אין פרק המשך.
האם תוכל לומר לי מי בעצם רצח את הילד או איפה פרק הסיום של התעלומה השלישית הזו?
תשובת AI - אני יכול להרגיע אותך: לא פספסת אף פרק.
התעלומה שאתה מדבר עליה (שם הפרק הוא "One Day a Lemming Will Fly") היא אחת המפורסמות והשנויות במחלוקת בסדרה Cracker, בדיוק בגלל הדרך שבה היא מסתיימת.
הנה ההסבר למה שקרה שם:
האם נייג'ל רצח את טים?
התשובה המרה היא: כן, נייג'ל הוא הרוצח.
למרות שהוא חוזר בו מההודאה בסוף, ולמרות שפיץ (הפסיכולוג) מתחיל לפקפק באשמתו בגלל המניפולציות הרגשיות של נייג'ל, היוצר של הסדרה, ג'ימי מקגוברן, הבהיר בראיונות שנייג'ל אכן ביצע את הרצח.
למה זה נגמר בצורה כל כך לא ברורה?
הסדרה Cracker לא תמיד ניסתה להיות סדרת משטרה קלאסית שבה הכל נפתר בנשיקה וחיבוק. בפרק הזה, המטרה הייתה להראות כמה נקודות קשות:
הכישלון של פיץ: פיץ הוא גאון, אבל הוא גם אדם עם אגו עצום. נייג'ל הצליח "לשחק" לו בראש ולגרום לו להאמין שהוא (פיץ) טעה וגרם לאדם חף מפשע להודות. הסיום מראה את פיץ במצב של חוסר ודאות מוחלט, מה שפוגע בביטחון העצמי שלו.
הלחץ המשטרתי: המשטרה הייתה כל כך נואשת לסגור את התיק שהם הפעילו לחץ כבד, וברגע שהייתה הודאה – הם מבחינתם סיימו, גם אם היו סימני שאלה.הטרגדיה
האנושית: נייג'ל הוא דמות של "לוזר" נצחי. הרצח היה רגע של התפרצות זעם וייאוש, והחזרה שלו מההודאה היא הניסיון האחרון שלו להחזיר לעצמו שליטה על חייו. בשורה התחתונה אין פרק המשך.
לתעלומה הזו כי מבחינת החוק, התיק סגור. נייג'ל הודה, ההודאה תועדה, והוא נשלח לכלא. העובדה שהוא טען בסוף שהוא חף מפשע נשארה כעננה שחורה מעל הראש של פיץ, אבל לצופים (ולפי הראיות בפרק) ברור שהוא האיש.
ג'יימס
המורה, נייג'ל שהודה ברצח, לקראת סוף הפרק אומר שהוא בעצם לא רצח את הילד ואז לא לגמרי ברור מה קורה, כי הפסיכולוג מאמין לו וכביכול כעת אמורים לחפש מי בעצם רצח את הילד.. אבל אין פרק המשך.
האם תוכל לומר לי מי בעצם רצח את הילד או איפה פרק הסיום של התעלומה השלישית הזו?
תשובת AI - אני יכול להרגיע אותך: לא פספסת אף פרק.
התעלומה שאתה מדבר עליה (שם הפרק הוא "One Day a Lemming Will Fly") היא אחת המפורסמות והשנויות במחלוקת בסדרה Cracker, בדיוק בגלל הדרך שבה היא מסתיימת.
הנה ההסבר למה שקרה שם:
האם נייג'ל רצח את טים?
התשובה המרה היא: כן, נייג'ל הוא הרוצח.
למרות שהוא חוזר בו מההודאה בסוף, ולמרות שפיץ (הפסיכולוג) מתחיל לפקפק באשמתו בגלל המניפולציות הרגשיות של נייג'ל, היוצר של הסדרה, ג'ימי מקגוברן, הבהיר בראיונות שנייג'ל אכן ביצע את הרצח.
למה זה נגמר בצורה כל כך לא ברורה?
הסדרה Cracker לא תמיד ניסתה להיות סדרת משטרה קלאסית שבה הכל נפתר בנשיקה וחיבוק. בפרק הזה, המטרה הייתה להראות כמה נקודות קשות:
הכישלון של פיץ: פיץ הוא גאון, אבל הוא גם אדם עם אגו עצום. נייג'ל הצליח "לשחק" לו בראש ולגרום לו להאמין שהוא (פיץ) טעה וגרם לאדם חף מפשע להודות. הסיום מראה את פיץ במצב של חוסר ודאות מוחלט, מה שפוגע בביטחון העצמי שלו.
הלחץ המשטרתי: המשטרה הייתה כל כך נואשת לסגור את התיק שהם הפעילו לחץ כבד, וברגע שהייתה הודאה – הם מבחינתם סיימו, גם אם היו סימני שאלה.הטרגדיה
האנושית: נייג'ל הוא דמות של "לוזר" נצחי. הרצח היה רגע של התפרצות זעם וייאוש, והחזרה שלו מההודאה היא הניסיון האחרון שלו להחזיר לעצמו שליטה על חייו. בשורה התחתונה אין פרק המשך.
לתעלומה הזו כי מבחינת החוק, התיק סגור. נייג'ל הודה, ההודאה תועדה, והוא נשלח לכלא. העובדה שהוא טען בסוף שהוא חף מפשע נשארה כעננה שחורה מעל הראש של פיץ, אבל לצופים (ולפי הראיות בפרק) ברור שהוא האיש.
ג'יימס