·זה פשוט לא נכון, יש בגוף מנגנונים כדי להתמודד עם השמש, למשל פיגמנטים, ומי שאין לו אותם, פשוט לא ישרוד בחשיפה לשמש. לבקנים.ziv_r כתב: @nir11
על הטיעונים שלך אפשר גם להשיב שבני האדם לא נועדו להיות חשופים לשמש בגלל הקרינה המייננת ולא בריא ללכת, כי אפשר למעוד וליפול. גם לא כדאי לישון, המון אנשים מתו במהלך שינה.
...
אין לנו מנגנונים להגנה, או יש במידה פתוחה, מקרינת UV, פשוט בגלל שהאבולוציה לא הייתה צריכה להתמודד עם הצורך הזה- שכבת האוזון חוסמת את הקרינה הזו. וכידוע בני האדם התערבו בסדר הבריאה הזה.
לבני האדם יש כן יש מנגונים להגנה מפני נפילה, המכיניקה של הגוף בנויה להתמודד עם עומסים מסויימים. תינוקות נופלים כל הזמן. אז בריא ללכת, והגוף בנוי למעידה ונפילה, אבל לא מגובה 10 מטר.
לגבי השינה, אני חושב שהמדע עוד לא מבין עד הסוך מדוע יש צורך במנגנון הזה, אבל זה די ברור למדע שהוא ממלא צורך פיזיולוגי כלשהוא.
מכוניות ותרופות שונים מהותית מנפילה, מעידה, קרינת שמש, בגלל שאלה לא אלמנטים טבעיים, אלה אלמנטים מלאכותיים, אלה התערבויות של האדם בסדרי הבריאה. הטענה פה של חלק מהאנשים היא שצריכת חלב מעבר לינקות, היא עוד אחד כזה.
אין לי כאמור דעה מוצקה בנושא, אבל זה דעה לגיטימית, לא טיפשית, לא שיטחית.
ובנימה יותר פילוסופית:
בחינה מעט מעמיקה יכולה להעלות שחלק גדול מאוד מיצירות האדם, במובן של תרבות, ספרות, קולנוע, עוסקות בחטא הקדמון - התערבות בסדרי הבריאה. זה כולל כמובן את אדם וחוה, סיפור גן עדן, וזה כולל גם את הפרנצ'ייז של שליחות קטלנית, סתם דוגמה אקראית. בני האדם תמיד עסקו בשאלה הגדולה הזו.
אפשר לקחת כספית, להקרין אותה, ולהפוך אותה לזהב. אלוהים (שאני לא מאמין בו) דאג לכך שתקבל זהב רדיואקטבי, שדועך בחזרה...
למדנו איך להתעסק באלמנטים מאוד יסודיים בבריאה. אנחנו יודעים לפצח את האטום. אפשר להפיק מזה אנרגיה מאוד נקיה, אבל למרבה הצער אפשר, הרבה יותר בקלות, להשתמש בה בצורה לא מבוקרת. אין היתוך קר, יש פצצת מימן.