m31 כתב:לדעתי אמיר אתה רואה את הדברים יותר מדי שחור
יש טונות של טמבליות בכבישים אבל זה לא כולם
יש עדיין לא מעט מלח הארץ
אם כי נעלמים בקצב מהיר נראה לי
ואני נוטה הרבה פעמים להאמין שזה גם לא בדיוק רוע אלא פשוט טמבליות ברוב המכריע של המקרים.
...
כמובן שיש גם לא מעט נהגים טובים.
ולא לא מדובר ברוע כלל (למעט הערסים האמיתיים בכבישים, אילו עם ההונדה והאאודי השחורות, עם הספויילר הגדול).
מדובר בתרבות נרכשת על מנת להיות מסוגל להתנייד בכבישים במציאות הקיימת.
מי שנאלץ להדחף פעם, ועוד פעם, ועוד כמה פעמים, כי אחרת לא יוכל לחצות צומת, בסוף עושה זאת כהרגל.
כולם חונכו, באמצעות אי אכיפה, שלא ממש חייבים לעצור בעצור. במיוחד אם יש שדה ראייה טוב, ולא ממש חייבים לעצור כדי להצליח לעבור את הצומת בבטחה, ובלי להפריע לאף אחד.
בהיעדר אכיפה, הגבולות של מה מותר ומה אסור, מיטשטשים.
מה שפעם היה ברור שאסור, היום מותר.
רק בשל היעדר האכיפה.
והפיחות זוחל.
אם לא עוצרים בעצור שלא ממש מבינים למה הוא קיים, כי יש שדה ראייה, מתרגלים לא לעצור במקום יותר קשה להשתלבות, ובסוף, מתרגלים לא לעצור כלל בעצור, אלא לגלוש, להעיף מבט ולהכנס לצומת גם כשרואים רכב ממש קרוב, כאילו הוא לא קיים.
פעם היו מחלקים דוחות על חנייה עם 2 גלגלים על המדרכה.
היום אין בעיה לחנות עם 4 גלגלים על המדרכה, אף אחד לא מקבל דוח.
חוסמים את כל המדרכה, ושהולכי הרגל יילכו על הכביש.
זה לא מרוע, ולא לעשות דווקא.
זה פשוט כי זה נוח לי, ולא ממש בא לי לחפש מקום חניה עכשיו שיהיה קצת רחוק מהבית.
ואין התחשבות בזולת, כי יותר חשובה הנוחות שלי, ופחות חשובה הנוחות של האחר.
וזה אותו דבר בדיוק בנושא עישון בגינות משחק לילדים.
המעשן ממש לא מבין למה מעירים לו, למרות שיש חוק (ושלטים) האוסרים עישון בגינה, ועוד מתלונן למה מעירים לו על זה.
ושוב, לא מדובר באדם רע. רק באדם שרווחתו חשובה לו יותר מרווחתו של הזולת.
אני רואה שחור מהבחינה שלא נראה שמישהו מהרשות המבצעת (הממשלה), ומתחתיה המשטרה, בכלל חושבים לעשות משהו כדי לשנות את המצב.
במשטרה מעדיפים סטטיסטיקה טובה, על פני עבודה רצינית כדי להביא לשינוי.
כולם קפואים באיזה שהוא לימבו. ומקווים שמשהו ישתנה לבד.
המחוקק מחוקק ים של חוקים. חלקם טובים, חלקם הזויים, ואף אחד, כולל המחוקק עצמו, לא מאמין שחוקים אילו ייאכפו.
רואים את כל רוכבי הכלים החשמליים הקונים משתוללים בכבישים ובמדרכות, ומחוקקים חוק שאסור לרכב עד גיל 16.
אין שוטר אחד שעוצר רוכב אופניים חשמליים או קורקינט, אז איך הוא יגיע לבדיקה האם הרוכב כבר בן 16 או עדיין לא?
מחוקקים חוק שמי שאין לו רשיון נהיגה, חייב במבחן עיוני על חוקי התנועה.
הרי לא עושים כלום עם מי שיש לו רישיון נהיגה, ובכל זאת משתולל בכבישים עם הכלים האילו, אז מה זה משנה אם חסר הרישיון עבר או לא עבר מבחן? ממילא הוא יעשה מה שהוא רואה שאחרים עושים ולא קורה להם כלום.
אתמול ראיתי ברמזור ברחובות רוכב אופניים חשמליים, כבן 50 או יותר, רוכב במעגל באמצע צומת כשהרמזור אדום, ופשוט מחכה כך עד שהוא יוכל לעבור, כשיפסיק זרם המכוניות החוצות בכיוון השני. ובסוף עובר באדום.
אפילו לא היה לו חשק לעמוד במקום, עד שתהיה הזדמנות לעבור.
וזה בצומת מכוסה במצלמות בקרה של העיריה.