משטח משכך ויברציות

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9067
נתן תודות: 1587 פעמים
קיבל תודות: 1355 פעמים

שליחה #41 

תודה. התכוונתי מהצד ככה שייראו את החיבור של מתקן התלייה עם הקיר והכבילה. יאללה, לא קריטי.

מעניין, אבל אין עליהם יותר מדיי מידע ברשת. מעט מאוד סרטונים.
מאוד מרשים הרמקול בעיני, אלגנטי, נקי.
יש צבעוניות שיכולה להתאים לכל חלל.
מאמין שגם הסאונד נשמע טוב.
קיצור, מועמד בהחלט לרכישה. תמשיך ליהנות...
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

FastandFurious פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5183
נתן תודות: 1068 פעמים
קיבל תודות: 704 פעמים

שליחה #42 

@avihuli
·אני שמעתי אותם מלא פעמים אצל חבר שיש לו אותם
רמקול שונה מאוד ממה שיש לך, רזה יותר מפורט יותר

הנה תמונות, כך נראה המתקן, רמקול מרשים.
חשבתי עליהם פעם כ 5 כדורים בסך הכל, האשה שללה באינף יד

קישור http://www.hifiplus.com/articles/the-el ... -hi-fi-80/

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #43 

@FastandFurious
תודה.
איזה דגם יש לחבר ? אני מתכנן (כנראה), על ה-M, הקטן בתור סראונד אחורי. נראה לי מספיק.
מה הכוונה סאונד "רזה" ? אין להם נפח ?
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7662
נתן תודות: 489 פעמים
קיבל תודות: 888 פעמים

שליחה #44 

avihuli כתב:@FastandFurious
תודה.
איזה דגם יש לחבר ? אני מתכנן (כנראה), על ה-M, הקטן בתור סראונד אחורי. נראה לי מספיק.
...
ה L יורד ל 48 הרץ, לא נשמע "רזה" , ה M עד 90 .

אני לא הכי מתחבר לרמקול בצורת כדור עף על הקיר..

חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #45 

avihuli כתב:@FastandFurious
תודה.
...
·בוקר טוב, לחבר יש את ה l, שמעתי אותם מחוברים לפיונירים שונים, דגמים( לא זכור כרגע את מספר הדגם) lx 7x ו lx 8x,
כתבתי "רמקול שונה מאוד ממה שיש לך, רזה יותר מפורט יותר"
אסביר,( כי ערן מיהר לשלול מה שכתבתי וזה בסדר)
יש לך svs, בייחס לרמקול שלך האליפסון נשמע עם נפח קטן יותר אבל זה בגדול, אין לי רצון להיכנס להשוואות בין הרמקולים,
בכל מקרה כמו שאני מכיר אותך אתה לא תרכוש על עיוור ותשמע את האליפסון לפני ותסיק את המסקנות שלך.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #46 

הי ערן, ראיתי את המפרט הטכני של ה-M שיורד עד 90. לדעתי זה מספק עבור סראונד אחורי.
אבל... לפי מה שאמיר צירף בשרשור פה: https://www.hometheater.co.il/vp2998905#2998905 לגבי פוקאל דום שאמורים לרדת לפי נתוני היצרן עד 80, לא בטוח שהנתון נכון לחלוטין גם לגבי האליפסון. לגבי הצורה - אני רוצה לראות בעיניים את הגודל הפיזי + המתקן ואז אדע אם זוהי הרכישה המיועדת או שלא.
כרגע הפולקים הנוכחיים יורדים עד 120 וזה נשמע לי בסדר לערוץ האחורי.
כמו שגיא מפיוצ'ר אמר לי באחת השיחות בנושא הנ"ל - אני לא באמת צריך החלפה. יותר בכיוון של כדורים ומשחה, חחח... :lol:

ויקטור - סטליט (כנראה) לעולם לא יוכל לספק את הסחורה שרמקול מדפי נותן ולו בגלל נפח התיבה. אני גם לא מצפה לזה. אבל אם כבר מחליף שלפחות יהיה שינוי מורגש כלשהו: אם בסאונד או אפילו בעיצוב.
לגבי האזנה לו - האמת, פרט לפוקאל ליטל בירד שיש לי את כל שאר הרמקולים / סאב / רסיבר קניתי על עיוור. אבל עשיתי מחקר מעמיק כמובן ברשת לפני.
לגבי האליפסון, בהחלט אשמע.

אחרי שחטפתי לך קצת את השרשור :P, מה עם המשטח שיכוך - מצאת בסוף מה שרצית ? זה עבור הרמקולים שאתה מחפש כרגע בלוחות?
.

חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #47 

אילו לא רמקולים סטנדרתיים, קשה מאוד למצוא אותם
בלוחות כ יד שניה, אין חדר תצוגה בארץ שניתן לשמוע אותם, בדקתי את הנושא עם ט.ר, נראה מה יהיה.
בכל מקרה החלטתי לבנתיים שכאשר ארכוש אתלה אותם
לצידי המסך ואת הסנטר מעל המסך (המסך אצלי מסתיים בגובה 1.30 ויש אפשרות להוריד אותו עוד כ 6 סמטימטר 😉) ברמקול יש חורים יעודיים למתקן תליה על הקיר, רק בצורה הזאת אוכל להכניס את הרמקול הזה הבית ושהכל יעבור בשלום 😆,
תרגילי הסוואה משהו... אין אפשרות למקם שלישיה על המזנון
אילו רמקולים גדולים ייחסית.

יש גם אפשרות באופן כללי למקם על השידה אבל אז רמקול אחד יהיה צריך לשבת על הסב, יש הפתעות, לפעמים האשה מגלה גמישות מרגשת, בכל זאת רמקול על סב זה ממש לא מומלץ, ועוד מפלצת בינונית שיושבת על מפלצת גדולה זאת בעיה וזה לא רצוי.
כך נראה המתקן תליה להבנתי, ניתן לראות את החורים היעודיים.
 כך נראה המתקן תליה להבנתי, ניתן לראות את החורים היעודיים.
כך נראה הסטאפ שלי היום כ סידור זמני עד השדרוג המיוחל.
 כך נראה הסטאפ שלי היום כ סידור זמני עד השדרוג המיוחל.

חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #48 

חשוב לציין שהם לי ימוקמו כמו שרואים עכשיו בתמונה פה למעלה, כמובן שהמיקום מתאים לרמקולים הספציפים שאני משתמש כרגע,
נכון הרמקול הזה לא מתאים להיות פרונטלי מי כמוני יודע וחווה את זה
אבל בנתיים "אם אין סוס אז גם חמור טוב".
ה kl650 ימוקמו לצידי המסך עם הטויטר בגובה האוזן בזמן ישיבה, הסנטר יהיה תלוי מעל המסך (הכי נכון מבחינתי, אסטטית? אם זה עובר את האשה מצידי לשים דלעת מעל המסך, העיקר שיפיק סאונד איכותי כמו שה kl650 יודעים לתת, מבחינתי זה גם הכי נכון שהסאונד מגיע צמוד למסך מלמעלה בייחס להשוואה כאשר הוא מגיע מלמטה, ברור שהכי נכון שהרמקול ישב מקדימה באמצע מאחורי המסך באותו הגובה של רמקולים ימין ושמאל, אך לא כך המצב הספציפי) שמעתי אותם לפני כ שנה וחצי ב-ט.ר
הם היום שם לכמה חודשים עד שהגיעו הקליפשים הגדולים שמחליפים אותם, מדגם kpt335, גם סדרת הפרו אבל סדרה אחת מעל, רמקולים גדולים שניתן להזמין עם כל מיני תצורות, משהו מהמם.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #49 

FastandFurious כתב:
...
...
·בוקר טוב, לחבר יש את ה l, שמעתי אותם מחוברים לפיונירים שונים, דגמים( לא זכור כרגע את מספר הדגם) lx 7x ו lx 8x,
כתבתי "רמקול שונה מאוד ממה שיש לך, רזה יותר מפורט יותר"
אסביר,( כי ערן מיהר לשלול מה שכתבתי וזה בסדר)
יש לך svs, בייחס לרמקול שלך האליפסון נשמע עם נפח קטן יותר אבל זה בגדול, אין לי רצון להיכנס להשוואות בין הרמקולים,
בכל מקרה כמו שאני מכיר אותך אתה לא תרכוש על עיוור ותשמע את האליפסון לפני ותסיק את המסקנות שלך.
...
ויקטור, לא שללתי, לפחות ממה שאני יודע פיוניר נחשב ל"בהיר" באופן כללי, אולי בגלל זה הם נשמעו לך כך. לאבי יש ימאהה, אולי זה יישמע שונה.
הטווח תדרים התחתון שלהם לא רחוק מה svs אולטרה המדפיים, וגם הגודל שלהם זה כמו 2 כדורי סל לפי התמונות שראיתי.
שוב, זה מתייחס ל L , ה M יותר קטנים, ולכן גם אם רשום 90 הרץ תחום תחתון ה roll off מגיע לפני.

חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #50 

תיקון טועות שכתבתי, לחבר יש את ה m
Perlisten R7T
Accuphace
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo/Wiim Ultra

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6306
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 933 פעמים

שליחה #51 

איזה ריק נראה הבית שלך פתאום ויקטור.
לא יודע אם זה הרמקולים הנפלאים שהיו לך שחסרים...
בכל מקרה, מקווה שיסתדר לך עם הסטאפ בחלק העליון של הקיר, לי אישית זה היה קשה על אף שהרמקולים כוונו לנקודת הצפייה ונאלצתי להוריד.
הרמקולים מאחור גבוהים, אך זה משרת את המטרה ועובד נפלא.

חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #52 

היום נתת מחר תקבל בזה אני מאמין (f)
כן נראה ריק.... קשה לא פשוט, אבל שוב כ שיש אמונה
הכל הרבה יותר קל
Perlisten R7T
Accuphace
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo/Wiim Ultra

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #53 

avihuli כתב:הי ערן, ראיתי את המפרט הטכני של ה-M שיורד עד 90. לדעתי זה מספק עבור סראונד אחורי.
אבל... לפי מה שאמיר צירף בשרשור פה: https://www.hometheater.co.il/vp2998905#2998905 לגבי פוקאל דום שאמורים לרדת לפי נתוני היצרן עד 80, לא בטוח שהנתון נכון לחלוטין גם לגבי האליפסון. לגבי הצורה - אני רוצה לראות בעיניים את הגודל הפיזי + המתקן ואז אדע אם זוהי הרכישה המיועדת או שלא.
כרגע הפולקים הנוכחיים יורדים עד 120 וזה נשמע לי בסדר לערוץ האחורי.
כמו שגיא מפיוצ'ר אמר לי באחת השיחות בנושא הנ"ל - אני לא באמת צריך החלפה. יותר בכיוון של כדורים ומשחה, חחח... :lol:
...
עובדה שלך חסר משהו, עם כל הכבוד לזה שגיא "מרגיע" אותך פעם אחר פעם.
לא הבנתי למה הוא חושב כך?
אין לדעתו הבדלים בין רמקול שרק מתחיל מ 120 הרץ ואחד שמתחיל בלדוגמא 70 / 60/פחות ? וזה רק נתון אחד, מה עם גודל, צורה, תכנון ? פסקולים עובדים על טווח תדרים רחב מאוד, גם הסראונד.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #54 

ויקטור - גם העציץ חסר... :wink:

ערן - ברור שיש הבדל... !! ואפילו משמעותי. הרגשתי את זה הלכה למעשה כאשר עברתי מהמוניטור אודיו מאסס 10 ל- SVS Elevation.
אבל לאור האילוצים שלי לצורך, אין כרגע משהו שיכול לעמוד על הפרק ולכן ההמלצה הייתה להישאר עם מה שיש ולא לקנות סתם משהו שאני לא סגור / בטוח לגביו.
את הצורך רשמתי פה שהקפצתי את השרשור המתגלגל הזה: https://www.hometheater.co.il/vp2998696#2998696
ובהדגשה: הרמקול חייב להיות מעוצב, והוא חייב לרדת עד 80-90 הרץ בהנחתה של פלוס / מינוס 3.

אני מחפש משהו מאוד ספציפי ולצערי עדיין לא מצאתי משהו שעובר אותי בכיף. כאמור לא מצאתי שום רמקול סטליט שהוא ביאופולי כמו הפולק RM8.
אם לא תהיה ברירה, אז אאלץ להתפשר. או להישאר עם מה שיש - שזה כרגע מה שאני עושה.
למרות שההמלצה שלך על האליפסון, פתחה בפניי חברה שלא הכרתי לפני וה-Planet M בהחלט יכול להיות מועמד פוטנציאלי עם "התפשרות קלה" מצידי.
.

shlomis1zzz
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1577
נתן תודות: 912 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #55 

FastandFurious
לא קשור לנושא המשטח אבל כן קשור לתמונה שהעלתה בהודעה 47
הבמה נדמה לי צמודה מדי (זוג הקידמיים )
לא יודע מה יש ממול הקיר אבל אני משער שהקיר יותר גדול , אם אכן כך הדבר האם שקלת להעביר את הבמה המרכזית
לצד הנגדי ?
או אפילו לחשוב על קיר גבס דקורטיבי שממשיך את הקיר (היכן שהטלויזיה שלך נמצאת כרגע ) בעוד כ 1.5 מטר לערך ?

חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #56 

shlomis1zzz כתב:FastandFurious
לא קשור לנושא המשטח אבל כן קשור לתמונה שהעלתה בהודעה 47
הבמה נדמה לי צמודה מדי (זוג הקידמיים )
לא יודע מה יש ממול הקיר אבל אני משער שהקיר יותר גדול , אם אכן כך הדבר האם שקלת להעביר את הבמה המרכזית
לצד הנגדי ?
או אפילו לחשוב על קיר גבס דקורטיבי שממשיך את הקיר (היכן שהטלויזיה שלך נמצאת כרגע ) בעוד כ 1.5 מטר לערך ?
...
·שקלתי הכל גם שקלתי....
דירה שכורה ובעלת הדירה לא הסכימה לאריך את הקיר,
גם אם היית מסכימה היה ניתן רק בחצי מטר, על מנת להשאיר מעבר
ראוי למבואת החדרים, יש גם פינת אוכל אז הקיר לא יכול להיות ארוך יותר מחצי מטר שבעלת הדירה לא מאשרת לאריך,
מהסיבה של פינת האוכל לא ניתן למקם את הספה בקיר שרואים בתמונה כי היא ממש ארוכה, אז ככה שלא ניתן למקם את הבמה בקיר השני ממול, גם הסלון לא יהיה מסודר בצורה הגיונית, יש פה חלל "תחת"
סליחה על הביטוי, אבל כבר נמאס מהסלון הזה מבחינת מיקום המערכת
וכו', הדגשתי כבר וגם בשירשור אחר, מיקום הקדמים כרגע הוא זמני ובכלל הרמקול הזה לא מיועד להיות קדמי, מבחינתי זה זמני מאוד
אני מעדיף ככה מאשר לשמוע ברמקולים של המסך ללא סב!

shlomis1zzz
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1577
נתן תודות: 912 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #57 

FastandFurious כתב:
...
...
·שקלתי הכל גם שקלתי....
דירה שכורה ובעלת הדירה לא הסכימה לאריך את הקיר,