·istarmini כתב:·......
נו זה ברור רק לא ברור למה עכשיו, בנקודת הזמן הזו ,צריך את זה חוץ מלרצות להגיד יש לי ??...
פשוט, כנראה הגיעו לרוויה ב 4K וצריכים לקדם את התעשייה קדימה ולמכור עוד שידרוגים

נו זה ברור רק לא ברור למה עכשיו, בנקודת הזמן הזו ,צריך את זה חוץ מלרצות להגיד יש לי ??...

עדיין לא וודאי ש-8K הוא ה-4K החדש. יכול להיות שעלויות הייצור ישארו גבוהות וזה לא יהפוך למוצר שוק רחב.rwg1 כתב:הבעיה שלי עם כל עניין ה- 8K היא שבכל התעשיה הזו משקיעים יותר מאמצים בזה מאשר בשיפור של [דברים אחרים...

·oferlaor כתב:את הרוב ידעתי אם כי יש שם כמה נתונים יפים על מצלמות.
מה שאנשים מפספסים הוא שאין ברירה אלא לעלות ברזולוציה אם רוצים לשמר את הקונטרסט הנוכחי ואת איכות התמונה לתוך המסכים הגדולים יותר. טכנולוגיית LCD היא מאוד רגישה לגודל הפיקסל (ב-OLED זה אפילו יותר קיצוני). אם רוצים מסכים גדולים יותר ורוצים לשמור אותם ב-4K זה לא מעשי בלי לאבד קונטרסט (ע"ע מה ש Sharp ניסו לעשות כמה פעמים). זה נכון שזה פחות מהותי למסכי 65" אבל אם עולים ל-75" ומעלה, אז כבר אין ברירה....

·זה לא מה שכתבתי.jtk כתב:אפשר הפניה לכתבה טכנית שמראה שבמסכים גדולים הקונטרסט פוחת?...

@jtk, האמת היא שאני יכול עכשיו לכתוב כאן מאמר שלם על מה הבעיה שלי עם שתי השורות שאתה כותבjtk כתב:rwg, קונטרסט זה דבר שמבחינים בו בקלות, ובעיה רצינית ב-LCD מאז ומעולם. רמת שחורים זה דבר שתמיד מטריד אותי. וקשה להגיד ש-LCD פתר את הבעיה הבסיסית, חוץ מזה ש-FALD, פתרון ביניים זמני, הפך נפוץ יותר.
...

כמו שכתבתי בתגובה קודמת שלי, אני ממש לא רוצה להתחיל להיכנס ולהסביר מה לדעתי לא בסדרפשוט מסקרן אותי אם יש נתונים קונקרטיים לגבי התנהגות שונה בגודל פיקסלים שונה....

·שוב, אתה משנה את מה שאני אומר ואז מנסה לתקף את זה...jtk כתב:rwg, קונטרסט זה דבר שמבחינים בו בקלות, ובעיה רצינית ב-LCD מאז ומעולם. רמת שחורים זה דבר שתמיד מטריד אותי. וקשה להגיד ש-LCD פתר את הבעיה הבסיסית, חוץ מזה ש-FALD, פתרון ביניים זמני, הפך נפוץ יותר.
ofer, אבל אני לא מבין מאיפה ההנחה לגבי השפעת הגודל (ולא נראה לי שגוי להקביל גודל פיקסלים = גודל מסך). בלי סקירות או מדידות עצמיות אני לא רואה איך אפשר להניח את זה. לא שמתי לב בסקירות (לרוב עד 65") במגמה של בעיות קונטרסט או זמן תגובת פיקסלים ככל שהמסך גדל. זאת אומרת, לא יותר מהבעיות הרגילות של LCD בכל גודל. יש/היו יותר בעיות אחידות כלליות במסכים גדולים, אבל נראה שזה בגלל מפזר התאורה האחורית? אבל לא השפעות קונטרסט.
בפני עצמו, זה שלשארפ היו מסכים לא מוצלחים לא אומר מה מקור הבעיה. אולי זה פשוט כי הם כיוונו למסכים זולים, כך שהשתמשו בפנלים זולים. לא צריך מידע טכני פנימי. מספיק למדוד גדלים שונים ולראות אם יש מגמות עם קורלציה לגודל.
בכל מקרה, לא שמעתי על דבר כזה עד עכשיו. אם לא מכתבות או מדידות, מאיפה הגיע הרעיון?...

·בכל דור של מסכים הם כולם מתגאים בזה שהם שיפרו את הקונטרסט... לרוב זה בכלל לא קשור לפאנל אלא פשוט שיפור בעוצמות או טכנולוגיות התאורה האחורית.rwg1 כתב:@jtk
תעשה לי טובה ואל תיתן לי להתחיל לדבר על מה הבעיה לדעתי באיך שאנחנו מתייחסים לרמות השחור במסכים
כי אם אני אתחיל לכתוב על זה אז לא נראה לי שאני יעזוב את המקלדת בשבוע הקרוב.
לגבי הדבר השני שאתה כותב:
כמו שכתבתי בתגובה קודמת שלי, אני ממש לא רוצה להתחיל להיכנס ולהסביר מה לדעתי לא בסדר......
עם אותה התאוריה על קונטרסט וגודל פיקסלים, אך בהקשר הזה תן לי להשאיר לך נושא מעניין לבדוק.
אם אתה יכול לחזור כ-4 או 5 שנים אחורה ולבדוק את אצל יצרן מסויים את נתוני הפאנל במסך הדגל
מסוג LCD בגודל מסויים בשנה שבאותו המסך היה פאנל FHD ושנה אחר כך שהפאנל במסך הדגל
באותו הגודל הוחלף לפאנל 4K . תבדוק אם שני הפאנלים הם באותה הטכנולוגיה למשל VA ואם כן
אז תבדוק את נתון ה - native construct של שני הפאנלים הללו.
אז מעניין אותי לדעת אם באמת במעבר מפאנל איכותי FHD בשנה אחת לפאנל 4K באותו הגודל
ובאותה הטכנולוגיה בשנה שאחרי האם היתה גם קפיצה משמעותית ב- native construct בין
הפאנלים, כי אם היתה כזו אז מעניין למה אותו היצרן לא עשה מזה עניין יותר גדול בפרסומים שלו....

במשך הזמן במעבר בין דורות של פאנלים יש שיפור מסויים (מאוד הדרגתי) גם בקונטרסט של הפאנלoferlaor כתב:בכל דור של מסכים הם כולם מתגאים בזה שהם שיפרו את הקונטרסט... לרוב זה בכלל לא קשור לפאנל אלא פשוט שיפור בעוצמות או טכנולוגיות התאורה האחורית....