2 האפשרויות ה״תקניות״ הן SA-232+LCL-11A או Net4Pro. אם מתקינים את Net4Pro לא צריך את ה-SA-232. שתי האפשרויות עולות כ-500-600 ₪.
אלטרנטיבית אפשר לחבר עם רכיבים זולים מ-AliExpress, פרטים אצל @rfried (פה ).
...
·שלום, היום יש ברשותי את ה-MWA500 . האם בנוסף אליו אני צריך גם את ה-SA-232+LCL-11A או Net4Pro? או שה-MWA500 גם אופציה?
האם ניתן דרך ה-API הזה לקבל אינדיקציות מתי גלאים עובדים (ללא תלות האם המערכת דרוכה)? היה נחמד אם יהיה ניתן להשתמש בגלאים הקיימים של האזעקה לצורך יצירת תרחישים שונים.
על הלוח שלי, ליד הפינים של הסריאל JP4, מודפס PIMA 896 במקום HUNTER-PRO P שמופיע באיור בגיטהאב.
מכל מה שמצאתי ברשת, נדמה לי שזה בגדול אותו דבר, אבל אני מנסה לוודא זאת לפני שאצלול לפרטי המימוש.
יש מידע?
כן, זה בוודאות נתמך ע"י כל הדגמים של PIMA Hunter Pro, מס' 832, 896 ו-8144 (המס' מעבר ל-8 הוא מס' האיזורים הנתמכים).
יכול להיות שגם Captain 8 נתמך, אבל זה לא מופיע בתיעוד.
נראה כמו פתרון לא רע שמדבר ישירות עם HA, בלי לעבור דרך MQTT.
בהנחה שכל הפונקציונליות נתמכת שם, אפשר לכתוב AppDaemon שרץ במקום pima_server.py - בדיוק בשביל זה הפרדתי את ניהול הפרוטוקול והשרת למודולים נפרדים.
YC כתב:האם ניתן דרך ה-API הזה לקבל אינדיקציות מתי גלאים עובדים (ללא תלות האם המערכת דרוכה)? היה נחמד אם יהיה ניתן להשתמש בגלאים הקיימים של האזעקה לצורך יצירת תרחישים שונים.
...
אכן אפשר ליצור תרחישים מגלאים גם כשהמערכת לא דרוכה, אבל צריך לקחת בחשבון שלוקח 5 שניות עד שפימה מדווחת ב-API על אירועים. אז אם, לדוגמא, רוצים תרחיש שמדליק את האור, יותר מהר לגשת למפסק שעל הקיר מאשר לחכות שפימה תדווח ותפעיל את התרחיש...
נראה כמו פתרון לא רע שמדבר ישירות עם HA, בלי לעבור דרך MQTT.
בהנחה שכל הפונקציונליות נתמכת שם, אפשר לכתוב AppDaemon שרץ במקום pima_server.py - בדיוק בשביל זה הפרדתי את ניהול הפרוטוקול והשרת למודולים נפרדים.
...
אני אוותר כרגע על לכתוב אלטרנטיבה ל-pima_server.py שמתקשרת ישירות עם HA ללא MQTT.
זה אומנם אולי יותר יעיל, אבל זה אומר שהפרוייקט יצטרך לתמוך לאורך זמן בכמה ארכיטקטורות, מה שגם יותר יבלבל משתמשים חדשים מאשר יעזור להם.
זה גם יקשה על שינוי ארכיטקטורה אם משתמש ירצה לדוגמא בהתחלה להשתמש ב-PI אחד גם ל-pima_server וגם להריץ בו את ה-HA, ויותר מאוחר כשיעדיף להפריד לשני PI נפרדים. במקרה כזה יצטרך לשנות מימוש ב-HA, ולעבור ל-MQT
אז קניתי עכשיו PI Zero שהתקנתי בתוך הקופסא של האזעקה. זה עולה בארץ בסה"כ 23 שח. הוא מריץ רק את ה-pima_server.
בהחלט יש delay די מעצבן, אבל יש תרחישים שעדיין יכולים להיות תלויים בזה, כמו כיבוי מזגן אם החלון פתוח. מצד שני, חיישנים של שיאומי עולים גרושים ומגיבים מיד.
כן, כנראה ש-AppDaemon לא מצדיק את ה-overhead. לא הייתי מתעסק עם זה, אבל אם מישהו רוצה לעבוד על זה, לא אכפת לי להוסיף את זה לפרוייקט ב-github.
מה שכן, אם בנית את הקונפיגורציה של HA שמתחברת ל-MQTT אשמח להוסיף אותה.
אין לי חיישנים אלחוטיים, אבל הם אמורים להיתמך, לפי ה-spec. האזעקה שלך היא 832 או 896? העברת את הפרמטר הנכון?
הסקריפט מסנן את השדות הלא רלוונטיים, כי ב-832 אני מקבל שם רעש...