שרשור תגובות מאמר TOSHIBA 47WL68E
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78828
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5385 פעמים
Nissan,
הבדיקה התבצעה עם SIGNAL GENERATOR (לא עם HTPC), כלומר בדקתי אם היא תומכת בסיגנל מסויים ולא עם מחשב כלשהו או רסיבר כלשהו.
לא בדקתי דרך רסיבר (כי זה עלול להשפיע על המדידה).
קראת את הקטע הזה מהסקירה?
הבדיקה התבצעה עם SIGNAL GENERATOR (לא עם HTPC), כלומר בדקתי אם היא תומכת בסיגנל מסויים ולא עם מחשב כלשהו או רסיבר כלשהו.
לא בדקתי דרך רסיבר (כי זה עלול להשפיע על המדידה).
קראת את הקטע הזה מהסקירה?
רזולוצית המסך הינה 1366 על 768, כלומר – הפיקסלים ריבועיים. לרוע המזל, דווקא רזולוציה זו חסומה בכניסת ה-HDMI ולא הצלחתי להגיע ל-NATIVE RATE בדרך זו. ככל הנראה, לשם כך מסופק החיבור האנלוגי... הדבר יאפשר שימוש בנגני HDDVD/BD אולם, ניגון תכנים רשמיים מסוגים אלה דרך מחשב סלוני (HTPC) דורשים חיבור דיגיטלי מוצפן וחבל שמשמעות הדבר היא עיבוד תמונה מיותר.
התמקדתי בחיבורי HDMI, כאשר בחנתי את כל סוגי הפורמטים הקיימים כיום בשוק (פרט ל-1080P שעדיין לא ממש נתמך כיום באופן גורף). המסך תומך בכולם ללא הנד עפעף.... גם ב-50 וגם ב-60 הרץ – כל הפורמטים נתמכים ללא בעיות נראות לעין....
- Nissan
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 345
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 17 פעמים
הי,
אתה מצטט מהסקירה של ה-42 ולא ה-47 (לי יש את ה-47) ה-47 הוא FHD 1920X1080
ושם כתוב
"תחום ה-NATIVE RATE אשר לא צלח בידי כלל עם גירסאת ה-42" צפוי היה להיות פשוט יותר עם מסך זה בגלל הרזולוציה התקנית. התחלתי עם 1080p ב-60HZ והתמונה התקבלה כראוי, אך עם OVERSCAN של כ-3%. תפריטי המסך פשוטים למדי ולא נותנים רמזים כיצד ניתן לנסות ולהפעיל DOT BY DOT, ולפיכך הייתי צריך לעשות ניחוש מושכל, ואכן - שימוש בכפתור יחס המסך מספר פעמים מביא את התוצאה המבוקשת: EXACT SCAN (או בשפת הקודש: NATIVE RATE )"
אתה מצטט מהסקירה של ה-42 ולא ה-47 (לי יש את ה-47) ה-47 הוא FHD 1920X1080
ושם כתוב
"תחום ה-NATIVE RATE אשר לא צלח בידי כלל עם גירסאת ה-42" צפוי היה להיות פשוט יותר עם מסך זה בגלל הרזולוציה התקנית. התחלתי עם 1080p ב-60HZ והתמונה התקבלה כראוי, אך עם OVERSCAN של כ-3%. תפריטי המסך פשוטים למדי ולא נותנים רמזים כיצד ניתן לנסות ולהפעיל DOT BY DOT, ולפיכך הייתי צריך לעשות ניחוש מושכל, ואכן - שימוש בכפתור יחס המסך מספר פעמים מביא את התוצאה המבוקשת: EXACT SCAN (או בשפת הקודש: NATIVE RATE )"
-
oferlaor
- מנהל

פספסתי שאתה עם 47".
גם במקרה הזה השתמשתי ב-SIGNAL GENERATOR. מכיוון שזה עבד שם, אז אם זה לא עובד לך, סימן שיש הבדל ב-TIMING ושצריך אולי את POWERSTRIP בכדי לתקן זאת.
גם במקרה הזה השתמשתי ב-SIGNAL GENERATOR. מכיוון שזה עבד שם, אז אם זה לא עובד לך, סימן שיש הבדל ב-TIMING ושצריך אולי את POWERSTRIP בכדי לתקן זאת.
-
oferlaor
- מנהל

Nissan,
שווה לנסות - יש לזה TRIAL PERIOD אני חושב. זה עקרונית עובד לפי צ'יפסט (לא ממש אכפת לו אם הכרטיס ON BOARD או AGP או PCI).
מעבר לזה ההמלצה היחידה היא לעבוד ב-1080i...
הייתי גם מוריד את הרסיבר מהשרשרת בשביל לבדוק את הנושא.
שווה לנסות - יש לזה TRIAL PERIOD אני חושב. זה עקרונית עובד לפי צ'יפסט (לא ממש אכפת לו אם הכרטיס ON BOARD או AGP או PCI).
מעבר לזה ההמלצה היחידה היא לעבוד ב-1080i...
הייתי גם מוריד את הרסיבר מהשרשרת בשביל לבדוק את הנושא.
ברצוני לשאול את חברי הפורום לגבי LCD של טושיבה 47WL68:
1. מה ההבדל כאשר הסיומת היא E או R ?
47WL68E או 47WL68R
האם מדובר באותו מוצר או שיש הבדלים ואם כן, האם הם בכניסות (SCART למשל),
האם בשניהם יש 1080P ?
והבדלים אחרים???
מחכה לתגובתכם
(אגב יש גם 47WL68A אבל זה מעניין אותי פחות)
1. מה ההבדל כאשר הסיומת היא E או R ?
47WL68E או 47WL68R
האם מדובר באותו מוצר או שיש הבדלים ואם כן, האם הם בכניסות (SCART למשל),
האם בשניהם יש 1080P ?
והבדלים אחרים???
מחכה לתגובתכם
(אגב יש גם 47WL68A אבל זה מעניין אותי פחות)
- dror_caspi
-
- חבר פעיל

- תגובות: 71
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
יש לי את ה-R ואין לה כניסות SCART. זה מה שניופאן מוכרים. מעבר לזה אני לא יודע.
- dror_caspi
-
- חבר פעיל

- תגובות: 71
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
היום הוחלפה לי ה-R עם כמה פיקסלים שרופים ב-E.
ההבדל לטענת הטכנאי הוא בשפות התפריט, R מיועדת לשוק הרוסי, E לשוק האירופי (?). מעבר לזה הן זהות.
ההבדל לטענת הטכנאי הוא בשפות התפריט, R מיועדת לשוק הרוסי, E לשוק האירופי (?). מעבר לזה הן זהות.