אתר גיזמו תגובתם לאמון הציבור-בושה!
- kolokito
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1945
א. כל אתרי המכירות עובדים עם רובוטים. זה מציק, זה מסריח אבל כל עוד יש מי שזוכה במחיר נמוך ממחיר השוק אני לא מבין מה הבעיה. אי אפשר לצפות שאתר ייתן לך LCD ב200 שקל רק כי באותו יום היה משחק של הנבחרת (נגיד) ואף אחד לא שיחק במכרז. המשווקים רוצים להגן על עצמם וקובעים מחיר מינימלי שעד אליו הרובוט משחק. יש מכירות שהרובוט הופך ללא רלוונטיות כי הוא משחק עד גובה המחיר בחנות ואף יותר, אבל יש מכירות שהרובוט נוטש 10-15% מתחת.... תלוי על מה אתה נופל.
ב. קניות ברשת עושים רק מאתר מכירות רציני ומכובד כמו וואלהשופס נענעשופס אולסייל וP1000 (בלי קשר למני, כן...) כל אלה הם אתרים שיש מאחוריהם גופים כלכליים גדולים ולא מוכנים להסתבך בלכלוך שמם תמורה איזה 1000 שקל, האתר המדובר הוא לא כזה.
ב. קניות ברשת עושים רק מאתר מכירות רציני ומכובד כמו וואלהשופס נענעשופס אולסייל וP1000 (בלי קשר למני, כן...) כל אלה הם אתרים שיש מאחוריהם גופים כלכליים גדולים ולא מוכנים להסתבך בלכלוך שמם תמורה איזה 1000 שקל, האתר המדובר הוא לא כזה.
- ShraGadi
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3238
10 עד 15 אחוז מתחת למחיר השוק, אני לא מתקרב למכרזים, זה פשוט לא שווה, אבל 25 עד 40 אחוז, זה כבר משהו שונה לחלוטין...
דרך אגב יש לי הוכחה חותכת ש"אולסייל" לא מפעיל שום רובוטים...
לפני כשנה וחצי רכשתי ממנו משקפי שמש מ"משקפופים" בדיזנגוף סנטר, על הסטנד ממנו בחרתי את המשקפיים היה מחיר של 199 ש"ח עם הנחה של 50%, כלומר בערך 99 ש"ח. רכשתי איז 20 זוגות משקפים במחיר של .... 1 ש"ח לזוג !
איזה רובוט בדיוק היה שם ? משקפיים בשוק עולים (פלסטיק) עולים בין 5 ל- 10 ש"ח. וזה מדיזנגוף סנטר, עם הגנה של 400 UV וחלקם גם מותגים - "קלוויו קליין", "גוצ'י" וכו'. אומנם דגמים ישנים שמצאו את עצמם תלויים בסטנד אבל ב 1-ש"ח ???
ויש עוד דוגמאות, אבל זה מספיק, דרך אגב החנות של המשקפים פשוט הפסיקו למכור שם אחרי תקופה, אבל לא הפעילו שום רובוט !!!
יש אתרים ויש אתרים.... והכי כדאי באתרים שהזכרתי בתגובתי הקודמת....
דרך אגב יש לי הוכחה חותכת ש"אולסייל" לא מפעיל שום רובוטים...
לפני כשנה וחצי רכשתי ממנו משקפי שמש מ"משקפופים" בדיזנגוף סנטר, על הסטנד ממנו בחרתי את המשקפיים היה מחיר של 199 ש"ח עם הנחה של 50%, כלומר בערך 99 ש"ח. רכשתי איז 20 זוגות משקפים במחיר של .... 1 ש"ח לזוג !
איזה רובוט בדיוק היה שם ? משקפיים בשוק עולים (פלסטיק) עולים בין 5 ל- 10 ש"ח. וזה מדיזנגוף סנטר, עם הגנה של 400 UV וחלקם גם מותגים - "קלוויו קליין", "גוצ'י" וכו'. אומנם דגמים ישנים שמצאו את עצמם תלויים בסטנד אבל ב 1-ש"ח ???
ויש עוד דוגמאות, אבל זה מספיק, דרך אגב החנות של המשקפים פשוט הפסיקו למכור שם אחרי תקופה, אבל לא הפעילו שום רובוט !!!
יש אתרים ויש אתרים.... והכי כדאי באתרים שהזכרתי בתגובתי הקודמת....
-
ישראל123
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 944
תראו אני גם מציץ במכרזים באתרים שרשמתם אבל לא הצלחתי לתפוס מכרז במחיר שהצבתי לעצמי
אם אני נכנס לגיזמו וקורא את התקנון שלו ורואה שהוא עובד עם יבואנים רישמיים זה מראה לי רצינות מסויימת של אתר כזה או אחר אבל לא יעלה על הדעת שכך הוא יתנהל!
יש דרך גם אם הוא טעה או לא לספק ללקוחות שלו את השירות שמגיע להם.
רק שאני יסביר לכם משהו קטן.
חברת ניופאן שקיבלה את שיחתי אתמול בנוגע למצב זה יכלה לומר לי חד וחלק זה עניין שלך מול האתר הנ"ל .
אבל ראו איזה פלא ללא ידיעתי בכלל!! לאחר שדיברתי עם המנהל בגיזמו יצרתי קשר עם ניופאן והנציגה אומרת לי שהנושא שלי בטיפול מאתמול ומי שמטפל בנושא הוא סגן מנהל טושיבה בישראל!
הוא כרגע דיבר איתי ואמר שהוא יעשה הכל ע"מ לעזור לי בנושא הוא יוצתר קשר עם גיזמו וחוזר אליי!
הוא אמר שהרבה או לא יכול לעשות אבל הוא ישתדל.
מבחינתי חברה או גוף מסחרי שלא היה לו צד בעניין שלי ועושה מעל ומעבר לדאוג ללקוחותיו
זה מראה משהו מסויים
כן ירבו חברות כאלו!
אם אני נכנס לגיזמו וקורא את התקנון שלו ורואה שהוא עובד עם יבואנים רישמיים זה מראה לי רצינות מסויימת של אתר כזה או אחר אבל לא יעלה על הדעת שכך הוא יתנהל!
יש דרך גם אם הוא טעה או לא לספק ללקוחות שלו את השירות שמגיע להם.
רק שאני יסביר לכם משהו קטן.
חברת ניופאן שקיבלה את שיחתי אתמול בנוגע למצב זה יכלה לומר לי חד וחלק זה עניין שלך מול האתר הנ"ל .
אבל ראו איזה פלא ללא ידיעתי בכלל!! לאחר שדיברתי עם המנהל בגיזמו יצרתי קשר עם ניופאן והנציגה אומרת לי שהנושא שלי בטיפול מאתמול ומי שמטפל בנושא הוא סגן מנהל טושיבה בישראל!
הוא כרגע דיבר איתי ואמר שהוא יעשה הכל ע"מ לעזור לי בנושא הוא יוצתר קשר עם גיזמו וחוזר אליי!
הוא אמר שהרבה או לא יכול לעשות אבל הוא ישתדל.
מבחינתי חברה או גוף מסחרי שלא היה לו צד בעניין שלי ועושה מעל ומעבר לדאוג ללקוחותיו
זה מראה משהו מסויים
כן ירבו חברות כאלו!
מת"ל עיסקיים בחברת מירס
- kolokito
-
- חבר ותיק

גם מפעילי הרובוט מפשלים לפעמים....
זכורה לי פעם שהגעתי לחנות AV מקוונת וראיתי דברים מוזרים: פרונטו בדגם החדש ביותר ב400 ש"ח, ימהה DSP AX1 ב2000, רמקולים יוקרתיים בכמה עשרות שקלים.... דברים כאלה.
השעה היתה שעת ערב מאוחרת , ואני ועוד חבר שהיה איתי החלטנו לחכות עד הבוקר ולהתקשר לחנות לבדוק 'הכצעקתה'. למחרת בטלפון מנהל החנות הודה שהיתה פאשלה באתר וש'יש לו מזל שאף אחד לא הזמין כלום כי מבחינה משפטית הוא היה מחוייב לספק את המוצרים'. איזה פספוס!
זכורה לי פעם שהגעתי לחנות AV מקוונת וראיתי דברים מוזרים: פרונטו בדגם החדש ביותר ב400 ש"ח, ימהה DSP AX1 ב2000, רמקולים יוקרתיים בכמה עשרות שקלים.... דברים כאלה.
השעה היתה שעת ערב מאוחרת , ואני ועוד חבר שהיה איתי החלטנו לחכות עד הבוקר ולהתקשר לחנות לבדוק 'הכצעקתה'. למחרת בטלפון מנהל החנות הודה שהיתה פאשלה באתר וש'יש לו מזל שאף אחד לא הזמין כלום כי מבחינה משפטית הוא היה מחוייב לספק את המוצרים'. איזה פספוס!
-
ישראל123
-
- חבר פעיל במיוחד

יצא לי לתפוס לפניי כשנה מכרז של אולסייל סט רמקולים של קולנוע ביתי בגובה של 1+מטרkolokito כתב:גם מפעילי הרובוט מפשלים לפעמים....
השעה היתה שעת ערב מאוחרת , ואני ועוד חבר שהיה איתי החלטנו לחכות עד הבוקר ולהתקשר לחנות לבדוק 'הכצעקתה'. למחרת בטלפון מנהל החנות הודה שהיתה פאשלה באתר וש'יש לו מזל שאף אחד לא הזמין כלום כי מבחינה משפטית הוא היה מחוייב לספק את המוצרים'. איזה פספוס!...
5 רמקולים במחיר של 330 של מחברת TAC (לא מכיר) רמקולים בסדר גמור לחדר שלי+מספקים מאוד אותי!
אולי נפל להם הרובוט
מת"ל עיסקיים בחברת מירס
- ShraGadi
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3238
kolokito, לא רוצה להפוך את הפורום לפורום צרכנות
אך כמו שכתבתי, לא מדובר בפישול חד פעמי של הרובוט, יש לי עשרות דוגמאות.... (20 זוגות משקפיים, זה לא במכרז אחד ! אלא ב- 20 מכרזים !!! והיו עוד אנשים שנכנסו ראשונים ולקחו בשקל אחד... זו היתה תקופה של לפחות חודשיים - ולא הודיעו בחדשות על שום שביתת "רובוטים"
).
ולגבי הפספוס, אז זה לא... בעל החנות טועה, הוא היה מנצח במשפט, כי המחיר לא היה "הגיוני" ובפורומי צרכנות (כמו שלנו כאן
) יש לזה דוגמאות ויש תקדימים משפטיים...
קוריוז הקשור אלינו ? - בבקשה -
יש אחד שראה באיזה אתר מכירות מסך פלאזמה ב- 0 ש"ח !!! מה עשה הבחור? הזמין 2 !!! קיבל אישור בדוא"ל וחיכה בקוצר רוח למוצרים... כמובן שבעל החנות פנה אליו ואמר לו שזו היתה טעות והוא מוכן לפצות בהורדת המחיר על המסכים אבל ב"חינם" ??!!
הבחור התעקש, פנה לפורומים לצרכנות וטען מה שבעל החנות שלכם טען "מבחינה משפטית הוא היה מחוייב לספק את המוצרים'', בפורום מנהלת הפורום, עו"ד אמרה שאין לו סיכוי בבית משפט כי המחיר הוא "לא הגיוני בעליל" וזו פשוט טעות אנוש. הבחור אמר לה תודה ופנה לתביעות קטנות .... בקיצור - אכל אותה !!! נאלץ לשלם הוצאות משפט וגם הוצאות "בזבוז זמנו של בעל החנות, עקב התעסקותו במשפט הנ"ל".... הבחור חזר לפורום ואמר שחבל שלא שמע לעצת מנהלת הפורום....
כך שהכל צריך להיות בפרופורציות...
ישראל, מקווה שניופאן יצליחו ל"קפל" את גיזמו ויספקו לך את המסך במחיר שקנית + אחריות מלאה שלהם...
יום טוב לכולנו
אך כמו שכתבתי, לא מדובר בפישול חד פעמי של הרובוט, יש לי עשרות דוגמאות.... (20 זוגות משקפיים, זה לא במכרז אחד ! אלא ב- 20 מכרזים !!! והיו עוד אנשים שנכנסו ראשונים ולקחו בשקל אחד... זו היתה תקופה של לפחות חודשיים - ולא הודיעו בחדשות על שום שביתת "רובוטים"
ולגבי הפספוס, אז זה לא... בעל החנות טועה, הוא היה מנצח במשפט, כי המחיר לא היה "הגיוני" ובפורומי צרכנות (כמו שלנו כאן
קוריוז הקשור אלינו ? - בבקשה -
יש אחד שראה באיזה אתר מכירות מסך פלאזמה ב- 0 ש"ח !!! מה עשה הבחור? הזמין 2 !!! קיבל אישור בדוא"ל וחיכה בקוצר רוח למוצרים... כמובן שבעל החנות פנה אליו ואמר לו שזו היתה טעות והוא מוכן לפצות בהורדת המחיר על המסכים אבל ב"חינם" ??!!
הבחור התעקש, פנה לפורומים לצרכנות וטען מה שבעל החנות שלכם טען "מבחינה משפטית הוא היה מחוייב לספק את המוצרים'', בפורום מנהלת הפורום, עו"ד אמרה שאין לו סיכוי בבית משפט כי המחיר הוא "לא הגיוני בעליל" וזו פשוט טעות אנוש. הבחור אמר לה תודה ופנה לתביעות קטנות .... בקיצור - אכל אותה !!! נאלץ לשלם הוצאות משפט וגם הוצאות "בזבוז זמנו של בעל החנות, עקב התעסקותו במשפט הנ"ל".... הבחור חזר לפורום ואמר שחבל שלא שמע לעצת מנהלת הפורום....
כך שהכל צריך להיות בפרופורציות...
ישראל, מקווה שניופאן יצליחו ל"קפל" את גיזמו ויספקו לך את המסך במחיר שקנית + אחריות מלאה שלהם...
יום טוב לכולנו
נערך לאחרונה על ידי ShraGadi ב 06/06/2007 18:05, נערך פעם 1 בסך הכל.
- ironman
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1271
ישראל.
אני שמח שהאירוע הגיע עד למעלה בניפאן.
האם קיבלת שירות ראוי?
האם קיבלת שירות ראוי?
-
ישראל123
-
- חבר פעיל במיוחד

ערן היקרironman כתב:ישראל.
האם קיבלת שירות ראוי?...
השירות כרגע מצויין תודות לך!
אני עדיין ממתין שיחזור אליי סגן מנהל טושיבה ישראל כשיסיים את הבדיקה מול גיזמו
לא חשבתי שטושיבה ישראל יתערבו בנושא
אך לפי מה שאני מבין גם ניופאן וגם טושיבה כנראה הולכים להיכנס חזק בגיזמו.
מת"ל עיסקיים בחברת מירס
- ironman
-
- חבר ותיק

יופי
שמחתי לשמוע.
תעדכן שיהיו תוצאות.
שמחתי לשמוע.
תעדכן שיהיו תוצאות.
-
ישראל123
-
- חבר פעיל במיוחד

ברור!ironman כתב:יופי![]()
שמחתי לשמוע.
תעדכן שיהיו תוצאות....
אני רק בתחילתו של תהליך!
מת"ל עיסקיים בחברת מירס
- ironman
-
- חבר ותיק

בהצלחה 
- idabari
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1887
לא הבנתי כל כך על מה המהומה.
יכול להיות שגיזמו הוא אתר מסחר מהמשובחים שיש, אבל אם אני צופה בפרטי המוצר:
http://www.gizmo.co.il/show/login_check ... id=1750409
כתוב שם בפרוש:
"אחריות לשנה על ידי היבואן".
נכון שעל האתר לציין מפורשות ע"י מי האחריות, וגם מי ספק המוצר,
אך זהו טריק ידוע של כל אתרי המסחר (וסליחה אם הכללתי את כולם). לדוגמא:
אולסייל
http://www.olsale.co.il/olsale/Descript ... %f0%e9%ed2
P1000
http://www.p1000.co.il/P1000/Templates/ ... Id=4933241
לכן, אם לא כתוב במפורש, צריך לחשוד!
כתוב שם בפרוש:
אולסייל
P1000
לכן, אם לא כתוב במפורש, צריך לחשוד!
-
ישראל123
-
- חבר פעיל במיוחד

המהומה היא פשוטה.idabari כתב:לא הבנתי כל כך על מה המהומה.
כתוב שם בפרוש:
אולסייל
P1000
לכן, אם לא כתוב במפורש, צריך לחשוד!...
במידה והאתר הנ"ל היה כותב בתקנון שלו ברשימת היבואנים שאיתם הוא עובד את חברת י שלום אזי אתה צודק אך המצב כאן הוא אחר
י שלום לא מופיע בכלל ברשימת היבואנים לאתר זה+לא רשום גם מי היבואן במכרז ניופאן או י שלום בנוסף לכל זה באתר זפ המפנה אותך למכרז עבור מסך טושיבה 37 A3000 באתר גיזמו מתנוסס בגאווה סמל השירות של ניופאן!
אם כל מה שרשמתי זה לא הטעייה אז תסביר לי בבקשה מהי הטעיה?
מת"ל עיסקיים בחברת מירס
-
ישראל123
-
- חבר פעיל במיוחד

תודה רבהironman כתב:בהצלחה...
מת"ל עיסקיים בחברת מירס
- kolokito
-
- חבר ותיק

אתרי הסחר פשוט מאוד מנצלים לרעה את בורות הצרכנים בנושא יבואנים ושירות
תחשוב שהיית בא לקנות רכב משומש ובעליו היה אומר לך שהוא טיפל באוטו "רק במוסך". אתה מבין שיש הבדל בין מוסך חצר באיזה כפר בשטחי הרשות למוסך מורשה יש היבואן נכון? כך גם בנושא החשמל. לטושיבה יש יבואן רישמי בישראל ושמו 'ניופאן', כל אחריות אחרת היא אחריות חילופית ולא אחריות יבואן, פשוט וקל.
טוב עשה ישראל שביטל את העסקה, כי אין מקום לצ'פר אתרים על חוסר אמינות.
תחשוב שהיית בא לקנות רכב משומש ובעליו היה אומר לך שהוא טיפל באוטו "רק במוסך". אתה מבין שיש הבדל בין מוסך חצר באיזה כפר בשטחי הרשות למוסך מורשה יש היבואן נכון? כך גם בנושא החשמל. לטושיבה יש יבואן רישמי בישראל ושמו 'ניופאן', כל אחריות אחרת היא אחריות חילופית ולא אחריות יבואן, פשוט וקל.
טוב עשה ישראל שביטל את העסקה, כי אין מקום לצ'פר אתרים על חוסר אמינות.
-
ישראל123
-
- חבר פעיל במיוחד

חברים יקרים אתם בורחים ממשהו מאוד חשוב האתר הנ"ל מטעה את הצרכן בצורה ברורה!kolokito כתב:אתרי הסחר פשוט מאוד מנצלים לרעה את בורות הצרכנים בנושא יבואנים ושירות
טוב עשה ישראל שביטל את העסקה, כי אין מקום לצ'פר אתרים על חוסר אמינות....
לא יכול להיות מצב שהוא יכתוב בתקנון את רשימת היבואנים(מוסכים מורשים)
מת"ל עיסקיים בחברת מירס
- kolokito
-
- חבר ותיק

כמובן שלא יכול להיות, ולכן ניופאן תכנס בהם כמו שאתה וערן דאגתם שתעשה. כי משתמשים בשמם ובלוגו שלהם ללא רשות
רק אל תשכח לדאוג שניופאן יכירו לכם תודה
רק אל תשכח לדאוג שניופאן יכירו לכם תודה
- keyser
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 15223
- שם מלא: מני דהן
* ישראל, קח בחשבון דבר אחד "קטן".
עד כמה שידוע לי ניופאן לא מאפשרת לאף אתר איתו היא עובדת , למכור מוצרי טושיבה שלא דרכה.
לא מאמין שיש אתר מורשה שימכור מסכי טושיבה גם מניופאן וגם מי.שלום.
** למען היסר ספק - לא כל האתרים מפעילים רובוט. אני מכיר לפחות 2 אתרים שלא רק שלא מפעילים רובוט, אלא גם נלחמים בחירוף נפש למען מכירות נקיות. כן, נלחמים גם בספקים (ובני משפחתם, כמו שמישהו ציין כאן), והיו ויש מקרים שמורידים ספק שלם מהאתר עקב כך.
*** בית משפט ברוב גדול מהמיקרים הולך לטובת הלקוח ולא לטובת האתר. גם אם האתר צודק.
**** עומרי וקוקליטו, אני אביא לכם יותר מאוחר את ה-50 ש"ח שהבטחתי לכם
ישראל123 , בהצלחה במלחמתך...
עד כמה שידוע לי ניופאן לא מאפשרת לאף אתר איתו היא עובדת , למכור מוצרי טושיבה שלא דרכה.
** למען היסר ספק - לא כל האתרים מפעילים רובוט. אני מכיר לפחות 2 אתרים שלא רק שלא מפעילים רובוט, אלא גם נלחמים בחירוף נפש למען מכירות נקיות. כן, נלחמים גם בספקים (ובני משפחתם, כמו שמישהו ציין כאן), והיו ויש מקרים שמורידים ספק שלם מהאתר עקב כך.
*** בית משפט ברוב גדול מהמיקרים הולך לטובת הלקוח ולא לטובת האתר. גם אם האתר צודק.
**** עומרי וקוקליטו, אני אביא לכם יותר מאוחר את ה-50 ש"ח שהבטחתי לכם
ישראל123 , בהצלחה במלחמתך...
-
ישראל123
-
- חבר פעיל במיוחד

אז ככה חברים יש תשובות והם כאלו:keyser כתב:* ישראל, קח בחשבון דבר אחד "קטן".
**** עומרי וקוקליטו, אני אביא לכם יותר מאוחר את ה-50 ש"ח שהבטחתי לכם![]()
![]()
ישראל123 , בהצלחה במלחמתך......
אתמול יצר איתי קשר סגן מנהל טושיבה ישראל בשם יוני בחור מדהים! שמע את הסיפור ממני והבטיח לחזור אליי
הוא יצר קשר עם גיזמו והתשובה היא כזו לגביי הלינק בזאפ הוא מחוייב לספק להם את לינק האחריות מכיוון שהם רוכשים גם מוצרים מניופאן (למרות שהלינק הביא אותי למכרז הזה ויש כאן בעיתיות ובזה ניופאן לא יכולה להתערב) בנוסף האתר התנער לגמריי מהאחריות מכיוון שהוא לא רושם במכרז של מי האחריות
לגביי האם מותר להם למכור מוצר של י שלום התשובה היא כן מכייון שגם הוא יבואן וניופאן לא יכולים לדרוש מאתר מסויים לא לעבוד עם י שלום
בקיצור גיזמו התנערו לחלוטין ממני ואני ימשיך במאבק האישי שלי מולם בכל מקרה
עכשיו לפתרון ניופאן מציעה לי לקבל את המכשיר הבא:
http://www.newpan.co.il/Index.asp?Artic ... 138&Page=1
חשוב לציין שהניגודיות היא דינמית והנתון המדוייק לגבינו הוא:1:2500
חברים אתם רואים טוב זה יבוא אירופאי עם 2 כניסות סקארט!!
קיבלתי את המוצר הנ"ל+שרות VIP וכמובן אחריות ניופאן(ואולי עוד כמה צופרים) במחיר מצויין(הוספתי כסף לעומת המחיר בגיזמו) אך אני מרוצה מאוד.
חשוב לציין את השירות הנדיר שחברת ניופאן עשתה למעני רק שתבינו שהם בכלל לא צד בעניין אבל הם יזמו עימי קשר מיוזמתם לאחר פנייה שלי אליהם בדקו את הנושא לעומק
חזרו אליי עם תשובות ברורות ועשו הכל ע"מ לרצות ולספק אותי
לא חשבתי לרגע שסגן מנהל טושיבה ישראל יצור עימי קשר אך חברה שמאמינה במוצר שלה כל כך ומאמינה בלתת שירות(יש לי רסבר דנון דרכם ואני יודע איזה שירות הם נותנים) תעשה הכל שהלקוח שלה יהיה מרוצה
לסיכום:
גיזמו-אני במאבק מולכם מול כל הגורמים למרות שהנושא שלי כבר טופל לפחות לי זה קרה אז אני יגרום לכם לשנות את התקנון המטעה מאוד!
ניופאן+יוני מטושיבה- אין לי מילים על ההשקעה בשירות שלכם כל הכבוד לכם
כן ירבו חברות כמוכם
מת"ל עיסקיים בחברת מירס
- tiptip
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3519
- שם מלא: tiptip
לא ישראל כן ירבו אנשים כמוך כל הכבוד

אור שפע ואהבה