תהיות לגבי הפורום (דעתי האישית)

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
eizen5
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1021
נתן תודות: 463 פעמים
קיבל תודות: 84 פעמים

שליחה #41 

נמחק.
נערך לאחרונה על ידי eizen5 ב 30/12/2023 18:48, נערך פעם 1 בסך הכל.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78832
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5386 פעמים

שליחה #42 

@shmizan
·אשאל שוב כי אני לא מצליח להבין.

איך לא לחשוף את המחיר דופק את הקהילה בדיוק? כל מי שרוצה לדעת את המחיר יכול ואם נגלה המחיר אוטומטית יטפס.

מה עדיף לך? שקיפות מחיר או מחיר נמוך? אל תענה שגם וגם, אם אתה צריך לבחור, מה תעדיף לקבל?

אם אתה מעדיף מחיר שקוף אז לא יהיה כאן שום בשורה - המחיר יהיה זהה כנראה למה שאתה יכול לראות בזאפ (ולא יהיה דומה למה שתוכל להשיג בפועל).

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9025
נתן תודות: 1578 פעמים
קיבל תודות: 1349 פעמים

שליחה #43 

אני לא מצליח להבין כמה פעמים צריך לרשום כאן איך העסק עובד (לצערנו ולשמחתנו) ?
הנה שוב דוגמא: אם היבואן מכתיב מחיר מחירון של 10,000 שקל כאשר לחנות א' יש את היכולת למכור את המוצר ב-9,000 ללקוח (כי קנתה אותו ב-8,000) וחנות ב' יכולה למכור אותו ב-8,000 ללקוח כי קנתה אותו מהיבואן ב-7,000.
מה ייקרה במצב הזה ?
חנות א' תבוא בתלונות ליבואן איך יכול להיות שלקוח מקבל מחיר זהה למחיר הקנייה שלו ?
ונשאלת השאלה - למה חנות ב' קיבלה מחיר קנייה טוב יותר מחנות א' ? כי ככה שוק הביקוש וההיצע עובד.
כי נניח שלחנות ב' יש גלגול מלאים יותר גדול / פריסת רשת ולא חנות מתמחה בודדת / יחסים וכימיה בין מבצעי העסקה וכדו'...
האינטרס של היבואן למכור במחיר הכי גבוה שהוא יכול ועדיין לשמור על רף מסוים של המחיר בשוק.
האינטרס של הצרכן, הוא לקנות במחיר הכי נמוך שניתן.

זה במילה וחצי על מסחר...

ונחזור לדוגמא אחרת של פלוני אלמוני שמכרו לו מוצר במחיר של 5,000 שקל כי הוא אח של דוד של בעל החנות והם היו בגן רותי ביחד.
פירסם את המחיר באתר.
ויבוא ישראל ישראלי ויגיד שהוא קנה את המוצר ב-4,500 כי כך יצא. איך ירגיש פלוני אלמוני ? שמבחינתו הא הסכים לשלם על העסקה 5,000 ביודעין ?
איך תהיה ההתייחסות לחנות להבא ?

ואם מישהו יפרסם שקנה במחיר יקר יותר - אז איך הוא ירגיש שהוא נדפק ?
זו כלכלה חופשית וכל אחד קונה במחיר שמתאים לו ושמבחינתו הוא בתחושה שהשיג את ההכי טוב שאפשר.
כולם פה בין הפטיש לסדן: גם היבואן, גם החנות וגם הלקוח.
אי אפשר לרצות את כולם, כי האינטרסים מנוגדים כאמור ובין אם המצב הזה נכון או לא - זו משמעותה של תחרות חופשית, אם מישהו פספס את זה...
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

nirkarpik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 112
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #44 

oferlaor כתב:@shmizan
·אשאל שוב כי אני לא מצליח להבין.

איך לא לחשוף את המחיר דופק את הקהילה בדיוק? כל מי שרוצה לדעת את המחיר יכול ואם נגלה המחיר אוטומטית יטפס.

מה עדיף לך? שקיפות מחיר או מחיר נמוך? אל תענה שגם וגם, אם אתה צריך לבחור, מה תעדיף לקבל?

אם אתה מעדיף מחיר שקוף אז לא יהיה כאן שום בשורה - המחיר יהיה זהה כנראה למה שאתה יכול לראות בזאפ (ולא יהיה דומה למה שתוכל להשיג בפועל).
...
·

היי עופר,

כיוון שנתקלתי באותה סיטואציה בדיוק לפני כמה שבועות בתחום הרמקולים, אני יכול להבין את התחושה של האנשים.
מצד אחד רושמים תודות ונותנים כרדיט אבל אסור לפרסם מחיר.

דעתי היא שאם המחיר נמוך ואטרקטיבי הוא יביא לקוחות ועבודה לאותה חנות, אני לא חושב שהמחיר ישרף,
נגמרה תקופת הסודות בתמחורים אנחנו בעידן אחר, במידה ובאמת המחיר יהפוך להיות לא רלוונטי זה יגרום לכך שאנשים לא ירכשו מוצרים באותה חנות ואז היא תהפוך ללא רלוונטית. זו המטרה של קהילה, שיתוף הדדי במידע.

אגב מדוע בפורום כבלים ניתן לפרסם את מחיר החבילות שמקבלים מהוט/YES ? הרי גם שם הוט לא מעוניינת שנדע איזה מבצעי שימור קיימים.

זה רק עניין של החלטה, היבואנים מפחדים (ובצדק) מהייבוא האישי דרך אמאזון, במקום להדגיש את המקצועיות והתמיכה שלהם הם מנסים להסתיר מחירים ולטמון את הראש בחול.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #45 

לא מבין למה שוב ושוב משתמשים רושמים כאן (ובכלל לאורך השנים בפורום) שאסור לפרסם כאן מחירים.
מאיפה הבאתם את זה?! מישהו כאן מהנהלת הפורום ביקש מכם לא לפרסם מחיר או למחוק אותו? מעולם לא זכור לי דבר כזה. הדבר היחיד שכן קיים (לפעמים) הוא "הסכם בע"פ" בין החנות לבין הלקוח לא לפרסם בפומבי את המחיר שהוא קיבל. למה? ראו הסבר קודם של עפר ושל אבי.
ומה יקרה עם הלקוח בכל זאת יפרסם בפומבי? ללקוח לא יעשו כלום, הוא לא עבר על החוק ולא על חוקי הפורום. הוא פשוט שבר את המילה שלו לבעל העסק וסתם שם אותו בסיטואציה לא נעימה מול היבואן שיכול גם להחליט להפסיק לספק לו מבצעים או בכלל להפסיק לעבוד איתו במקרים קיצוניים. מי בדיוק הרוויח מזה?

שאלתי פעם בעל חנות מתמחה מוכרת למה באתר שלו המחירים מופקעים אבל כשאני מגיע לחנות המחירים בפועל נמוכים בעשרות אחוזים. פשוט - כי היבואן יפסיק לעבוד איתו במידה והוא יפרסם בפומבי מחירים נמוכים יותר. אפילו בעל החנות אמר שנמאס לו מהעניין הזה, אבל כך זה עובד. הם רוצים להציג לצרכן "פרונט" בשפה של "מחירי מחירון" או "מחיר מומלץ לצרכן" ומשם לתת הנחות פר מבצע / לקוח / עסקה וכן הלאה.
מעצבן? כן. חוקי? כן.

אגב, בכל תחום זה כך. עובדתית כל אחד שהולך לרכוש רכב או דירה או מטבח ובערך כל דבר שזז מקבל עסקה מעט אחרת ומחיר מעט שונה. זכותו של יבואן וחנות לתת הנחות פרטניות לפי ראות עינהם.

לצערנו אנחנו חיים במדינה בה החנויות לא עובדות מול תפוצה של ישירה היצרן אלא נאלצים לעבור דרך הצינור המקומי שנקרא יבואן. וכאן בארץ היבואנים מכתיבים איך העניינים עובדים והם אלו שחוגגים על החוסר שקיפות הזו. זה אמנם מעט התעסקות, אבל בכמה טלפונים קצרים ניתן להבין די בקלות מה המחיר הכי נמוך שניתן לקבל על מוצר.
נערך לאחרונה על ידי jacko-il ב 28/11/2018 17:28, נערך פעם 1 בסך הכל.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9025
נתן תודות: 1578 פעמים
קיבל תודות: 1349 פעמים

שליחה #46 

אני לא ראיתי באף מקום שחוקי האתר אוסרים לפרסם מחיר...

מי שקנה ורוצה לרשום את מחיר הקנייה שלו - מוזמן בכיף.
תחת ההנחה שהחנות שבה רכש לא ביקשה לשמור את זה לעצמו. שוב, על מנת שלא לעשות "לה" בעיות מול חנויות אחרות ומול היבואן.
אין קשר פה לאמזון.
כל עוד הדברים נעשים מתחת לראדר - אין בעיה.
אבל אם לקוח יפרסם מחיר נמוך מדיי שרכש בחנות מסויימת, זה יעשה בדיוק ההפך >>> היבואן יפסיק לעבוד איתו כי הוא שובר לו את השוק ומוריד את המחיר למטה. בשביל זה יש מחיר מחירון אחיד וכל אחד קונה לפי מה שהוא מצליח באותו רגע נתון במכלול השקלולים (חנות רשת / זכיין, סוף חודש, מלאים ישנים, מבצעים, חבר שלח אותי וכו'...).

כמובן שיש חלופה שכולם יימכרו במחיר קשיח / אחיד ואז לא תהיה תחרות תמחורית אלא תחרות מי נותן שירות טוב יותר.
אז מה עדיף ?
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

silver_poison פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 521
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #47 

רבות דובר על כך שללא יוצא מהכלל 99% מהיבואנים בארץ במשך שנים דאגו ודואגים בעיקר לכיס של עצמם.
כל אחד יודע שבשוק חופשי זה פשוט לא קורה ומה שיש לנו בארץ זה כאילו "שוק חופשי"...
בראש הפרמידה יושב היבואן שהוא האדון וכל החנויות המורשות הם המשרתים שלו ואנחנו (הצרכנים) הם השבויים שלו
אבל אין שום סיבה שזה ימשך ככה לנצח, כולנו ללא יוצא מהכלל רק מחכים לרגע שהאח הגדול מאמריקה יכנס לארץ
וישבור פה סוף סוף את השוק עם השירות המדהים שלו ועל הדרך גם ינשל מתפקידו את הדינוזאור העונה לשם "דואר ישראל".

פעם היו פה רק 3 חברות סלולר (יבואנים) - "שוק חופשי" שעשו מה שרצו ולא ספרו אותנו ממטר, והנה תראו איפה אנחנו היום.
להגיד שאי אפשר למכור בשקיפות ועדיין להרוויח יפה זה לשקר לנו בפנים, היבואנים בארץ סתם מנצלים מצב שמאפשר להם להיות ככה.

עופר, חשוב שתדע שהטענות שמועלות פה הן לא אלייך ישירות אלא לשיטה שנהוגה בארץ.
האתר שלעצמו הוא מקום מדהים ללמוד ולהעשיר את הידע אבל הוא לא מושלם כי גם הוא בסופו של דבר משרת של מישהו כדי להתקיים...

נ.ב
לגבי עניין השקיפות, לומר שאם המחירים יהיו שקופים תהיה עליית מחירים?!?
לא זכור לי שבתחום הסלולר זה מה שקרה וקורה...

oz007
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 297
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #48 

תפסיקו לומר שאם יהיה שקיפות מצד החברים פה אשר יפרסמו את המחיר בו הם קנו את המוצר,
אז המחיר יישרף - זה עלבון לאיטלגנציה שלנו !

אנחנו בשוק שמתנהג כמו שוק בתאילנד, מנסים להתבסס פה על הפראיירים
הדוגמה של הוט היא מעולה - זה ממש משגע אותי איך אני ואתה לא נשלם אותו מחיר בחברה כמו הוט
הכל בגלל שאני מצליח להמתקח טוב יותר ? ממציא להם חבר דימיוני אשר מקבל מחיר מסוים ובאופן פלא חתך לי הוצאות של 50%
זה שסבתא שלי משלמת מחירים מופקעים בגלל שהיא מבוגרת וקל לנצל קהל זה ?

שקיפות אשר כל אחד שרכש מוצר שיפרסם את המחיר אשר רכש אותו - יעזור לכולנו פה לדרוש את המחיר הנמוך ביותר בשוק עבור מוצר מסויים
והיחיד שיחליט אם הוא מפסיד או לא זה יהיה המוכר שבוסופו של דבר יחליט אם שווה לו למכור לנו או לא
מבטיח לכם שום מחיר לא יישרף ההפך הוא הנכון - הם רק ירדו !

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7400
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים

שליחה #49 

אבי תבדוק עוד פעם אני חושב שחוקי האתר לא נותנים לפרסם מחירים או שאם השנים וכול האמזון והאיביי האלה אז המנהלים שינו פה
Sony 1040
Monitor mass

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4633
נתן תודות: 136 פעמים
קיבל תודות: 669 פעמים

שליחה #50 

@oferlaor
לדעתי מה שרשמת יכל לתפרש בדרך הזו. (וזה לא רק אתה, גם מנהלים אחרים רשמו דברים שיכולים להתפרש כדאגה לרווחים של היבואנים/מפיצים)
אז אני שמח שרשמת את מה שרשמת, כדי להעמיד את הדברים על דיוקם.

@jacko-il
אתה צודק שההתנהגות הזאת גם אם דוחה ולא מוסרית, היא בהחלט חוקית.
ובאותה מידה חוקי לא לאהוב את החברות שמתנהגות בצורה הזאת (שהייתי קורא לה דרקונית) ולקרוא לחרם צרכנים נגדם.
אני בטוח שאם באי הפורום יחליטו להתאגד ולהמליץ לכל מי שבא לפה להתיעץ לא לקנות טלויזיות מסמליין, רק מחברות אחרות או יבואנים מקבילים... מהר מאוד סמליין יבינו את המסר.
וכל עוד כל אחד ידאג לתחת של עצמו, ולא יהיה אכפת לו ״מהפראיירים שמקבלים מחיר מלא״ כל עוד הוא יכול להשיג בזול, השיטה לא תשתנה.

אגב, אם תהית פעם למי שייכות הרשתות הגדולות שמוכרות טלויזיות...
אז בעיקר לישפאר, אלקטרה ומיני ליין:
https://images.globes.co.il/Images/NewG ... 144232.jpg

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2556
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 289 פעמים

שליחה #51 

חברים יקרים, אתם שוכחים שאתם כותבים באתר פרטי ששייך לעופר, מרטין ואולי לעוד כמה אנשים (במזנו היה גם את חיים ?)...
הכללים נקבעים ע"י הבעלים.
הרבה כללים השתנו במשך השנים, אחרים נשארו.
רבים שלא אהבו את הכללים- כבר לא כאן. אחרים "התיישרו".
הכללים משרתים בראש ובראשונה את בעלי האתר. ככה זה בחברה פרטית.

למה רושמים כאן מחירים של הוט/YES ? כיון שבעלי האתר לא מתפרנסים מהם ! אין גם בעיה לפרסם את מחירי הקמח והסוכר בסופר השכונתי שלכם. אני מבטיח שלאורך זמן תחסכו שם הרבה יותר מאשר החסכון החד-פעמי ברכישת טלויזיה כזו או אחרת.
למה לא רוצים לרשום כאן את מחירי הטלויזיות ? כיון שבעלי האתר כן מתפרנסים מהם !
לזכות בעלי האתר, שהם מצהירים שהם אכן מתחזקים את האתר מהכספים הללו. האם הם מרויחים מזה מיליונים או רק יוצאים ב BREAK EVEN ? לעולם לא נדע. זוהי חברה פרטית, שחייבת דו"ח רק לרשויות המס.

מחירים אחידים לא קיימים בעולם המערבי. זה היה קיים רק בבריה"מ, שם היו מדפיסים את המחיר על הסיר וגם אם גרת 5000 ק"מ ממוסקווה שילמת בדיוק (על הקופקה) את אותו המחיר.
האם זה היה טוב ? לא יודע !
האם מישהו רוצה לחזור לחיים הללו ? אני לא בטוח...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #52 

עופרפולק כתב:אבי תבדוק עוד פעם אני חושב שחוקי האתר לא נותנים לפרסם מחירים או שאם השנים וכול האמזון והאיביי האלה אז המנהלים שינו פה
...
·איפה ראית כזה חוק ? אשמח לציטוט ולינק...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #53 

oz007 כתב:תפסיקו לומר שאם יהיה שקיפות מצד החברים פה אשר יפרסמו את המחיר בו הם קנו את המוצר,
אז המחיר יישרף - זה עלבון לאיטלגנציה שלנו !

אנחנו בשוק שמתנהג כמו שוק בתאילנד, מנסים להתבסס פה על הפראיירים
הדוגמה של הוט היא מעולה - זה ממש משגע אותי איך אני ואתה לא נשלם אותו מחיר בחברה כמו הוט
הכל בגלל שאני מצליח להמתקח טוב יותר ? ממציא להם חבר דימיוני אשר מקבל מחיר מסוים ובאופן פלא חתך לי הוצאות של 50%
זה שסבתא שלי משלמת מחירים מופקעים בגלל שהיא מבוגרת וקל לנצל קהל זה ?

שקיפות אשר כל אחד שרכש מוצר שיפרסם את המחיר אשר רכש אותו - יעזור לכולנו פה לדרוש את המחיר הנמוך ביותר בשוק עבור מוצר מסויים
והיחיד שיחליט אם הוא מפסיד או לא זה יהיה המוכר שבוסופו של דבר יחליט אם שווה לו למכור לנו או לא
מבטיח לכם שום מחיר לא יישרף ההפך הוא הנכון - הם רק ירדו !
...
·לצערי אתה מקשקש שטויות. אני מכיר מקרים רבים שאנשים כאן רשמו מחיר שמיידית נשרף. היבואנים והחנויות מעודכנים כאן יותר מכולם וסופר רגישים לשבירת שוק. פרסום מחיר חד משמעית שורף את החנות ומונע מאנשים אחרים לקבל את המחיר.

oz007
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #54 

@oferlaor
·אז בגלל זה אתם מתנגדים לשקיפות ? של החברים פה
נו באמת ?!

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #55 

oz007 כתב:@oferlaor
·אז בגלל זה אתם מתנגדים לשקיפות ? של החברים פה
נו באמת ?!
...
·ברור... כשבא יבואן ואומר לך שאם המחיר יוצג פומבית הוא מיד יתכחש לו אז מה לדעתך צריך לעשות? לפרסם ואז אף אחד לא יקבל אותו?

נושא הקניות הקבוצתיות הוא מורכב מאין כמוהו. על כל אחת שמצליחה באתר יש שלושה שנכשלו. הייתי אומר שלמדנו משהו על מה עובד ומה לא, כי בשנים האחרונות זה כבר לא מתפוצץ.

זו גם הסיבה שאנחנו לא מתירים מכירות קבוצתיות לא מבוקרות:
1. תמיד יש שאלות האם מארגן הקבוצה מרוויח משהו או לא, או שיתכן שהוא בכלל פרונט לחנות שמנצלת את הפלטפורמה כאמצעי פרסום
2. התנאים לא ברורים וזה גורם לא פעם לפיצוץ הקניה, לרוב הקבוצה עצבנית על האתר כי זה נפל כאילו בגללנו
3. היבואן כועס אלינו כאילו שאנחנו אלו שפיצצנו את הרכישה
4. כמובן שהחנויות כועסות כי זה קרה באתר
5. הגולשים כועסים גם אם זה מצליח (כי אז אוטומטית מניחים שאנחנו מרוויחים על זה משהו ואז איך אנחנו לא שקופים לגבי זה) וגם אם זה נכשל (כי אז הם חושבים שאנחנו לא נתנו לזה תמיכה שנדרשת)

בקיצור, אחרי לא מעט קניות קבוצתיות שהתפוצצו אחד אחרי השני החלטנו שאם זה לא מנוהל דרכנו (שאז לפחות אנחנו יודעים מה קורה ומי עומד מאחורי זה) אז זה לא יקרה כאן.

אם זה לא נוח לך יש מספיק פלטפורמות שעושות קניות קבוצתיות ויתכן שאחת מהן יכולה להתאים לך יותר מכאן.

oz007
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #56 

אני לא דברתי על מכירות קבוצתיות
דיברתי על שקיפות מצד החברים באתר, אני לא חושב שאם משה יגיד שהוא קנה TV במחיר X ואני ינסה בכמה חנויות לקנות את אותו מוצר במחיר X
זה יגרום למחירים לקופץ לשמיים, ואל זה אמרתי נו באמת ?!

אני מציע לפחות שכל אחד יגיד כמה עלה לו המוצר, ולא יציין את המקום אשר קנה בו
ככה אף אחד לא יקבל פרסמות, ומקסימום אנחנו נחטט קצת רגליים למצוא את החנות אשר מוכנה למכור לנו באותו מחיר אשר התפרסם פה
ככה אף אחד לא יפגע, ובעל העסק יחליט אם שווה לו או לא למכור לנו

lion77
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 632
נתן תודות: 189 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #57 

@oz007
·
כבר פרסמו פה בעבר מחירים וברגע שהיבואן וחנויות אחרות ראו את המחיר, כמה שעות אחר כך החנות הספציפית הזאת כבר לא יכלה יותר לתת את המחיר הזה, אז במה זה בדיוק עוזר לך ?
רוב האנשים פה שקנו, כאשר תפנה אליהם בהודעה פרטית יתנו לך את המחיר וגם את שם החנות וכך תוכל לקבל גם כן את המחיר הזה בלי "לשרוף" את המחיר.

oz007
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #58 

אני מצטער אבל זה נשמע כמו הסמס של ביבי
של הערבים נוהרים לקלפיות חח

אני הצעתי שהמחיר יהיה שקוף לא בית העסק !

nirkarpik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 112
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #59 

Arie10 כתב:חברים יקרים, אתם שוכחים שאתם כותבים באתר פרטי ששייך לעופר, מרטין ואולי לעוד כמה אנשים (במזנו היה גם את חיים ?)...
הכללים נקבעים ע"י הבעלים.
הרבה כללים השתנו במשך השנים, אחרים נשארו.
רבים שלא אהבו את הכללים- כבר לא כאן. אחרים "התיישרו".
הכללים משרתים בראש ובראשונה את בעלי האתר. ככה זה בחברה פרטית.

למה רושמים כאן מחירים של הוט/YES ? כיון שבעלי האתר לא מתפרנסים מהם ! אין גם בעיה לפרסם את מחירי הקמח והסוכר בסופר השכונתי שלכם. אני מבטיח שלאורך זמן תחסכו שם הרבה יותר מאשר החסכון החד-פעמי ברכישת טלויזיה כזו או אחרת.
למה לא רוצים לרשום כאן את מחירי הטלויזיות ? כיון שבעלי האתר כן מתפרנסים מהם !
לזכות בעלי האתר, שהם מצהירים שהם אכן מתחזקים את האתר מהכספים הללו. האם הם מרויחים מזה מיליונים או רק יוצאים ב BREAK EVEN ? לעולם לא נדע. זוהי חברה פרטית, שחייבת דו"ח רק לרשויות המס.

מחירים אחידים לא קיימים בעולם המערבי. זה היה קיים רק בבריה"מ, שם היו מדפיסים את המחיר על הסיר וגם אם גרת 5000 ק"מ ממוסקווה שילמת בדיוק (על הקופקה) את אותו המחיר.
האם זה היה טוב ? לא יודע !
האם מישהו רוצה לחזור לחיים הללו ? אני לא בטוח...
...
·

אריה,
אף אחד לא מתווכח שזה אתר בבעלות פרטית (אני מאד מקווה שהבעלים גם רואה ממנו רווח, למה לא ? מגיע להם), יחד עם זאת זהו לא אתר מידע או אתר שמציע שירות כזה או אחר האתר רובו ככולו מבוסס עלינו המשתמשים, בין אם זה בביקורות, או כתיבה בפורום או הקלקה על הפסומות. ברגע שהפורומים מתרוקנים מתוכן לא נשאר כלום. (ראה מה קרה לאתר המפואר בזמנו POCKET PC, כמה שעות העברתי בין דפי הפורומים..)

אני לא ראיתי שום הנחיה שאוסרת לפרסם מחיר באתר.

מחירים אחידים לא קיימים בעולם המערבי ?? יש חברה קטנה בשם AMAZON שהיא במקרה החנות הגדולה בעולם, תנסה לנהל איתם מו"מ ותחזור לספר איך היה..
ארה"ב מדינה "קטנה" בעולם המערבי, האם ניסית לנהל מו"מ ומתן בWALLMART ? אולי ב TARGET ?
הכל שקוף, והמחירים גלויים. העולם הולך יותר ויותר לכיוון שקיפות ונתינת תערך מוסף חוץ ממחיר.

רק אצלנו רושמים באתרים שהמחירים הם פיקטיבים ושבשביל לקבל מחירים אמיתיים צריך להתקשר לחנות..

הויכחוים האלה באמת מיותרים, כי הם לא ישנו שום דבר. היבואנים ובעלי החנויות לא גמישים מספיק ומסרבים להכיר במציאות ולצערי רובם לא ישרדו בשנים הקרובות, ראה דוגמא של מה שקרה לחנויות הצילום שפרחו לפני 15 שנה.. ואיפה הם היום..

אין לי ספק, שבמידה והיבואן של DENON בישראל היה משתף איתנו את נתוני המכירות היית יכול לראות גם את הירידה במכירות וגם את הירידה במחיר, שהתרחשה מהרגע שבו אמאזון הציעו לשלוח לפה את המגברים שלהם ובנוסף התחיל שיווק מקביל..

rune7
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 164
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #60 

צריך להבין שמדובר בתהליך חינוכי שייקח זמן. אף יבואן בלעדי לא מוותר מרצונו על מתח רווחים מטורף. להפך, הוא יעשה הכל למנוע יבוא מתחרה, יקמבן את השוק עד כדי קרטליזציה או מונופול. בסלולר כולם ידעו במשך שנים שסוחטים אותם ובגלל המספר המצומצם של המתחרים שבנו קרטל הצרכנים לא הצליחו להוריד את החברות לקרקע. למזלנו הממשלה טיפלה בזה. אבל הממשלה כבר עשתה כמה מהלכים בתחום האלקטרוניקה הבידורית להורדת מכסים והגבלות ולהבדיל, לציבור הרחב לא ברור שגונבים אותו יותר מהרגיל בארץ ולכן קשה להשיג לחץ אפקטיבי על היבואנים. לא פעם אני שומע אנשים מעדיפים לקנות מיבואן רשמי במחיר מפולפל כאילו שזה מבטיח לו אבא ואמא.
גם אני נופל בזה. חיכיתי ל-BF לירידת מחירים על טלויזיות. יש לי אקסל עם המחירים שהיו בשוק לפני וכל המבצעים שהיו הם של יבואנים רשמיים שמורידים יפה אבל עדיין לא מספיק כדי להתחרות ביבוא המקביל שלהם. אבל במקום ללכת ולקנות מיבואן המקביל אני כרגע מחכה לקבוצת הרכישה של NU8000. הרי גם אם מרטין ישיג מחיר פיצוץ הוא כנראה לא יגיע למה שאפשר לקבל מיבואן מקביל שמוכר "בלי טובות" במחיר משתלם בהרבה כל ימות השנה. הרי היבואן המקביל מרויח יפה גם במחיר הזה למרות שבייבוא שלו יש לפחות עוד יד אחת בדרך על העלות הנובעת מכך. במידה ואנחנו רוצים לשנות, צריך להתעקש ולקנות מיבואנים מקבילים כמה שיותר על מנת לעודד אותם להכנס לעוד שווקים ונישות. להחרים יבואנים חזירים במיוחד כדי להראות את הדרך לאלו שבתווך. זו דעתי. שקיפות במחירים כפי שהציעו מעלי היא דרך טובה מאד להתחיל!

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”