שאלה טכנית לגבי מגברי class ab

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
motico
כתב
כתב
תגובות: 1510
נתן תודות: 99 פעמים
קיבל תודות: 114 פעמים

שליחה #41 

itay123
למה ציפית ששני הרמקולים ישמעו זהה ?
...
אם נבחן מגבר שעולה 2000 שקל לעומת מגבר שעולה 4000 שקל יש סיכוי סביר שנשמע הבדל צליל ברור בתוצאה.
ההנחה שלי שאם אני מאזין למגבר שעולה 20000 שקל לעומת מגבר שעולה 40000 שקל האוזן לא תרגיש בהבדל. המגברים במחיר כזה נמצאים ברמה כל כך גבוהה שההבדל במפרטים שלהם אמור להיות כל כך מזערי שאני לא אמור להרגיש שינוי כל שהוא בתוצאה.

אני חושב שכך זה גם ברמקולים.
הדרישה מכל רמקול זה שהוא יהיה אידיאלי. לא יוסיף צליל ולא יגרע. שקוף.
למעשה זאת הציפיה שלי מכל מכשיר שמטפל באותות שמע. שקיפות.
במחיר של יותר מ 50000 שקל הייתי מצפה מתיבת רמקולים להפגין שקיפות מאד גבוהה. או במילים אחרות, כל רמקול שעולה מעבר לזה אמור להיות זהה.
זה הצפי שלי. זאת הסיבה שאני חושב שברמת מחירים כזאת כבר מגיעים לרמקול שתוספת כסף תמתג את החברה שמייצרת את הרמקול אבל לא אמורה באמת לשנות את הצליל.

אני מניח שאם שאלת את השאלה אז כנראה שלדעתך אני טועה בצפי שלי וזה הגיוני ששמעתי הבדלים.
מה לדעתך הסיבה שכן הייתי אמור לשמוע הבדל בין מערכות הרמקולים?
1. 50000 שקל ומעלה זה סכום שעדיין לא מאפשר למהנדסי השמע ליצור תיבות רמקול קרובות לאידיאלי.
2. מתכנני התיבות לא באמת שואפים להגיע למצב של מה-שנכנס-זה-מה-שיוצא ובפועל צובעים בכוונה את הצליל כדי לתת לו אופי שלהם.
מוטי

shigidar
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 434
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #42 

התשובה פשוטה מאוד. כיוון שמדובר בקולנוע ביתי ( כך הבנתי) אז רסיבר קולנוע ביתי הוא הרבה מאוד דברים בנוסף ליחידת הגברה. אתה מעוניין לרכוש בתקציב שלך את הרסיבר ק"ב הכי טוב שאתה יכול בשכלול כלל הפרמטרים, סוג ההגברה הוא רק פרמטר אחד מיני רבים. יש הגברות class-D מעולות ויש הגברות AB מעולות השאלה מה עוד יש ברסיבר וכל זאת תלוי תקציב. לפי דעתי אם נתייחס לדבריך ברצינות וזו לא איזה הטרלה, אתה טעית בכך שרכשת רמקולים בנפרד ללא שיקול של רסיבר. הרי סוג הרמקולים משפיע על ההחלטה לגבי הרסיבר במידה רבה. לסיום אמנם אני עוסק בתחום כבר 30 שנים, אני לא מכיר רסיבר קולנוע ביתי class-A אבל אני בהחלט לא יודע הכל בתחום זה או תחום כלשהו :)

רק שתדע שהרסיבר הכי טוב בעולם משתמש בהגברה AB והרסיבר השני הכי טוב בעולם class-D

עכשיו אתה יודע לבחור :)
תשמע, תקשיב, תהנה.
חנות המוסיקה של הצפון
www.shigidar.com

oferf
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #43 

השאלות, והתשובות ברובן, מערבבות בין שני נושאים שהקשר בינהם די מוגבל:

אחד הוא איזה מגבר יותר איכותי מבחינת פרמטרים טכניים: רוחב סרט, עיוותים, תגובה לאימפולס, נצילות וכו'. אלו פרמטרים אובייקטיביים שלא תלויים בדעה זו או אחרת. פה אני חושב שהתשובה די ברורה - מגברי Class D מודרניים נותנים ביצועים כמעט ללא תחרות. אני ממש לא מסכים שמדובר בטכנולוגיה לא בשלה - כבר יותר מ 20 שנה בסביבה. Class D זה הכי קרוב שמגבר יכול להגיע למימוש דיגיטאלי, והיום תדר הדגימה גבוה מאד ולכן כל הדרגות האנלוגיות פאסיביות וללא עיוותי פאזה. תסתכל למשל פה: https://icepower.dk/products/amplifier- ... sx-series/ . זה ליין המגברים של B&O, אני בניתי מערכת שלמה מבוססת על המודולים 50W שלהם. 120dB דינאמי, עיוותים מתחת ל 0.01% בתחום העבודה, אין הרבה מגברים אנלוגיים שמגיעים לזה. זה מודולים של 100$ ויש רסיברים שמבוססים עליהם

נושא שני הוא איזה מגבר נשמע יותר טוב. זה כמו לשאול על אומנות, אין לזה הרבה משמעות. השאלה איזה מגבר נשמע יותר טוב לך. למגברי מנורות, שכל כך חביבים על הרבה אנשים יש עיוותים היסטריים, זמני תגובה שתלויים בהספק ועוד כל מיני קשקושים. אבל זה כמו אוכל של אמא - אנשים ששמעו אותם כשהיו צעירים התרגלו, ומבחינתם ככה מגבר צריך להשמע. בכלל, עיוותים זה עניין אישי, הרבה אנשים יגדירו טון סינוסי טהור כפחות "עשיר" מאותו טון + הרמוניות שלו. צליל "הרמוני" נתפס כמשהו חיובי וכו'. מבחינת פרמטרים זה פחות טוב, מבחינת האוזן של הרבה אנשים זה יכול להיות עדיף

אני חושב שמטרת כל מערכת אודיו היא לשחזר קרוב ככל האפשר את צליל המקור ולכן הדבר היחיד החשוב הוא הפרמטרים. אם היוצר רוצה צליל חם, הוא יכול להוסיף את זה במקור. אבל אין לי שום בעיה עם מי שרוצה שכל המוזיקה שלו תהיה "חמה" או "קרה" או כל דבר אחר ולכאלה האופי של המגבר הוא כמובן רלוונטי. אם זה באמת חשוב לך אתה צריך ללכת ולשמוע

אני בקיצור הייתי מחפש Class D טוב.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7438
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #44 

motico כתב:itay123

...
...
אם נבחן מגבר שעולה 2000 שקל לעומת מגבר שעולה 4000 שקל יש סיכוי סביר שנשמע הבדל צליל ברור בתוצאה.
ההנחה שלי שאם אני מאזין למגבר שעולה 20000 שקל לעומת מגבר שעולה 40000 שקל האוזן לא תרגיש בהבדל. המגברים במחיר כזה נמצאים ברמה כל כך גבוהה שההבדל במפרטים שלהם אמור להיות כל כך מזערי שאני לא אמור להרגיש שינוי כל שהוא בתוצאה.

במחיר של יותר מ 50000 שקל הייתי מצפה מתיבת רמקולים להפגין שקיפות מאד גבוהה. או במילים אחרות, כל רמקול שעולה מעבר לזה אמור להיות זהה.
זה הצפי שלי. זאת הסיבה שאני חושב שברמת מחירים כזאת כבר מגיעים לרמקול שתוספת כסף תמתג את החברה שמייצרת את הרמקול אבל לא אמורה באמת לשנות את הצליל.

אני מניח שאם שאלת את השאלה אז כנראה שלדעתך אני טועה בצפי שלי וזה הגיוני ששמעתי הבדלים.
מה לדעתך הסיבה שכן הייתי אמור לשמוע הבדל בין מערכות הרמקולים?
1. 50000 שקל ומעלה זה סכום שעדיין לא מאפשר למהנדסי השמע ליצור תיבות רמקול קרובות לאידיאלי.
2. מתכנני התיבות לא באמת שואפים להגיע למצב של מה-שנכנס-זה-מה-שיוצא ובפועל צובעים בכוונה את הצליל כדי לתת לו אופי שלהם.
...
·

motion
בתגובתך יש יותר מידי נעלמים.

שאלתי שאלה פשוטה.
למה חשבת שתשמע זהה? ונכנסת איתי עם מספרים שאין בהם שום קשר למספר והתוצאה.

האם הרמקולים ששמעת בשני חדרים שונים לחלוטין היוו את הפרמטרים הנ"ל:
  • היו מאותה חברת אם, רק דרג שונה ?
  • אותה אלקטרוניקה וכל המשתמע 1 ל 1 בשני החדרים ?
  • אותו חדר 1 ל 1 עם אותם תנאים 1 ל 1 ?

עדיין לא הבנתי למה רמקול עם עם מספר קידומת של 5 ואחריו x אפסים צריך להשמע (להנחתך) זהה ל רמקול אחר עם מספר קידומת של 8 ובעל אותם אפסים כמו ה 5 שלפניו?

האם כל הרמקולים עד מחיר מסיום, צריכים או אמורים להשמע זהה?
שואל בשיא הרצינות להבין את דעתך בנושא, ללא שום ציניות.

איתי

motico
כתב
כתב

שליחה #45 

itay123
שואל בשיא הרצינות להבין את דעתך בנושא, ללא שום ציניות.
...
אני ממש לא חושב שאתה ציני. הנושא די מעניין אותי כי זה נושא שבמציאות לא מתאים לתאוריה שלי ואני מנסה להבין מה בדיוק לא מתאים.
ראשית תשובה לשאלות ששאלת. הרמקולים ששמעתי היו מחברה שונה, בחדרים שונים (די זהים), עם מערכת שמע שונה ואפילו לא אותה מנגינה. אני מבין את התמיהה שלך כשאתה קורא את המשפט האחרון שכתבתי :( . הייתי בשאלה הזאת בעצמי באותו יום שהאזנתי למערכות השונות ובכל זאת החלטתי שההבדל באופי הצליל כל כך ברור שלא סביר שהוא נובע מהמגברים האדירים שדחפו את הרמקולים והכבלים העבים שחוברו אליהם. כבלים שכאילו נקנו בחברת חשמל.

אבל זאת לא הנקודה. אנחנו חוזרים לשאלה הבסיסית. למה אני חושב שמוצר Audio שנמכר עם מספר שאחריו X אפסים אמור להשמע זהה למוצר אחר עם מספר זהה של X אפסים.
כדי שזה יתאים למה שכתבתי, מספר האפסים צריך להיות גדול.
אם נתייחס למה שכתבת:
האם כל הרמקולים עד מחיר מסיום, צריכים או אמורים להשמע זהה?
...
המשפט היותר מדוייק:
האם כל הרמקולים מעל מחיר מסוים, צריכים או אמורים להשמע זהה?

הרשה לי לשאול אותך שאלה בסיסית. אני מקווה שהתשובה תבהיר את כוונתי:
האם לדעתך תפקידו של כל חלק בפסיפס שמרכיב מסלול שמע צריך להיות כזה שדואג שאות השמע שיגיע לאוזן המאזין יהיה זהה לאות השמע שנכנס לתחילת השרשרת?
מוטי

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #46 

...
...
המשפט היותר מדוייק:
האם כל הרמקולים מעל מחיר מסוים, צריכים או אמורים להשמע זהה?

הרשה לי לשאול אותך שאלה בסיסית. אני מקווה שהתשובה תבהיר את כוונתי:
האם לדעתך תפקידו של כל חלק בפסיפס שמרכיב מסלול שמע צריך להיות כזה שדואג שאות השמע שיגיע לאוזן המאזין יהיה זהה לאות השמע שנכנס לתחילת השרשרת?
...
·המקור/הקלטה
במידה ומדובר באותה הקלטה במדוייק - משמע אותה "הדפסה" אם זה על קובץ דיגיטלי/תקליט/פסקול מוקלט ב-דיסק פיזי - זהה לחלוטין,
ברור שהאות הראשוני הוא זהה, אך "המסלול" מרגע ה"יריית פתיחה" ו-עד לקו הסיום -
שונה ממערכת+חדר(תוצאה סופית) למערכת אחרת+חדר(תוצאה סופית).

מספיק "אבן" קלילה במסלול - בכדי שיגרום ל-"רץ" (האות שמועבר בדרך) מעט לסטות מקו הישר שרץ.
אם הבנת את כוונתי.

אבל זאת לא הנקודה. אנחנו חוזרים לשאלה הבסיסית. למה אני חושב שמוצר Audio שנמכר עם מספר שאחריו X אפסים אמור להשמע זהה למוצר אחר עם מספר זהה של X אפסים.
כדי שזה יתאים למה שכתבתי, מספר האפסים צריך להיות גדול.
...
מדוע אתה מתייחס שוב למחיר?

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 303 פעמים

שליחה #47 

oferf כתב: אני ממש לא מסכים שמדובר בטכנולוגיה לא בשלה - כבר יותר מ 20 שנה בסביבה.
...
·

אז למה הם לא משולבים ברסיברים הפופולריים ביותר ברמות המחיר 2000-5000?

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #48 

@evgenetic
כי הם יותר יקרים, ואין הרבה יצרנים שיודעים לייצר אותם.
כי צריך לבצע מהפכה בתכנון הרסיבר. זה לא פשוט: תוציא מגבר AB - שים מגבר Class D.

הרבה יותר קל לגרור משנה לשנה את התכנון שקיים, רץ ועובד, עם מגברי AB.
אז הרסיברים הזולים נשארים עם הטכנולוגיה הוותיקה והמוכרת.

תמיד הרסיברים היקרים מקבלים את כל הטכנולוגיות החדשות, ואת ההשקעה והמאמץ הדרושים כדי לייצר מערכת באמת טובה מכל הרכיבים הזמינים.

motico
כתב
כתב

שליחה #49 

itay123

לגבי המחיר נגיע בהמשך.

אני מנסה להתכנס לשאלה שנראית לי פשוטה אבל כנראה שאני לא ממש מצליח להסביר את עצמי. אני אנסה לשאול יותר פרטני:
האם לדעתך מערכת שמע אידיאלית זאת מערכת שהצליל שנכנס אליה (ולא משנה כרגע המקור) זהה בדיוק לצליל שיגיע לאוזן?

אני חושב שאפשר לענות על השאלה ב מסכים/לא מסכים ולאחר מכן הערות (אם צריך).
מוטי

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #50 

לגבי המחיר נגיע בהמשך.

אני מנסה להתכנס לשאלה שנראית לי פשוטה אבל כנראה שאני לא ממש מצליח להסביר את עצמי. אני אנסה לשאול יותר פרטני:
האם לדעתך מערכת שמע אידיאלית זאת מערכת שהצליל שנכנס אליה (ולא משנה כרגע המקור) זהה בדיוק לצליל שיגיע לאוזן?

אני חושב שאפשר לענות על השאלה ב מסכים/לא מסכים ולאחר מכן הערות (אם צריך).
...
·מציוד (תוצאה) יקר (תלוי בכמות ה Xים לאחר הפסיק להנחתך) ששמעת בשני חדרים שונים (לחלוטין עם מערכות שונות לחלוטין) והרמת גבה שלך מתוך הנחה שבגלל שהרמקולים יחסית יקרים, הם אמורים להשמע זהה, ובפועל התוצאה הייתה שונה, דבר שהפתיע אותך מאוד.
ועברת ל-לשאול שאלות פילוסופיות מה קדם למה הביצה או התרנגולת...

אם ההקלטה במקור טובה היא תשמע טוב
אם ההקלטה במקור #רא היא תשמע #רא.

בניית המערכת והתוצאה בפועל (במידה ונבנתה כהלכה), תשתדל ככל יכולתה להגיע למקור המוקלט ולתרגם אותה לסביבה "נושמת" עם כל משתניה השונים.
וזה במשפט מסכם אחד.
(לפני שלוקחים פקטורים משתנים מאדם לאדם, אוזן לאוזן, מערכת למערכת, סביבה לסביבה, תוצאה לתוצאה - פרשנות שלך כמשתמש/מאזין למה שאתה חש ושומע ומתרגם לטעמך ע"י המערכת/תוצאה).

motico
כתב
כתב

שליחה #51 

itay123

כתבת:
בניית המערכת והתוצאה בפועל (במידה ונבנתה כהלכה), תשתדל ככל יכולתה להגיע למקור המוקלט ולתרגם אותה לסביבה "נושמת" עם כל משתניה השונים.
...
האם אני יכול להבין שלפי המשפט הנ"ל אתה מסכים שמערכת אידיאלית (או קרובה לאידיאלית) זאת מערכת שמשחזרת את המקור במדוייק?
מוטי

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #52 

Amir64 כתב:@evgenetic
כי הם יותר יקרים, ואין הרבה יצרנים שיודעים לייצר אותם.
כי צריך לבצע מהפכה בתכנון הרסיבר. זה לא פשוט: תוציא מגבר AB - שים מגבר Class D.

הרבה יותר קל לגרור משנה לשנה את התכנון שקיים, רץ ועובד, עם מגברי AB.
אז הרסיברים הזולים נשארים עם הטכנולוגיה הוותיקה והמוכרת.

תמיד הרסיברים היקרים מקבלים את כל הטכנולוגיות החדשות, ואת ההשקעה והמאמץ הדרושים כדי לייצר מערכת באמת טובה מכל הרכיבים הזמינים.
...
·

כן, זו הייתה סוג של שאלה רטורית מצידי כלפי oferf, אם הטכנולוגיה הייתה "בשלה" היא כנראה הייתה גם זולה יותר.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #53 

כתבת:
...
...
האם אני יכול להבין שלפי המשפט הנ"ל אתה מסכים שמערכת אידיאלית (או קרובה לאידיאלית) זאת מערכת שמשחזרת את המקור במדוייק?
...
שחזור ו"דיוק" זו פרשנות, כמו יתר הכותרת למיניהן וסיווגם למה שאתה חש, רואה ושומע (קרי אפיון ציוד ואפיון סוג/גוון צליל שהמשתמש מפרש במוחו).

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #54 

הטכנולוגיה בשלה, וזולה יותר משהייתה לפני כמה שנים.
עובדה שהיא עובדת טוב, והלקוחות מרוצים מהתוצאה, מה שלא היה נכון בשנים הראשונות, ולדוגמה פיוניר פעמיים החליפו יצרן ספקים.
כמו טכנולוגיות בטיחות בעולם הרכב, שבמשך שנים היו סטנדרט במכוניות מירוץ, ולאט לאט זלגו לרכבי יוקרה.
מערכות אילו הגיעו למכוניות העממיות יחסית מאוחר מאוד, וגם זה רק בלחץ הרגולטורים, ולא מהתנדבות של היצרנים.

עדיין, היצרנים יודעים שיש קהל גדול שמעוניין במערכות זולות.
אין להם שום אינטרס להשקיע בשינוי טכנולוגיה במערכות הזולות, כי רק עצם השינוי יגרום לעלייה במחיר.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #55 

...
...

...
זה ממש לא נכון. הנחה שגויה מיסודה. רמקולים מיצרנים שונים - וכך גם מגברים - בכל רמת מחירים יישמעו שונה. מדוע? משום שלכל חברה יש "פילוסופיית סאונד" משלה. ובאשר למושגים "צליל אמיתי" או "צליל נייטרלי" או "צליל נאמן למקור" - תשכח מזה. אין בעולם אדם אחד שיודע כיצד איזושהי הקלטה בהסטוריה אמורה להישמע באופן "אמיתי" או "נייטרלי" וכיו"ב.
כל ציוד של כל חברה צובע את הצליל באופנים מסוימים (אף שכל החברות כאחת מכחישות את זה), והכל זה עניין של דעות, ודעתך ודעתי לגיטימיות ותקפות בדיוק כמו דעתו של האדם הבא בתור, או של ה"מומחה" מס' 1 בעולם (כאילו יש דבר כזה) להקלטות. וצריך גם לזכור שהמחיר הוא לא חזות הכל. איש אינו תוקע לידך שהמגבר הנמכר ב-4,000 שקל אינו ברמה דומה מאד לזה שעולה מחצית ממנו, רק שהיצרן שלו רוצה ליצור את הרושם שהוא טוב יותר באמצעות העלאת המחיר.
השורה התחתונה שלי: קנה את הציוד שנשמע הכי טוב באוזניך - בהתאם למגבלות הפרטיות שלך - ועזוב אותך מכל מיני wild goose chase אחר "הצליל האמיתי", שלא היה ולא יהיה.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #56 

@dragon
אני די בטוח שהיוצרים עצמם יודעים איך המוזיקה שלהם אמורה להישמע (וגם איך לא). ובהנחה הדי סבירה שהיוצרים יוצרים את המוזיקה שלהם באולפנים מטופלים אקוסטית ועם ציוד לינארי (רמקולים, הגברה, וכו') , גם המאזין יכול לשחזר תנאים דומים בבית. כיום זה אפילו לא עולה המון כסף. כמובן לא תקלע ב100%, אבל בטח גם לא תחטיא יותר מדי מאשר אם היית זונח את הרעיון הזה לגמרי.

הדבר הזה אפילו יותר נכון כשמדובר באודיו בקולנוע, כי בתחום הזה יש סטנדרטים יותר ברורים כמו THX.

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6304
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 932 פעמים

שליחה #57 

אחלה דיון.
מעניין אותי לדעת - כיצד אתם יודעים איך המקור נשמע, אם מעולם לא שמעתם את המקור?

מוטי,
אני הייתי מגדיר מערכת אידאלית, כזו שבסופו של דבר - כל מה שיוצא ממנה, נשמע לי מאוזן ונכון, על כל המשתמע מכך.
כלומר - לא נוגע באף אחת מההגדרות, לא להוסיף באס, לא לגרוע, לא לשחק עם המיד, וכן הלאה...

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #58 

שחזור ו"דיוק" זו פרשנות ונאמנות למקור היא פרשנות נטו של המשתמש.

motico
כתב
כתב

שליחה #59 

dragon כתב:
הנחה שגויה מיסודה. רמקולים מיצרנים שונים - וכך גם מגברים - בכל רמת מחירים יישמעו שונה.
...
כנראה שזאת המציאות.
כמו שכתבתי, אני לא מבחין בצליל בין מגבר שעולה 20000 שקל לבין מגבר שעולה כפול (אפילו מחברות שונות).
לי זה די הגיוני. אם בוחנים את המפרטים בין סוגי המגברים ברמת המחירים האלו, ההבדלים בינייהם הם הבדלים אקדמיים מזעריים ולא משהו שבאמת בר שמיעה (לאוזן שלי).

עוד ציטוט:
כל ציוד של כל חברה צובע את הצליל באופנים מסוימים (אף שכל החברות כאחת מכחישות את זה),
...
השאלה היא אם "צביעת" הצליל נעשית בצורה מתוכננת או שפשוט זה הטוב ביותר שיצא למהנדסי הפיתוח בהנתן להם מחיר מטרה.
המשפט הקודם מגדיר למעשה את מהות הדיון (שלי) בפוסטים האחרונים בשרשור זה.
מוטי

motico
כתב
כתב

שליחה #60 

gal-cohen

הצלחת לבלבל אותי.
מצד אחד כתבת:
אני הייתי מגדיר מערכת אידאלית, כזו שבסופו של דבר - כל מה שיוצא ממנה, נשמע לי מאוזן ונכון, על כל המשתמע מכך.
...
כלומר הכנסת נימה אישית. אם זה נשמע לך מאוזן זאת המערכת האידיאלית בשבילך.

מצד שני הוספת:
כלומר - לא נוגע באף אחת מההגדרות, לא להוסיף באס, לא לגרוע, לא לשחק עם המיד, וכן הלאה.
...
זאת כבר דרישה שונה. כאן אתה דורש מערכת "שקופה". מה שנכנס בשרשרת השמע זה מה שאמור להגיע לאוזן.

אם אני מנסה לקשר בין המשפטים זה כאילו שמבחינתך, מערכת אידיאלית זאת מערכת "שקופה".
אמת?
מוטי

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”