רכב חברה או כסף לברוטו

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73430
שם מלא: ערן

שליחה

אז אתה בר מזל. לרובנו אין את ה"פריבילגיה" הזו ואצל רובנו תחבורה ציבורית היא לא אופציה ברת קיימא.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73430
שם מלא: ערן

שליחה

Catskinner כתב:@guyezra
·זה לא משנה אם זה 6 או 600 ק"מ או מ"מ. בישראל תחבורה ציבורית אינה מסוגלת להוות תחליף לרכב פרטי. גם בגלל שהיא לא פועלת בשבת, גם בגלל שרכבת ישראל מתמחה בבניית תחנות איפה שאתה לא גר כדי להסיע אותך לאן שאתה לא עובד וגם בגלל שאם אתה לא גר ממש במרכז אז תרגיש מבורך אם מגיע אוטובוס כל חצי שעה ולא כל שעתיים או פעמיים ביום.

אז במצב שבו נסיעה בתחבורה ציבורית אינה מהווה חיסכון אלא להפך - הוצאה נוספת, אתה לא צריך להרגיש אשם אם אתה נוסע ברכב לעבודה.

אגב, בצעתי את הנסיון הזה בעצמי: הליכה מהבית לרכבת: 20 דקות. המתנה: 10 דקות (כי תזמנתי את היציאה מהבית). נסיעה לתחנה ה"קרובה" לעבודה: עוד 15 דקות. הליכה מהתחנה למשרד: 15 דקות. סה"כ 1 שעה בזמן שברכב זה לוקח בין 20 ל 40 דקות בהתאם לפקקים. העלות הייתה 23 שקלים אם אני זוכר טוב. כלומר, אין מצב שנסיעה בתחבורה ציבורית חוסך זמן, עבודה או כסף. מילא אם זה היה מביא לי מפגשים מעניינים עם בנות המין השני - אבל גם זה לא קרה.

בקטע של רכב משלי או רכב חברה בחרתי לקנות רכב. גם כי אני לא נוסע כל כך הרבה כך שבסופו של דבר החזר ההוצאות משאיר לי עודף בכיס וגם בגלל שאני לא רואה ברכישת רכב השקעה. עבורי זו הוצאה נטו ואם אני כבר מוציא כסף אז אני רוצה להנות מכל רגע בנהיגה.
...
·

בדיוק חווית השימוש שלי בתחבורה ציבורית - והסיבה למה היא לא אופציה אמיתית (Y)

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46466

שליחה

Huber כתב:אז אתה בר מזל. לרובנו אין את ה"פריבילגיה" הזו ואצל רובנו תחבורה ציבורית היא לא אופציה ברת קיימא.
...
·

תנחומי, לכן אמרתי "תרענן".

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893

שליחה

חברה, מגיע לי מזל טוב, בדיוק הזמנתי רכב ליסינג חדש. אמרו לי "לבחור מה שאני רוצה". אז בחרתי.
אני גר 50 קילומטר מהעבודה, צריך לסוע על החוצה. הם משלמים על החוצה. עניין של 600 שקל בחודש. רכבת אין קרוב למקום העבודה, ואוטובוס זו אחת הבדיחות הכי עצובות ששמעתי פה בפורום.

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”