פתרון אופטימלי ליצירת שתי רשתות LAN נפרדות בבית

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
Lyonia
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 593

שליחה

מתג מנוהל זה לא לכ כך יקר, כמו שחובים
Life is too short for bad coffee

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4316

שליחה

@Lyonia
·

הכל עניין של הצרכים הנדרשים, כמו כמות של פורטים, כמו, האם נדרשת תמיכה של POE, תכונות של דיאגנוסטיקה ותכונות נדרשות, כצו למשל מהבסיסיות שבהן, זה למשל Loop detection and prevention, וגם כמו dhcp snooping שחייב ליות היום בכל רשת ביתית וגם כמו פיצ'רים אחרים. לפי המכלול של צרכים ושיקולים אלו, מחירו של מתג מנוהל ביתי פשוט ינוע ממספר מאות של שקלים בודדים עד למספר של אלפי שקלים.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893

שליחה

אכן, במקרה הזה הפתרון הכי אלגנטי הוא שימוש בסוויץ מנוהל וחלוקה של הרשת לשני VLANS. הראוטר\ פיירוול אמור לאפשר גישה או לחסום לפי הצורך. אין שום צורך כאן ב 802.1Q. רק vlans פשוטים.
עד כמה מתג מנוהל יהיה יציב כאן? אין לי מושג. מעולם לא ניסיתי לקנפג דבר כזה על ציוד בייתי. על ציוד מקצועי זה כמובן עובד חלק לגמרי.

Hava972
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 683

שליחה

למה סויטש של חברה טובה ומוכרת ברמה הביתית לא יהיה יציב עם צרכים ביתית סך הכל כפי שתוארו כאן?

לא נתקלתי בבעיות יציבות כאלו מעולם גם עם סויטשים של DLINK או אפילו 3COM בזמנו עד HP של היום.

tepic
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 44

שליחה

לא קראתי את כל ההודעות אז אצטער מראש אם אצור כפילויות.

הייתי במצב דומה לשלך והיה לי צורך ליצור 2 רשתות עצמאיות הניזונות מתשתית אינטרנט יחידה.
לאחר שקראתי על אינספור פתרונות מסובכים הסתבר לי שקיים פתרון ממש ממש קל וזול (וזה לאחר שלצערי רכשתי לשווא סוויטץ סיסקו קטן תומך vlan שיושב לו עצוב בארון).

כל שנדרשתי הוא לקנות עוד 2 ראוטרים זולים למדי, לחבר את כניסת הwan של כל ראוטר משני אל פורט פנוי כלשהו בראוטר הראשי (שמשמש גם כמודם) ולעשות משחק קטן עם כתובות אי פי כדי ליצור רשתות מבודדות.

העלות של הסטאפ היתה 160 שח עבור שני הראוטרים וזה עובד נפלא

evgenetic פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641

שליחה

@tepic
זה פחות או יותר מה שעשיתי בסופו של דבר, רק עם ראוטר וירטואלי המבוסס על pfsense ולא פיזי. אני כבר הזמנתי כרטיס רשת עם 4 יציאות ככה שכל הקישוריות בבית תנוהל רק בpfsense אחד, ובו גם אעשה הפרדה יותר מסודרת של הרשתות.

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”