שרשור תגובות: התקני SSD - מה ההבדל בינהם?
-
ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46478
Huber,
תכין קובץ Batch שרץ עם האתחול ועושה מספר פעולות כאלו אחד אחרי השני - ואז תריץ את זה ב-2 מערכות כפי שכתבתי. ההבדלים בהחלט יראו.
ומכיוון שאתה חובב סרטונים, הנה אחד שמראה את זה עם זמני טעינה של משחקים.
תכין קובץ Batch שרץ עם האתחול ועושה מספר פעולות כאלו אחד אחרי השני - ואז תריץ את זה ב-2 מערכות כפי שכתבתי. ההבדלים בהחלט יראו.
ומכיוון שאתה חובב סרטונים, הנה אחד שמראה את זה עם זמני טעינה של משחקים.
- Huber
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73433
- שם מלא: ערן
הנה עוד אחד, ההפרשים אפסיים (כשניה במשחק הראשון, גם במשחק השני, גם בשלישי וכו):
שלא תבין אותי לא נכון, אני בעד (ולי יש SAMSUNG 970 PRO NVME בבית), רק יודע שלרב המשתמשים אין שום הבדל שיורגש בשימוש סטנדרטי ולרובם עדיף לחסוך את ההפרש ולרכוש SSD "רגיל".
שלא תבין אותי לא נכון, אני בעד (ולי יש SAMSUNG 970 PRO NVME בבית), רק יודע שלרב המשתמשים אין שום הבדל שיורגש בשימוש סטנדרטי ולרובם עדיף לחסוך את ההפרש ולרכוש SSD "רגיל".
-
ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

ההבדלים תלויים במשחק. זה גם מודגם בוידאו שהעלתי ולא טרחת לצפות בו, כי פשוט צירפת אותו וידאו שוב.
אין ספק שיש הבדלים, אם הם כאלו לא מוחשיים לדעתך, למה קנית NVMe בעצמך?
אין ספק שיש הבדלים, אם הם כאלו לא מוחשיים לדעתך, למה קנית NVMe בעצמך?
- bourbon
-
- חבר פעיל

- תגובות: 63
·מישהו כבר סיפק את הקישור הזה אבל ההערה המטעה עדיין שם...ziv_r כתב:סיפקתי כבר קישור, רק צריך לקרוא....
זה לגמרי לא נכון ש-SSD יאבד מידע אחרי כמה ימים בחדר חם. אפילו הבחור שסיפק את הנתונים שקישרת אליהם טוען כך.
ממליץ לקרוא בעיון את
https://www.pcworld.com/article/2925173 ... r-all.html
ולהסיר את ההערה הזו...
- nir11
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3893
@ziv_r
זיו
זה הבדל של שניה ועשירית, או משהו כזה. זה אפילו לא הבדל מובהק, שלא לדבר על קטן. מסופקני אם תקבל תוצאות זהות בחזרות על אותו ניסוי. זמן הטעינה תלוי בכל כך הרבה דברים. כך למשל, יש עשרות מקומות במחשב שעושים cache.
·
זיו
זה הבדל של שניה ועשירית, או משהו כזה. זה אפילו לא הבדל מובהק, שלא לדבר על קטן. מסופקני אם תקבל תוצאות זהות בחזרות על אותו ניסוי. זמן הטעינה תלוי בכל כך הרבה דברים. כך למשל, יש עשרות מקומות במחשב שעושים cache.
·
- elangab
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 507
בקיצור, לפי הסרטון ששמתם בתסריט מציאותי של הרצת משחק השיפור הוא זניח ולא רלוונטי, ומזה אני מאמין שבשימושים רגילים אחרים בתסריטים מציאותיים כמו הפעלת דפדפן, אופיס ואיתחול חלונות השיפורים גם זניחים. המסקנה כנראה שאלא אם יש תושבת כזו מראש במחשב והדיסק החדש במחיר טוב, אין סיבה להחלפה או השקעה נוספת לעומת SATA לשימוש רגיל.
-
ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

לקנות MB חדש עבור תושבת m.2 עם תמיכה ב- NVMe כנראה לא כדאי כלכלי, אבל אם קונים מחשב חדש, בהחלט זה הצעד הנכון וכנראה שכל מי שקורא שורות אלו ינהג כך.
יש סיבה טובה לכך שמשחקים אינם מדד טוב לבדיקת הבדלי הביצועים, הם פשוט לא טוענים הרבה מידע. משחק כמו Fortnite למשל, אם מודדים אותו עם Resource Monitor, הוא טוען בסך הכל בקצב של 25MBps כאשר במהלך ה- Gameplay, הקצב עומד על מקסימום 2MBps.
אם תשתמשו באפליקציות כמו עריכת וידאו, ניגון RAW 4K, רינדור או כל שימוש שדורש נפח דיסק גבוה, ההבדלים יהיו גבוהים יותר.
יש סיבה טובה לכך שמשחקים אינם מדד טוב לבדיקת הבדלי הביצועים, הם פשוט לא טוענים הרבה מידע. משחק כמו Fortnite למשל, אם מודדים אותו עם Resource Monitor, הוא טוען בסך הכל בקצב של 25MBps כאשר במהלך ה- Gameplay, הקצב עומד על מקסימום 2MBps.
אם תשתמשו באפליקציות כמו עריכת וידאו, ניגון RAW 4K, רינדור או כל שימוש שדורש נפח דיסק גבוה, ההבדלים יהיו גבוהים יותר.
- Huber
-
- חבר במועדון HT

·ziv_r כתב:ההבדלים תלויים במשחק. זה גם מודגם בוידאו שהעלתי ולא טרחת לצפות בו, כי פשוט צירפת אותו וידאו שוב.
אין ספק שיש הבדלים, אם הם כאלו לא מוחשיים לדעתך, למה קנית NVMe בעצמך?...
למה? כי אני סרוט וצריך שיהיה לי את הכי טוב במחשב שלי (איש מחשבים אחרי הכל), לה משנה אם התמורה מצדיקה את ההשקעה, בגלל זה יש לי מאיץ גרפי של 800$, 32 גיגה זיכרון, 2 SSD שהראשי שבהם הוא NVME וכו. אבל לאחרים לא אמליץ לרכוש את מה שאני רוכש אלא אם כן אין להם הגבלת תקציב ועלות/תועלת לא משחקת אצלהם תפקיד כלל.
זיו, כל הבדיקות שנעשו ברשת הוכיחו חד משמעית שבתנאים "ביתיים" סטנדרטיים (העלאת ווינדוס, טעינת תוכנות סטנדרטיות, משחקים וכו), ההפרש בין NVME ל SSD "רגיל" קטנים עד זניחים.
-
ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

Huber,
זניחים זה בעיני המתבונן, לראייה אתה כן ראית לנכון להוציא כסף על NVMe.
כבר רשמתי די בבירור היכן כן יהיו הבדלים עוד יותר גדולים.
זניחים זה בעיני המתבונן, לראייה אתה כן ראית לנכון להוציא כסף על NVMe.
כבר רשמתי די בבירור היכן כן יהיו הבדלים עוד יותר גדולים.
- Huber
-
- חבר במועדון HT

·ziv_r כתב:לקנות MB חדש עבור תושבת m.2 עם תמיכה ב- NVMe כנראה לא כדאי כלכלי, אבל אם קונים מחשב חדש, בהחלט זה הצעד הנכון וכנראה שכל מי שקורא שורות אלו ינהג כך....
בהחלט מסכים, כל עוד זה לא מחשב זול מאוד ובסיסי ביותר, קרי כל עוד שהקפיצה ללוח אם עם חיבור מתאים לא תייקר משעותית את העלות הכללית של המחשב.
·ziv_r כתב:אם תשתמשו באפליקציות כמו עריכת וידאו, ניגון RAW 4K, רינדור או כל שימוש שדורש נפח דיסק גבוה, ההבדלים יהיו גבוהים יותר....
שוב, מסכים לחלוטין. המצבים היחידים בהם NVME יצדיק את ההשקעה הם אלו המצריכים קריאה/כתיבה מאוד קיצונית לדיסק, כגון עריכת ווידאו/תלת מימד וכו.