חובבי הסטריאו - זן העומד בפני הכחדה ??

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
KOOKE פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2262
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #41 

הקטנות בהחלט נחשפות למוסיקה חיה והיו בלא מעט הופעות חיות אבל כזה מגיע להאזנה ביתית בנחת נאדה..

מרטין

יופי של עבודה ותרומה. צריך עוד !!! מפגשים כבר אמרנו ???

עוד עניין שמתקשר לי לשירשור זה אך בסטייה קטנה - להזכירכם אבו אל בנת אנוכי. משום מה למעט עינברואולי כמה בודדות אחרות נשים ואודיופיליה לא מסתדרים ביחד.

ככל הנראה בגלל הפן הציודופילי של התחביב הזה.

שלמה

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2050
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #42 

KOOKE כתב: עוד עניין שמתקשר לי לשירשור זה אך בסטייה קטנה - להזכירכם אבו אל בנת אנוכי. משום מה למעט עינברואולי כמה בודדות אחרות נשים ואודיופיליה לא מסתדרים ביחד.

שלמה
...
הן פשוט הרבה יותר פרקטיות.. :idea: ..הן לא "מתוכנתות" להשקיע 90% מהמשאבים על התוספות השוליות.
javascript:emoticon(':hammer:') javascript:emoticon(':bat:')

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3756
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #43 

zy כתב:
KOOKE כתב: עוד עניין שמתקשר לי לשירשור זה אך בסטייה קטנה - להזכירכם אבו אל בנת אנוכי. משום מה למעט עינברואולי כמה בודדות אחרות נשים ואודיופיליה לא מסתדרים ביחד.

שלמה
...
הן פשוט הרבה יותר פרקטיות.. :idea: ..הן לא "מתוכנתות" להשקיע 90% מהמשאבים על התוספות השוליות.
...
(Y)

כמה נשים לא הסתכלו עליך כמטורף כשאמרת להם כמה עולים הרמקולים שלך (למשל)?

אותי כמעט אישפזו בכפיה. "אבל בדיוטי פרי אפשר להשיג הכל ב-200 דולר!".......
Silence speaks louder than words

KOOKE פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #44 

zy

מבלי להפוך זאת לנשים נגד גברים, נשים משום מה מאאאאאד פרקטיות כשזה נוגע לציוד אודיו אבל כשזה נוגע למשל לתחומי עיניין שלהן משום מה הפרקטיות נעלמת.

מתי בדקת לאחרונה מה העלות או מהי הקצאת המשאבים למייק אפ, לקרם לחות,לקרם בסיס, לחלב לפנים, לרימל לריסים, גוון לעפעפיים, שפתון, קונידשיונר, והרשימה עוד ארוכה..............!!!!!!!

שלמה

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #45 

שלמה,
השאלה היא האם היית מסתכל על אותן נשים גם בלי המייקאפ הזה... :roll:
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

yuvalb
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 756
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #46 

המייקאפ הוא השקעה לטווח ארוך... :lol:

KOOKE פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #47 

מרטין

ייתכן ולא הייתי מסתכל עליהן ללא המייקאפ אבל אני מרגיש שבאיזה שהוא מקום כל האיפור הזה זו עבודה בעיניים על הגברים תרתי משמע.

לכן המלצה אישית שלי בעניין הזה היא כמו באודיו - ל"בדוק בבית לפני שקונים" כלאמר לחיות עם בת הזוג לראות אותה בבוקר שאחרי ובלי כל הקישוטים ורק אח"כ להתחתן.

שלמה

צפיד
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2856
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

שליחה #48 

אני חבר בפורום מנובמבר 05 ואני יכול להגיד בוודאות שהפורום תרם מאוד לידע שלי,אני חושב בניגוד למרטין שהרבה אנשים מגיעים לפורום דווקא בהמלצת יבואונים- לא פעם דיברתי עם יבואן X או Y והרבה מהם הזכירו את הפורום,הרבה "אורחים מזדמנים " שלא מבינים מהומה בתחום מודעים לאתר ובשעת הצורך אף נרשמים ושואלים שאלות "חד פעמיות כאלה".
לדעתי יש קצת בעיה להביא אנשים חדשים לתחום ה HI END,רוב רובם של הישראלים מקובעים על מותגים ממוצעים ומטה (בלי להזכיר שמות ),כאלה שנמצאים בקניונים ובחנויות דיוטי פרי,הרבה אנשים ששומעים כמה כסף אני משקיע באודיו ובציוד מרימים גבה,שהם שומעים את זה הם מדברים אחרת אומנם ואז המשפט הטיפשי הזה של "מי שאוהב מוסיקה יהנה גם מטייפ דאבל קסט עם רמקולים מובנים"- זה כל כך שנוא עליי,אני זוכר בתור נער בן 15 שהיה לי טייפ כזה הייתי כל הזמן סקרן לגבי מערכות גבוהות יותר..לא בגלל החמדנות אלא בשאיפה להנות יותר מהמוסיקה ,התחביב הזה צומח מאהבה למוסיקה והאמת הוא גם עושה ההיפך - מאז שהתעמקתי בתחום אני מרגיש שהמוסיקה תופסת מקום חשוב יותר ,אמיתי יותר.
לדעתי משהו בשיווק באמת לא נעשה טוב,נתחיל מהיבואנים שלדעתי הם צריכים להחדיר לתודעת השוק במיוחד ברשתות הגדולות - ז"א טרקלין,מחסני חשמל אפילו....
אני יודע שהמתחכמים יגידו שעצם הימצאות חברות HI END במקומות כאלה זה ייצור תפישה מוטעית של מוצרים נחותים,אבל במקומות האלה יש טושיבה ופנסוניק ואחלה חברות שמייצרות LCD ופלזמות ברמה גבוהה.
זה צריך להתחיל משם ולאט לאט לחדור לתודעת האנשים.
חבל שרק חברות כמו JBL אינפיניטי BOSE הרמן קרדון וימאהה הם הHI END של רוב הציבור בארץ.אני חושב אפילו שחלק מהיבואנים צריכים אפילו צריכים לחבור אחד לשני וליצור כוח יבוא גדול יותר וכל הנגזר מכך-מחירים זולים יותר,תפוצה ארצית טובה ומבוססת יותר ועוד.
ברמת הפורום אני מסכים חלקית עם דברים שנאמרו עם אמיר ארמה,לדעתי כן צריך למצוא את הנוסחא לעבודה עם יבואנים ויש הרבה דרכים לעשות זאת,כסף שיכנס לאתר יופנה לטובת פרסום במקומות נחשבים וזה בעצם יביא עוד אנשים לתחום זאת עיקר הבעיה ,לגבי ביקורות מפרגנות שנקנות בכסף - אני ממש אנטי,זה לא לעניין ולא לטובת התחום.
והכי קרוב והכי חשוב - אנחנו,החברים כאן ,להיות קצת יותר סבלנים לכאלה שחושבים אחרת,אני רואה לא פעם שמשתמשים חדשים שואלים שאלה שכבר נשאלה הרבה פעמים לא נענים או נענים בשחצנות לא לעניין,קראתי לא פעם הודעות כעסניות כאלה של כאלה שעזבו בטריקה ואף אחד לא טרח לנסות ללבן את הדברים ולהחזיר אותם.
וחבל עליהם-אנשים עם המון ידע ושהקדישו לכאן המון,אני לא יודע מה יש מאחורי הקלעים בנושא הזה ואני לא רוצה לבחוש בזה .
בכל אופן כתבתי מספיק,אני לעצמי- נהנה באתר ולא רואה תמונה פסימית בכלל...
להיפך...

asimo2
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 228
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #49 

אכן דיון מעניין אך חוששני שחובבי הסטריאו נטו מתכנסים למעין כת פולחנית סגורה. מפעם לפעם מצטרף מישהו שחזר בתשובה אך במקביל גם קורה שאחר עורק ועובר למחנה הסוראונד בתירוצים כמו "הנוער ביקש" או " באותו המחיר אני מקבל כך וכך" או "נדמה לי שאני מקבל סאונד יותר מלא בחמישה ערוצים"
אין לדעתי ברירה אלא להתבצר במבצר הסטריאו ולהעביר את האינפורמציה הדרושה בין החברים המתעניינים בדיוק כפי שהדבר מתרחש במדור סטריאו דו-ערוצי בפורום הזה ועל כך תודתי לאתר "אודיו וקולנוע ביתי"

yuvalb
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 756
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #50 

צפיד כתב:
מי שאוהב מוסיקה יהנה גם מטייפ דאבל קסט עם רמקולים מובנים - זה כל כך שנוא עליי
...
צפיד, יצא לי לתהות בעבר לגבי הנקודה הזו בדיוק והמסקנה שהגעתי אליה היא שיש שלושה סוגים של אהבה בתחום:
1. אהבה למוזיקה (לשירים, למילותיהם, ללחן).
2. אהבה לסאונד.
3. אהבה לציוד.

סוגים אלו לא בהכרח סותרים זה את זה. כלומר יכול להיות אדם (כמוני למשל) שיש לו את 1,2,3.
ההורים שלי אוהבים מוזיקה אבל אהבתם לסאונד (נניח כאשר הם מתארחים אצלי) לא מספיק גבוהה כדי להוציא יותר מ X כסף על ציוד.
אני מכיר מישהו עם 2000 דיסקים ועם מערכת מיני והבנאדם באחריות מת על מוזיקה, לעומת זאת גודל ה"במה" אצלו לא ממש מטריד אותו, כנ"ל לגבי האימג'ינג...
אישית, נראה לי שרוב האנשים נמצאים בקטגוריה הזו.

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #51 

stereophile,

אני מסכים איתך ב-100 אחוז. אני הייתי כזה לפני שנכנסתי לאתר. מערכת המיני המצ'וקמקת שלי עבדה נון סטופ והכרתי כל ניואנס במוסיקה שאני אוהב (נחשו מה היא).

כשנכנסתי לאתר נחשפתי לראשונה למושגים כמו במה ואימג'ינג. עד אז אתם יכולים להבין איזה במה קיבלתי משני רמקולים מיניאטורים שתלויים בשתי פינות החדר, גבוה ליד התקרה.

ומאז האהבה ולעניות דעתי גם ההבנה עולים ועולים. מאידך, הכסף יורד ויורד אז זה מתאזן... :wink:

בקיצור, לגבי ההכחדה הצפויה לנו - אני חושב שעד המטאור הבא, אנחנו בטוחים.

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7199

שליחה #52 

אני מבין את מה שקוקי אומר.
פעם היו מגברי סטריאו פשוטים וטובים בכל חנות .

היום אפילו זה לא קיים.

אבל אין מה לעשות. אין פה לצערי שום קשר לקדמה אלא לרווח.

מגיע פלוני אלמוני מעוניין לקנות מגבר. רגיל. אומרים לו שהיום מוכרים רק סראונד.

על הדרך משכנעים אותו לקנות עוד 3 רמקולים ("נו בחייך שיהיה לך פול סראונד) , ועוד סאב וופר.

ככה פשוט עושים עוד רווח.

הבעיה היא שבגלל שהיום המון מיוצר בסין ואנשים רוצים סראונד בכלום כסף נוצרו כל רמקולי המדבקה שלא שווים שקל שמשלמים עליהם.

חבל.
אני אישית חושב שקולנוע בייתי הוא דבר חושב וסבבה וכיף אבל שלא יבוא במקום מערכת.
את הקולנוע הביתי בשמחה נמקם בסלון מול הטלויזיה.

מוזיקה כמו אומנות טובה צריך להעריך נכון ויותר מכך צריך לדאוג לתנאים מינמלים לדעתי כדי להעריך אותה נכון.

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3075
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #53 

לדעתי צריך לעשות הפרדה בין השוק הרחב לשוק החובבים "הרציניים".

ברוב הבתים מערכת סטראו הותאמה לצבע השטיח והרמקולים היו מעמד לווזה עים פרחים מפלסטיק ומפית תחרה.. שמעו בה כמוסיקת רקע ולעיתים רחוקות.
החלק הזה של השוק עבר עכשיו לסוראונד.

היו בזמנו אנשים שהשקיעו יותר בנושא האאודיו, גם כסף וגם עינין ומאמץ, ובחרו מערכות סטראו בהתאם לאהבתם את הסאונד. כאן יש מעט שינוי, ורובם לדעתי עדין נאמנים לסטראו.
אחוז מכריע מהחברות שמיצרות מערכות איכות עדין מיצר את ספינות הדגל בסטראו. גם חברות גדולות כמו דנון ומרנץ לא עזבו את הסטראו וממשיכים ליצר ברמות שונות מגברים ונגנים שמיועדים לאוהדי הסטראו.

באופן כללי אפשר אולי להגיד שמערכות הסוראונד עדיין לא הגיעו ברמת איכותן למערכות הסטראו. והדבר ברור כי כמות הרכיבים גבוהה יותר.. צריך כחמישה רמקולים...
דבר נוסף זה שרוב מכריע של שוק המדיות הוא בסטראו כך שלמרבית חובבי המוסיקה עדין הסוראונד לא מהווה אלטרנטיבה.

.

845
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 58

STEREO

שליחה #54 

בקיצור-STEREO לשלטון!!!!
TUBES&TRANSFORMERS

צפיד
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2856
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

Re: STEREO

שליחה #55 

845 כתב:בקיצור-STEREO לשלטון!!!!
...
חבל של השלטון במונו (n) עם במה קטנה ,הכלים מזייפים,הפירוט לא אמיתי
והרצועה הנבחנת חוזרת על עצמה בלופ אין סופי...ספק מקרטעת ספק בעוצר.
(n) (n) (n)

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #56 

ramkol כתב:ברוב הבתים מערכת סטראו הותאמה לצבע השטיח והרמקולים היו מעמד לווזה עים פרחים מפלסטיק ומפית תחרה.. שמעו בה כמוסיקת רקע ולעיתים רחוקות.
החלק הזה של השוק עבר עכשיו לסוראונד.
...
אני רוצה למחות רשמית! :)

גם אצלי הרמקולים נבחרו כרהיט, והמראה שלהם היה לא פחות חשוב לי מהיכולות והסאונד שלהם. זה הופך אותי לחובבן? :wink:

845
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 58

Re: STEREO

שליחה #57 

צפיד כתב:
845 כתב:בקיצור-STEREO לשלטון!!!!
...
חבל של השלטון במונו (n) עם במה קטנה ,הכלים מזייפים,הפירוט לא אמיתי
והרצועה הנבחנת חוזרת על עצמה בלופ אין סופי...ספק מקרטעת ספק בעוצר.
(n) (n) (n)
...
במונו במה קטנה?
משהו אצלך לא בסדר.... :?
TUBES&TRANSFORMERS

asimo2
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 228
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #58 

MetalliJoe
מסכים איתך. בעבר ייצרו יצרני הרמקולים קופסאות שחורות גדולות וקטנות ומכוערות .
אשתי כינתה אותם ארונות קבורה וסרבה להכניס אותם לסלון. הבעייה נפתרה עם הופעת סונוס פבר. הם הוכנסו אחר כבוד לסלון והרבה מהאורחים טרחו והביעו את התפעלותם מהרמקולים המרשימים
כיום יש להערכתי מגוון גדול של רמקולים מסוגים שונים שהם גם יפים וגם טובים

web
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 586
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #59 

אני רוצה למחות רשמית!

גם אצלי הרמקולים נבחרו כרהיט, והמראה שלהם היה לא פחות חשוב לי מהיכולות והסאונד שלהם. זה הופך אותי לחובבן?
...
<פנייה לגופו של אדם - מרטין>

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #60 

זה גם לא "מוי כיף".

וזה גם לא נכון.