דבר איתי אם אתה רוצה / יכול לעזור
LINUX HTPC מדוגם כמו שצריך...
-
Raviv-xionite
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 149
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
אתה מוזמן לשתף פעולה ולהצטרף לפרויקט - נשמח לקבל עזרה....
קסיונייט - פתרונות מחשוב מתקדם לבית ולתעשיה - www.xionite.com www.xgene.co.il
mythtv ממש לא עובד ישר מהקופסא. צריך להתחיל לקנפג בו הכל! גם אם יש לך כרטיס טלויזיה, אתה צריך להוסיף אותו לרשימת המקורות הוא לא עושה את זה לבד, כנ"ל לוח שידורים וערוצים, יש המון קינפוגים לעשות ואנחנו רוצים למנוע את זה. מקסימום נעשה וויזרד פשוט של כמה לחיצות next בכדי לקנפג הכל.z4ziggy כתב:שלום חברים.
קודם כל - כל הכבוד על היוזמה המבורכת.
שנית, הייתי מעונין לדעת מה משתמש ישראלי צריך לעשות ב mythtv בכדי לראות לוח שידורים מקומי, או האם זה עובד "ישר מהקופסא"?
בהנחה שיש לי הפצת לינוקס בסיסית בלבד (לצורך הענין - X עם XFCE או דומה) וכל חבילות ה mythtv מותקנות ( לדוגמא: mythcontrols, mythbrowser, mythmusic, mythtv וכיוצ"ב) - מה עלי לעשות/להוסיף?
כיון שאני מייצר הפצת live מבוססת Arch Linux וכבר לפני שנתיים התבקשתי ליצור גירסאת mythtv, חשבתי שאולי הגיע הזמן - באם הדבר אפשרי כמובן - ליצור זאת עבור המשתמש הישראלי.
תודה מראש....
זה רק אומר שיש לך בעיה קשה (מאוד) ברשת, והיא לא ממש מתקרבת אפילו לקצבים של 1Gbps (הבעיה, אגב, יכולה להיות בתווך עצמו, בכבלים לא נכונים, ב-auto detect שגוי של כרטיסי רשת, ב-HDD איטי מדי, מעבד עמוס (בצד השולח או המקבל) ועוד כהנה וכהנה).aloni כתב:אני בטוח שיהיו, blu-ray ו hddvd לא עובדים לי משהו על רשת חוטית של 1G.Raviv-xionite כתב: בנוגע לרשת אלחוטית, אם נעבוד עם 802.11N אז אני לא מאמין שתהייה בעייה עם תכני HD - רוחב פס של 108MBPS.........
נסה לבצע ftp בין שני מחשבים על הרשת של קובץ השוקל 10G. מדוד את קצב התעבורה (לאורך כל זמן ההעברה) עם כלי חיצוני (למשל netmeter).
אין ספק בכלל שבשרת של 100Mbps אפשר לנגן HD בלי בעיה.אתה תמיד מוזמן להשוות בין קצב הרשת לבין ה-bitrate של הסרט.
- aloni
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13341
- קיבל תודות: 11 פעמים
ברשת עובר לי כ- 46 mega byte(!) אמנם לא ממש ג'יגה אבל בטח יותר מהיר מכל רשת אלחוטית שמישהו ישים בבית.
כאשר המחשב מריץ מהדיסק המקומי אז אין בעיה כך שבטוח שלא מדובר בבעיית מעבד או מקודדים.
שד, האם אתה מדבר מתוך ניסיון של עבודה (ב- windows) עם HD DVD ו blu ray או שאתה מתבסס על תאוריה?
כאשר המחשב מריץ מהדיסק המקומי אז אין בעיה כך שבטוח שלא מדובר בבעיית מעבד או מקודדים.
שד, האם אתה מדבר מתוך ניסיון של עבודה (ב- windows) עם HD DVD ו blu ray או שאתה מתבסס על תאוריה?
HiFiMusic IL
איך מדדת 46MBps? האם אתה בטוח שמדובר ב-MBps או mbps (הבדל של סדר גודל בין השניים).
ורק על מנת לחדד את הנושא, רשת של 1Gbps תעביר, במקרה הטוב 100MBps. קח בחשבון שרשת כזו רגישה הרבה יותר לסוג הכבילה, למעבר כבלים ליד צנרת חשמל או צרכני חשמל גדולים (מקרר/ מכונת כביסה/ מזגן) ולתאימות בין כרטיסי הרשת, במיוחד בכל נושא ה-full / half duplex.
זה שניגון לוקאלי עובד חלק לא שולל בעיית CPU או בקר IO, שכן מדובר בפעולות שונות אשר מתבצעות על ידי רכיבים שונים.
ורק על מנת לחדד את הנושא, רשת של 1Gbps תעביר, במקרה הטוב 100MBps. קח בחשבון שרשת כזו רגישה הרבה יותר לסוג הכבילה, למעבר כבלים ליד צנרת חשמל או צרכני חשמל גדולים (מקרר/ מכונת כביסה/ מזגן) ולתאימות בין כרטיסי הרשת, במיוחד בכל נושא ה-full / half duplex.
זה שניגון לוקאלי עובד חלק לא שולל בעיית CPU או בקר IO, שכן מדובר בפעולות שונות אשר מתבצעות על ידי רכיבים שונים.
- aloni
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13341
- קיבל תודות: 11 פעמים
זה בסדר, אני יודע את ההבדל 
מדדתי על ידי העברה של קבצים גדולים (מעל 10GB), בדקתי על פי ה- dialog של ויסטה ועל פי הזמן שזה לקח בפועל.
אתה טוען שה- CPU עובד אחרת (E6600) כאשר אתה צופה דרך הרשת ודרך דיסק מקומי? קצת מוזר לי, מילה טיפה overhead אבל לא משהו שלדעתי צריך להשפיע... בכל מקרה, בוא נרד מזה כי זה לא נושא השירשור. אני הגעתי למסקנה שאת דיסקי ה- HD שלי אני מנגן מהדיסק המקומי.
מדדתי על ידי העברה של קבצים גדולים (מעל 10GB), בדקתי על פי ה- dialog של ויסטה ועל פי הזמן שזה לקח בפועל.
אתה טוען שה- CPU עובד אחרת (E6600) כאשר אתה צופה דרך הרשת ודרך דיסק מקומי? קצת מוזר לי, מילה טיפה overhead אבל לא משהו שלדעתי צריך להשפיע... בכל מקרה, בוא נרד מזה כי זה לא נושא השירשור. אני הגעתי למסקנה שאת דיסקי ה- HD שלי אני מנגן מהדיסק המקומי.
HiFiMusic IL
אפשר לנגן HDDVD ו-bluray על לינוקס.
מבחינת קודקים - הרי שללינוקס הקודקים עובר HD זמינים זמן רב (למעשה זמינים עוד לפני הקודקים לחלונות, שכן כמעט כל הסטרימרים משתמשים בגרסא כזו או אחרת של לינוקס, כולל מכשירים כמו tivo, יס מקס ודומיו). הקודקים האלה בשלים ואיכותיים.
ה"מכשלה" שעומדת בפני ניגון hddvd / bluray על לינוקס היא הצפנת ה-aacs. בעקרון, התכנים על הדיסקים מוצפנים על מנת לשרת אינטרסים של חברות הסרטים, ומטרתם למנוע מהצרכן:
1. ניגון התכנים על ידי נגן חופשי, או נגן שלא קיבל את אישור האולפנים.
2. קפיצה, דילוג, או הרצה קדימה של פרסומות.
3. ניגון סרטים מאיזורי הפצה אחרים (zones).
אולם, AACS הוא מנגנון לא אפקטיבי אשר לא מצליח למלא את המטרות הנ"ל. אני אסביר קצת איך הוא עובד:
1. לכל נגן יש player key ייחודי אשר הופק לו על ידי AACS-LA, לאחר שהם מוודאים כי הוא עומד בתנאים שציינתי קודם.
2. לכל סרט יש volume key ייחודי אשר מוצפן על הדיסק עצמו.
3. בעזרת ה-player key אפשר לפענח את ה-volume key של כל סרט.
4. לאחר שפענחנו את ה- volume key אפשר לנגן את הסרט.
הסיבה המרכזית לחוסר יעילות של AACS היא שאי אפשר להגן על ה-player key והוא תמיד יהיה חשוף:
1. ה-KEY של XBOX ידוע וזמין לכל תודות לגוגל.
2. ה-KEY של נגנים כמו PDVD ודומיו ידועים גם הם.
3. לא ניתן להגן על player key עבור נגנים לחלונות מפני שהנגן חייב לאכסן אותו בזכרון בצורה כזו או אחרת. כל KEY חדש שיוקצה יתגלה מיידית.
4. ברגע שאדם אחד פענח volume key של סרט - אחרים לא צריכים שום KEY על מנת לפענח את הסרט - יש להם את המפתח הדרוש, והם יכולים להשתמש בנגן ללא player key. למעשה, כמעט כל ה-volume keys ידועים וזמינים.
שורה תחתונה:
אפשר לנגן hddvd ו-bluray על לינוקס. כרגע זה מתבצע עם נגנים חופשיים, על אפם וחמתם של אולפני הסרטים. קיימים גם פתרונות מסחריים כמו ה-toshiba HD-A1 שבכלל מריץ לינוקס red hat סטנדרטי.
מבחינת קודקים - הרי שללינוקס הקודקים עובר HD זמינים זמן רב (למעשה זמינים עוד לפני הקודקים לחלונות, שכן כמעט כל הסטרימרים משתמשים בגרסא כזו או אחרת של לינוקס, כולל מכשירים כמו tivo, יס מקס ודומיו). הקודקים האלה בשלים ואיכותיים.
ה"מכשלה" שעומדת בפני ניגון hddvd / bluray על לינוקס היא הצפנת ה-aacs. בעקרון, התכנים על הדיסקים מוצפנים על מנת לשרת אינטרסים של חברות הסרטים, ומטרתם למנוע מהצרכן:
1. ניגון התכנים על ידי נגן חופשי, או נגן שלא קיבל את אישור האולפנים.
2. קפיצה, דילוג, או הרצה קדימה של פרסומות.
3. ניגון סרטים מאיזורי הפצה אחרים (zones).
אולם, AACS הוא מנגנון לא אפקטיבי אשר לא מצליח למלא את המטרות הנ"ל. אני אסביר קצת איך הוא עובד:
1. לכל נגן יש player key ייחודי אשר הופק לו על ידי AACS-LA, לאחר שהם מוודאים כי הוא עומד בתנאים שציינתי קודם.
2. לכל סרט יש volume key ייחודי אשר מוצפן על הדיסק עצמו.
3. בעזרת ה-player key אפשר לפענח את ה-volume key של כל סרט.
4. לאחר שפענחנו את ה- volume key אפשר לנגן את הסרט.
הסיבה המרכזית לחוסר יעילות של AACS היא שאי אפשר להגן על ה-player key והוא תמיד יהיה חשוף:
1. ה-KEY של XBOX ידוע וזמין לכל תודות לגוגל.
2. ה-KEY של נגנים כמו PDVD ודומיו ידועים גם הם.
3. לא ניתן להגן על player key עבור נגנים לחלונות מפני שהנגן חייב לאכסן אותו בזכרון בצורה כזו או אחרת. כל KEY חדש שיוקצה יתגלה מיידית.
4. ברגע שאדם אחד פענח volume key של סרט - אחרים לא צריכים שום KEY על מנת לפענח את הסרט - יש להם את המפתח הדרוש, והם יכולים להשתמש בנגן ללא player key. למעשה, כמעט כל ה-volume keys ידועים וזמינים.
שורה תחתונה:
אפשר לנגן hddvd ו-bluray על לינוקס. כרגע זה מתבצע עם נגנים חופשיים, על אפם וחמתם של אולפני הסרטים. קיימים גם פתרונות מסחריים כמו ה-toshiba HD-A1 שבכלל מריץ לינוקס red hat סטנדרטי.
נערך לאחרונה על ידי Shed ב 23/05/2007 0:04, נערך פעם 1 בסך הכל.
בוודאי. באופן אישי (כתבתי קודם לכן) הורדתי טריילרים וקבצי הדגמה. הכל מתנגן ישירות מהקופסא בלי שהייתי צריך לשנות או להתקין דבר וחצי דבר.aloni כתב:תודה, כלומר אתם מנגנים את כל הסרטים ה "משוחררים" מה newsgroups בלי בעיה?
...
תקרא שוב את מה שכתבתי:aloni כתב:זהו שלא מדובר בטריילרים וקבצי הדגמה. אלו דיסקים שלמים של BLURAY ו HDDVD....
1. דיסקים מוצפנים - אין בעיה לראות.
2. תכנים לא מוצפנים (בין אם זה טריילרים ובין אם זה דיסקים ש"שיחררו אותם") גם אין בעיה לראות.