Q9FN 75 VS C8 77

פורום מסכי OLED ו- QD-OLED
Eliran15
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2213

שליחה

@kingshoko
·תבקש התחייבות מהחנות שבמידה ויש תקלה וצריך מעבדה שיבטיחו לך שיקחו את הטיוי באריזה של קרטון מסודר

אנשים פה שלחו לתיקון וקיבלו עם פגמים קוסמטיים כי היא נעטפת בניילון

kingshoko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3818

שליחה

השאלה היא כזאת, אם כן אחליט להוציא סכום כזה על מסך 75+
האם ללכת על c8, a8f או בכלל סידרה 9..

כל היום רואה ביקורות וסרטונים..
קשה להחליט.

Eliran15
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

זה נראה שסמסונג השנה עשו משהו מיוחד בסדרה 9

kingshoko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

@Eliran15
·
אכן כן, ככה נראה..

kingshoko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

למה לא מדברים בכלל על פנסוניק ez1000 או משהו כזה?
אומרים שהוא מסך מדהים..
בגלל שאין יורוקום יותר?
אף אחד אחר לא לוקח את היצרן המעולה הזה במקומם?

kingshoko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

@Eliran15
·
רק חבל שחסרה תמיכה בDV
נערך לאחרונה על ידי kingshoko ב 09/05/2018 22:25, נערך פעם 1 בסך הכל.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9068

שליחה

עוקב...
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

rs172
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2

שליחה

חושחאש כתב:חברים ראיתי בכמה אתרים מקצועים שנותנים לסמסונג החדשה חוות דעת יותר טובות משנה שעברה ושיש שיפור גדול לעומת הדגם של 2017.אשמח לחוות דעת של חברים אם זאת לא אופציה שכדאי לקחת בחשבון. אולד C8 אומנם יותר טובה אבל ההבדל האיכותי הצתמצם לעומת שנה שעברה. c8 בגודל 77 עולה ימבה כסף 9000$לעומת Q9FN 75שעולה 5700$ זה כמעט הבדל של50 אחוז(מחירי השקה)אשמח לשמוע את חברים.
...

לאחר מחקר מעמיק מאוד, שכלל עשרות מאמרי השוואות, עשרות סרטוני השוואה, הגעה למספר חנויות על מנת להשוות בעין, רכשתי את ה- Q9FN בגודל 65 אינצ' (בכל זאת, מרחק צפיה של 3.2 מטרים מהטלוויזיה)
גם לאחר מאמצים רבים, לא הצלחתי להבחין ברמת השחרה טובה יותר במסך Oled C8, אבל כן הצלחתי להבחין במסך בהיר ומפורט הרבה יותר בתוכן HDR במסך ה Qled. התמונה פשוט "יוצאת החוצה" מהמסך.
אני כבר לא מדבר על יכולות ה Smart המדהימות של סמסונג שבלחיצת כפתור אחת, הגדרתי את המסך לכלל חשבונות המשתמש שלי ובעוד מספר לחיצות בודדות, גם הממיר של Yes, הסטרימר והמגבר נשלטים על ידי שלט חכם אחד.
לסיכום: אם אין לך צורך בזויות צפיה קיצוניות ואתה רוצה להחזיק מסך לאורך זמן, ללא פחד של צריבה או היחלשות הפיקסלים כתוצאה מעייפות החומר האורגני, רכוש את ה Qled מסדרה 8 או 9.

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159

שליחה

@rs172
כמה עלתה ה Q9FN ב 65"? על פניו נראה שהיא יותר יקרה מ C8 ב 65" ויותר זולה ב 75".

sagico
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 813

שליחה

אני חייב להוסיף גם שלמרות התמונה המדהימה באולד (לא התנסיתי בסמסונג החדשה) ישנו טינט (שינוי גוון צבע) בעיקר בזוית קלה אפילו וזה מאד מפריע. זה קיים במידה כזו או אחרת בכל המסכים. וצריך לתת לכך את הדעת.

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5012

שליחה

ה- Q9FN בגודל 75' משמעותית טובה יותר מאשר בגודל 65' - שם יש מעט איזורי תאורה .
ואתמול יצא לי לבדוק (אמנם לכמה דק') את השחור שלה (רק LOGO עם רקע שחור) - ואני רוצה לומר שהשיפור מבחינת השחור - הוא ממש גדול !!
ולכל מעריצי ה- OLED (גם אני נמנה על חלקם) אז כן , השחור ב-OLED מעט טוב יותר - אבל ההפרש כבר די זניח -בין דגם 75Q9FN לעומת C7 ,(את C8 עוד לא יצא לי לבחון מבחינת PATTERNS ושאר ירקות).

אני כן יכול לומר מניסיון שגם ב-C7 אצלי לדוגמה כשמסתכלים רק על LOGO לבן - ישנה מן הילה כזו .
ה"הילה" הזו בעצם לא באמת קיימת אלא העיניים/המוח שלנו יוצרים את זה וזה מאוד קרוב למה שסמסונג מייצרת בQ9FN החדשה .
ולהגיד שב-LG יש 8 מליון איזורי תאורה (רזולוציה 8MP) זה אולי נכון אבל לא רואים גם ככה כל פיקסל בנפרד ... ככה שכביכול מספיקים 1000-1500 אזורי תאורה והעין כבר לא תוכל כנראה להבחין.

בכל מקרה , לגבי סמסונג - לצערי השירות עדיין נתון ל-אלקטרוניקס פרו - וזה הורס לסמסונג המון - לפחות מבחינתי .
אחרת הייתי רוכש את ה-Q9 (וכנראה מוכר את ה-C7 או מעביר לחדר אחר).

למישהו יש טבלת מחירים עדכנית של סמסונג Q9 ו-Q8?

Eliran15
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

@movieman
·אל תשכח הבדלי מחיר גדולים מאוד בין ה77 אולד לסמסונג 75..הסמסונג אני יודע אפשר להשיג בפחות מ24 אלף

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

עוד דברים שיש לתת עליהם את הדעת בהשוואה:
1. בסמסונג אין תמיכה ב DTS בנגן הפנימי למי שמתכוון להשתמש בו. גם לא passthrough ב ARC
2. בסמסונג אין תמיכה ב Atmos ואין יציאה של Atmos ב passthrough ב ARC למי שבנה על לנגן תוכן כזה מנטפליקס (יש מעט, אני יודע אבל אולי יהיה עוד בעתיד).
3. אין בסמסונג Dolby Vision. זה כבר באמת חבל כי אולי יום אחד זה יהיה משמעותי ותכלס עדיף forward compatability.
4. ב 65" ה LG C8 יותר זולה

האמת עם המחיר של הסמסונג ב 75" אני חושב על זה ומתלבט אבל אם אלך על 65" זה כנראה יהיה C8. מחכה שירדו המחירים עוד קצת בכל מקרה.

dilbert78
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1556

שליחה

@freedom_il
·

ואל תשכח את החיסרון הכי גדול לדעתי של ה q9 לעומת c8 וזה DSE

Eliran15
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

@freedom_il
·אין תמיכה בDTS רגיל? מה אנחנו ב2013??

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

@Eliran15
חח, כן, אמיתי. תקרא את הביקורת של עופר למסך וזה כתוב גם ב rting.

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6306

שליחה

אני רק אניח את זה פה, למי שהספיק לשכוח...

אלקטרוניקס פרו

rs172
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2

שליחה

movieman כתב:ה- Q9FN בגודל 75' משמעותית טובה יותר מאשר בגודל 65' - שם יש מעט איזורי תאורה .
ואתמול יצא לי לבדוק (אמנם לכמה דק') את השחור שלה (רק LOGO עם רקע שחור) - ואני רוצה לומר שהשיפור מבחינת השחור - הוא ממש גדול !!
ולכל מעריצי ה- OLED (גם אני נמנה על חלקם) אז כן , השחור ב-OLED מעט טוב יותר - אבל ההפרש כבר די זניח -בין דגם 75Q9FN לעומת C7 ,(את C8 עוד לא יצא לי לבחון מבחינת PATTERNS ושאר ירקות).

אני כן יכול לומר מניסיון שגם ב-C7 אצלי לדוגמה כשמסתכלים רק על LOGO לבן - ישנה מן הילה כזו .
ה"הילה" הזו בעצם לא באמת קיימת אלא העיניים/המוח שלנו יוצרים את זה וזה מאוד קרוב למה שסמסונג מייצרת בQ9FN החדשה .
ולהגיד שב-LG יש 8 מליון איזורי תאורה (רזולוציה 8MP) זה אולי נכון אבל לא רואים גם ככה כל פיקסל בנפרד ... ככה שכביכול מספיקים 1000-1500 אזורי תאורה והעין כבר לא תוכל כנראה להבחין.

בכל מקרה , לגבי סמסונג - לצערי השירות עדיין נתון ל-אלקטרוניקס פרו - וזה הורס לסמסונג המון - לפחות מבחינתי .
אחרת הייתי רוכש את ה-Q9 (וכנראה מוכר את ה-C7 או מעביר לחדר אחר).

למישהו יש טבלת מחירים עדכנית של סמסונג Q9 ו-Q8?
...
·

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1538

שליחה

rs172 כתב:
...
...
גם לאחר מאמצים רבים, לא הצלחתי להבחין ברמת השחרה טובה יותר במסך Oled C8, אבל כן הצלחתי להבחין במסך בהיר ומפורט הרבה יותר בתוכן HDR במסך ה Qled. התמונה פשוט "יוצאת החוצה" מהמסך.
...
קשה לי להאמין שלא הצלחת להבחין ברמת שחורים מדוייקת יותר על מסך OLED, מכיוון שהפיקסלים פשוט כבויים, ומסכי סמסונג משתמשים ב Local Dimming, אולי יש שיפור משמעותי, אבל שחור אמיתי זה לא יהיה לעולם.

איכות התמונה ב-HDR אכן מעולה בסמסונג, בגלל שמדובר במסך שמסוגל להחזיק בהירות של 900 ניט בצורה רציפה, לעומת ה-C8 החדשה שמחזיקה סביבות 700 ניט, אבל זה הודות לפיצ'ר ה-ABL שמגביל את הבהירות באופן דינאמי במסכי OLED כדי לשמור על אורך החיים של הפאנל. אני מאמין שללא ההגבלה הזו הביצועים יהיו דומים בין שני המסכים.

אני כבר לא מדבר על יכולות ה Smart המדהימות של סמסונג שבלחיצת כפתור אחת, הגדרתי את המסך לכלל חשבונות המשתמש שלי ובעוד מספר לחיצות בודדות, גם הממיר של Yes, הסטרימר והמגבר נשלטים על ידי שלט חכם אחד.
...
אותן יכולות קיימות בדיוק במסכי ה-OLED של LG, כולל סנכרון השלט עם מכשירים אחרים (HDMI Control), זה לא משהו חדש.

לסיכום: אם אין לך צורך בזויות צפיה קיצוניות ואתה רוצה להחזיק מסך לאורך זמן, ללא פחד של צריבה או היחלשות הפיקסלים כתוצאה מעייפות החומר האורגני, רכוש את ה Qled מסדרה 8 או 9.
...
עייפות החומר האורגני היא לא פקטור במשוואה, עוד ב-2016 דיווחה חברת LG שתוחלת החיים של מסכי ה-OLED היא כבר 100,000 שעות פעילות שהם 30 שנה במידה ואתה צופה בטלוויזיה שלך 10 שעות כל יום באופן רצוף:

https://www.flatpanelshd.com/news.php?i ... n=showfull

בשימוש הממוצע של 4-5 שעות יומיות מדובר כבר ב-50 שנה. נניח שירידה באיכות תתחיל אחרי 30% מתוחלת החיים, עדיין מדובר במעל 10 שנים של שימוש.

צריבה היא כבר עניין אחר ושיקול שכל בעל OLED צריך להיות מודע אליו ברכישה, יש דרכים להמנע ממנה דרך הגדרות ודפוסי שימוש.

sagico
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 813

שליחה

@freedom_il
@dilbert78
רק לי ה tint ב oled מפריע ?

חזור אל “מסכי OLED”