Deezer או Tidal
לבני אדם יש גובל ברמת ההבחנה באופן כללי בחושים שלנו
מרמה מסויימת של קיבוץ, אפשר לשחזר את הסאונד ככה שאנחנו לא נרגיש בהבדל.
וכמו שאמרו לפני, ב"מבחנים עיוורים" כנראה רוב האנשים לא יבדילו בין 320KB לאיכות גבוהה יותר.
כמובן שעם ציוד מעבדה תוכל אפשר להבחין בהבדלים, באוזניים שלנו פחות.
וההקבלה הכי טובה לזה (לדעתי) זה טעימות עיוורות של יין. חוש הטעם שלנו לא כזה מפותח,
ויש אסכולות שלמות שנשבעות שהן יודעות להבדיל ולאבחן, ולרוב נופלים במבחן הטעימה העיוורת.
מרמה מסויימת של קיבוץ, אפשר לשחזר את הסאונד ככה שאנחנו לא נרגיש בהבדל.
וכמו שאמרו לפני, ב"מבחנים עיוורים" כנראה רוב האנשים לא יבדילו בין 320KB לאיכות גבוהה יותר.
כמובן שעם ציוד מעבדה תוכל אפשר להבחין בהבדלים, באוזניים שלנו פחות.
וההקבלה הכי טובה לזה (לדעתי) זה טעימות עיוורות של יין. חוש הטעם שלנו לא כזה מפותח,
ויש אסכולות שלמות שנשבעות שהן יודעות להבדיל ולאבחן, ולרוב נופלים במבחן הטעימה העיוורת.
לפי האתר של ספוטיפיי, צריך להפעיל את הhigh quality שהיא כאמור פה 320kbps באפליקציה בPC, אחרת זה 160kbps. הקידוד הוא Ogg vorbis , שלא ברור לי אם במקרה של ספוטיפיי זה lossy או לא.
נרשמתי לחודש ניסיון, נראה אם זה שווה..
בכל מקרה ההנחיות להפעיל את ה320kbps בפלטפורמות שניתן
https://support.spotify.com/us/article/ ... streaming/
נרשמתי לחודש ניסיון, נראה אם זה שווה..
בכל מקרה ההנחיות להפעיל את ה320kbps בפלטפורמות שניתן
https://support.spotify.com/us/article/ ... streaming/
·Rodness כתב:ניסיתי אתמול את SPOTIFY באפליקציית הרשת שלהם.
זה רק אני או שהסאונד שלהם נשמע קתץ רזה? LOW END קצת אנמי גם.
אולי סתם קיבלתי רושם לא נכון...מה דעתכם?...
סקרן אותי העניין הזה אז הורדתי Spotify בגרסת האנדרואיד, וניסיתי כמה אלבומים של Dire straits, שא' - חרשתי את כל הרשת בשביל למצוא את ההקלטות הטובות ביותר שלהם בפורמט היי רז, ושלפתי אותם אחד אחד עם פינצטה.
ב' - בכוונה רציתי לנסות הקלטות יחסית ישנות, כי בהקלטות מודרניות גם ככה הרבה יותר קשה להבחין בהבדל בין הפורמטים.
הפעלתי Spotify ופובר במקביל עם אותם השירים בפורמט פלאק, מה שאפשר לי לעשות A/B מיידי, ומאוד הופתעתי לגלות שמה-Spotify זה נשמע יותר טוב, ודי משמעותית. נשמע הרבה יותר נקי, כאילו מדובר בהקלטה חדשה. הבאס בהקלטה בכלל נשמע אחרת לגמרי, יותר עמוק וברור.
לא יודע אם Spotify מפעילים איזה dsp, או איזה פילטר או EQ, שגרם לכל ההקלטות של DS להישמע כ"כ טוב ביחס למה שיש לי, אבל זה מאוד מעניין, ואני מתכנן לעשות A/B מול המון הקלטות בפורמט היי רז שיש ברשותי, ולראות אם זה מגמתי.
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
כמעט בטוח שמה שהיה ב-Spotify זה Remaster. אישית לרוב אני מעדיף את ההוצאות המקוריות, אבל זה כנראה תלוי באיכות של המקור מול ה-Remaster הספציפי וגם עניין של טעם אישי.
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
^עכשיו הסתכלתי ואכן זה המקרה בכל האלבומים ששמעתי דרך SPOTIFY.
אני מניח שהיתרון הגדול פה הוא מול אלבומים ישנים בעיקר באיכות בינונית-ירודה.
ויש לא מעט כאלו.
בכל מקרה זה נשמע מדהים, לעולם לא שמעתי את DS באיכות שכזו, לא יודע
מה החיסרון בפועל של רימאסטרינג, אבל לא עושה רושם שאיבדתי משהו
ב-AB פרטני עם שירים שאני מכיר בעל פה לעומת ההקלטה המקורית, אלא רק
הרווחתי הקלטה יותר צלולה ועמוקה.
די התאהבתי ב-SPOTIFY בזמן מאוד קצר, יש שם את בינתיים את
רוב המוזיקה שאני שומע, ובאיכות מעולה. גם ההצעות שלהם ללהקות דומות
כבר גילו לי כמה אמנים חדשים.
אני מניח שהיתרון הגדול פה הוא מול אלבומים ישנים בעיקר באיכות בינונית-ירודה.
ויש לא מעט כאלו.
בכל מקרה זה נשמע מדהים, לעולם לא שמעתי את DS באיכות שכזו, לא יודע
מה החיסרון בפועל של רימאסטרינג, אבל לא עושה רושם שאיבדתי משהו
ב-AB פרטני עם שירים שאני מכיר בעל פה לעומת ההקלטה המקורית, אלא רק
הרווחתי הקלטה יותר צלולה ועמוקה.
די התאהבתי ב-SPOTIFY בזמן מאוד קצר, יש שם את בינתיים את
רוב המוזיקה שאני שומע, ובאיכות מעולה. גם ההצעות שלהם ללהקות דומות
כבר גילו לי כמה אמנים חדשים.
@Roy.T
·
אז לדעתך איך הבדלים ברורים בין פלאק ל320 mp3?
אני מדבר כשאתה משתמש בציוד Hi-Fi (לי יש 6xx + audio gd nfb 11.28)
האם באמת עולם האודיופיליה סתם מגזימה ואפקט הפלציבו משתולל בעולם הזה?
האם שווה לקנות ספוטיפיי על פני חשבון בדיזר?
הם על צד של שפלאק גדול פי ארבע בגודל ובין מבחינת מחיר שהוא פי שניים במחיר?
האם עובדים עלינו בעיניים?
·
אז לדעתך איך הבדלים ברורים בין פלאק ל320 mp3?
אני מדבר כשאתה משתמש בציוד Hi-Fi (לי יש 6xx + audio gd nfb 11.28)
האם באמת עולם האודיופיליה סתם מגזימה ואפקט הפלציבו משתולל בעולם הזה?
האם שווה לקנות ספוטיפיי על פני חשבון בדיזר?
הם על צד של שפלאק גדול פי ארבע בגודל ובין מבחינת מחיר שהוא פי שניים במחיר?
האם עובדים עלינו בעיניים?
טוב חברים, ביטלתי את הSUB לTIDAL, מכיוון שראיתי שחסר להם מלא שירים בעברית.
הצטרפתי לחודש חינם ניסיון בDEEZER Premium, וחייב להגיד שאולי לטידל יש עיצוב מגניב לתוכנה של המחשב שלהם.
אבל מבחינת חיפוש שירים בעברית, דיזר לוקחים בהליכה.
אז כן ויתרתי, על איכות CD, אבל בכל זאת עד שטידל לא ירימו את הכפפה וירימו את כמות השירים בארץ, אני לא רואה את עצמי חוזר אליהם.
אבל ההתלבטות שלי, האם אכן ההבדלים בין דיזר HIFI באיכות פלאק שווה את המחיר ביחס למה שספוטיפיי באיכות 320KBPS מציעים בחצי מחיר.
שוב אני עם ציוד HIFI, כמו שציינתי 6XX + AUDIO GD NFB 11.28
בהצלחה
אשמח לשמוע מה אתם אומרים
הצטרפתי לחודש חינם ניסיון בDEEZER Premium, וחייב להגיד שאולי לטידל יש עיצוב מגניב לתוכנה של המחשב שלהם.
אבל מבחינת חיפוש שירים בעברית, דיזר לוקחים בהליכה.
אז כן ויתרתי, על איכות CD, אבל בכל זאת עד שטידל לא ירימו את הכפפה וירימו את כמות השירים בארץ, אני לא רואה את עצמי חוזר אליהם.
אבל ההתלבטות שלי, האם אכן ההבדלים בין דיזר HIFI באיכות פלאק שווה את המחיר ביחס למה שספוטיפיי באיכות 320KBPS מציעים בחצי מחיר.
שוב אני עם ציוד HIFI, כמו שציינתי 6XX + AUDIO GD NFB 11.28
בהצלחה
אשמח לשמוע מה אתם אומרים
@vickie
נראה לי שכבר קיבלת את כל התשובות.
אבל במידה ופספסת - תשיג לך מספר שירים בlossless שאתה מכיר ושמוקלטים טוב. תקודד אותם ל 320kbps ogg vorbis (הפורמט והביטרייט הכי גבוה של spotify), ותשווה את הקבצים המקודדים לקבצים המקוריים בlossless, עם האוזניים והציוד שלך. עדיף להשתמש בתוכנה או תוסף ABX כלשהו אם אתה רוצה להימנע ממצב שאתה מספר לעצמך סיפורים אודות הבדלים שלא באמת קיימים.
זאת הדרך היחידה לסגור את הסיפור הזה בצורה סופית.
(אם אתה רוצה לחסוך זמן וסומך עליי, מה שלא נראה לי, אבל בכל זאת - אני אומר לך מראש שאין כמעט שום סיכוי שתוכל להבחין בין 320 ogg vorbis לבין flac, ולא משנה איזה ציוד יש לך).
נראה לי שכבר קיבלת את כל התשובות.
אבל במידה ופספסת - תשיג לך מספר שירים בlossless שאתה מכיר ושמוקלטים טוב. תקודד אותם ל 320kbps ogg vorbis (הפורמט והביטרייט הכי גבוה של spotify), ותשווה את הקבצים המקודדים לקבצים המקוריים בlossless, עם האוזניים והציוד שלך. עדיף להשתמש בתוכנה או תוסף ABX כלשהו אם אתה רוצה להימנע ממצב שאתה מספר לעצמך סיפורים אודות הבדלים שלא באמת קיימים.
זאת הדרך היחידה לסגור את הסיפור הזה בצורה סופית.
(אם אתה רוצה לחסוך זמן וסומך עליי, מה שלא נראה לי, אבל בכל זאת - אני אומר לך מראש שאין כמעט שום סיכוי שתוכל להבחין בין 320 ogg vorbis לבין flac, ולא משנה איזה ציוד יש לך).
@evgenetic
·
כע אתה צודק, אברר לגבי זה.
תגיד לי יש הבדל בין OGG לMP3?
בגירסא הרגילה אתה רואה הבדל בין דיזר לספוטיפיי.
כי לכאורה דיזר נראה מאוד מסודר ועשוי טוב.
מה איכות הMAX בגירסא הרגילה של דיזר, 320 OGG או MP3 או AAC ?
·
כע אתה צודק, אברר לגבי זה.
תגיד לי יש הבדל בין OGG לMP3?
בגירסא הרגילה אתה רואה הבדל בין דיזר לספוטיפיי.
כי לכאורה דיזר נראה מאוד מסודר ועשוי טוב.
מה איכות הMAX בגירסא הרגילה של דיזר, 320 OGG או MP3 או AAC ?
לכל החברים בשרשור הזה, קחו למשל קובץ וידאו בגודל של 30 גיגה בייט ותשימו על מכשיר בלו ריי התמונה תהיה יותר טובה מקובץ של 10 גיגה?
עוד דוגמא מצוינת לפשט את כל הויכוח המיותר על גודל הקובץ והקשר הישיר לאיכותו. קחו מצלמה DSLR צלמו תמונה ב-RAW לעומת JPEG שהמצלמה עושה בעצמה את העיבוד. עכשיו גודל הקובץ של ה-RAW הוא בערך 40 מגה לעומת 3 מגה ב- JPEG . ברור שעם הקובץ הגדול תוציאו תמונה רבה יותר טובה ממה שעושה המצלמה בקיבוץ ל-JPEG. קחו קובץ אודיו של WAV שמשקלו נגיד 30 מגה ותשוו אותו לקובץ בגודל של 3 מגה. האם באמת כולם תמימים לחשוב שאין הבדל בתוצאה הסופית? המשוואה כל כך פשוטה וזה בכלל לא קשור לויכוח אם שומעים את ההבדל או לא. כל קובץ דיגיטלי שמכווץ מאבד מידע גם באודיו וגם בווידאו. אני בהחלט מסכים שמאד תלוי מה מקור השמע או הצפייה,וכמובן שככל שהמוציא לפועל יהיה זה האודיו או הוידאו,יהיו איכותיים יותר כך זה גם יבוא לידי ביטוי . שכל אחד יעשה את השיקול שלו ויחליט למי להתחבר וכמה לשלם,אבל בואו נשאיר עובדות כמשהו שלא שווה להתווכח עליו. אני אישית משתמש ב-TIDAL כבר הרבה זמן יחסית ונכון שהם עולים פי שניים מכל חברה אחרת,ונכון גם שהם לא ממש מכוונים למוסיקה ישראלית. אני בחרתי בחברה הזו בדיוק מהסיבה הזו שהם שמים דגש על איכות ולא מתפשרים בעניין הזה. תבררו בגוגל מה זה MQA ותבינו למה רק החברה הזו נותנת לך את האפשרות לשמוע גם את הפורמט האולפני הזה. MQA לצורך המידע זה - Master Quality Authorize .
עוד דוגמא מצוינת לפשט את כל הויכוח המיותר על גודל הקובץ והקשר הישיר לאיכותו. קחו מצלמה DSLR צלמו תמונה ב-RAW לעומת JPEG שהמצלמה עושה בעצמה את העיבוד. עכשיו גודל הקובץ של ה-RAW הוא בערך 40 מגה לעומת 3 מגה ב- JPEG . ברור שעם הקובץ הגדול תוציאו תמונה רבה יותר טובה ממה שעושה המצלמה בקיבוץ ל-JPEG. קחו קובץ אודיו של WAV שמשקלו נגיד 30 מגה ותשוו אותו לקובץ בגודל של 3 מגה. האם באמת כולם תמימים לחשוב שאין הבדל בתוצאה הסופית? המשוואה כל כך פשוטה וזה בכלל לא קשור לויכוח אם שומעים את ההבדל או לא. כל קובץ דיגיטלי שמכווץ מאבד מידע גם באודיו וגם בווידאו. אני בהחלט מסכים שמאד תלוי מה מקור השמע או הצפייה,וכמובן שככל שהמוציא לפועל יהיה זה האודיו או הוידאו,יהיו איכותיים יותר כך זה גם יבוא לידי ביטוי . שכל אחד יעשה את השיקול שלו ויחליט למי להתחבר וכמה לשלם,אבל בואו נשאיר עובדות כמשהו שלא שווה להתווכח עליו. אני אישית משתמש ב-TIDAL כבר הרבה זמן יחסית ונכון שהם עולים פי שניים מכל חברה אחרת,ונכון גם שהם לא ממש מכוונים למוסיקה ישראלית. אני בחרתי בחברה הזו בדיוק מהסיבה הזו שהם שמים דגש על איכות ולא מתפשרים בעניין הזה. תבררו בגוגל מה זה MQA ותבינו למה רק החברה הזו נותנת לך את האפשרות לשמוע גם את הפורמט האולפני הזה. MQA לצורך המידע זה - Master Quality Authorize .
@shlomore
·
מצד אחד אני מסכים איתך, מצד שני השאלה האם באמת לא צריך ציוד HI - END יקר מאוד כדי להביא את ההבדלים לידי ביטוי.
השאלה האם באמת עשית ABX טסטינינג כדי לראות האם באמת השינויים באים לידי ביטוי, וזה אכן שווה את המחיר.
ולא משנה מה הפורמט המסוים, כי ההבדלים בין איכות WAV שהוא המקור מההקלטה לFLAC הם לא גדולים בכלל מבחינת איבוד מידע.
השאלה האם באמת תוכל להביא לי טסטים שאכן ארגיש בהבדלים בצורה רצינית.
·
מצד אחד אני מסכים איתך, מצד שני השאלה האם באמת לא צריך ציוד HI - END יקר מאוד כדי להביא את ההבדלים לידי ביטוי.
השאלה האם באמת עשית ABX טסטינינג כדי לראות האם באמת השינויים באים לידי ביטוי, וזה אכן שווה את המחיר.
ולא משנה מה הפורמט המסוים, כי ההבדלים בין איכות WAV שהוא המקור מההקלטה לFLAC הם לא גדולים בכלל מבחינת איבוד מידע.
השאלה האם באמת תוכל להביא לי טסטים שאכן ארגיש בהבדלים בצורה רצינית.
כתבתי בפרוש שככל שהמוציא לפועל,קרי או מערכת האודיו או המסך של הטלויזיה יהיו ברמה שהם יכולים ליישם את המשוואה שגודל הקובץ קובע את האיכות.
לכן אני בהחלט מסכים אתך לגבי כדאיות ההשקעה באיכות הקובץ אם הציוד לא מסוגל לתת לך את התחושה שהתוצאה הסופית יותר טובה.
יש הבדל אפילו בין קובץ של WAV לקובץ של FLAC למרות שהקובץ מוגדר כ-LOSLESS . לא כל אחד יבחין בזאת אולי,אבל גם זה תלוי בהרכב המערכת על כל חלקיה השונים. לסיכום ידידי,נראה לי שכדאי לך ללכת לאט לאט ולהתחיל בקבצי השמעה זולים שיישמעו מספיק טוב בשבילך בשלב הזה. אולי יום אחד תבחר לשדרג משמעותית את מערכת האודיו שלך ואז בפרופורציה הגיונית יהיה שווה להשקיע באיכות הקובץ שתזין למערכת המשודרגת. דבר אחד בטוח - אם אתה לא שומע הבדל ששוה את ההשקעה,אל תשקיע. מאד פשוט !
בהצלחה .
לכן אני בהחלט מסכים אתך לגבי כדאיות ההשקעה באיכות הקובץ אם הציוד לא מסוגל לתת לך את התחושה שהתוצאה הסופית יותר טובה.
יש הבדל אפילו בין קובץ של WAV לקובץ של FLAC למרות שהקובץ מוגדר כ-LOSLESS . לא כל אחד יבחין בזאת אולי,אבל גם זה תלוי בהרכב המערכת על כל חלקיה השונים. לסיכום ידידי,נראה לי שכדאי לך ללכת לאט לאט ולהתחיל בקבצי השמעה זולים שיישמעו מספיק טוב בשבילך בשלב הזה. אולי יום אחד תבחר לשדרג משמעותית את מערכת האודיו שלך ואז בפרופורציה הגיונית יהיה שווה להשקיע באיכות הקובץ שתזין למערכת המשודרגת. דבר אחד בטוח - אם אתה לא שומע הבדל ששוה את ההשקעה,אל תשקיע. מאד פשוט !
בהצלחה .
@shlomore
·
השאלה האם יש לזה גבול, הציוד שלי ברמת העיקרון שווה כ-2500.
השאלה האם זה עדיין לא מספיק כזה לקבל שוני מורגש, ובגלל שיש כל כך הרבה נחשים בתעשייה הזאתי, צריך לראות עד היכן צריך לשלם כדי לקבל איכות מורגשת יותר.
אני יודע שיש במחירים הרבה יותר מופקעים, אולי זה יהיה מורגש באוזניות כמו STAX עם מגבר בהתאם.
·
השאלה האם יש לזה גבול, הציוד שלי ברמת העיקרון שווה כ-2500.
השאלה האם זה עדיין לא מספיק כזה לקבל שוני מורגש, ובגלל שיש כל כך הרבה נחשים בתעשייה הזאתי, צריך לראות עד היכן צריך לשלם כדי לקבל איכות מורגשת יותר.
אני יודע שיש במחירים הרבה יותר מופקעים, אולי זה יהיה מורגש באוזניות כמו STAX עם מגבר בהתאם.
·shlomore כתב: המשוואה כל כך פשוטה וזה בכלל לא קשור לויכוח אם שומעים את ההבדל או לא. ....
זה מאד קשור כי זו מהות העניין, אם אתה לא מצליח להבדיל בין קובץ 100 מגה לקובץ בגודל 20 מגה אז אין טעם להחזיק בקובץ 100 מגה כי הוא פשוט יותר קשה/יקר לתפעול ולשינוע.
לגבי ה-MQA שאתה כל כך מאמין בו, העניין הזה הוא לא פחות מנוכלות/ אם אתה רוצה להתעמק קרא את הדברים הללו:
https://www.reddit.com/r/Music/comments ... d_to_talk/
http://archimago.blogspot.com/2017/10/m ... t-why.html
יש הבדל אפילו בין קובץ של WAV לקובץ של FLAC למרות שהקובץ מוגדר כ-LOSLESS...
נערך לאחרונה על ידי evgenetic ב 18/03/2018 14:57, נערך פעם 1 בסך הכל.