יש עוד PLUGIN שנקרא MYSHOWTIMES שנותן מידע על בתי קולנוע והקרנות של סרטים. אם היה לי את הזמן ואת הידע הייתי מגייר אותו.
החלטתי לעזוב את Vista MC ולחזור ל-MCE 2005, כדאי לקרוא למה..
הכל צריך להעשות דרך Windows Media Player ולא דרך ה-Media Center.Sphere כתב:אני אשמח אם תפרט כיצד אתה מבצע את זה.iamtal כתב:האמת שמאז אתמול הצלחתי לפתור את אחד הנושאים שהכי הפריעו לי ב-Vista.
מאוד עיצבן אותי שכאשר מוסיפים תיקיית מדיה, אין הפרדה ברורה בין תיקייה שמכילה וידאו לתיקייה שמכילה תמונות ותיקייה שמכילה מוזיקה.
וכך למשל אם בתיקיית המוזיקה שלי היו תמונות של אלבומים, התיקיה הופיעה גם תחת "תמונות ווידאו". ובסופו של דבר יצא שתחת כל קטגוריה הופיעו לי המון תיקיות לא רלוונטיות.
מסתבר שאפשר להחליט עבור כל תיקיה לאיזה קטגוריה היא שייכת דרך WMP וכך לפתור את הדבר המעצבן הזה....
אינ נתקל בדיוק באותה בעיה מעצבנת שכשאני רוצה לראות סרט וידאו, אני צריך לראות בדרך גם את תיקיות התמונות שלי וההפך....
שלב א': בחירת תיקיות המדיה (כלומר התיקיות שבהן יש תמונות/סרטים/מוזיקה)
א. ב-WMP יש בלבחור בתפריט "קובץ" ומשם באופציה "הוספה לסיפרייה"
ב. בחלון שמתקבל יש להוסיף את תיקיות המדיה שלנו ולאשר.
שלב ב': הסרת תיקייה מקטגוריה לא מתאימה (לדוגמא, אם תיקיית המוזיקה שלנו מופיעה גם תחת תמונות ווידאו רק משום שהיא הכילה כמה תמונות של אלבומים).
א. יש להקיש על הכפתור "בחר קטגוריה" (נמצא ממש מתחת לתפריט "קובץ".
ב. יש לבחור בקטגוריה המתאימה (סרטים, מוזיקה, תמונות וכו') שממנה רוצים להסיר תיקייה לא מתאימה
ג. בפנל בצד ימין, אם תחת האופציה "ספרייה" לא מופיעה אופציית משנה "תיקייה", יש להציג עם המקש הימני של העכבר על "ספרייה" ולסמן את "הצג תיקיות נוספות".
ד. כעת בצד שמאל תוצגנה כל התיקיות ששוייכו לקטגוריה הזו, כדי להסיר תיקיה לא מתאימה יש להקיש עליה עם המקש הימני ולבחור ב-"מחק" (הערה: חשוב לוודא למחוק מהספרייה בלבד ולא מהמחשב כולו".
זהו...
לגבי ויסטה כן אבל לא ממולץ משתי סיבות .kouliben1 כתב:DARKS, התמונות בהחלט עושים חשק...
מדיה פורטל ניתנת להתקנה על ויסטה? והאם יש לה ממשק שמאפשר לראות את המדריך תוכניות דרך רשת/מחשב שמחובר לאינטרנט?...
א. אני לא יודע איזה שלט יש לך או בכלל , ברגע שלוחצים על השלט של מדיה סנטר נפתח המדיה סנטר ולא מדיה פורטל .
ב. ויסטה בכלל מערכת *** כבדה ולא איכותית.
אני ממליץ על XP ותתקין שם מדיה פורטל ותאמין לי לא תצטער ניסיתי כול מיני מערכות HTPC ומדיה פורטל הכי שווה .
לגבי שליטה מרשת זה בדיוק מה שאני עושה התקנתי על XP ראדמין ואני שולט על המערכת מהרשת הביתית ממחשב אחר . בקיצור שווה השקעה
kouliben1 כתב:תודה! מה לגבי ממשק אינטרנט כמו webguide בויסטה או BTV?...
יש כאן http://www.team-mediaportal.com/files/ איזה פלאג אין שלא חשבת עליו . ובקצת חשיבה נכונה אפשר ליצור פלאגים ועוד דברים אחרים ( למי שמתכנת )
אני חושב שהכוונה ב - ANALOG TV זה שאין לך כרטיס DVB. אפשר אח"כ להגדיר שימוש בממיר כשמגדירים את הערוצים.
אם אתה רוצה ממשק WEB תבדוק פה:
http://wiki.team-mediaportal.com/TV-Engine_0.3/overview
צריך להתקין את ה-TVSERVER
אם אתה רוצה ממשק WEB תבדוק פה:
http://wiki.team-mediaportal.com/TV-Engine_0.3/overview
צריך להתקין את ה-TVSERVER
מה שבטוח - Media Portal עדיפה על SageTV
טוב, לאחר משבר האמונה לגבי Vista MC שהתחיל את הפוסט הארוך הזה, כפי שכבר כתבתי נכנעתי לנוחות של Vista MC, במיוחד מכיוון ה-EPG וההתאמה לשוק הישראלי,
אבל בשביל הכיף, אני עדיין ממשיך לשחק עם תוכנות ה-HTPC השונות על מחשב אחר.
לאור ההמלצות שהיו כאן שיחקתי שלשום עם SageTV ואמנם התרשמתי מכמות האופציות בתוכנה, יכולת השליטה הרבה על ההגדרות השונות, אבל התאכזבתי מהיעדר הליטוש של התוכנה והבוסריות שלה.
היום התחלתי לשחק עם MediaPortal, ואני חייב לומר שאם כבר כדאי לשקול תוכנת HTPC אחרת מלבד MC, אז MediaPortal עולה בהרבה על SageTV. גם היא כוללת לא מעט אופציות, גם אצלה ניתן לשלוט כמעט על כל פרמטר אפשרי, אבל להבדיל מ-SageTV היא הרבה יותר נוחה לשימוש וגם הרבה יותר מותאמת למשתמשים העבריים.
אבל בשביל הכיף, אני עדיין ממשיך לשחק עם תוכנות ה-HTPC השונות על מחשב אחר.
לאור ההמלצות שהיו כאן שיחקתי שלשום עם SageTV ואמנם התרשמתי מכמות האופציות בתוכנה, יכולת השליטה הרבה על ההגדרות השונות, אבל התאכזבתי מהיעדר הליטוש של התוכנה והבוסריות שלה.
היום התחלתי לשחק עם MediaPortal, ואני חייב לומר שאם כבר כדאי לשקול תוכנת HTPC אחרת מלבד MC, אז MediaPortal עולה בהרבה על SageTV. גם היא כוללת לא מעט אופציות, גם אצלה ניתן לשלוט כמעט על כל פרמטר אפשרי, אבל להבדיל מ-SageTV היא הרבה יותר נוחה לשימוש וגם הרבה יותר מותאמת למשתמשים העבריים.
iamtal
לצערי הגדרה כמו "בוסריות" ל-SAGETV אינה הולמת היות והיא אחת התוכנות הותיקות בתחום, אחת היציבות ביותר (אם לא הכי יציבה...) ובעלות המגנוני הקלטה וניהול הקלטה מהטובים הקיימים כיום. לגבי הממשק - מסכים כי חסר את הליטוש של ממשקים חדישים יותר כמו של הויסטה.
גם בדיקה הכוללת התקנה ודפדוף בתפריטים השונים אינה בדיקה הולמת שאחריה אפשר לצאת בהכרזות כגון " MediaPortal עולה בהרבה על SageTV"...נסה להגיע למצב של הקלטה מ-4 מקורות בו זמנית, ניהול מאות הקלטות "חיות" (לא ספריית סרטים...), ניהול קונפליקטים בהקלטות, צפייה במפסר רב של קליינטים בו זמנית ואז אולי תוכל להשוות.
לדעתי כמובן!
אורן.
לצערי הגדרה כמו "בוסריות" ל-SAGETV אינה הולמת היות והיא אחת התוכנות הותיקות בתחום, אחת היציבות ביותר (אם לא הכי יציבה...) ובעלות המגנוני הקלטה וניהול הקלטה מהטובים הקיימים כיום. לגבי הממשק - מסכים כי חסר את הליטוש של ממשקים חדישים יותר כמו של הויסטה.
גם בדיקה הכוללת התקנה ודפדוף בתפריטים השונים אינה בדיקה הולמת שאחריה אפשר לצאת בהכרזות כגון " MediaPortal עולה בהרבה על SageTV"...נסה להגיע למצב של הקלטה מ-4 מקורות בו זמנית, ניהול מאות הקלטות "חיות" (לא ספריית סרטים...), ניהול קונפליקטים בהקלטות, צפייה במפסר רב של קליינטים בו זמנית ואז אולי תוכל להשוות.
לדעתי כמובן!
אורן.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
אורן,
שים לב שאתה מתמקד ביכולות ה-TV.
אני מתכלתחילה אמרתי שאינני מתייחס לפיצ'רים האלה, שכן הם אינם מעניינים אותי (אני מקליט פעם בחודש בערך).
אם תנטרל את יכולות ה-TV, היתרונות של MP ברורים מול SAGETV.
ולו רק העובדה שהיא חינמית...
שים לב שאתה מתמקד ביכולות ה-TV.
אני מתכלתחילה אמרתי שאינני מתייחס לפיצ'רים האלה, שכן הם אינם מעניינים אותי (אני מקליט פעם בחודש בערך).
אם תנטרל את יכולות ה-TV, היתרונות של MP ברורים מול SAGETV.
ולו רק העובדה שהיא חינמית...
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- OferL
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3906
- נתן תודות: 323 פעמים
- קיבל תודות: 118 פעמים
האם יש תוכנת MC כלשהי שמצליחה להציג קבצי 1080P?
sageTV אצלי לא מצליחה - אני רואה רבע תמונה על כל המסך. כאילו שהרזולוציה של התמונה לא תואמת את המסך.
מנסיון קודם גם MCE וגם VMC נכשלו.
אני מצליח לראות 1080P תקין על PDVD ועל WMP אבל כאמור לא על תוכנת MC.
מישהו כאן ניסה והצליח?
sageTV אצלי לא מצליחה - אני רואה רבע תמונה על כל המסך. כאילו שהרזולוציה של התמונה לא תואמת את המסך.
מנסיון קודם גם MCE וגם VMC נכשלו.
אני מצליח לראות 1080P תקין על PDVD ועל WMP אבל כאמור לא על תוכנת MC.
מישהו כאן ניסה והצליח?
Enjoy the Silence
- EliHaboosh
- עורך ראשי HTMobile

- תגובות: 3326
- נתן תודות: 137 פעמים
- קיבל תודות: 847 פעמים
תודה רבה.iamtal כתב:הכל צריך להעשות דרך Windows Media Player ולא דרך ה-Media Center.Sphere כתב:אני אשמח אם תפרט כיצד אתה מבצע את זה.iamtal כתב:האמת שמאז אתמול הצלחתי לפתור את אחד הנושאים שהכי הפריעו לי ב-Vista.
מאוד עיצבן אותי שכאשר מוסיפים תיקיית מדיה, אין הפרדה ברורה בין תיקייה שמכילה וידאו לתיקייה שמכילה תמונות ותיקייה שמכילה מוזיקה.
וכך למשל אם בתיקיית המוזיקה שלי היו תמונות של אלבומים, התיקיה הופיעה גם תחת "תמונות ווידאו". ובסופו של דבר יצא שתחת כל קטגוריה הופיעו לי המון תיקיות לא רלוונטיות.
מסתבר שאפשר להחליט עבור כל תיקיה לאיזה קטגוריה היא שייכת דרך WMP וכך לפתור את הדבר המעצבן הזה....
אינ נתקל בדיוק באותה בעיה מעצבנת שכשאני רוצה לראות סרט וידאו, אני צריך לראות בדרך גם את תיקיות התמונות שלי וההפך....
שלב א': בחירת תיקיות המדיה (כלומר התיקיות שבהן יש תמונות/סרטים/מוזיקה)
א. ב-WMP יש בלבחור בתפריט "קובץ" ומשם באופציה "הוספה לסיפרייה"
ב. בחלון שמתקבל יש להוסיף את תיקיות המדיה שלנו ולאשר.
שלב ב': הסרת תיקייה מקטגוריה לא מתאימה (לדוגמא, אם תיקיית המוזיקה שלנו מופיעה גם תחת תמונות ווידאו רק משום שהיא הכילה כמה תמונות של אלבומים).
א. יש להקיש על הכפתור "בחר קטגוריה" (נמצא ממש מתחת לתפריט "קובץ".
ב. יש לבחור בקטגוריה המתאימה (סרטים, מוזיקה, תמונות וכו') שממנה רוצים להסיר תיקייה לא מתאימה
ג. בפנל בצד ימין, אם תחת האופציה "ספרייה" לא מופיעה אופציית משנה "תיקייה", יש להציג עם המקש הימני של העכבר על "ספרייה" ולסמן את "הצג תיקיות נוספות".
ד. כעת בצד שמאל תוצגנה כל התיקיות ששוייכו לקטגוריה הזו, כדי להסיר תיקיה לא מתאימה יש להקיש עליה עם המקש הימני ולבחור ב-"מחק" (הערה: חשוב לוודא למחוק מהספרייה בלבד ולא מהמחשב כולו".
זהו......
זה באמת עזר לי ושיגע אותי.
למרות שמשום מה עדיין מופיעה לי ספריית הסרטוני דוגמא שמגיעים עם הויסטה למרות שהספריה הזו לא נמצאת במדיה פלייר ולמרות שגם מתוך המדיה סנטר הסרתי אותה. מוזר.
הי אורן,oshapir כתב:iamtal
לדעתי כמובן!
אורן....
קודם כל אין ספק ש-SageTV היא כבר ממש חלק ממך, איך שנעלבת עבורה!
באחד הפוסטים הקודמים שלי אמרתי ש-SageTV היא כלי נהדר לחובבי גאדג'טים למינהם, ואם אני מצטט אותך, אז יכולת הקלטה של 4 מקורות בו זמנית, צפייה במספר רב של קליינטים וכו' כפי שכתבת, כל אילו רק מוכיחים את מה שאמרתי, מדובר בתוכנה מעולה למי שרוצה להפוך את התחום לתחביב שלו, לשפר/לשפץ/לשנות/לבנות וכו'.
אבל זה עדיין לא אומר שמדובר בתוכנה שיכולה להפוך לדור הבא של הטלוויזיה עבור הקהל הרחב, וזאת מכמה סיבות:
א. מכל תוכנות ה-HTPC שבהן נתקלתי, זו התוכנה הכי רחוקה מההגדרה Out of the box - כלומר, יש להגדיר/לשנות המון דברים והגדרות עד שמביאים אותה למצב עבודה מושלם.
ב. התוכנה לא ידידותית, היא בפירוש נועדה לאנשים טכניים
ג. הממשק - אוי ואבוי... ולא אוסיף דבר.
ד. עברית - והכוונה שלי היא לא לשפת הממשק, אלא לתמיכה בשמות עבריים של תכנים (שמות של תוכניות, EPG, שמות של אלבומים וכו') - התוכנה רחוקה מאוד מלהציע תמיכה עברית סבירה.
שוב, אני שב ואומר שמדובר בתוכנה טובה, אפילו טובה מאוד, אבל היא ו-Vista Media Center פשוט לא יושבות באותה הנישה.
באשר ל-MediaPortal, מאוד התרשמתי ממנה כי זו תוכנה שמשלבת בין שני העולמות. מצד אחד תוכנה חזקה, עם אפשרות מאוד גדולה לשליטה ושינויים וגם כמות גדולה של Plugins, ומצד שני תוכנה ידידותית, עם ממשק נקי ומתקדם ותמיכה כמעט מושלמת בעברית.
אני יודע שיש כאן כמה שיקראו את מה שאני אומר ויאמרו שאם אני מחפש תוכנה למתחילים שאלך ל-Vista ו-SageTV פשוט נועדה למקצוענים.
אז לא, מי שכבר מכיר אותי, יודע שאני מהנדס IPTV ומפתח מערכות דומות מדי יום ביומו, אבל בסופו של יום, שאני מתיישב מול ה-HTPC שלי ורוצה לצפות באיזה סרט, אני רוצה שה-HTPC יעשה את מקסימום העבודה ואני אעשה את מינימום העבודה, ולצערי, לפחות מהבחינה הזו SageTV פשוט לא שם.
בכל מקרה, תמיד טוב שיש עוד תוכנות טובות בתחום, ככה Microsoft יוכלו להעתיק את התכונות השוות