מודלים חדשים Tvix M-4100/5100

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46443
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5088 פעמים

שליחה #41 

שרון-,
אני מבין שעדיין לא יצא לך לראות תכנים ב HD על מסך מתאים, אמת?

שרון-
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 196
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #42 

לא מדוייק,

יש לי Tvix עם סרטי HD . יצא לי לראות לא מעט ובמקרנים איכותיים. הבעיה שמגיע פרק ב LOST או 24 למי יש סבלנות לחכות שאפשר להוריד בזריזות את ה DIVX .

פרט לזה, כל הסקרינרים של הסרטים החדשים לא יוצאים ב HD אלאב divx פשוט.

שרון

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35103
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #43 

LOST למשל יוצא בד"כ ב-HD כבר יום אחרי והורדה של 5GB זה עניין של כמה שעות

על איזה מסך אתה רואה?

dukasgon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 380
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

זו בדיוק הטענה שלי!

שליחה #44 

כיום שאין מספיק חומר ב-HD (סרטים). מה שכן יש אלו הן הסדרות.
לכן מספיק לי כיום לקנות את ה-4100.
אז נכון שהוא לבדו יעלה בסביבות ה-2200 ש"ח (בארץ) ועוד בלי דיסק קשיח, אבל מחשב טוב לסלון (שגם יראה יפה) עולה בסביבות ה-1500$ (הרכבתי לבד באתר של SHUTTLE).
אלו סכומים שונים מאד.
כמו שאמרתי קודם - עדיף לקנות היום 4100 ועוד שנה לקנות את הדגם הבא שינגן BLU RAY, מאשר לקנות פעם אחת מחשב היום.
כשיהיו מספיק כותרים (סרטים) - המחירים יפלו. גם של הנגנים (לא הסטרימרים, אלא נגנים רגילים כמו DVD) וגם של המחשבים שיהיו מיושנים יותר אבל מספיק חזקים לנגן.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78934
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #45 

יותר מזה,

יש תכנים שאני מחכה חצי שנה או יותר בשביל לראות אותם אך ורק ב-HD (ע"ע BSG).

hagi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1213
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #46 

אם אתה יכול לנסוע בטוסטר כשיש לך טוסטוס בבית , אז כנראה שאין קשר בין H264 ל-X264 . זה בדיוק כמו ש-DVD הוא סטנדרד וה-DIVX הוא הקודק שאתה צריך כדי לקודד את תכני DVD בהמרה לפורמט MPEG4-DIVX .

לא מבין על מה הויכוח פה ?
נשאלת שאלה פשוטה : האם אתה יכול לצפות בסטנדרד H.264 מבלי שהוא יעבור ENCODING ב-X.264 באמצעות ה-TVIX-4100 או שאי אפשר ?
לדעתי כל אחד ששוקל לרכוש את ה-TVIX-4100 צריך לבדוק את זה .

dragonflyXXL כתב:hagi,

להגיד ש-x264 משתייך למשפחת ה-H.264 זה בערך כמו להגיד שטוסט הוא סוג של טוסטר, ואני אסביר למה אני מתכוון:

H.264 (הידוע גם כ-MPEG-4 Part 10 או AVC) הוא codec, כלומר סטנדרט מסויים לדחיסת וידאו.

x264 הוא encoder, כלומר כלי לדחיסת וידאו לפורמט מסויים (ובמקרה של x264, לפורמט H.264/AVC)

DivX הוא שם של סדרת codecs מסחריים של חברת DivXNetworks המתעסקים בעיקר בפורמט MPEG-4 Part 2 או MPEG-4 ASP, שבינו לבין H.264 אין ממש קשר מעבר לכך ששניהם שייכים למשפחת סטנדרטים שנקראת MPEG-4.

אני יכול להמשיך את ההסבר אבל אני לא רואה לשעמם את הקהל בבית.
...

LiorC
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3610

שליחה #47 

בינתיים לפי הפרסומים ברשת וחומר שיווקי של החברה אז ה-4100 אמור לתמוך ב- H.264 (עד ל- BITRATE של 25MBPS)
ליאור

dragonflyXXL
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1039

שליחה #48 

hagi, בכלל לא הבנת את הפואנטה שלי, ואני לא חושב שיש כאן ויכוח בכלל - רק בלבול במושגים שאתה משתמש בהם שיכול לבלבל גם אחרים, ואין לזה שום קשר למכשיר כזה או אחר.

H.264 הוא הפורמט. x264 הוא הכלי שבעזרתו את דוחס וידאו לפורמט הזה, אבל הוא לא הכלי היחיד. הסיבה שאתה מתבלבל בין הטוסט לטוסטר היא שהמושג "x264" הפך למקובל בקרב קבוצות שחרור לציון גירסאות HD של תוכן שהם משחררים, אבל בעצם מדובר ב-H.264/AVC לכל דבר. ההבדל בין קבצים כאלה לקבצים הגדולים יותר (H.264 TS) הוא בקונטיינר ולא בצורה שבה התוכן דחוס. ברוב המקרים יהיה מדובר ברזולוצייה גבוהה יותר (1080i/p) וב-bitrate יותר גבוה, אבל התוכן עצמו דחוס באותו פורמט- H.264/AVC, רק עטוף בצורה אחרת (TS במקום MKV).

לגבי תכנים שמגיעים מ-DVD: נכון שמקובל היום להשתמש בDivX (או בעצם באח החצי חורג שלו, XviD) כדי לדחוס תכנים שמגיעים מ-DVD, אבל זה לא משהו שאתה "צריך" לעשות אלא משהו ש"מקובל" לעשות ע"י קבוצות שחרור, ואתה פשוט התרגלת למה שמה שהם החליטו לעשות ומשם זה הפך להיות הנורמה... אבל אין שום חוק, סטנדרט או הכרח לעשות את זה רק בצורה כזו. להפך - ישנם היום כלים כמו AutoMKV שמיועדים בדיוק לשם דחיסה של DVD ל-AVC בקונטיינר של MKV, והמטרה היא לנצל את יכולת הדחיסה המשופרת של H.264/AVC כדי להכניס יותר תוכן באיכות יותר גבוהה ממה ש-XviD מסוגל להכניס לתוך קובץ בגודל קבוע כמו CDR או DVDR.

לגבי השאלה הפשוטה שלך: "האם אתה יכול לצפות בסטנדרד H.264 מבלי שהוא יעבור ENCODING ב-X.264 באמצעות ה-TVIX-4100 או שאי אפשר ?" איננה השאלה הנכונה משום ש- H.264 הוא כבר התוצאה של דחיסה בעזרת x264.
אם הסידרה הזו מבוססת על Sigma 8623/4 היא תומכת בH.264/AVC (במגבלות bitrate מסויימים, כנראה), ולכן התשובה היא באופן חד משמעי - כן. אבל...
חשוב מאוד להבין שבמכשירים האלה המגבלה היא לפעמים הקונטיינר ולא התוכן שבתוכו, ולכן המכשיר יוכל להבין H.264/AVC בלי בעייה אבל לא יוכל לגשת אליו משום שהוא בתוך קונטיינר מסוג MKV. כדי להשמיש את התוכן לצפייה לא צריך לדחוס אותו אלא להעביר אותו לקונטיינר אחר כמו MP4 או TS, באמצעות demux ו-mux לקונטיינר האחר, ולא בדחיסה מחדש עם x264 כמו שאתה מציע (כי הרי הוא כבר H.264/AVC).
hagi כתב:אם אתה יכול לנסוע בטוסטר כשיש לך טוסטוס בבית , אז כנראה שאין קשר בין H264 ל-X264 . זה בדיוק כמו ש-DVD הוא סטנדרד וה-DIVX הוא הקודק שאתה צריך כדי לקודד את תכני DVD בהמרה לפורמט MPEG4-DIVX .

לא מבין על מה הויכוח פה ?
נשאלת שאלה פשוטה : האם אתה יכול לצפות בסטנדרד H.264 מבלי שהוא יעבור ENCODING ב-X.264 באמצעות ה-TVIX-4100 או שאי אפשר ?
לדעתי כל אחד ששוקל לרכוש את ה-TVIX-4100 צריך לבדוק את זה .

dragonflyXXL כתב:hagi,

להגיד ש-x264 משתייך למשפחת ה-H.264 זה בערך כמו להגיד שטוסט הוא סוג של טוסטר, ואני אסביר למה אני מתכוון:

H.264 (הידוע גם כ-MPEG-4 Part 10 או AVC) הוא codec, כלומר סטנדרט מסויים לדחיסת וידאו.

x264 הוא encoder, כלומר כלי לדחיסת וידאו לפורמט מסויים (ובמקרה של x264, לפורמט H.264/AVC)

DivX הוא שם של סדרת codecs מסחריים של חברת DivXNetworks המתעסקים בעיקר בפורמט MPEG-4 Part 2 או MPEG-4 ASP, שבינו לבין H.264 אין ממש קשר מעבר לכך ששניהם שייכים למשפחת סטנדרטים שנקראת MPEG-4.

אני יכול להמשיך את ההסבר אבל אני לא רואה לשעמם את הקהל בבית.
...
...

dragonflyXXL
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #49 

אגב hagi, השתמשתי בטוסטר וטוסט כאנלוגייה לכלי (x264) ולמוצר שמקבלים כתוצאה משימוש בכלי (H.264/AVC), אם זה לא היה מובן עד עכשיו. חוץ ממשחק המילים לא הבנתי מה הקשר לטוסטוס... :D

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #50 

dragonflyXXL,

לא הייתי יכול לנסח את זה טוב יותר בעצמי.

sf_haim10
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 321

שליחה #51 

hagi

אני לא הבנתי מה אתה רוצה..

hagi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #52 

נו , איך לא הבנת ? הרי אתה המצאת את משחק המילים הזה , לא אני .
דרך אגב , אני לא מבין מה אתם רוצים ממני ואשמח מאוד לגלות . אני רק התכוונתי להגיד שמה שכתוב בפרוספקטים הצבעונים והנוצצים של החברות לא תמיד קורה בפועל וכדאי לבדוק בצורה מעשית כל תכונה שבה עתידים להשתמש . כל זאת , אם אפשר , עוד לפני שמגיעים לספק המכשיר בארץ ולוקחים את ה-4100 על הטוסטוס כדי שהוא לא יהפוך מאוחר לטוסטר (או עציץ) בביתו .
8)
dragonflyXXL כתב:אגב hagi, השתמשתי בטוסטר וטוסט כאנלוגייה לכלי (x264) ולמוצר שמקבלים כתוצאה משימוש בכלי (H.264/AVC), אם זה לא היה מובן עד עכשיו. חוץ ממשחק המילים לא הבנתי מה הקשר לטוסטוס... :D
...

eg99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2999
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #53 

dragonflyXXL,
נפלת בפח :wink:
עכשיו אתה צריך להסביר באותה בהירות ורהיטות להדיוטות כמוני על קונטיינרים, איך מעבירים מאחד לשני (חשבת שתגמור בקלות עם "mux demux" 8) ).
ואגב - היום DVD מגיע ב TS עם דחיסה MPEG2, נכון או שאני טועה?

וה TVIX4000 יודע לקרוא DIVX?
והוא יודע לקרוא DVD כ ISO?

dragonflyXXL
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #54 

eg99 כתב:dragonflyXXL,
נפלת בפח :wink:
עכשיו אתה צריך להסביר באותה בהירות ורהיטות להדיוטות כמוני על קונטיינרים, איך מעבירים מאחד לשני (חשבת שתגמור בקלות עם "mux demux" 8) ).
ואגב - היום DVD מגיע ב TS עם דחיסה MPEG2, נכון או שאני טועה?

וה TVIX4000 יודע לקרוא DIVX?
והוא יודע לקרוא DVD כ ISO?
...
DVD מורכב בעיקרו מסדרה של קבצי VOB, שהם סוג של קונטיינר לMPEG-2, אבל הפעם לא Transport Stream (TS), אלא Program Stream (PS).
ההבדל העיקרי בין השניים הוא התוואי שעליו התוכן אמור לרוץ - TS מיועד ל-Broadcast ולכן בנוי בצורה שתאפשר חידוש ושיחזור הסיגנל במידה והשידור נשבר או משתבש, בעוד ש-PS מיועד ל-Playback מתוך מדיה פיזית כלשהי (כמו DVD למשל) ומתעסק פחות בשמירה על הסיגנל (משום שהסיכון שהוא ילך לאיבוד הרבה יותר קטן) ויותר באפשרויות אינטראקטיביות (כמו תפריטים למשל) והיררכיות (ניווט בתוך הדיסק וכדומה).

מה רצית לדעת על קונטיינרים? לא נעים לי לחטוף את השרשור מהעניין המקורי שלו.

eg99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #55 

dragonflyXXL,
1. תודה.
2. יש לי TVIX4000.
הוא יודע לקרוא DIVX?
הוא יודע לקרוא DVD כ ISO?

לגבי קונטיינרים - זה קצת קשור לשרשור כי אני מניח (רק מניח) שכמו שמוסיפים תמיכה בקידודים חדשים, כך מוסיפים תמיכה בקונטיינרים חדשים (כמו MKV שכרגע לא נתמך) מדי פעם. אני טועה?

יכול להיות שצריך להוסיף איזה מדריכון טכני, אבל אם כבר התכנסנו...

למה MUX DEMUX (איזה ריבוב נעשה כאן?)? יש כלים לזה?
מה היתרונות של קונטיינרים שונים?
אני רוצה לציין שטרחתי לקרוא קצת ( ממליץ על http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison ... er_formats בתור התחלה), אבל עדיין, זה מציג את כל היער, ואותי (אותנו?) מעניינים היבטים שימושיים - כמו מה נרצה שיהיה בנגן עתידי ומה פחות חשוב.
ערן

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #56 

eg99,

התשובה לשתי שאלותיך הן כן.

לגבי MKV, אכן טכנית אפשרי שמכשירים ידעו להוסיף תמיכה ב-CONTAINER הזה (אם כי לא ראיתי שיש נכונות מצד החברות לכך עד כה) אך בד"כ MKV צופן בתוכו תכני X264/H264 ולכן זה יהיה טכנית ניתן רק בסדרה של ה-4100 או ה-5100 ודומיהם.

eg99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #57 

בד"כ MKV צופן בתוכו תכני X264/H264
...
זה בפועל?
בתאוריה יכול להיות בו כל פורמט דחיסה לפי הבנתי. לא?
ערן

dragonflyXXL
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #58 

eg99,

בעיקרון - כן.
למעשה פורמט Matroska או MKV פותח לשמש כ"קונטיינר על" שמסוגל לשלב streams שונים ומשונים בקונפיגורציות משונות, בנוסף להירככיות מורכבות יותר ממה שמקובל ברוב הקונטיינרים האחרים (או במילים אחרות - קונטיינרים בתוך קונטיינרים).

לגבי מה שקורה בפועל עופר צודק - הרי בפועל מי שקובע את הטון ומאלץ את התעשייה לאמץ פורמטים חדשים הם קבוצות השיחרור ו"תהליך ההפצה" באינטרנט. יצרני המכשירים הם בדר"כ הצד הפאסיבי בכל הסיפור.
כך זה היה לפני שנים רבות עם MP3, וכמה שנים אח"כ עם DivX/XviD או תמיכה ב-ISO/IFO, וכך (אני מעריך) יקרה בסופו של דבר עם H.264/AVC בתוך MKV, משום שלמעשה זה ה"סטנדרט" שהם קבעו לעצמם, ו"התעשייה" תתנגד ותעשה קולות ובסוף תאמץ את הפורמט.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #59 

ההבדל העיקרי בין MKV ל-AVI כ-CONTAINER מבחינת יצרני המכשירים הוא בכך שהוא מסובך למימוש במכשיר, יותר מאשר CONTAINERS אחרים...

hagi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #60 

כפי שחשדתי , לפי התגובות הראשונות של המשתמשים הראשונים ב-TVIX-4100 , עושה רושם שהמכשיר אינו מנגן קבצי H.264 בצורה תקינה .

להלן תגובה שכזו ( לפי דבריה יש גם כמה בעיות עם האודיו בדרך חיבור ה-HDMI ) :

Hi

I just got one of these myself.

DISPLAY
======
NFS-->M-4100-->Westinghouse LVM-47W1

Content Test
========
Various MPEG-2 ATSC transport streams.

Grindhouse H.264 1080P trailer from this site, 168MB
NOTE--> Right-Click to download.
ALSO -->If the filename is a long string of garbage then you
must RENAME it to grindhouse.mov before it will play.

Other trailers are posted on this Yahoo HD Trailers site

The good news is that it does play some H264 files.

PROBLEMS
=======
1. H264 decoding hesitation...
Play the Grindhouse trailer and watch for hesitation between 00:37 and 00:53

2. HDMI Audio Problems:
No audio using 1.0.0F.
HDMI audio is now intermittent with 1.0.11
For example. Play the Grindhouse trailer and audio may cut out half way.
Repeating clicking noise is heard after that.
No HDMI audio from MPEG-2 HD Transport streams.

3. No audio when playing back a ripped DVD iso file.
Some play fine. Others start silent then AUDIO cuts in suddenly.
(These all play fine on the M4000)

4. JUMP is slow to respond.
(MPEG2HD TS ) It takes 1-3 seconds before playback stabilizes.
This is much slower than the M4000

5. Backward search is "unsupported". (MPEG2HD TS)
(Press left arrow)
A step back from the M4000

================================
6. No Source Code.
================================
Hey Johnny...
Could you please tell TVIX that they are required to post the Source Code for
any modified GPL code shipped in their products?

tvix.co.kr/gpl contains only one useless out-of-date file
that has nothing to do with these products.

For a good EXAMPLE of what to do, please have a look at these sites:

http://www.tivo.com/linux
and
ftp://ftp.dlink.com/GPL

Thanks

Steve

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”