חדר קולנוע ייעודי - חלום שהתגשם!

מקרנים קידמיים - Front Projector.
bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9324
נתן תודות: 1557 פעמים
קיבל תודות: 357 פעמים

שליחה #41 

מברוק, עידן ידידי.
אתה לא מפסיק להתקדם ולהשתכלל.
מאחל לכם שעות רבות של הנאה.
כל הכבוד (Y)

Crossover-Shop
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 874
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 293 פעמים

שליחה #42 

פרוייקט פנטסטי!

נראה מאוד מרשים ואגרסיבי!

אהבתי מאוד את השילוב של ה280 עם זוג סאבים 15 זה בהחלט מפנק!
חנות מתמחה קרוסאובר
אלנבי 128 תל אביב
03-5604600
הפייסבוק שלנו!

matrix23
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 266
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #43 

וואו!!! פשוט מדהים, תתחדש, תהנה ושלא תפסיק להתקדם קולנועית - הגשמת חלום :)

אגב, מפגישה שהייתה לי עם יועץ אקוסטי נאמר לי להרחיק את הרמקולים מהקיר הצדדי בכ-30 ס"מ מה שבאופן ישיר מקטין את רוחב המסך אבל משפר את הסאונד(הפינות לוכדות את הבס ומעיבות על הצליל) - תנסה, מעניין עד כמה זה משפיע בפועל.

בהצלחה (Y)

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7651
נתן תודות: 486 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #44 

idan309 כתב: אם הייתי מעריך נכון את העלות הכוללת, ככל הנראה שהייתי מוותר ומתפשר שוב על התקנה בסלון.
...
משפט שלא נאמר על ידי אף אחד כאן מעולם :lol:

בקיצור אל תוותר על החלום .

לגבי אקוסטיקה, אם אתה מרגיש שהכל בסדר כרגע אז עזוב כך. לא הייתי ממהר לקרא למומחה לפני שניסיתי לפתור לבד בכמה דרכים פשוטות. יש מספיק מידע ברשת. על פניו, קירות ורצפה חשופים בלי קצת ספיגה בחדר (למשל שטיח,וילון, ספה /או סופגים אקוסטיים אם בא לך רק זה יקר יותר) זה מצב לא הכי אידיאלי שיכול לגרום לבעיות כמו הדהודים, מצד שני יותר מדי ספיגה תהרוג לך את הסאונד.

idan309 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3005
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #45 

matrix23,
הזזה של הרמקולים אפילו למרחק של 10 ס"מ מהקיר תחייב החלפת מסך.
גם אם זה ייתן לי שיפור אין לי שום כוונה לעשות זאת ולכן אני בכלל לא אבדוק.

וילון שחור בחלון בטוח שאוסיף. מקווה מחר לקבל מאיש הוילונות פתרון גם למיסוך לתכני 16:9.
אנסה שטיח קודם רק באזור הרמקולים בתקוה שזה יספיק בכדי שלא להסתיר את הריצוף שאני מאוד אוהב..

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3431
קיבל תודות: 219 פעמים

שליחה #46 

עידן,

נראה מרשים.
תתחדש ותהנה.
....

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14354
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #47 

איך פיספסתי את השרשור..
עידן תתחדש על החדר והציוד המרשים והמפנק (Y)
טוב שהזוג 15" זכו לבית חם :wink:

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 6214
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #48 

עידן היקר
אתה עוזר לכל כך הרבה אנשים בפורום ובכלל חברים מכל מקום
כך שאם יש את המושג "מגיע"הוא בוודאי מתיחס אליך..
אני זוכר כשנרקם אצלך החלום לפני שנה ויותר והוא היה חשוב לך לא פחות ממעבר הדירה
והנה התוצאה הסופית מדוגמת ומדהימה לא פחות
ואני מאחל לך שעות רבות של הנאה מסרטים ומוזיקה טובה
ממני מכל הלב
ישראל אניגמה
052-4200610

idan309 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #49 

אחרי שבועיים עם המקרן (עם כ-50 שעות מנורה)

הטוב:

1. להפתעתי גם בווליום גבוה אין בעיה של רעש בקומה למטה ולכן אין שום בעיה לצפות גם כאשר הילדים ישנים ללא שום פשרה בווליום הצפייה.
2. הבחירה במסך 21:9 למרות שלפחות 80% מהתכנים הם 16:9 הייתה נכונה גם עם הווילון השחור שהזמנתי שאמור להגיע תוך שבועיים לא יפתור בצורה אלגנטית את הפסים בצדדים בתכנים שאינם 21:9 (המצב הקיים עם פסים לבנים ב-80% מהתכנים עדיף בהרבה על פסים למעלה ולמטה ב-20%).
3. גם ללא הטיה של הסנטר (שאני מתכוון לעשות) וללא שום שיפור אקוסטי (בעוד כשבועיים יחד עם הווילונות למסך יגיע גם וילון לחלון ומעבר לזה כרגע אני לא מתכוון לעשות כלום) איכות השמע בתכנים שאינם סטריאו היא מעל המצופה. מבחינתי גם ללא שום שיפור בנושא, אני מאוד מרוצה.
4. לפחות לעיני נראה שאוכל להסתדר גם בלי שימוש בעדשה האנאמורפית במידה וזה מה שאבחר לעשות. התמונה ממלאת את המסך בצורה טובה גם ללא העדשה (לא מושלם אבל מבחינתי מספיק טוב).

הפחות טוב.

1. עדיין לא כיילתי מקצועית את המקרן אבל בכיול בסיסי בלבד לא הצלחתי להגיע לתמונה איכותית בתכנים מוארים ומשולבים שתהיה גם איכותית בתכנים כהים כאשר הצפייה היא לא בתוכן HDR. התמונה ב-Cinema לאחר שינוים לא קטנים מה-Default חדה וקונטרסטית בתכנים מוארים ומשולבים אך כהה מידי בתכנים כהים (כמעט לא רואים כלום). התמונה ב-Natural עם שינויים קלים הרבה יותר טובה בתכנים כהים אך פחות קונטרסטית וחדה בתכנים מוארים ומשולבים. כולי תקווה שכאשר יתבצע למקרן כיול מקצועי נגיע לתמונה איכותית בכל התכנים.
2. השדרוג מבחינתי באיכות התמונה ביחס למקרן הקודם (סוני 50) נמוך משציפיתי (אולי פתרון לסעיף 1 יצמצם גם את הסעיף הזה). אני חושב שאם יש החלטה שלא ללכת על מסך 21:9 יש בהחלט הגיון כלכלי ללכת על מקרן כמו סוני 55 או אפסון 9200 יד שנייה בכ-5,000 ₪ ולדחות את השדרוג למקרן 4k למועד מאוחר יותר.
3. השדרוג מבחינתי במעבר לצפייה בתוכן HDR 4K נמוך יותר ממה שציפיתי. אמנם ראיתי רק 3-4 קטעי סרטים / סרטים אבל פרט לסרט Lucy שבהחלט נראה מרשים בשאר הסרטים לא ראיתי משהו מהותי ולפחות בינתיים אני לא בטוח שאני לא מעדיף את הצפייה בסרט Mad Max בגרסת ה-1080p. גם כאן אני מקווה שבעזרת כיול נכון או אפילו שיפור הציוד (אני מזרים עם השילד) נראה שיפור בעניין הזה.
4. לא הצלחתי (לפחות בינתיים) להזיז את הכתוביות בנטפליקס מה שיאפשר צפייה במסך מלא בתכני 21:9 בנטפליקס עם כתוביות.
5. לא הצלחתי לשלב עדיין את הסאבים בתכנים שאינם סטריאו ולכן לפחות כרגע אני לא נהנה מספיק מצפייה בתכני היוטיוב. מעריך שזה פתיר אבל גם אחרי פתרון מעריך שלא נגיע לרמה דומה לקולנוע ביתי בסטריאו.
6. שדרוג האטמוס הוא שדרוג נחמד אבל לא מהותי לטעמי. לא הייתי מוותר עליו אבל במקרה שלי (כי עלות השדרוג הייתה סביב 3,000 ₪ ללא כל פשרה עיצובית) אבל למי שאצלו המצב שונה (עלות כספית משמעותית יותר, בעיה עיצובית בגלל מיקום בסלון) אני לא רואה בעיה לוותר.

לסיכון אמנם על פניו, לפחות כרגע, נראה שאני לא הכי מרוצה (יש 6 נקודות פחות טובות ביחס ל-4 נקודות טובות) אבל ההיפך הוא הנכון. נקודות 1-3 הם הכי חשובות, ומבחינתי ההפתעה בנקודה 1 שווה גם את כל 6 הנקודות הפחות טובות גם אם לא יהיה בהן שום שינוי בעתיד (ואני מעריך שלרובן כן יהיה).

dondi
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1968
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #50 

דבר ראשון אני חייב לציין שאני מאד מעריך את זה שכתבת גם דברים שאתה לא מרוצה מהם, קשה למצוא אנשים שהשקיעו כסף וגם רואים באמת את החסרונות שיש להם (לעומת הציפיות) מהציוד שקנו. (Y)

עכשיו קצת התייחסות :
1. אני שמח לראות שגם אתה הבנת שקונטרסט הוא לא הכל ויש פרמטרים נוספים אשר חשובים בחוויית הצפיה. (משהו שלא תמיד ברור פה בפורום)
2. מוזר לי שאתה לא רואה הבדל בין 4k לבין 1080. אני אישית אצלי בבית רואה הבדל בין התכנים, יש מצב שזה קשור להגדרות של הסטרימר שלך. ממליץ לבדוק.
3. נושא הכיול של המקרן הוא קריטי (אמרתי כבר בעבר) כיול אמיתי עם סנסור יוכל לשפר לך את התמונה בצורה דרמטית (צבעים בלבד), בקשר לפירוט בסצנות כהות או בהירות, יש לכייל עם תבניות לפי העין (לא קשור לסנסור) והאמת שקראתי ש jvc טובים בקונטרסט על חשבון פירוט בשחורים, יכול להיות שזאת הסיבה שחסר לך פירוט.
4. מנסיון שלי גם, יש הבדל משמעותי בחלק גדול מסרטי hdr (ריפים לעומת דיסקים מקוריים) ויש מקרים שבהם התמונה לא נאמנה למקור (גם לא בסאונד).
5. מה שאתה כתבת על נטפליקס והתרגום מוזר לי , אצלי התרגום הוא ממש על התחתית של הסרט וזה לא מפריע ב 21:9 (לא יוצא מהמסגרת). לא שיניתי שום הגדרה מבחינת האפליקציה.

בכל מקרה תתחדש, יש עוד לפניך שעות של נסיונות כיול והגדרות (זה לעולם לא נגמר)

idan309 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #51 

dondi,

1. מעולם לא חשבתי שקונטרסט זה הכל. אין ספק שזה פרמטר מאוד חשוב (ולאנשים מסוימים הכי חשוב). אצלי יש 3 פרמרטים שהם הכי חשובים במקביל:
התמונה באופן כללי - מבחינתי אחרי שעברתי ממקרן LCD למקרן LCOS/DILA אין חזרה וזו הסיבה שמבחינתי היו 2 אופציות: סוני ו-JVC.
הקונטרסט
החדות - זה הפרמטר שהכי פחדתי ממנו ב-JVC ביחס לסוני ושמחתי לראות שדווקא כאן אין בעיה (כאן לא צריך את ה-RC כי התמונה חדה גם בלי מנגנון זה).
בתקציב שהיה לי (סביב 20 אלף ש"ח) אני עדיין חושב שעשיתי את הבחירה הנכונה.

2. לא אמרתי שאני לא רואה הבדל. אמרתי שציפיתי להבדל גדול יותר ויש גם תכנים שאפילו חשבתי שה-1080P טוב יותר. כמובן שמדובר בריפים (כרגע אין לי נגן) אבל עובדה שבסרט Lucy היה בהחלט ממה להתלהב. כנראה שזה גם תלוי בתוכן עצמו בנוסף כמובן לנגן ולכיול המקרן.

3. אכן חסר לי פירוט בתמונות כהות בכיוון האישי ב-CINEMA (שהכי אהבתי מבחינת שאר הפרמטרים) אבל אני מקווה שכיול מקצועי יפתור את הבעיה וכרגע אני מתפשר על תמונה מעט פחות קונטרסטית וחדה לטעמי ב-Natural.

4. אני לא רואה את עצמי משקיע ברכישה של סרטים ולכן זה לא עוזר לי. נבחן כל מקרה לגופו. מבחינתי גם 1080P איכותי זה בסדר כל עוד מדובר ב-21:9 (הבנתי שיש לי בעיה לראות את דנקירק בגלל שחלק מהסרט הוא 16:9)

5. בדקתי רק את הסרט של ויל סמית וחצי מהתרגום נמצע על המסגרת השחורה, אם אצלך זה לא כך אני אצור קשר עם נטפליקס להבין למה זה כך אצלי.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17927
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #52 

idan309 כתב:dondi,

1. מעולם לא חשבתי שקונטרסט זה הכל. אין ספק שזה פרמטר מאוד חשוב (ולאנשים מסוימים הכי חשוב). אצלי יש 3 פרמרטים שהם הכי חשובים במקביל:
התמונה באופן כללי - מבחינתי אחרי שעברתי ממקרן LCD למקרן LCOS/DILA אין חזרה וזו הסיבה שמבחינתי היו 2 אופציות: סוני ו-JVC.
הקונטרסט
החדות - זה הפרמטר שהכי פחדתי ממנו ב-JVC ביחס לסוני ושמחתי לראות שדווקא כאן אין בעיה (כאן לא צריך את ה-RC כי התמונה חדה גם בלי מנגנון זה).
בתקציב שהיה לי (סביב 20 אלף ש"ח) אני עדיין חושב שעשיתי את הבחירה הנכונה.

2. לא אמרתי שאני לא רואה הבדל. אמרתי שציפיתי להבדל גדול יותר ויש גם תכנים שאפילו חשבתי שה-1080P טוב יותר. כמובן שמדובר בריפים (כרגע אין לי נגן) אבל עובדה שבסרט Lucy היה בהחלט ממה להתלהב. כנראה שזה גם תלוי בתוכן עצמו בנוסף כמובן לנגן ולכיול המקרן.

3. אכן חסר לי פירוט בתמונות כהות בכיוון האישי ב-CINEMA (שהכי אהבתי מבחינת שאר הפרמטרים) אבל אני מקווה שכיול מקצועי יפתור את הבעיה וכרגע אני מתפשר על תמונה מעט פחות קונטרסטית וחדה לטעמי ב-Natural.

4. אני לא רואה את עצמי משקיע ברכישה של סרטים ולכן זה לא עוזר לי. נבחן כל מקרה לגופו. מבחינתי גם 1080P איכותי זה בסדר כל עוד מדובר ב-21:9 (הבנתי שיש לי בעיה לראות את דנקירק בגלל שחלק מהסרט הוא 16:9)

5. בדקתי רק את הסרט של ויל סמית וחצי מהתרגום נמצע על המסגרת השחורה, אם אצלך זה לא כך אני אצור קשר עם נטפליקס להבין למה זה כך אצלי.
...
·

לגבי 5
מה שרן עשה ואני עושה בעקבותיו זה להרים ממש טיפה את התמונה למעלה ,ממש טיפה ותכניס לזכרון. התוצאה פס לבן בקטנהההה למטה אבל התרגום פיקס.

לגבי כל היתר ואללה לא יודע מה להגיד לך.
או שהנורה אצלך לא להיט (בדור החדש יש בעיה של נורות חלקן לא מספקות את העוצמה הנכונה יתכן ונפלת על כזו וזו הסיבה לתמונה הכהה קצת)

dondi
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1968
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #53 

סליחה אבל אני לא מצליח להבין איך אתה אומר שאתה רואה הבדל בין 1080 לבין 4K ועדיין יש סרטים שאתה מעדיף ב 1080.

כנ״ל לגבי ההמלצה שלך לרכישת מקרן משומש ( אחד מההמלצות היא LCD)

idan309 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #54 

dondi,
בסרט LUCY ראיתי בפירוש מה זה 4K HDR איכותי. תמונה עשירה, מוארת וחדה יותר.
בסרט MAD MAX החוייה היתה שונה. מה-1080P מאוד התלהבתי (לדעתי רפרנס) ומה-4K הרבה פחות ולכן ולכן בסרט הזה הייתי מעדיף לצפות ב-1080P
לפחות לפי הביקורות נראה שיש משהו בהתרשמות האישית שלי.
http://www.blu-ray.com/movies/Mad-Max-F ... ay/147183/
http://www.blu-ray.com/movies/Lucy-4K-Blu-ray/154624/

בלי קשר לשדרוג בצפייה ב-4K (שכפי שציינתי ציפיתי ליותר בכל מקרה) השדרוג הכי מהותי בחווית הצפייה בצורה משמעותית הוא המעבר למסך 21:9.
אני לא רואה היום שום הגיון למסך קולנוע ביתי שאינ 21:9 אלא אם מרחק הצפייה המינימלי האפשרי הוא לפחות פי 1.5 מרוחב מסך מקסימלי אפשרי.

לגבי ההמלצה למקרן משומש, אני טוען כי במידה ואין עניין במסך 21:9 (ולכן לא צריך מקרן עם זכרון עדשה) אני חושב שבמידה ויש תקציב מוגבל עדיף ללכת על מקרן כמו סוני 55 או אפסון 9200 (אני חושב שברור איזה מהם אני הייתי בוחר) ולוותר כרגע על מקרן תומך 4K ואת ה-15,000 ש"ח שיישארו להשקיע בסאונד או לשמור אותם לשדרוג עתידי.

idan309 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #55 

יואב,

לגבי הנטפליקס פשוט הקטנתי את התמונה מעט אבל אני אנסה את הרעיון שאתה מציע.
לגבי הפרטים בתמונות הכהות. אני לא חושב שיש בעיה במנורה כי בתמונות בהירות המקרן מאוד מואר. ההבדל בחדות ובקונטרסט בין התמונה שאהבתי ב-CINEMA לא יותר מידי משמעותי ביחס למה שיש לי כמעט בלי שינויים ב-Normal ולכן בגדול זה בסדר.
אני עדיין מקווה לשיפור עם כיול מקצועי שאני מקווה שיגיע בזמן הקרוב.

psibeast
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1951
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 151 פעמים

שליחה #56 

מאיפה אתה מזמין כיול מקצועי? כמה זה יעלה?
בדיעבד אתה חושב שהסיבה שאתה לא מרגיש הבדל דרמטי מהסוני היא כי לקחת את ה 5900 ולא את ה 7900 או ה 9900?

EfiV
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 39
שם מלא: EfiV
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #57 

מהמם... תתחדש
אבנה משהו דומה אחרי שאזכה בלוטו :lol:

idan309 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #58 

psibeast,

שאלה מצוינת. אני לא מכיר אופציה כזאת ולכן מקווה לפתרון מחבר פורום יקר שהבטיח לעזור בנושא. זה ייקח כנראה קצת זמן אבל יש לי סבלנות.
מעריך שאם הייתי גר באזור המרכז כבר היה לי פתרון.
אם יש מישהו שמכיר מכייל מקצועי בתשלום (אם גר באזור חיפה, בכלל מצוין) אשמח אם יפנה אותי אליו. בסכום סביר אני בהחלט אתקדם בנושא.

אחרי שבועיים עם ה-5900 ואחרי כמה שיחות עם חבר פורום אחר בנושא, לא רק שאני לא מתחרט על אי הרכישה של ה-7900/9900, אם היום היתה לי אופציה לקחת 7900 מהיבואן ללא בדיקה תמורת מסירה של ה-5900 ללא תשלום נוסף לא הייתי לוקח.
גם בתשלום נוסף לפי מחיר שוק לשדרג ל-7900/9900 אחרי בדיקה לא הייתי משדרג בגלל שממה שאני מבין היתרונות שיש ל-7900/9900 לא מצדיקים מבחינתי את ההוצאה הזאת (קונטרסט, חדות וטווח צבעים לא חסרים לי).
אם היו מציעים לי לבחון את הסוני 360 ובמידה ואהיה מרוצה לקחת אותו בתוספת של עד 5,000 ש"ח (מה שבוודאות לא אפשרי אחרת הייתי מנסה לבחון את ה-360 לפני הרכישה של ה-5900) הייתי בהחלט בודק את העניין.
בכל מקרה נראה לי שיש שדרוג לא קטן במעבר בין הסוני 50 ל-5900 רק שאני פחות מרגיש אותו בגלל שבכל מקרה הוא הרבה יותר נמוך משדרוג החווייה האמיתי שהוא המעבר למסך 21:9 (בשיחה עם חסר פורום אחר שעבר ממסך 16:9 למסך 21:9 לפני יותר מחצי שנה הוא אמר לי שאם היה צריך לבחור בין צפייה נוכחית עם ה-5500 על מסך 16:9 או לרדת למקרן בסיסי ב-3,000 ש"ח עם המסך 21:9 הנוכחי שלו היה מעדיף את האופציה השנייה).

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3431
קיבל תודות: 219 פעמים

שליחה #59 

אין ספק שמעבר ל 2:35:1 לטעמי לפחות הוא שדרוג מהותי יותר מכל מקרן כזה או אחר.
....

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17927
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #60 

idan309 כתב:יואב,

לגבי הנטפליקס פשוט הקטנתי את התמונה מעט אבל אני אנסה את הרעיון שאתה מציע.
לגבי הפרטים בתמונות הכהות. אני לא חושב שיש בעיה במנורה כי בתמונות בהירות המקרן מאוד מואר. ההבדל בחדות ובקונטרסט בין התמונה שאהבתי ב-CINEMA לא יותר מידי משמעותי ביחס למה שיש לי כמעט בלי שינויים ב-Normal ולכן בגדול זה בסדר.
אני עדיין מקווה לשיפור עם כיול מקצועי שאני מקווה שיגיע בזמן הקרוב.
...
מציע לך לשקול את התקנת העדשה האנמורפית, אתה צפוי לקבל בוסט של כ 30% עוצמת הארה .

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”