אתה לא מפסיק להתקדם ולהשתכלל.
מאחל לכם שעות רבות של הנאה.
כל הכבוד

משפט שלא נאמר על ידי אף אחד כאן מעולםidan309 כתב: אם הייתי מעריך נכון את העלות הכוללת, ככל הנראה שהייתי מוותר ומתפשר שוב על התקנה בסלון....

·idan309 כתב:dondi,
1. מעולם לא חשבתי שקונטרסט זה הכל. אין ספק שזה פרמטר מאוד חשוב (ולאנשים מסוימים הכי חשוב). אצלי יש 3 פרמרטים שהם הכי חשובים במקביל:
התמונה באופן כללי - מבחינתי אחרי שעברתי ממקרן LCD למקרן LCOS/DILA אין חזרה וזו הסיבה שמבחינתי היו 2 אופציות: סוני ו-JVC.
הקונטרסט
החדות - זה הפרמטר שהכי פחדתי ממנו ב-JVC ביחס לסוני ושמחתי לראות שדווקא כאן אין בעיה (כאן לא צריך את ה-RC כי התמונה חדה גם בלי מנגנון זה).
בתקציב שהיה לי (סביב 20 אלף ש"ח) אני עדיין חושב שעשיתי את הבחירה הנכונה.
2. לא אמרתי שאני לא רואה הבדל. אמרתי שציפיתי להבדל גדול יותר ויש גם תכנים שאפילו חשבתי שה-1080P טוב יותר. כמובן שמדובר בריפים (כרגע אין לי נגן) אבל עובדה שבסרט Lucy היה בהחלט ממה להתלהב. כנראה שזה גם תלוי בתוכן עצמו בנוסף כמובן לנגן ולכיול המקרן.
3. אכן חסר לי פירוט בתמונות כהות בכיוון האישי ב-CINEMA (שהכי אהבתי מבחינת שאר הפרמטרים) אבל אני מקווה שכיול מקצועי יפתור את הבעיה וכרגע אני מתפשר על תמונה מעט פחות קונטרסטית וחדה לטעמי ב-Natural.
4. אני לא רואה את עצמי משקיע ברכישה של סרטים ולכן זה לא עוזר לי. נבחן כל מקרה לגופו. מבחינתי גם 1080P איכותי זה בסדר כל עוד מדובר ב-21:9 (הבנתי שיש לי בעיה לראות את דנקירק בגלל שחלק מהסרט הוא 16:9)
5. בדקתי רק את הסרט של ויל סמית וחצי מהתרגום נמצע על המסגרת השחורה, אם אצלך זה לא כך אני אצור קשר עם נטפליקס להבין למה זה כך אצלי....

מציע לך לשקול את התקנת העדשה האנמורפית, אתה צפוי לקבל בוסט של כ 30% עוצמת הארה .idan309 כתב:יואב,
לגבי הנטפליקס פשוט הקטנתי את התמונה מעט אבל אני אנסה את הרעיון שאתה מציע.
לגבי הפרטים בתמונות הכהות. אני לא חושב שיש בעיה במנורה כי בתמונות בהירות המקרן מאוד מואר. ההבדל בחדות ובקונטרסט בין התמונה שאהבתי ב-CINEMA לא יותר מידי משמעותי ביחס למה שיש לי כמעט בלי שינויים ב-Normal ולכן בגדול זה בסדר.
אני עדיין מקווה לשיפור עם כיול מקצועי שאני מקווה שיגיע בזמן הקרוב....